Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 november 2020

Massaker i Kabul - var: valdag 2020 USA

För onsdagen har jag förberett några funderingar bortom pågående medietrams över en halvdöd nation och den uppeldade matchen mellan en clown och en nykter men rätt lam president.

Men vad pekar valdygnets öppningsminut på (Washington DC:s koordinater)?

 

 

[Tillägg: Jag lämnar av misstag datumet ojusterat och först efter publikation ser jag nyheten om massakern i Kabuls universitet (minst 20 döda och många skadade). Den amerikanska valdagen har horoskopets Måne hunnit förbi det exakta angrepp från Satan som på många sätt passar Kabul-terrorn bättre, inte minst som Månen då troligen hamnar i 6e huset för Olyckan och Fienden.]

Trickstern eller den hånleende Satan har grepp om Folkets känslor och det är Folkets ascendent Krabban som stiger i öster. Så långt ser det ut som en promenadseger för clownen (som definitivt är en inkarnation av Satan, en förfalskning eller korruption av presidentämbetet).

[Rättelse: Månen hålls den 3 november inte längre av den onda stjärnan Algol men återstår gör naturligtvis Oxen själv, förmodligen inspiration till det behornade satanshuvudet, en slags koncentrerad punkt för vad Oxen står för. Lite orättvist och hårdvinklat kan tyckas. Men filosofiskt är materien andens fiende och Oxen är så nära "Urmateria", Satans domän, man kommer i astrologin.]

 Folket väljer inte fel, demokrati är vad det nu är, en värdelös statsform för de som ser bortom artens nuvarande evolutionära nivå. Folkets symbol Månen, ascendenthärskaren, måste granskas i tandem med dess underliggande disponent Venus. 

I sig beskriver bara Månen att detta är folkets tillfälle att ... ja 11e huset står för klubbar och föreningar eller ideologisk hemvist (vad man är beredd att rösta på även om det är obekvämt för det egna dödköttet). Detta är dagen då Folket visar vilken av de två tillgängliga ideologerna de får välja mellan (båda lika usla enär baserade på kapitalismen).

Med risk att låta som en evolutionsbiolog, rasbiolog eller nazist (de tre är besläktade) är nu inte Krabban direkt evolutionens höjdpunkt. Som symbol för Modern snarare det biologiska substrat ur vilket evolutionen sägs ske. Livets allra första steg och ännu bara ett instinktivt liv. Denna modesta Folkets utblick avslöjar sig av ascendentens 11e idealhus som sluter en så snäv cirkel att man häpnar: Oxen, landbacken, mat och pengar. Denna världens lättledda arbetsdjur (manövrerade av någon annan).

Är det allt Moder Natur tänkt ut för sina barn? Att föda upp dem som arbetsdjur åt den hårde Fadern eller Staten (Saturnus/Stenbocken, motpol till Krabban)? 

Ja, här är faktiskt moderskapet skickligt inringat av Babylons systemskapare som förstod mer om livet för 3.000 år sedan är dagens biologer vilka gått vilse i naturens fascinerande teknikaliteter (gener och annat).

Och Folket på den här basala nivån är förstås konservativt, inte demokratiskt. Men att även en redneck har lite medvetande visar Månens disponent Venus. Den står förvisso också på jordbrukarnivå, i Jungfrun, men har i sig en ömsesidig reception till sin värds Merkurius, intellektet, som själv står i ett balanserat tecken som Vågen och som arbetar väl med Jungfrun för balans inom de områden denna ideologi värnar. Även lantisar kan tänka, även om man får gräva djupt i kartan innan något av den intellektuella Luften griper in! 

(Vanligen utelämnar man disponentens disponent men återknyter den till disponenten vilket kraftfullt stärker Månens andra subnivå, en kritisk nivå.) 

Mycket talar för att USA vill behålla nuvarande bas. 4e huset, hushållen, är "Fundamentet" som här är en Våg med god balans.

Men detta är inte vad Folket HAR VALT utan bara ett omen om att de kommer att välja så odramatiskt som möjligt. Ett riktigt galet folk svarar dock inte intellektuellt utan styrs i högre grad av "stjärnorna". 

Eftersom jag ändå hört  på radio om USA:s oro blir tolkningen att Trump förblir vid makten. Ödet som nyttjar förledaren Satan som verktyg  behöver Trump en bit till. Då USA går en mer dramatisk framtid till mötes och det kanske behövs en Trump att klanta till det rejält. Han är en integral del av USA:s sista år som världsledare (och det sista är Ödesbestämt).

Se vidare nästföljande inlägg.

Inga kommentarer: