Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 november 2020

Sanningen i en Lena Mellin-krönika


Aftonbladet politiska kommentator tar gärna på sig rollen som bedömare av vad som år en förnuftig människa, som i rubriken ovan där hon t.o.m. går längre än de kommentatorer som ser Donald Fagen som en clown. 

Att Mellin är inte är en objektiv rapportör inser den som läst några krönikor. Väl maskerat ger hon ständigt tummen upp för politik som kapitalisterna vill ha den. Hon predikar för döende svenskar, en annan generation som inte fattat framtidens utmaningar eller åtminstone inte tänker oroa folk på "arbetslinjen" som en Klimat-Greta  och i synnerhet inte tala om hur många arbeten svenskarna utför som gör Sverige till direkt fiende till Världssjälens planer för det här jordklotet inom ett par generationer.

Jag återvänder till Mellins karta (har tittat på den förr) och ser direkt de kritiska tecknen på en desinformatör eller direkt lögnare. I några fall så förstår inte den akuta störningen mellan intellektuell Luft och emotionellt Vatten vad den sysslar med, och elementens oförenlighet kan till och med varsla om - just det - galenskap.


Andå ser det så förnuftigt (eller förnumstigt) ut i sinnelagshoroskopets 11e ideologiska hus om man bara ser till jämnmodiga Vågen. Året till ära huserar Domaren (Saturnus) i sitt upphöjda tecken. Även Venus är hemma i sitt positiva härskarläge (en slags kvinnodiktatur!). Detta ser verkligen ut som en opartisk presentatör av fakta i målet... tills man studerar kartan som helhet och ser Sol-Skorpionen favoriserad av rikemansplaneten Jupiter som också den är upphöjd i produktivitetens tecken Krabban. 

Utvikning. Om Arbetsgivaren är Stenbocken på makthöjden, tecken och hus 10, blir motsatta Krabban den produktiva massan som arbetar åt Överheten. Många krabbor på stranden att köra skiten ur. Krabban är känd för att vara fysiologiskt skört men vad har Räknenisse på topp för förståelse för diametralt motsatt princip.
     Man kan notera att Arbetsgivarens planet är Saturnus, inte bara Organisation utan också Liemannen! Det är som att mänskligheten in i denna dag inte kunnat tänka ut andra samhällen än dem som dödar sina egna medborgare för att bevara den struktur som alltid är riggad till höjdarnas bekvämlighet. När IT slutligen faller i händerna på rätt människor kommer detta att ändras och högteknologi kommer att utgöra grunden för en ny och jämlik mänsklighet.

Men Saturnus är inte bara Domare, det är som sagt även den fordrande Arbetsgivaren som här kopplar grepp om folkmassan (Krabban) och deras produktivitet och förmåga att via arbete ge välstånd. 

Har väl aldrig sett en sådan tydlig fursteslickare med högersympatier! Vad gör kvinnan i tidningen AB, obunden socialdemokratisk? Ja socialdemokratin bygger ju på att hålla sig väl med den rike mannen och stat och kapital har i grunden samma målsättningar. Därför far så många i Sverige illa vilken regering de än (sken-)demokratiskt röstar fram.

Mellins karta blir sedan smått psykopatisk när man studerar energigivaren Mars som basar över hennes identitetsmarkör Solen. Här råder idel mörkläggning av vad hon står för eftersom Solen i Vatten och Mars i Vattenbäraren står för Luft och ideologisk hemvist. 

Hon mörkar alltså maximalt men avslöjar sig ändå i sina texter (hus 3) eftersom samma astrologiska indikationer också tyder på dålig självinsikt och, givet den myckna Vågen (balanskonstnären), en rätt inbilsk och självförljugen självbild. En hägring till luftslott är vad man kan få av mötet mellan Luft och underströmmarna i instinktiva Skorpionen (f.ö. hatets tecken). Slottets alla fina ord är overkliga och söker bara dölja något annat.

Till det vanliga "dissociationssyndromet" i fall med många störningar mellan Luft och Vatten vill jag här lägga taggen "kognitiv dissonans" som något Mellin sprider. Det är inte fake news eller påhittade, men texterna är subversiva och korrumperar läsaren på ett insidiöst sätt. (Den här bloggen skrivs från en himmel bestående av REN LUFT så att den underliggande tanken tydligt explikeras.)

Allt detta betyder inte att det trots allt låter rätt bra, det Mellin säger. Speciellt om ämnena inte är laddade. Vem kan t.ex. bestrida plattityden att USA inte gjorde något tydligt vägval i nyliga valet? (Amerikansk roffarkapitalismen tuffar på vem som än nominellt leder landet.) Men jag vet inte vem i Sverige som kunnat ha missat att alla förutsägelser kom på skam och att Trump bättre ifrån sig än alla trott. Mellin är som mest förnuftig när hon bara säger det uppenbara.

*****

Jag gjorde en sökning bland tiotusen kartor med Mellins mest betydelsefulla planetplaceringar och resultatet är tydligt. Jag trodde inte på några träffar alls eftersom hela fyra sökkriterier ibland inte motsvarar någon sparad karta. Men här ingår förstås både Saturnus och Jupiters långvariga vistelser i sina tecken och det ökade chansen att hitta några mycket ungefärliga paralleller.

sa.lib & ju.can & so.sco & ma.aqu

Jag var alltså nyfiken på någon som spelar Rättrådig men lierat sig med Tillväxtekonomerna (kapitalisterna), Saturnus i 270-graders läge till Jupiter, samt någon som försöker maskera var på den politiska skalan hon hör hemma: Solen i Skorpionen i 90 graders störning med disponenten Mars i omfattande tecknet Vattenbäraren (antingen omfattande hela befolkningen eller en grupp i meningen en ideologiskt sammansvetsad grupp). 

Missa inte att Mellins individuella Sol i näringens Vatten gagnas av den högsta och rika kastens Jupiter - storfångst till supertrailers som fiskar ur världshaven... "Framgång som opinionsbildare" och "Nåt litet måste ju kvinnan ha för att lära småfolket hur de ska tänka"! Verkligt dum är bara den som tror hon sysslar med objektiva kommentarer, horoskopet visar vad som pågår.

Här är träffarna, som synes alla från 1954, troligen senaste tillfället de två yttre planeterna intog det efterfrågade 270-gradersförhållandet:

  • Lena Mellin;27.11.1954;12:00 ---
  • Joel Coen;29.11.1954;12:00 - regissör med skruvad och mörk humor, inte den första man vänder sig till för omdömesgilla politiska rapporter! 
  • Katarina Hulting;5.12.1954;12:00 - sportreportern som alltid såg ut som hon led av övertryck eller besvär av att sitta framför tv-kameran och rabbla resultat. Fick senare bröstcancer.
  • Jean-Claude Juncker;9.12.1954;12:00 - högervriden så det förslår och titeln EU-president hindrade honom inte från agera hjälp för skattesmitande via Luxemburg.
  • anonym;13.12.1954; 8:00 - ett sorgligt och institutionaliserat mentalfall, paranoid psykotiker.

Inga Nobelpristagare i den här träfflistan, om man säger så.

Vad som är tydligt är att den ene av bröderna Cohen tycks hittat en plats i livet som bäst passande Luft/Vattnets oförmåga till sanning och lättsinniga slirande och vinklande. Jag har tidigare noterat att skådespelare tycks kunna utnyttja "artskillnaden" mellan rationell (förnuftig) Luft och irrationellt och begärstyrt Vatten. Cohens humor utspelar sig också vanligen under bältet, där Vattenelementet symboliskt har sitt säte.


Bonusspaning

Nyfiken på om de till helvetet dömda kapitalisterna som spelar överslätande som om systemet inte var så dåligt, om dessa verkligen har en egen signatur, funderar jag på ett annat sätt att söka Saturnus-Vågen och Jupiter-Krabban. Det bästa sättet att inte översvämmad av träffar kan vara att addera Solen med Saturnus för att understryka att individens IDENTITET är identifierad med Arbetsgivaren Saturnus. 

Att i teorin Solen och Saturnus är varandras fiender, frihet och tvång, får lämnas därhän just nu. Jag har sett många exempel på hur dessa individer är "nyttiga idioter" och sol-identifierar sig med arbetsgivare, lag och ordning, samhällsmoral eller andra typiska saturnusämnen på lägre än Luftens andlig nivå.

  • Folke Lundquist;29.10.1895;12:00 - rådman, ekonomisk bedragare
  • Dickinson W. Richards;30.10.1895;12:00 - Nobelpristagare medicin
  • Gerhard Domagk;30.10.1895;12:00 - Nobelpristagare medicin
  • Annétthe Zettergren;19.10.1954;12:00 - moderat politiker, skattefuskare
  • Laura Lyons;22.10.1954;12:00 - nakenposering i Playboy
  • Martin Baron;24.10.1954;12:00 - redaktör Wash.Post, spred falska rykten om ryska hackerintrång och tog tillbaka (i liten stil)
  • Jan Johansson;26.10.1954;12:00 - korrupt vd (jaktstuge-historien)
  • Sergeij Naryshkin;27.10.1954;12:00 - rysk officer, politiker, utpekad av Väst som spion
  • Anonym;27.10.1954;16:00 - konstnär, vild och bohemisk ungdom utomlands
  • Kare Molder;2.11.1954;12:00 - skådespelare (glömt varför jag antecknade)
  • Adam Ant (Stuart Leslie Goddard);3.11.1954; 6:20 - ytlig och manierad popstjärna på 80-talet, bipolär
  • Jeffrey Sachs;5.11.1954;12:00 - demokratisk politiker som ansåg socialism vara det bästa systemet
  • Kazuo Ishiguro;8.11.1954;12:00 - Nobelpris i litteratur
  • Dan-Eric Nilsson;13.11.1954 - evolutionsbiolog som exponerades för sin dåliga vetenskap av MIT-geniet David Berlinski
  • Condoleezza Rice;14.11.1954;11:30 - f.d. statssekreterare, första färgade i den rollen

Den nyfikne kan själv söka "minsta gemensamma nämnare" men det tycks inte finnas något eftersom här både ges ekonomiska bedragare som en som pläderar för socialism (vilken förstås utlöser bedrägeri i låga själar om socialismen implementeras lika halvdant som i Sverige på 1900-talet). 

Men spridningen är förväntad eftersom astrologins symboler var och en har flera valörer. Det kan bli åtskilliga utfall av bara de två stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter.... 

Men utöver några korrupta eller bara metodologiskt röriga svenskar verkar många här ha givit världen mer än de tagit för egen del (Nobelpristagarna, socialismpläderaren, kanske konstnärerna) och det kan man placera både på Välgöraren Jupiter men också på den Rättrådiga Saturnus i Vågen.

Man får helt enkelt dras med det faktum att planeterna har "låga" uttrycksformer vilka kan stimuleras av annat i horoskopet. Varje specifik sökning missar kringfaktorer.


Inga kommentarer: