Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 november 2020

Egyptens plågor del i en större plan


Medan Sverige fumlar med sina coronastrategier med ena ögat på Kostnaden för lockdown, arbetar Naturen metodiskt vidare på nästa akt i sin vedergällning på den parasitiska människoarten.

Inte så att coronavapnet avvecklas över en natt men nu har människan lärt sig acceptera vågor eller cykler, så varför inte vidga blicken bortom ett halvdant mördarvirus?

Naturen är långmodig, men har man förbrutit sig länge nog finns ingen hejd på vad hon tar till. The Guardian meddelar att något i stil med Egyptens Sju Plågor kan vara på väg. Mördargetingar bygger just nu upp sina arméer i USA...

Välkommen till  Harrmageddonklubben. Här söker vi tecken på att Naturen insett att gradvisa klimattecknen inte fått världens onda Kapitalister att ge upp sin destruktiva modell, att låta de fattiga slåss mot varandra för att själva utkämpa en rikedoms- och statustävling med andra på en högre nivå. 

Människan trodde i sin hybris att hon skulle sega sig igenom pandemin, men Naturen agerar på order av kosmos och kosmos signalerar Vattenbärarens tidsålder. Tiden då naturen kommit i olag och Människan måste vårda sig om den, bära den, stärka och lappa där livets substrat vatten inte fungerar som det var tänkt.

Klimatkrisen har helt enkelt inte varit dramatisk nog för Människan att besinna sina synder. En smäll på käften är vad ledarna för den här svagsinta arten behöver. Kanske en svärm bindgalna bålgetingar (modell Trump) in i varje hem, kommer att göra susen?

Ingen behöver längre gå på bio för att se dåliga katastroffilmer gjorda i Hollywoods grafikeffektdatorer. Det är bara att gå ut på gatan och vädra morgonluften för en ny tid. Trump i Vita huset tycks ha förlorat förståndet helt (sällsynt effekt av corona?) - tänk den bibliska berättelsen (Daniels bok, kap 4) om kung Nebukadnezzar II som naken kröp runt och tuggade gräs under sju svåra år. 

När sånt händer med högste ledaren vet man att en civilisation nått sitt slut. Allt som sedan händer är bara den röriga nedmonteringen. Se hur Sveriges politiker redan lappar och pusslar förvirrat, ur stånd att ta ett samlat grepp. Kapitalismen är nu det stora hindret, inte Naturens tjuvnyp.



_____

Bakgrunden till myten om den babyloniske kungens galenskap diskuteras här.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Kina och Ryssland avvaktar. Varken Xi eller Putin har gratulerat Biden till valsegern, men det har Netanyahu gjort... Intressant, eller hur? USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade på en presskonferens igår att det kommer att bli en "smooth transition" till en andra ämbetsperiod för Trumpadministrationen.

Det är domstolarna som bestämmer valresultatet. Det som har hänt nu är att medierna har utsett en vinnare medan rösträkning pågår. Fox News gav Arizona till Biden, men det har fortfarande inte New York Times gjort! (Fox ägare Murdoch har bytt sida - hans fru och söner är inbitna Trumphatare). Klara republikanska stater som Alaska gavs aldrig till den röda sidan, utan kallades "undecided". Superstrategen Steve Bannon hade räknat med 289 elektorsröster till Trump, som står och stampar på 214. Är han så klantig? Pennsylvania behöver förmodligen omräkning och där handlar det om 20 elektorsröster. Det är luddigt i Mischigan, Wisconsin, Georgia m fl.

*Om* Trump skulle få segern till slut efter att juridiken haft sin gång så har massmedierna genom sitt agerande riggat för riktigt ordentlig s k civil unrest. Då kommer Republikanerna naturligtvis att anklagas för fusk, domstolen är köpt, presidenten har barrikaderat sig i Vita Huset, Antifa och BLM mobiliserar, presidenten sätter in militären mot sitt eget folk, etc.

Big Tech stöder Demokraterna till hundra procent (så var det dock inte på den tiden Silicon Valley tillverkade chips, då var de middle-of-the-road republikaner). Det lades tidigare i år fram att Google, Facebook, Twitter m fl har kraften att skifta 15 miljoner röster inför detta val. Om detta sägs inget, medan tjatet om ryska påverkansoperationer i förra valet pågick i oändlighet. Kamala Harris är gift med Douglas
Emhoff, som varit delägare i advokatfirmor med kunder som Microsoft, Apple och Verizon. Harris gjorde under sin tid som justitiekansler i Kalifornien ingenting för att stoppa agglomereringen av teknikjättar och hennes främsta sponsorer i valrörelsen var anställda på Alphabet (däribland den slemme Eric Schmidt), Cisco och Apple. Det är ganska givet att Biden ämnar att tämligen snabbt lämna över till Harris (som var den minst populära kandidaten i primärvalet och den första att kliva av).

Kort sagt, det är inte avgjort och det är svårt att sia nu. Men det är det ju alltid. :-)

(Härmed avstår jag i fortsättningen att kommentera valet i USA).

Seaward sa...

Jag skulle i vilket fall inte kunna kommentera en sådan detaljerad kartläggning av aktörer och intressen i USA! :-) Svävande i en annan atmosfär, mindre precis men kanske närmare nirvana?, tycks mig konturlinjerna du ritar trovärdiga. Såg också nyheten att Murdoch tröttnat på Trumps tilltag.

Silicon Jobs var i mina ögon en klassisk borgare med fånig, kreddig matkultur och en till synes "blissful" apolitisk livsföring.

Hela Stockholm är fylld av dussinsjälar som alla sökt prägla sig på originalet. Det blir bara bakvänt, själen finns i centrum och arbetar sig utåt. Den svenska vägen är att man börjar som tomt köttstycke och sen söker stajla sig som årets behov på marknaden anger.

Postkapitalismen är efterlängtad (för dem med blick för de livsavgörande systemvalen).