Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 november 2020

San Francisco - syndens näste börjar beskatta sina superrika

San Francisco-borna står inte längre ut med att kliva över fattiga och hemlösa amerikaner på väg till sina it-fascistiska arbetsplatser. De har röstat fram en rikemansskatt, men så försiktigt tilltagen att det mest ser ut som en symbolisk markering (källa).

Den här stan som först spanjorerna gjorde anspråk på, har en lång och skamlig historia med bland annat förslavande av urbefolkningen. Långt senare blev det en fristad för att alla de mest känslostörda elementen i Amerika och homosexuella vallfärdade till denna osedliga stad för att uppleva "frihet". Hippieåren med droger och "droppa ur samhället"-slogans är en annan indikation på att stadens födelsehoroskop bör vara något i hästväg degraderat.

Exkurs. Den psykedeliska musik som skapades där under 60-talet är konsthistoria och inte inom moralens jurisdiktion. Mot moralistens fördömande "kroppen är Guds tempel" kan man ta fram bibelordet: "av deras fruktar ska ni känna dem". Homo är ett fruktlöst tillstånd, medan den droginfluerade psykedeliska rocken är fylld av kända och glömda guldkorn. Ja, ett barn av tv-Idol sitter troligen så hårt i styrande marknadskrafters händer att de inte längre förmår knyta an till äldre och mer vågade uttryck.

Typisk San Francisco-rock mot slutet av hippieåren.
1972 var friheten ännu sådan att Stora Bolaget
(här Columbia) accepterade att hippiegruppen
IT'S A BEAUTIFUL DAY trixade med sitt namn
på tredje albumet - bara på skoj - och kanske
tappade lite i försäljning. Vilket företag idag, styrt av
räknenissar utan kreativitet skulle våga mixtra med en logo?
("Artisten tidigare känd som Prince" är väl det enstaka undantaget.)


Något exakt klockslag går sällan att frambringa när det gäller städers födelser men San Francisco-borna menar själva att staden föddes vid den första gudstjänst spanjorerna höll nära nuvarande Golden Gate-bron - uppgiften finns hos S.F. stadsmuseum och då får det dygnets öppning gälla som startskott för staden.


Den som följt den här bloggen ser direkt hur problematisk kartan är. Fiskarna i öster är rena förklädnadskonstnären i dess brist på fast väsenskärna ("vem är du, vem är jag - levande charader!"). En Sol som passerar Fiskarna hamnar i händerna på den ständigt omvandlande Jupiter och här blir omvandlingen rent bisarr eftersom Jupiter förenar sig med Solen och Venus i den i sig föränderliga och okonventionella Tvillingarna. 

Att det här är USA:s sexuella överträdelser frodas syns tydligt i 4e huset för "privata böjelser" (och tryggheten att uttrycka sina känslor, sunda eller förvirrade). Att ascendenten är Vatten men en så väsentlig del av kartan drivs från Luft visar bristfällig integration mellan stadens olika medvetandenivåer - som karta över en galet girig homo tech-vd blir horoskopet helt begriplig! Men den arten skulle inte anlända till SF förrän i tidernas ände...

Här finns naturligtvis också den sataniska axeln för en ohälsosam materialism och en dov ohörsamhet inför det andliga (hus 9), stadens psykologi eller sinnelag (Månen) är kanaliserat längsmed de irrationella begärens eller sexualitetens Skorpion. Före modern tid skulle denna skorpion som soltecken sannolikt uttryckt sig som "viljan att leva", kanske genom okuvliga pionjärer som mot alla odds klänger sig fast och håller sig vid liv i en ny värld.

Men här är det istället Månen som i Skorpionen indikerar hungern eller driftslivet som ropar "fortsätt". Spanjorerna var naturligtvis bara här för att gräva guld och bli rika, även om de maskerade sin låghet genom att ta med några präster för att helga sina tilltag!

Gå några varv och spåra de planetära kopplingarna via deras disponenter - det är ett obegripligt gytter här i den här kartan!

Också mellan Tvillingarna och Krabban rör Luft och Vatten ihop sig och det är här kartan påminner om att staden grundades bara några dagar före USA:s bildande - det är samma röra av fantasier och planer (Vatten och Luft) i båda kartorna. Man SF skiljer sig genom att ännu tydligare markera rå materialism och penninghunger (sataniska axeln). 

Utifrån midnattstimmans ascendent är detta exceptionellt tydligt: Andra ekonomihuset ägs av Väduren, dvs. Mars och Mars driver stadens låga och sataniska sinnelag. San Francisco uppfyller verkligen alla kriterier på ett lågt och självdestruktivt horoskop, en plats som fungerar som en monstermagnet och drar hela USA:s skit till sig. Eller som Konfucius sade för 2400 år sedan: "Allt skräp guppar in på vatten och lägger sig under broarna" (parafras på ett ordstäv ur Konfucius Analekter).

Samtidigt måste det finnas något omen som förklarar det originella intellektuella kapital staden förfogar över, särskild idag som it-metropol. Här kan nog organisatörer och konstruktören Saturnus väga in. Den har sin maximalt starka placering (i världen) i väster. Här baserar sig förmågan till konstruktion eller organisation på ingen annan är intellektsplaneten Merkurius (intressant placerad i drömska/visionära Vatten i det lyckosamma 5e lek- och kreativitetshuset). Detta ser ut som en utmärkt symbolhärva som garanterat bidragit till vad av uppfinningar staden nu kan skryta med före it-åldern. 

För hippie-eran och dess artistiska uttryck kan man istället se Saturnus-i-prydliga-Jungfrun som det förtryckande amerikanska majoritetsmoral som hippiebarnen en tid sökt undkomma via eskapistiska och sinnesvidgande droger: Merkurius och "hög till skyarna"-Rahu baserad på ett toxiskt lunärt sinnelag kan sammanfatta både drogexperiment och den homosexuella psykdistorsion som gjorde delstaten så attraktiv dem som sökte sig ett nytt hem med moralisten Saturnus långa arm efter sig. 

Att Saturnus även söker formge det toxiska Skorpion-sinnet är naturligtvis ett intressant och dubbel budskap som faktiskt anknyter till den gamla hederliga (inte) kapitalismen. Den förutan skulle SF-horoskopet kunnat tolkas som "bara party och lek".

Men kan just undra vilken kollektiv karma den röde mannen samlat för att få på sig den "vite djävulen" och alla hans många begärsrelaterade sjukligheter? Kanske dessa själar redan gjort "upplevelsen Jorden" och att släktets tid var över och att Naturen använder grymma metoder för sina scenväxlingar, t.ex. genom att skicka européer på dem. Hela folkslag har varit instrument både förr och senare för blodiga regleringar av förhållanden människan inte själv förmår överblicka. De nordamerikanska indianernas levnadsmönster utvecklades inte och Tiden hade nått en ny brytpunkt. En ny folkimpuls kom från gamla världen och den vite mannen kom att dominera i 500 år men innehöll i grunden så många sjukligheter att särutvecklingen stannade av i coronas år 2020. Det är kanske vad framtidens historieskrivare kommer att anse.

*****

Från bloggens tidiga försök att avkräva den sideriska zodiaken statistiskt betydelsefulla resultat undersöktes extrema typer, bl.a. mördarhoroskop och horoskop för den grupp sexuella bokstavsavvikelser som bara blir fler och flera - ett tydligt tecken på att samhällena i väst är döende och många medborgare reagerar med falska symptom, kanske för att livet under kapitalismen är så uselt att själen börjar bryta sig ur sitt tidsfängelse. 

I vrängandet efter utvägar kan oväntade ting ske. Bloggaren har under 40 år av och till drömt om andra misstänkt realistiska tidigare liv - ofta har drömmarnas anknytning till detta varit uppenbart och jag har redan i drömmen identifierat nära och kära som andra personer i drömmen! Är detta bara kompensatoriska drömmar för att Sverige - "arbetslinjens land" - erbjöd så lite med frågor eller intressen denna själ sysslat med?

Jag kan livligt föreställa mig hur själar som är svagt utrustade kognitivt, bildningsmässigt etc, kan fastna i en av dessa psykets dolda minnesfickor och börja agera i linje med vad som är ett överspelat tidigare liv. Om de inre bilderna är för starka och dessutom skildrar någon av motsatt kön kan cross-dressing-begär eller t.o.m. homosexualitet resultera. I ett friskt samhälle hade detta bara hänt i obetydligt antal, men myterna i Väst fungerar inte längre för att folk ska hålla sig "i form". Vissa arbetar t.o.m. för att riva ner dem helt så att medborgarna så mentalt debila vindflöjlar som möjligt är. Detta är vad reklamen sysslat med sedan massproduktion av skräp blev möjligt i Väst.

Jag minns just ett namn från testerna av homosexuella därför att efternamnet var så fånigt, för att han satt i San Franciscos statsborgarråd och naturligtvis lobbade för sitt särintresse. Vid närmare inspektion av den här "datapunkten" från det tidiga testet visar det sig att rådsmedlemmen mördades och blev något av en gay-martyr. Han har ett horoskop som vidrör dåliga punkter i stadshoroskopet. Jämför själv och dra slutsatser:


Horoskopet ser inte på något sätt dramatiskt ut, tvärtom rätt stillsamt! Sinnelaget är visserligen i akut otakt med sin disponent, "formens" Saturnus. Den senare angriper eller "betrycker" kroppen/ascendenten det från 60 graders avstånd och får "rocken att kännas för trång" - "jag föddes till fel kropp"? 

Mars är lite för svag (och i 2a ekonomihuset ointressant placerad i psykologiskt hänseende) och Venus abnormt stark: i en mans kropp kan känslor av felplacering eller övervikt på det kvinnliga tänkas.

Tittar man närmare på psykhärskaren Saturnus ligger den i expansiva Jupitertecknet Skytten. Det är precis som jag ibland teoretiserat om "eftersläp" eller "läckage" från en tidigare liv-rollmask. Saturnus söker hålla formen, men den jupiteriska basen signalerar rörelse och förändring. 

Studerar man Jupiter står den enligt hinduernas avashta-lära NYFÖDD i materiella och kroppsorienterade Oxens tecken.  (Planeterna "mognar" baklänges i Jord- och Vattentecken eftersom dessa anses som en nidbild av den verkliga verkligheten som är andevärlden, representerad av de positiva Eld- och Lufttecknen i vilka planeterna mognar i linje med zodiakens konstruktion - om än inte dagliga rörelse över himlen). 

Jupiter är NYFÖDD och detta är basen för formplaneten som i sig är ascendent- eller kroppshärskaren - kan astrologin vara så här uppenbar och lätt att läsa? Kort sagt: en själ som inte är stark i sin kroppsliga jagidentitet därför att livet som Harvey Milk kan ha varit första livet en "invand" själ gick in i en manskropp. Åtminstone säger symboliken att "det är som vi här har en nybörjare på att vara man".  Hör vilket efternamn själen valde att födas med: MILK. Modersmjölk.

I den här komplexiteten kan man möjligen skönja ett intresse insnävat på kroppar av sin egen sort. Milk flydde till SF först vid 40 satsade på politiken och blev till sist en kvinna i manlig kropp, en mjölkmamma för statens homosexuella, och försökte skapa lokalpolitik för deras komfort. En servande inställning ges ju redan av Månen på ascendenten. Här finns också en mystisk koppling mellan 2a ekonomihuset och 3e kommunikations- eller admininstratörshuset, som tycks ha utlöst hans död. Kort före hans mord anklagades han för att syssla med ekonomisk korruption.

Men den här Sol-Oxen har också en ömsesidig reception mellan Venus (Oxens härskare) och Merkurius. Oxen och Tvillingarnas sammanbundna brukar inte bjuda på några större problem, möjligen det egyptiske matematikern Ptolemaios och hinduerna beskriver som total omedvetenhet om vad som finns på andra sidan väggen. Men här bildar alltså Venus och Merkurius motsvarigheten till en konjunktion trots att en vägg skiljer dem åt. Hur prioritera tolkningsreglerna, är det (motsv.) en stark konjunktion eller inte? Är denna vägg (mellan tecknen) en illustration av en typ av kärlek som ligger på andra sidan graven men som homosexuella försöker gestalta med hjälp av en annan av samma sort? 

Är homoböjelsen inte bara en följdsjukdom av solipsism och extremt förnekande av kroppen, är det tragisk och dålig karma att växla könstyp mellan två kroppar, åtminstone om man är nybörjare på Jorden och inte gjort resan så många gånger. Jag var kvinna i England under tidig medeltid men har inte några detaljer från den varseblivningen vet inte vilket liv som föregick det eller vilket som följde därnäst. Men det var ett enahanda liv i liten stuga med torvtak, tycks ha funnit manliga liv roligare, att döma av den serie liv jag sökt rekonstruera ur ett rikt drömliv under 40 år...

*****

Harvey Milks mördare var det inte av homofoba skäl, han var själv involverad i stadsrådet sköt samtidigt ihjäl och stadens borgmästare. Det var en fråga om ersättningsnivåer för deltagandet i rådet som spårade ur...

Dubbelmördaren Dan White begick efter avtjänat straff självmord, och det här är ett mer dramatiskt horoskop. Det hakar gradexakt fast i Harvey Milks: mördarens Månen Skorpionens 7e grad i exakt opposition till Milks Sol i 7e. Notera att mördarens svarta speglare misstänker oegentligt förfarande å Milks sida. Tankarna går till hans Sol i pengatecknet Oxen där vi också har den gåtfulla kopplingen mellan Merkurius och Venus på var sin sida väggen. Att Merkurius kan bli en intellektuell bedragare, i antiken var "marknadsplatsens tjuv" är välkänt. Milks karta ser inoffensiv ut, men kräver en djupare analys än vad som hinns med här.

Mördarens Jungfruascendent innehåller den fallna Skorpionmånens härskare, den onda Mars. Det därför alltid långt från känslosvall till fysisk handling och Månen med halshuggaren Ketu blir ju i backspegeln en varning om att här finns en människa vars skorpionhat inte är att leka med!


Detta är för övrigt den iskalla penninggalningen Fredrik Reinfeldts typ, Jungfrun stigande i öster med Mars. Jag sade ju (när det begav sig) att han hade en mördares karaktär när han och Anders Borg trasade sönder svenska trygghetssystem genom att lura korttänkta svenskar att säga upp fackanslutningen efter Nya Moderaternas chockhöjning av månadsavgiften! 

Den enda intellektuella Luft dubbelmördaren äger, slussas in i det helt materiella 2a ekonomihuset. Därför avstår jag från blå färg just föra visuellt betona avsaknaden av tankeenergi hos mördaren är. Knappast en smart problemlösare.

Med dominanta Sol-Lejonet i ett omedvetet hus är det enda som återstår en aggressiv och hungrig människa - Jord och Vatten med diverse störningar. Jag skulle tro att Lejonet som när det är soltecken har så nära att känna sig kränkt kan förklara självmordet då 12e huset för exil eller förlust knappast passar ett Lejon. Lejon/Skorpion ger som bloggen noterat tidigare svart/vita-människor och extremt onyanserade betraktelsesätt. Här hade balanserade Vågen kunnat bistå om inte pengar ockuperat luftrummet till denna grad.

Vad det nu kan betyda har även Milks mördare Saturnus tungt hängande över ascendenthuset (Saturnus korta 60-gradersgrepp). Detta 11e hus kallade grekerna den goda daimonens (goda ängelns) hus, men uppenbarligen ger den Stora Illgörararen huset tungt att bära. Dan White var arbetarklass och hade det förmodligen illa ställt, även om 2a husets Venus+Jupiter tyder på raka motsatsen. Detta är lite av en gåta. 

Har homolobbyn skrivit om historien på Wikipedia så att ett ekonomiskt mordmotiv döljer att detta var ännu ett i raden av fall där homosexuella mördar homosexuella? Det är ett av de kvantitativa tester som gav mest otvetydigt utslag. Vare sig man vill skylla på ett förtryckande samhälle eller inte, är det ett faktum att homosexuella mördar mer än straighta. Och samläser man detta med att könsoperationer slutar i lika mycket misär eftersom operationens för många inget löste, ges an antydan att sekulära kulturer gått vilse som tror "allt är lika" (en falsk utsaga beroende på att materialisten ser allt som "bara biologi" och inte tar hänsyn den en hela annan värld, lika verklig, men bestående av andar eller intelligenser).

Kanske var den ekonomiska dispyten reell, kanske upplevde White att den homosexuelle Milk styrde generösa ekonomiska medel mot gay-favoriserande projekt i staden. Själva var han arbetare som bara kunde tänka i ekonomiska kategoriera, styrd av den så ofta avundsjuka Månen-i-Skorpionen (det betyder inte att arbetaren har fel som upptäckt hur fult riggat spelet är, men skorpionisk avund är inte den högsta av möjliga reaktioner).

Det finns garanterat djuplodande material på nätet, eftersom detta är en homo-ikon och även kriminal- och mördarsajter går tretton på dussinet på nätet. För egen del har jag inte grävt i tidigare mordgåtor och tänker inte göra det nu heller. Men mördare och offer bekräftar än gång astrologins diskreta sätt att peka ut vilka individer som kommer att reagera på varandras närvaro. Det stämmer med kärlek och det tycks stämma med hat.

Inga kommentarer: