Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 november 2020

Israel och mordet på Irans kärnvapenexpert

Israel-horoskopet från bloggens begynnelse utgår eftersom den följde ett av de klockslag AstroDatabank sedan åtskilliga år avvisar. Istället gäller prick 16.00 och därmed ett synnerligen intressant födelseomen.

Staten Israel, ensam, judisk, ny och med en hel arabvärld runt sig, föds exakt när stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild stiger över Tel Avivs östra horisont. 

Stjärnkonstellationerna stämmer inte med zodiaktecknen, redan babylonierna friserade kanterna för att få tolv identiska steg, bl.a. här, mellan Jungfrun och Vågen, matchar konstellation och zodiaktecken varandra illa.

Spica nämndes av och till under bloggens första fem år, och det intressanta är hur väl den stämmer med ha-Eretz Landet (Jungfrun, Jordelementet, jordbrukaren) omringad av "araber": Spica är "Den Ensamma" och stjärnbilden kopplas till mytologins Kore, dotter till Jordgudinnan Demeter, som våldtas av dödsrikets herre och i det ögonblicket döms till ett "halvliv" - ibland under jord, ibland ovan.

Kanske för att hon obekymrad om sina omgivningar stod utsatt som ett ensamt sädesax på marken. (Psykologiserar man över Jungfruns zodiaktecken kan dess introvertism och självupptagenhet förklara: den missar Olyckan för att den var mer intresserad av sina egna göranden än att förstå den större samverkan man lär sig i nästa tecken, Vågskålarna.)

En annan sak: Den som ständigt upplever sig ensam och utsatt (följden av en våldtäkt) blir förr eller senare paranoid. Att "Landet" är ifrågasatt från sin födelsedag markeras av att Solen är kombinerad med Åklagaren, Satan (stjärnan Algol). Ett annat synsätt är det bibliska: att Satan är Frestaren som från Israels nystart 1948 kommer att pröva landets trohet mot Gud och och inte bara en sekulär judiskhet.

Att Israel föds fyllt av ondska märks i den onda daimonens 12e hus där krigshetsaren Mars bara gömmer sig men inte egentligen är utsläckt. Mars med Regulus, den primära av persernas kungastjärnor, skulle kunna symbolisera Israels medfödda allergi mot allt österut dvs. Irak och Iran... 

Att skapa ett nytt land åt judarna var nästan värre än inget alls, men tydligen såg sig Europas stater oförmögna att civilisera sig och rensa bort sin rasism. Det enklaste blev att skicka bort judarna istället och rita gränser för ett land åt dem. Horoskopet är dock en påminnelse om inte minst Europas helvetesmentalitet och nu bärs en del av denna istället av israels judar. 

Ortodoxa judar underkänner som bekant att detta är det land Gud lovat dem, och med all rätt. Nationens IDENTITET, Solen, ÄR samma planet som äger 12e och representerar den onda daimonen. Landets födelse står i 9e huset för religion och religionens uppfyllelse, men när grunden är den onda daimonen ger de ortodoxa rätt: detta är ett oäkta, illegitimt barn. Därför upplever Israel att det har Satan på sig som ifrågasättare. 

Det kommer förmodligen att gå illa för det sekulära Israel, men den slutstriden sammanhänger med att mänskligheten därefter går in en postkapitalistisk tidsålder, Vattenbärarens tid, och härom är det bäst att inte ödsla ord i onödan. "Ingen vet när och hur" säger bibeltexter och inte ens astrologiska avslöjanden om "passande symbolik" är mer än gissningar.

Här är två inlägg från 2012 som kommenterade Spica:

https://siderisk.blogspot.com/2012/09/mimmi-pigg-har-hetsbantat.html

https://siderisk.blogspot.com/2012/11/odraglingen-med-mission-fran-gud.html

Detta stjärnomen stämmer väl in på Israel och den överspända situationen i Mellanöstern. När nu ytterligare en viktigt person terrormördas av dubbelnaturen Israel/USA inom ett år vaknar förstås Harmageddon-motivet till liv. 

För första gången på bloggen lägger jag här ut landets planetära ödescyklar (dashas). De borde om något kunna fungera som riktmärke och avslöja om mänskligheten hinner göra slut på sig innan ens Naturens Hämnd hunnit med hela sitt fyrverkeri för att tvinga tillbaka människan i ett bättre och mer lyssnande tillstånd. Förutsatt att historien följer en snitslad bana, förstås men det förnekar som sagt Bibeln samt lata kristna som inte ens befattar sig med "Guds handskrift på himmelen". 

De allra första kristna, var hängivna astrologer, vilket man direkt ser i Dödahavsrullarna. I det arkeologiska fyndet finns också förlagan till Jesus Bergspredikan men i kärvare form - den verkar ha lyfts av evangelisten rakt ur församlingens regelsamling. Här gällde dödsstraff för den som smädade Laggivarens namn (Moses), om någon nu undrar på varifrån den civiliserade världens vrede mot lättviktiga västerlänningarnas Muhammed-hån har sin historiska början.

Det är passande att Israel föds medan kremeringsugnen Saturnus spelar förstafiolen i Världsordningen oändliga rörelse. Ur Israels födelseperspektiv går landet in i tid och existens just efter att Andra världskriget är slut, men det är talande att den Stora Illgöraren börjar sitt arbete 1937. Judarnas situation i Tyskland förvärras förvisso genom antijudisk politik redan 1933 men BBC:s tidslinje säger att allt förvärrades rejält från 1938: 

https://www.bbc.co.uk/teach/the-holocaust-year-by-year/zkxwgwx

Kan tilläggas att Israels horoskop har Saturnus i Krabban, tecknet för en enklav, en sekt, en familj eller en liten sluten grupp som håller sin heder högt (dödsstraffet för dem som smädar Moses namn tjänar att stärka den lilla gruppens sammanhållning lika mycket som att straffa tomma och värdelösa människor utan intelligens och respekt). 

Zodiaken har många knepiga situationer kodade genom sin själva konstruktion. Den sociala ingenjörskonstens Vattenbäraren ser t.ex. med oblida ögon på Krabbans tecken. En Vattenbärarascendent har t.ex. Krabban i 6e fiende- och olyckshuset. I nazismens opersonliga löpandebandtillverkning av ariska bebisar ser man tydligen hur Krabban har dömts ut till förmån för en rätt svensk syn på barn som ska kugghjulsformas för att stämma in på samhällets behov av arbetskraft vid var tidpunkt. 

(Samhällen som utformats efter Industrialismens mönster kommer att falla brutalt och våldsamt, om de inte redan igår började omforma synen på nationalitet, synen och förutsättningarna på arbete. Att NU under pandemin låta underklassen fortsätta exponeras för viruset mellan andra jobbar hemifrån, har redan avslöjat vilka samhällen som kommer att få sig en extra slev av Naturens Hämnd. 

Söndagens klargörande från regeringen att svensken hela 2021 måste stärka sig mentalt för undantagstillstånd döljer den verkliga problematiken - regeringen försöker bara rida ut stormen utan att ta tiden i akt och "socialisera hela skiten" medan Sverige har någon anständighet kvar inför Karmaherrarna som från det osynliga skapar morgondagens verklighet med blicken på det förflutna och på nuet. Som bloggen tidigare påpekat räcker inte folkets - utom arbetarklassen - självtukt 2021 ut, har gränsdragaren Saturnus något med pandemin att göra så når den gränsen mellan Stenbocken och kommande Vattenbäraren först [tappat datum].)

För Israels Jungfruascendent är emellertid inte Saturnus styvmoderliga och kärva framtoning något problem. Jungfrun är själv vän av rationalitet och effektivitet och att nationen föds under Saturnus och Månen skapar visserligen zombieliknande nya israeliter, befolkningen (Månen) är hjärntvättade för att tänka i linje med regimen. Naturligtvis har Israel misslyckas med att få sin befolkning så robotliknande och det finns numera gott om reaktioner inom befolkningen mot statens kriminella beteende.

10e huset i nationalhoroskopet ÄR slingrigt! Tvillingarna är en mästare på att vinkla och omformulera för att flytta fokus bort från den brännande frågan. Skickligheten minskar något genom att Merkurius står i Oxen, men i gengäld blir Israel en BULLY, en trubbig buffel som det knappt går att föra diskussion med. Staten tror sig ha religionen på sin sida (ömsesidiga receptionen mellan ägarna till 10e och 9e). Det 9e religionshuset går i Venus tecken och Venus är förstås en bra planet för Jungfruascendenten, men problemet tycks vara att Solen är "märkt" av Algol, som äldre judisk astrologi kallade Satans huvud, Rosh ha-Satan. 

Det är något förvridet och desorienterat i den religion som så den sekulära staten åberopar - Satans korruption kanske ligger just i att det är sekularismen som är "högsta goda/religion"? Det finns ingen referenspunkt som hindrar att staten blir galen och uppblåst. Det 9e huset i den här kartan representerar inte den ortodoxa judendom som menar att landet tillkom på fel sätt, genom europeisk försorg. Landet är faktiskt skapat under Satans direkta styrning (och kommer därmed att bekämpas av vem än Gud väljer att verka genom).

*****

Ett är säkert: befolkningen lever med så djup fruktan i sinnet att många t.o.m. blivit avtrubbade psykopater för att kunna leva under omständigheterna. Saturnus med Månen kan också betyda att de blivit västvärldens ytligaste shoppomaner - det är en väldigt materialistisk position för folksjälen. Den tyr sig till de "hårda paketen".

Saturnus: diktatorn/starka styrningen i det egna hemmet, i den egna enklaven. Saturnus illustrerar både fruktan eller t.o.m. infrusen fruktan - ett nationalkarma som lever kvar under ytan - och den förstärkta förvarsapparat som ska skydda det sårbara inre Israel. 

Jfr. Sverigehoroskopet där Saturnus muskler istället skyddar de rika och privilegierade - planeten äger Jupiter, Solen och handelns Merkurius, medan Sverige inte har några krigsplaner för att skydda befolkningen utanför de ekonomiska viktiga zonerna. Informationen är givetvis hemligstämplad så jag spekulerar här bara utifrån horoskopet. Sveriges "goda" Saturnus försvarar 5e huset för eliten.

Israel har åtminstone den lärdomen efter Förintelsen att FOLKET som helhet måste försvaras, Saturnus med Månen tyder på en extrem organisation av folket - kanske har drillen gått för långt så att freds- och protestorganisationerna börjat blomma ut. Saturnus, i ständig givakt, är inte särskild välplacerat i Hemmets tecken där människan borde få vila ut. Ett folk på helspänn.

Härskarna är en intressant grupp: en ömsesidig reception mellan ägarna till 10e och 9e visar hur viktigt Landet (Oxen) är för den judiska identiteten. Deras nyupprättade stat har blivit en religiös avgudabild just som en annan generation judar genast började dyrka guldoxen/guldkalven medan Moses gick bort för att inspireras till de tio budorden. Nya staten Israel är tillbaka i samma förledda situation... Eftersom Merkurius är en handelsman kan man t.o.m. läsa horoskopet som att Israels regering ständigt kohandlar med omvärlden om territorium (Oxen). Detta är dessa sekulära härskares enda valuta, och enda religion.

Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Sat:  1937-02-08  -  1956-02-08
 Mer:  1956-02-08  -  1973-02-08
 Ket:  1973-02-08  -  1980-02-09
 Ven:  1980-02-09  -  2000-02-09
 Sun:  2000-02-09  -  2006-02-08
 Moo:  2006-02-08  -  2016-02-09
 Mar:  2016-02-09  -  2023-02-09
 Rah:  2023-02-09  -  2041-02-08
 Jup:  2041-02-08  -  2057-02-08
 

Till skillnad från Sverigehoroskopet som ofta avhandlats är Israels ödescykler nya för bloggen. Det blir nog anledning att återkomma till dem, och nu bara en snabb titt på hur skuldfrågan ser ut året 2020 när två viktiga av USA:s ärkefiender blivit mördade. I årets början en irakisk general folket älskade (mördare: USA) och i slutet av november en iransk kärnvapenexpert som det landet sökt hålla borta från det publika ögat - men israelitiska beställningsmördare undkom han inte.

Israel väntar nu bara på den substantiella vedergällningen.

Här är gällande sub-cykel i större detalj:

Mars MD:  2016-02-09  -  2023-02-09

  Antardashas in this MD:

  Mar:  2016-02-09  -  2016-07-08
  Rah:  2016-07-08  -  2017-07-27
  Jup:  2017-07-27  -  2018-07-02
  Sat:  2018-07-02  -  2019-08-12
  Mer:  2019-08-12  -  2020-08-09
  Ket:  2020-08-09  -  2021-01-04
  Ven:  2021-01-04  -  2022-03-04
  Sun:  2022-03-04  -  2022-07-12
  Moo:  2022-07-12  -  2023-02-09

Generalen dödas under Israels kommunikations-Merkurius (låt vara att USA utför dådet, båda USA och Israel har Solen i dödens 8e och det blandar alltid ihop dem, det är samma intressen bakom bådas besininngslösa politiska mord). Iraks kärnvapenforskaren mar ett Mossad-dåd och utfördes under halshuggaren-bestraffningens Ketu.

Först kanske man borde fråga om dessa två mord så viktiga för Israel att de definierar landets ödesprofil för perioderna i fråga? Mordet på Generalen nej, men kärnvapenforskaren ja. Dessa stämmer också med omvärldens reaktioner så här långt och att Irak nu lovar en helt annan vedergällning än när de kvittade mordet på Generalen. (Det stannade med några raketer mot en militär installation, tror jag - inget en utomstående som inte själv är demoniserad specialbevakar).

Ketu (den halshuggna, huvudlösa draksvansen) befinner sig motsatt drakhuvudet Rahu i Israels 8e hus för dålig karma. Att 8e står för upparbetad men ännu inte utpytsad karma innebär förstås inte att en person/ett land är helt passiv på denna horoskoppunkt. Man kan mycket väl fortsätta begå överträdelser i linje med 8e husets innehåll. Israel är en krigande nation och att Mars äger onda karmans hus, och Rahu däri förstärker landets profil av DÖD, ger en granne som åtminstone inte jag skulle vilja ha!

Men upparbetad aggressiv ondska kommer alltså att blåsa upp ens eget ansikte på andra sidan månnodsaxeln, på Ketus sida. Så långt jag förstår Rahu och Ketu är Rahu kontinuerlig i sin äregirighet, medan Ketu bara smäller till då och då med halshuggningen. Demonen måste först ha samlat på sig dålig karma genom sin hybris och sitt klättrande. 

Helt klart tappade Israel nerverna när Irans kärntekniker avrättades vare sig det var ett beställningsmord från USA eller (sannolikt) ett eget initiativ. Ketu i Vågen ger en bild i sig: tappar huvudet i Balansens/det goda omdömets tecken. Vågen leder blicken tillbaka till härskaren Venus i 10e makt- och strategihuset, i dess tajta ömsesidiga reception med Merkurius. 

Har jag tidigare påpekat att Sveriges ambitioner är så futtiga att 9e filosofi- och religionshuset inte ens fungerar tänkt nivå, utan 9e bara blir prosaiska och världsliga "utlandsresor", kan samma kritik anföras för det sekulära Israel? Satans-Solen blir därför det som definierar staten Israel: dess demoniserande av entiteter bortom deras egna landsgräns, läs: Iran (tidigare Egypten, osv).

Jag har tyvärr inte kompetens att gå in i geopolitisk diskussion, men helt klart ligger mordet på vetenskapsmannen helt inom ramen för en "vanlig dag på jobbet" för världens sjuka ledare, av vilka Israel fått sin beskärda del.

Missa heller inte hur instabil Israels bas är: ett lands fundament ligger i dess befolkning i 4e huset för "hushållen".  Men här finns en lusta att expandera och blir mer framgångsrik, och Jupiter är för Jungfruascendenten en verksamt ond kraft. 

Omvärlden har fixerat sig på vad israelerna gör med palestiniernas mark och den skamfläcken illustreras av denna Jupiter som dessutom destabiliserar varje tal från Knesset (10e huset)  som tar ordet "fred" (Venus) i sin mun. Hela Israels "världsaxel" (axis mundi) är svårt obalanserad eftersom basen rör sig hela tiden och gör landets officiella uttalanden minst sagt opålitliga. 

Tänk efter: det är som denna rena symbol (Jupiter hemma i sitt positiva tecken) säger, med Hitler: "vi behöver mer Lebensraum"! 4e huset sägs teckna landets innersta, mest privata begär och vad som bereder landet djupaste livsglädje. Och eftersom det högsta goda (9e) är så prosaiskt som Oxen (mark) verkar det ofrånkomligt att Israel vill växa flera skonummer. Men detta betyder Harmageddon eftersom deras inre begär kostar andra länder deras livsutrymme. Så det kan därför bli Israel som startar Tredje Världskriget (egentligen som proxy, USA ligger bakom).

*****

Timlig artikel just som inlägget tillverkades:

https://www.theguardian.com/world/2020/nov/29/dehumanising-israeli-groups-verdict-on-military-invasions-of-palestinian-homes


PS. Som slumpen (fru Fortuna) ville det publicerades inlägget (utan att bloggaren sneglat på himmelen) 9:32 i Stockholm, just då halshuggaren Ketu gradexakt stod vid Skorpionascendentens 27 grad och en fullmåne raskt formar sig längs med sataniska axeln (Skorpionen/Oxen). 

Det ser ut som Irans vedergällning ligger i luften inom några dagar, med mindre här symboliseras mordet på Irans kärnvapenexpert Israel. Det är möjligt att både dåd och gensvar kommer att rymmas under samma fullmåne, men som sagt: den som gör politik till sin religion kommer snart själv att vara svårt störd av demonerna, så jag släpper ämnet innan det frätt genom den mental-intellektuella skölden.

Bra summering: https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/dec/01/the-guardian-view-on-an-iranian-nuclear-scientists-assassination-danger-ahead


Inga kommentarer: