Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 november 2020

BigPharma kungör sitt framstressade vaccin

Här kom svar på tal. Förra inlägget raljerade över den svaiga frågan när vaccinet dyker upp, och då har ett pressmeddelande som ger svar på tal redan släppts men ännu inte nått bakvattnet Sverige.

Man får inte vara naiv. När Pfizers huvudkontor i New York släpper pressmeddelandet om sitt nya "90% effektiva coronavaccin" exakt vid stadens soluppgång är det ingen slump. Precis som islamiska terrorister ägnar sig företaget åt att tajma utskicket så det ligger symboliskt rätt i tiden. 

Det finns inte en chans att någon webbansvarig bara råkar peta ut texten så synkat, särskilt som det stinker av usel amerikansk företagsmentalitet. Pressmeddelandet innehåller ett längre stycke juridiska "disclaminers" än själva informationen. Sådant är man van vid från amerikanska jättar som ser till att de i juridisk mening inte lovat nånting, vad än nyhetsutskicket säger.... 

Nej, den här tidpunkten var placerad för symbolisk effekt. Intressant att någon på företaget tycks vara medveten om symbolik och tillräckligt skrockfull att tro man kan simulera Ödet genom att haka på det. (För övrigt en av astrologins många sidogrenar: "electional astrology".) Att det kanske inte var den bästa tidpunkt att släppa nyheten kommer jag att försöka visa.

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-announce-vaccine-candidate-against

Men visst vore det fantastiskt om det nya botemedlet bara lämnar var tionde vaccinerad med spasmer eller oväntade sidoeffekter eller att man likförbannat får corona, trots att ha köpt den säkerligen rätt dyra medicinen.

Låt se vad morgonhimlen över New York håller för löfte:


Ascendenten i 25e graden Vågen är förstås kungörandet om vaccinet. Eftersom vd:n själv bröstar sig, kan vi checka av den veka Solen i Vågen. Det Stora Ljuset står både för vd:n och det Stora meddelandet. Solen är också allmän symbol för vitaliteten, men himlakroppen är "fallen" i Vågens tecken och än mer försvagad av att också dess disponent Venus är fallen där den ligger i Jungfrun och dessutom i ett av de onda husen. Det innebär genast att man börjar undrar hur bra vaccinet egentligen är.

Vaccinet borde rimligen beskrivas av läkekonstens Hermes och den grundforskning & tillämpning av högre vetande som utmärker 9e huset passar perfekt för läkemedelsindustrins laboratorier. Och som synes är detta omen perfekt modellerat, för ägaren av labbet är här Hermes/Merkurius som själv ställer sig i 1a huset och ingår i pressmeddelandet. 

Med detta är man med astrologin klarlagt att detta inte är fake news utan en verklig nyhet (om någon nu skulle vara så paranoid).

Det framtagna vaccinet adresserar ett problem, viruset. Nu blir det krångligare. Antingen kan man ta hus 6, Olyckan eller Fienden, som viruset. Att 6e husets ägare Jupiter är en verksam illgörare och befinner sig i 3e huset som fysiologiskt korresponderar med andningsvägar och lungor talar för detta.

Tyvärr attackerar illgöraren Mars och påverkar vaccinets 90%-iga effektivitet från det fientliga 6e huset. Betyder det att vid själva utskicket sker en ny attack från corona som i princip redan har överlistat vaccinet (som tidningar har skrivit om, i samband med bl.a. det muterade mink-viruset)? Eller ingår bara pestplaneten Mars i den astrologiska skissen av vad Solen nu kan avvärja?

En annan variant är 12e huset för långvård (andningsstöd) som också är ett ont hus, vad hälsa beträffar, representerar viruset. Minns grekernas namn på sektor: den onda daimonen.

12e ägs här av Hermes/Merkurius, den som var vaccinet. Nu spelar samma planet rollen av ond daimon (ända ner i luftvägarna) och den har tagit sig in i 1a huset, som normalt skulle vara ett dåligt omen för en människas hälsa. Här blir istället frågan om pressmeddelandets långa juridiska babbel döljer ett problem. Vad om de 10% som viruset inte rår på?

Notabelt är den ömsesidiga receptionen mellan det både goda och onda vaccinet och ascendenthärskare Venus, välmående som regel men här fångad i den onda daimonens 12e hus. Är det kanske här i "fladdrandet" mellan ett sjukdomshus (12e) och det friska jaget (hus 1) som hemligheten bakom vaccinets verkliga effektivitet ligger?

Jag har inga svar, men helt klart är att horoskopet i backspegeln tycks handla om gränslandet mellan hälsa och ohälsa, samt 9e grundforskningshusets svar på corona, åtminstone vad gäller BigPharma-aktören Pfizer. Och: båda alternativen bör inte beskriva samma sak, så om kopplingen mellan hus 1 och 12 är nyheten om det effektiva vaccinet, kvarstår då Mars attack mot hela Pfizers påstående! Jag tror tiden kommer att rinna ifrån det här vaccinet...

Tionde huset för makt eller renommé bör här indikerar hur världens respons på nyheten blir. Tiondehushärskaren Månen befinner sig i 11e idealhuset som lustigt nog inte är ett "gott hus" för indierna. Min tanke är att man också måste leva upp till idealet! Tydligast blir detta om man jämför 11e med motpolen 5e. 

Det senare symboliserar faktiskt inarbetad god karma (redan i födelsen, således i tidigare liv). Beroende på planet kan därför elftehusidealister låta mer eller mindre tunna, medan 5e huset är horoskopets hus för chefer. eller "den äkta varan" - ideal som nu verkar inifrån själen och inte bara som en extern "att göra"-lista. Den hinduiska astrologin förekommer i resonemanget om 5e huset det gamla talesättet "Kung av Guds nåde" och i förlängningen tanken att Ödet avgör alla människors station eller ödeslott i livet.

Pfizers pressmeddelande når nu inte det renommé företaget hoppas på. Månen står visserligen för stora anonyma folkmassor, men eftersom man ägnar sig åt företagshemligheter gissar jag att reaktionen (Månen = reaktivitet) från dem som kan något i frågan dröjer. Månen ägs för övrigt av Solen (i öster) så den allmänna reaktionen blir nog inte mer än "Jaha, lovande nyhet men det är dock en partsinlaga. Läkemedelsföretagets storvulna ord om en särskild dag "förmänskligheten" återstår med andra ord att bevisa, detta är ett halvtomt 11e idealhus eftersom pressutskicket lite vanvördigt kan ses som ett sätt att förekomma konkurrenterna och snabbt håva in stora förhandsbeställningar.

Inga kommentarer: