Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 november 2020

Det luftburna viruset virvlar runt i Sverigehoroskopet

Ömsesidig reception mellan andningens Merkurius
och strukturella/organisatoriska Saturnus - båda i Luft
 

Forskarna undersökte ventilationsöppningar [på Karolinska institutet] och centralkanaler som driver ut inomhusluft från tre covid-19-avdelningar vid Uppsala universitetssjukhus under april och maj i år. Det resulterade i fynd av viruspartiklar i ventilationsfiltren ända uppe på vinden, 50 meter från patientrummen. Att coronaviruset kunde sprida sig så långt överraskade forskarna.

https://www.dn.se/sverige/studien-ger-ytterligare-stod-for-att-viruset-aven-ar-luftburet/
 

Under några dagar har insikten om det luftburna coronaviruset fått mogna, och till sist poppade en hypotes upp. Den expansiva Jupiter måste ha med saken att göra, astrologiskt talat. Planeten illustrerar frihet på det personliga eller högre plan, och den står också för expansion, dvs. spridning (där motpolen Saturnus bygger murar och håller emot - eller i sin mest skrämmande skepnad representerar Liemannen. Jupiter och Saturnus kan alltså i vissa fall bli en farlig kombination.).

Varför Sverige framstår som rena gaskammaren för folkrensning jämfört med andra skandinaviska länder kan ha att göra med vår "verksamt onda" Jupiter i det "fria" Lufttecknet Vattenbäraren. 

Ja, fritt är inte detta saturniska och därmed gränsdragande tecken, ytterst representerar det hela folkmassan eller tankar som ryms i en ideologi. Men Vattenbäraren är ändå ett stort luftrum jämfört med små lägenhetskyffen och representerar hela samhällsrummet. De flesta medborgare märker bara den gränsdragande Överheten när de själva drabbas att en mur förflyttad.

Sveriges Överherrar har funnit det smart att valla hela folket som boskap i ett rymligt samhälle och en generös yttrandefrihet. I gengäld har svenskarna gått med på att vara just bara boskap och trälar eftersom priset för denna relativa rörelsefrihet är att folket accepterar "arbetslinjen", vilken är till för intressegruppen Stat & Kapitel, - dvs. främst de besuttna som vill se avkastning av sitt kapital, av sin investering i löneträlarna. 

Det viktigaste för dem som räknas, är att inte produktionen avstannar (vilket den i vilket delvis gjort under corona), och det är därför stat och FHM envisats med de sämsta av strategier (billigt men rätt kul av Alex Schulman i Expr). Det är pengarna som i grunden styr Sveriges hattiga "strategier" och försök slippa sådana åtgärder som i grunden skadar kapitalägare. Hellre acceptera ökade risker för underklassen av tjänare och städare i förorterna.

Det är naturligtvis Sveriges entré in i sin 16 år långa men dessvärre onda Jupitercykel fr.o.m. i oktober som sammanfaller den förödande insikten om att viruset är luftburet. Det kan Jupiter-expandera många meter från levande människor. 

För perfekt kontroll behöver varje medborgare placeras i isoleringscell, och ett mycket långvarigt stopp för all produktion accepterar inte Kapitalet och klarar inte landet. Sveriges "spruckna välfärdsbubblor", som jag några år i förväg kallade denna period, har alltså allt i världen att göra med coronas särskilt effektiva utbredning i detta folk. Det är Elitens krav på ekonomisk blomstring (också Jupiter) som driver virusets spridning, precis som jag nyligen sade.

Astrologins Luftelement är en symbol som är härledd ur diverse tankar som den naturliga luften ingivit människan. Dess osynlighet för tankarna till andningen, bränslet för en levande människa i primitiv uppfattning, men också tanken på en fristående "livsande" eller en andevarelse. Varför spöket Laban har ett vitt lakan över sig är till för att ge barnen en bild av just en osynlig luftvarelse. 

Men Luft kopplas också till intellektet eftersom även tankar är osynliga. Faktiskt, de övriga tre elementen är alla synliga och eftersom astrologin tidigt kodifierat de tre Lufttecknen som de mänskliga, blir slutsatsen att vi inte är våra synliga kroppar utan den osynliga insidan, andevarelsen eller t.o.m. själen. De grekiska filosoferna utsträckte tanken en bit till: vårt egentliga jag är inte ens själen utan den andegnista inuti själen som en del kallade Logos. 

Eftersom Merkurius representerar intellektet och mänsklig logik är det lätt att göra den kopplingen, men på den här bloggen gäller istället Saturnus som representant för Logos eller förnuftet. Merkurius förknippas nämligen med Jordelementet (Jungfrun) av hinduisk astrologi, dvs. en ren räknenisse som vänt sig utåt mot världen där det finns många ting att räkna på. Det är Saturnus som essentiellt är Luft enligt hinduerna och därmed deg gudomliga intellektet närvaro på den mänskliga arenan. 

Saturnus liknas gärna vid kroppens skelett, kroppens strukturella ritning, och på samma sätt är "Saturnus-i-det-blå" det "förnuftsskäl" som ligger bakom varje människas födelse eller återfödelse till Jorden. Därför det aningen slappa uttalandet att "Saturnus är karmaplaneten". I egenskap av Fader Tid stämmer detta, det är i tiden Ödet läggs upp så att inte Straffet kommer före Överträdelsen. Tid och Jordelementets konkretion hänger samman: Saturnus lägre eller passiva härskarskap är över Jordtecknet Stenbocken. 

Allra sämst är modern västastrologi när den utan vett släpar in Yin- och Yangsymbolerna som illustration för det som bättre beskrivs som den negativa och positiva polariteten. Men antiken använde hellre orden passiv och aktiv, och hur passionerad Stenbocken än beskrivs i sin vilja att styra och ställa (Rajas kvalitet som den visar sig via Jordelementet), så är den ändå ytterst en passiv mottagare (och utförare) av direktiv från den aktiva delen av tillvaron. 

De aktiva tecknen (Luft och Eld) står därmed närmare tillvarons kreativa arkitektkontor - Stenbocken är byggmästare men arkitekten lever uppe i blå Luft - fordom tänkt som Gud, geometriker. Kanske måste den astrologiska definitionen av viruset omdefinieras: ytterst hör det inte till Naturen (Vatten + Jord) det är en skrivbordsprodukt framtagen av chefsarkitekten för det jordiska ödet. Denna arkitekt kan naturligtvis inte identifieras med astrologins symboler eftersom Jordens födelse är före tid och rum (INTE som Big Bang-teorin påstår, även om också denna modell är oförenlig med praktisk astrologi).

I Sverige har vi en lokal gud enligt 9e huset för nationens "högsta goda". Det är handelsmannen Merkurius som reser och handlar för att tjäna på det själv. Men i 9e ligger själv disponenten till landets soltecken, vilket visar att det moderna Sverige är en ny och olustig variant på den gamla rövarvikingen: staten och kapitalet färdas alltid tillsammans på de svenska vapentillverkarnas säljresor i suspekta länder. (Här får avsatte Kungen ändå lite att göra.)

Vår stat och dess expertis illustreras av Vattenbäraren, ett av de aktivt soltecknen, vilket räcker långt för att förklara vårt liberala samhälle. Men samtidigt är tecknets härskare Saturnus närmast en överrörlig hoppjerka, vilket ses i nationens snabba ras in i den nyliberala melodi arbetsgivarna gillat. 

Vattenbärarens härskare Saturnus står i det rörliga Tvillingarna, och om Saturnus är blåkartan rör den sig numera så snabbt mellan skilda punkter att ingen egentligen vet var skåpet står (global kapitalismen och blixtsnabba förflyttningar ur landet av Resurser/Saturnus).

Målsättningen att Sverige ska vara ett kunskapssamhälle passar förvisso perfekt med att grunden hela tiden flyttar på sig, vilket gör att hela befolkningen måste vara redo att utstå statens flyttlasspolitik, jobbyten och omskolningar - allt för att vara Kapitalet till lags. Numera är svensken för dyr så den globala kapitalismen skeppar låglöneslavar hejvild mellan länderna.

Vårt nationalhoroskop innehåller förstås Merkurius, lungornas planet, alldeles invid den vinstgalna och expansiva Jupiter, den Svenska Lungan är genomfylld av corona. Just invid står en verksamt ond Sol, vilket betecknar en överhet och beslutsfattare (staten och arbetsgivaren) som också skadar kommunikations- och andningsvägarna (hals och lungor).

Och det är exakt denna härva av idel Luft som förklarar varför corona sprids fritt med vinden i Sverige!

När man fått grundförutsättningarna klara för sig, att Sverige är en bananrepublik och monokultur just i dess ängsliga flängande hit och dit efter den grundval som verkar ge mest pengar för stunden, som vi kan växla in expansionens Jupiter på bana. Detta är i Sverigehoroskopet symbolen för en införskaffad förmögenhet eller ett liberalt/frihetligt samhälle som spårat ur: den onda Jupiter drar i sin spridning med sig den onda effekt som blir kvar när expansiva Jupiter spricker som en bubbla.

Det tragiska med den här lilla rekapitulationen är att man till sist står utan varken ord eller lösning. Sverige har nästlat sig in och gjort sig så beroende av den globala kapitalismen att landet förverkat sitt existensberättigande. Det kommer därför inte att bli några radikala försök att rensa landet från viruset. De folkvalda håller paniken borta genom att hålla en morot framför befolkningen och lova ditt och datt medan helt uppenbart Naturen kör sin grej som hon vill.

För Kapitalet gäller bara en regel: showen i västvärlden måste gå vidare, även om viruset skulle mutera och bli än dödligare. Det är Kapitalets intressen mot befolkningen, en rätt ryslig insikt om hur lite en människa betyder om hon inte tillhör den globala Elit som bara köper sig ett lyxhus på avlägsen plats och låter slavar flyga in förnödenheter tills pandemin är över. 

Först när kapitalismens kollaps är ett faktum med oändligt lidande som följd, kommer mänskligheten att söka nya lösningar. Det är tyvärr så här kortsiktigt människan har omformat sig att fungera under inflytande av kvartalskapitalismen. För håll med om att det låter osannolikt att världens superrika i dagsläget skulle lägga sina tillgångar i en pool och med världens skarpa hjärnor formulera en ny morgondag för mänskligheten. Vår art är för självisk och ond för detta. Omvänder sig bara under galgen.

*****

 

Extraspaning

Belgien sägs ha flest döda i corona per 100.000 invånare. Självständighetens exakta tidpunkt är oklar, enligt en brittisk expert på nationella horoskop. Men franska astrotheme.com är ute och cyklar. Deras källa (en amerikan) har sysslat med önsketänkande och placerat Jupiter i hemmaläge i Skytten exakt på ascendenten. Jag tror mer på brittens Skorpionen i öster (efter omräkning till siderisk zodiaken). Det är samma ascendenttecken som USA, värst drabbat i världen av corona, i absoluta tal.

I båda dessa horoskop ser en sammanbindning mellan Saturnus och Jupiter ut som vara en problemkälla - precis som i Sverigehoroskopet. (Saturnus = död, Jupiter = expansion. Problem med stora dödstal med andra ord.)

I belgiska kartan står ascendentens Mars i Fiskarna, ett "lösaktigt" tecken som myllrar och minglar friskt i understundom syndiga och orena vatten. Dessutom eldas Mars-Vattnet på intill avdunstning av Fiskarnas härskare Jupiter i Skytten. Dessutom beskrivs det belgiska folket av samma Måne i Väduren som Sverige har, men här i 6e olyckshuset. 

(Att Jupiter borde skydda med sin aspekt, är en astrologisk "trossats" jag aldrig riktigt trott på. Ibland verkar bara planetens expansiva driv märkas, så att framgångsrusiga människor - eller virusar - driver allt de nuddar vid över klippkanten!)

Man får inte glömma belgiska Kongo och den vidrighet som landet sysslade med under sin koloniala period (kartan från 1830 täcker in dessa illdåd). En värre övermakt får man leta efter än illa placerade Saturnus i Lejonet i 10e och hungrande demonen Rahu invid. 

När därför den expansiva Jupiter "välsignar" Saturnus/Rahu är detta egentligen ingen välsignelse. Saturnus som Döden en iskall övermakt. 

Så coronas framgångar i Belgien beskrivs för det folket via Eld och inte Luft? Eller är det planeterna man ska koncentrera sig på, och då särskilt Jupiter som stöttar Liemannen Saturnus och gör att döden kommer så lätt för belgarna? Jag lutar åt det senare, men ämnet sjukdomsspridning har jag aldrig studerat.

USA:s karta återvänder till det svenska mönstret med smutsig Luft åt  folket (nu inte smog). Både Månen i Vattenbäraren och även Solen i Luft, den senare via Tvillingarna. Essentiella Luftplaneten Saturnus kastar här sin hinduiska 270-gradersvinkel och träffar JUPITER som ligger med Solen och olyckans Mars i 8e dödshuset. USA har ett ännu äldre horoskop (1776) och även om mördandet av urbefolkningen redan inträffat finns förstås slaveriet och annan skit som förklarar varför horoskopet är tio gånger vidrigare än det svenska. 

Merkurius som andningsvägar ligger i Vatten och är därför ett svagt fundament till allt i Tvillingarna (Solen, Venus, Mars, Jupiter). Olyckan Mars angriper via 90 grader Saturnus, folkets luftbaserade Måne. Det visar att det amerikanska folkkynnet inte är riktigt friskt, och aldrig har varit. 

Det är den "själv är bäste dräng mentaliteten" som avslöjar vilken lögn det är att framhålla "smältdegeln" USA där alla nationer blandas. Det må gälla ett par storstäder men inte överlag. Nationaliteterna har alltid misstrott varandra i USA, men svenska medier har naturligtvis bara spridit Överhetens (demokraternas) och i synnerhet New York-bilden.

I den amerikanska komplexiteten framtonar den i och för sig verksamt goda Jupiter som problemet. Den har visserligen lyckats expandera USA till en världsmakt, men bara på korrupta och mordiska sätt: planeten filtreras genom det onda 8e huset. Men här tillkommer alltså dessutom 270-gradaren mot hela Tvillingarna, bl.a. Jupiter, och Saturnus är väldigt opålitlig i detta horoskop eftersom den dels är den Stora Illgöraren och dels verksam illgörare för Skorpionascendenten. Det gör att man måste fråga sig om värdet av 11e husidealet för en Skorpionascendent (som representerar döden). Kör på tills det spricker? 

Relationen mellan första huset och elfte förklarar mycket av den amerikanska arbetsgivaren som håller så många så fattiga och betryckta i detta rika land! USA är så sjukt att människorna t.o.m. fåtts att förakta och misstänka fackföreningar. Moderna människor som inte ens förstår sitt eget bästa till följd av myten om "sin egen lyckas smed" - naturligtvis var det bara en tidsfråga innan en sådant Dödens rike skulle falla samman.

Nu har jag mött helt harmlösa människor med Solen i 8e men aldrig en Sol involverad i ett totalt sett så komplicerat horoskop. Att ha soltecknets  fundament Merkurius med "over the top" Rahu i 9e religionshuset säger det mesta om hur amerikanerna balanserar sitt schizofrena "In God we trust" med att korrumpera eller mörda för att ro hem storordern eller vinna kriget.


Tre av tre således. Nu infinner sig den spännande frågan om nationalhoroskop UTAN koppling mellan förmeraren Jupiter och liemannen Saturnus uppvisar bättre framgång i kampen mot pandemin.

*****

 (Bilden med spiralen är inte astrologisk eller teknisk, illustrerar bara en "luftcirkulation" som spinner loss ohejdat i detta land, och viruset med den.)

Inga kommentarer: