Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 november 2020

Terrorn i Frankrike: Sedan svenska åsiktsmaskiner härjat klart

När Sverige förfasat sig klart över terrorn i Frankrike tar en skribent i The Guardian till orda. Hon pekar på den verkliga frågan som inte en svensk journalist kunde hantera under oktober: det sekulära Frankrikes usla beteende mot landets religiösa grupper och den direkta orsaken till att dåd efter dåd upprepas och snabbt stämplas terror av dem som inte förstår ett dyft av den djupare dynamiken. Den kanadensiska skribenten har dessutom intressanta tankar på integrering av idag disparata samhällselement.

Ville bara tipsa om artikeln eftersom The Guardian har varit ett populärt ställe för svenska tidningar med dålig lönsamhet att låna idéer från. Men den här artikeln kommer det knappast att bli någon svensk re-write på.

"The [French] allergy to granting faith any kind of public role is displayed across the board: most French people will break out in hives at the sight of a procession of priests in the public space, as much as at any other kind of religious display."

Mustigt språk som gör att bloggen måste återvända en gång till det franska horoskopet. En så genomsjuk attityd som den franska sekularismen borde verkligen utmärka sig i kartan! 

Redan innan jag ritar om kartan (alla inläggs skrivs rakt ur huvudet utan förberedande organisation) finns två punkter som skulle kunna vara av intresse: 11e ideologihuset och 9e huset som en gång var menat för "det högsta goda" i formen av religion eller filosofi. 

---en minuts kartfixande---


Åsynen av horoskopet påminner om att jag efter terrorn pekade ut fransmännens felorientering när det gällde tredje husets kommunikation (yttrandefrihet) och nionde husets högre värden. Fransmännen har slutat förstå sig på verkligheter som går bortom deras förkrympta små huvuden och vassa tungor (nere i tredje). Det är så man inviterar självutnämnda hämndänglar!

Men se nu här: det onda tvärstoppet Saturnus i hatiska Skorpionen i nionde huset (hatiskt och lågt tredjehusintellekt är fundamentet till den blockerande Saturnus i nionde), denna Saturnus råkar vara härskare även till 11e ideal- eller ideologihuset!

Frankrike är så genomperverterat att det gjort det till en dygd att håna och förklena religionen (eller allt utländskt för övrigt, minns hur Sverigehoroskopets Saturnus i samma hus just bara indikerar "utland" eftersom vi varken har levande filosofi eller religion i landet. Den breda massan har ingen kontakt alls med dessa ämnen, de ingår inte i svenskens allmänbildning. (Det sträcker sig snart inte längre än till senare streamingserierna, just som Systemet vill ha sina undersåtar, härligt mjuka och passiviserade i hjärnorna.)

Är det en slump att dessa två demoraliserade länder båda har Saturnus i nionde? Saturnus är bl.a. känd som steril och den den Stora Illgöraren kan väl tänkas sänka det mentala taket i båda änderna. Svenskar och fransmän sorterar till Europas dummerjönsar. (Man kanske skulle gå igenom Europas nationalhoroskop utifrån kriterierna etik och högt tanketak istället för sol och strandutsikt när det kommer till en god plats att leva ut sina pensionsår...)

De inblandade negativt polariserade tecknen aktiverar himmelens två naturliga Illgörare och för Fiskascendenten är de riktigt fula! Frankrike må designa modekläder och skapa kemisk makeup att spackla ansiktet med, men på insidan anas en rätt vidrig inre folksjäl, kanske mer osjälvständig och osäker på sig själv än man kan tro. 

En hemlighet: Fiskascendenten kan vara så egosvag och inställsam för att inte riskera något, att den som vanligt verksamt onda "goda ängeln" i 11e egentligen bara är ond i meningen att den försöker få Fisk-personan att tuffa till sig och stå för något. Men det är här Frankrikes öde är skit, eftersom Saturnus är intrasslad i en problematik jag beskrivit.

Den franska borgerskapet påminner lite om den Elit häcklat för sin ytlighet i Sverigehoroskopet. I båda nationalhoroskopen spelar åttondehuskorruption (gammal dålig men oförlöst karma) en viktig roll (Frankrikes ascendenthärskare i 8e).

Dessa usla omen i ideal- och religionshusen visar att inget har hänt i Frankrike sedan dess grasserande antisemitism för 100 år sedan. Som utomstående kan man bara säga: de hade det i annalkande...

 

PS. Likt britterna har Frankrike ett psyke/Måne i Tvillingarna vilket gör båda länderna "snabba i käften". Frankrike mer så. Tvillingarna är kritisk men i kombination med övriga inslag, slår Frankrike över totalt. The Guardians skribent borde ha fått se detta horoskop - det stämmer exakt med hennes sakliga beskrivning av tillståndet i det sekulära Frankrike.

PS2. Bloggaren med Tvillingascendent får Vattenbäraren i 9e och därmed Saturnus som husets TILLFÄLLIGA ÄGARE. Men det är inte samma sak som den franska Saturnus som bara GÄSTAR nionde medan dess tillfälliga herre, den genuint lågpannade krigaren Mars (som här står illa i ett Venus-ägt tecken och dessutom bråkar med 9e huset och dess innehåll och förstör dess normalt så goda gåvor).

 

Inga kommentarer: