Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 november 2020

"One-upmanship" 3: Men se, vi hade visst också 90% verkan på vårt vaccin!


De kommersiella vaccintillverkarnas tävling börjar likna ett löje lika skamlöst som svensk tv-reklam där lögnen är satt i system. (Och det är inte ironiska lögner heller, utan rena urkundsförfalskningar:  Dina försäkringar höftar till med ett datum för grundandet århundradet före det fanns försäkringar för svenskarna.)

Nu har Brittisk-svenska medicinföretagets ledning haft krismöten efter morgonens illa genomtänkta nyhet. Deras vaccin gav bara verkan på drygt varannan (60%) med mindre man gjorde en extra (nödinsatt) injektion för att komma upp i 70. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gWdQva/svensk-brittiska-vaccinet-har-70-procents-effektivitet-besvikelse

Men vad var det mot amerikanernas varianter, där den som var först ut snabbt ändrade sig och snyggade till sina siffror efter att den andra meddelat hela 94,5% effektivitet. Och tänka sig, nu "råkar" britterna samma dag de lanserar sitt upptäcka att de är hela 90% effektiva. 

https://www.theguardian.com/society/2020/nov/23/astrazeneca-says-its-coronavirus-vaccine-has-70-per-cent-efficacy-covid-oxford-university

(Notera Guardians rubrik som avslöjar det tidiga tillkännagivandet, sedan har någon ändrat i själva artikeltexten men meningen låter skev efter fixen...)

Ingen vill förlora business. Men vem tror längre på företag? Medierna vann hjälpligt förtroendekrisen men när de nu trycker sådana här rubriker ser man återigen att de bara är köpta vindflöjlar.

Lägg ned kapitalismen, den är en enda stor lögn och den gynnar kriminellt få jämfört med hur så många medborgare offrar sina liv i slaveriliknande sysslor som knappt ger mat på bordet eller också är så korkade att man blir dum i huvudet av sysslorna.  Det här skulle folket och deras stat göra mycket bättre om man tog profitörerna ur bilden och införde medborgarlön och ovanpå det Kinas system för sociala meriter för dem som vill samma bonuspoäng för lite mer guldkant på livet än grannen har. (Banala och omogna människor kommer det alltid att finnas.) 

Ja, först måste det förstås socialiseras hejvilt, och det tåget har redan gått. Svensken är världshistoriens mest pacificerade folk, värre än balterna under Sovjetstaten. Vår förtryckare heter den globala kapitalismen som våra folkvalda bjöd in utan minsta strid.

Bloggen satsar på Moder Natur som det optimala botemedlet. Men hoppas hon kommer att optimera sin Hämnd på homo sapiens så att artens lidande blir kort. Inga hafsverk som coronavaccinerna garanterat är. När berget Vesuvius sprängde toppen och blev en mördarvulkan tog det bara två dagar att utplåna de två romerska städer där åtminstone Pompeji var ökänd för en rik befolkning försjunken i njutningslystnad och skörlevnad.


Inga kommentarer: