Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 november 2020

Kapitalismens krigsherrar / En galen kvinnomördare

En allvarlig text i The Guardian om vilket läger den Ayn Rand-prisande Annie Lööf egentligen tillhör. 

Jag kallade dem rovkapitalister för några år sedan och Karin Pettersson i Aftonbladet nylanserade snart det gamla, vokalrika och snälla "roffarkapitalism".

Men textförfattaren George Monbiot har den perfekta benämningen när han upplysande förklarar Brexit som en följd av ett inbördeskrig inom kapitalismen som bara svenska politiker är för obegåvade för att kunna se (eller för fega för att vilja besinna) - svenska folket är redan massiva motståndare till vårdvinstkrokodilerna - för dessa ingår i Monbiots krigsherrekapitalism.

Monbiot särskiljer dessa från den beskedliga kapitalism borgare tror på och kanske är det enda de tror existerar. "Krigsherrekapitalismen ser alla hinder för sin ackumulation som olagliga, vare sig skatt, regleringar eller offentliga ägande av välfärden. För krigsherrekapitalisterna får ingenting stå i vägen för deras vinstintressen."

OM BREXIT säger Monbiot: "Det genomgående tricket i modern politik - som verkar lura oss om och om - är att dölja ekonomiska och politiska intressen som kulturella rörelser. Genom hela denna charad har media alltid rapporterat rökridån, inte manövrerna på den egentliga nivån. Kanske var det Kvar-i-EU-sidans största misstag. Den avstod på det hela taget från att tvinga fram oligarkernas vars stödpengar övertygade oss att lämna EU."

Det är inte märkligt att Annie Lööfs livmoder sökte göra en Brexit från hennes kropp under senaste graviditeten. Man kan inte ostraffat föra krigsherrekapitalismens talan! Hennes kroppsliga kvinnlighet gjorde symboliskt uppror mot den desorienterade eller onda inre anden. Tiden får utvisa om denna varning från Livet fick henne att tänka om och djupna som människa och politiker. Så här långt har hon bara varit ännu en i raden av svårt obegåvade svenska politiker, ingen av dem med ens en fot i framtiden. 

Den som inte redan nu ser morgondagen kommer att vara förlorad när den dagen väl kommen. Se det ytliga och konsumerande svenska folket som nu kryper på väggarna eller festar paniskt i dödens väntrum sedan pandemin har muterat (precis som jag pekat tidigare på bloggen innan någon fäste vikt vid den nyheten, ett så viktigt vägskäl att jag ställde ett särskilt horoskop för tiden).

*****

Massmördare i sin hejdlösa ungdom och efter
plågsamma år i anstalt för de kriminellt galna.

Nu unkenhet av äldre datum i Storbritannien. The Yorkshire Ripper som nyligen dog efter ett liv i förvar, var en massmördare som efter gripandet diagnosticerades med paranoid schizofreni. Han hade hört "Guds röst" som beordrade honom att mörda prostituerade och hann med 13 dödsoffer medan 9 kvinnor lyckades överleva hans angrepp. 

Peter Sutcliffe var ett av den här bloggens tidigaste horoskop men det var 2010 och något kanske bloggaren vässat sin metod sedan dess.

Impressionistiskt målar jag kedjans svaga länk fult smutsblå. För det är onekligen ett mentalt problem i korruptionens och dödens 8e hus, och det läcker över i 9e huset så människan hör sin egen inre orena ande men tar det för att vara Guds röst. Denna röst finns, men kallas ibland "samvetets tysta röst". 

De flesta horoskop tyder på bruten kontakt med denna höga medvetandenivå (människan är trots allt en fallen själ), men rösten går att aktivera. En noggrann kontroll av 9e huset och om det finns något stöd för samvetets röst i övriga horoskopet krävs.

Sutcliffes inre röst hanteras här av Krabbans Måne, vilket redan det är en fördunklad medvetenhet om det högre. Månen står ju för den sublunära sfären som genomkorsas av såväl goda som onda andar. Olyckligtvis befinner sig Månen i 8e huset för korruption och död, och i exakt konjunktion med Döden eller Saturnus som i detta hus väl förklarar varför Gud vill att han ska mörda. Att det är sexarbetande kvinnor som måste mördas faller sig naturligt eftersom Venus också befinner sig i mörka 8e. 

Men det som upplevs som påbudet från Gud att mörda är förstås den gästande våldsplaneten Mars i Guds (eller filosofins och religionens hus). Mars är dessutom "fallen" i Krabban och här är då en värre variant av svenska polischefen kapten Klänning vars fallna Mars i feminina och sårbara Krabban nöjde sig med våldtäktsliknande sexutnyttjande.

När jag talar om horoskopets sekundera omen, om möjligheten att aktivera ett halvdant 9e samvetshus, gäller den antika tanken på kosmos: den jordbundna människan har ett psyke/sinne och det är Månen. Antingen kan nionde huset kontakta ascendenten/kroppen direkt, eller också kan man gå den traditionella vägen: Månen lånar sitt ljud från Solen som ger kognitiv kapacitet. Är bara Solen, eller för den delen intellektets Merkurius, välplacerad finns alltid möjligheten att själv aktivt söka "sin själ" och därmed komma i kontakt med samvetet. 

Nu är det knappast den samvetslösa människans högsta prioritet. Men en och annan grov brottsling tränger trots allt igenom lager på lager av psykisk smörja och får en nystart. Men Sutcliffes Sol är sjunkande i väster och i Jordelementet. Dess disponent är Venus i olyckliga 8e huset. Den vägen mot samvetet är alltså stängd. Den andra vägen är en rent biologiskt gynnsam kropp. Här är det dock Skorpionen som stiger i öster och dess härskare är den fallna Mars i 9e, ett svårt skadat samvete eftersom det läcker skit inifrån dåliga karmans 8e hus. 

Det är, tror jag, det här läckaget från dödshuset av oren luft (onda andar) som knyts till ascendenthärskaren Mars och avslöjar kongenital sinnessjukdom. Det är inte Mars i sig utan, mixen av Mars och Månen och de oförenliga Vatten och Luft (dissociationssyndromet som får mördaren att höra sin egen mordiska insitinkt som ett påbud från Gud).

Jäpp, djup astrologi det här. Och då har jag i snabbanalysen av gudsfrånvändheten hos en djupt fallen själ ändå inte inkluderat "halshuggna" Ketu i massmördarens 1a hus eller förhållandet till Solen/Rahu i  7e "sexarbetarhuset" (som man kan "kontraktshuset" som i just detta fall).

Naturligtvis måste många fall av diagnosticerad paranoid schizofrena granskas, det kan finnas flera astrologiska signaler än den här rejält komplexa serien av fallerade kontakter med individens gudomliga inre väsenskärna.

Sutcliffe hade dock en Ödesbunden uppgift eftersom hans 9e hus är aktivt. Även Fredrik Reinfeldt med sin "verksamt onda" Jupiter i 9e var en Ödets "hämndängel" skickad till svenskarna för att förstöra deras arbetstrygghet (spräckte kollektiva välfärdsbubblor genom chockhöjningen av fackavgifterna). Krigsherrekapitalismen vilket är samma som aggressiv nyliberalism, ägde i hög grad även honom. Jag kommenterade för många år sedan att Reinfeldts vikande popularitet sammanföll med att Annie Lööf började groomas som Rovkapitalisternas nya påläggskalv. 

Och nog har de flyttat fram sina positioner. Märkte någon ens att arbetsrätten i Sverige just förstördes och öppnar vägen för nya övergrepp från krigsherrarna mot Sveriges folk? Sannerligen, det här landet är verkligen sovande som kapitalismkramaren Reinfeldt arrogant skrev i sin ungdom. Folket har faktiskt somnat in ännu mer sedan dess tack vara det nya lull-lullet i form av smartphone och streaming. Det är samma slags krigsherrar här som duperade den röda mannen i Amerika med glaskulor och whisky.


PS. Den som överdoserat på kaffe och har bra minne kanske ser den avsiktliga kombinationen av Lööf och Sutcliffe i samma inlägg. Den svenska politikern har samma sammankletning av instinktiva Krabban och tänkande Tvillingarna som britten. Men istället via själviska vålds- och olycksplaneten Mars i Tvililngarna och tänkande Merkurius i Krabban som kan vara en ytterligt osund "ömsesidig rececption". Faktiskt en varning för att politikern kan falla in i någon form av kriminellt vansinne, även hon. Att förläsa sig på den programmatiska egoismens Ayn Rand visade tidigt att hon är riskzonen.

 

Inga kommentarer: