Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 november 2020

Linnéa Kuling och det oskrivna bladet

 

Eftersom ansiktet ovan fladdrat förbi i tv:s hjärntvättarreklam för talböcker - för oss lata och som inte har för avsikt jobba bort det - och nu Expressens kyrkans man skriver om ett Knutbybarns perspektiv, blir jag nyfiken på kvinnans horoskop.

 

Slående är vilken impressionabel och sårbar Vatten-natur det rör sig om, ett lämpligt offer för fundamentalister att fylla med sitt innehåll. För Platon är hela vår vattenaktiga lägre värld lik ett mjukt vax som präglas från ovan, av gudarna eller föräldrarna eller, här, Kristi Brud som roffar åt sig barnet och söker forma det. (Försök forma ett barn med samma mängd Jord - det går inte!) 

Kartans stora triangel av Vatten kommer alltid med varningen att individen rör ihop sitt liv för med mycket med andras. Expressen nämner det hyperkollektivistiska delandet på alla barn och det passar bra med kartan ovan, här finns en gränslöshet.

Samtidigt hade brittiske astrologen Charles Carter, som varnade för stortriangeln själv Jungfruascendent och en massiv betoning på Stenbocken. Detta borgar för närmast en motpol: total aversion om att få sin individuella komfortzon genombruten. Så man kanske måste se hans varning för triangeln som uttryck för hans tillkortakommanden. Sektens beteende är i sin täta kollektivism inte mer abnorm än en primitiv folkstam vilka brukar besitta ett långt större mått av själslig endräkt och rikedom än den alienerade västerländska konsumtionsmänniskan, väl integrerade stammar där mödrarna kan passa varandras barn eftersom barnen fostras att känna sig trygga med truppen som helhet.

Triangeln i Vatten stämmer också in på sektens sexualitet som beskrivs som urspårad. Vatten kan ses som naturen som reproduktiv demon, ett väsen som söker sin överlevnad till varje pris (och genom denna demon i sin tur arternas blinda drift att överleva). 

Och hon hinner inte mer än få distans till sekten och dess oskick förrän hon säljer sig till talboksförlaget på "g" och åter rör ihop sig med allmänheten på den inre själsrons bekostnad. Hon tjänar dock pengar på det, vilket Jupiter med privatlivets Måne antyder...  Men det är sexmissbruk i bara en annan form, vilket röjs av att detta är Vatten, näringslivets element. 

12e huset för klosterliv där själen kan iscensätta brottet med den sexuella drivkraften gapar dock tomt i den här kartan. Kanske skulle ett klockslag öppna en väg ut den trånga värld horoskopets obalans antyder. Ska tilläggas att det dock inte finns ett ont ben i människan så långt man kan tyda en månascendent. Särskilt 9e huset för filosofi och religion visar att hon redan vid födelse tillhörde en mognare grupp själar, även om Vatten-elementet ger en lite udda skruv på ämnet. Detta är en känslobaserad religiositet - det hinduerna kallar bhakti yoga, att via hängiven emotion länka till Gud. 

I Sverige får man rikta sin "bhakti" mot djur eller medmänniskor, men inte älska kunskap (filosofi) eller högre kunskap" (metafysik). Expressens kyrkans man brukar gärna dra fram de "eländiga" gnostikerna som också sökte just "högre kunskap" om Gud (via meditativa tekniker och i vissa kretsar sexuella riter) och det utan att bry sig om den officiella kristendom som just börjat utveckla samma övermaga och dominerande beteende som sin romerska miljö. Det är dessa värderingar som läcker igenom artikelns syn på även sidor av Knutbysekten som ingen opartisk religionshistoriker skulle komma på tanken att beskriva som  suspekt.

Österlandet har också parallellen tantrisk sex vilket västerlänningarna som allt annat missbrukar å det grövsta och här blir bara sexuell njutning med lite exotisk bling-bling. I den meningen förefaller kyrkans man i Expressen, här, precis som  i sin avsmak för kollektiv vårdnad av barn, vara både socialantropologiskt okunnig och vad gäller privatmoralen en ofri högerkonservativ, en partilinjetrogen pryd, som inte reflekterat över andlighetens fulla spektrum av praktiker. 

Låt vara att Kristi Brud och anhang tycks ha kommit rejält på glid, det har alla förstått sedan länge. Men med Rätt Tanke (ett fundament även i buddhistisk lära) blir sex ett verktyg för medvetandehöjning (och inte den typiska Västmodellen, stegrat flåsande följd av en blackout kallad orgasm). Tantrismen innehåller förstås inte barnutnyttjande, vilken enligt kyrkans man tycks ha försigkommit i Knutbyförsamlingen.

Kanske kan Jupiter-pengarna från talboken köpa henne Kuling en boplats i lä, med lugn och ro. Jupiter med Månen brukar betyda en välmående boplats, så jag undrar om inte hennes tagning av Knutbyförsamlingen kan vara en smula anpassad till den monstruösa avkrok alla nu "vet" att det är. I vad mån är Knutbybarnet inte bara påverkad av sekten utan även av mediebilden och skriverier i det allmänt religionshatiska Sverige med dess preferens för att alla ska vara ungefär lika talanglösa och jämlika? 

Det är väl känt att andlig praktik stärker förmågan att fokusera och den intellektuella skärpan i allmänhet. Inte för inte markerade hinduernas att det 9e filosofi- och religionshuset är "det bästa". Dess signifikator Jupiter har också en exempellös förmåga att skapa ett stort och rymligt intellekt om planeten vidrör ascendenten eller Solen (i viss mån även Månen). Men aldrig så mycket kunskap biter på en publik som helt enkelt saknar andliga organ.

Se bara hur lite myndigheternas coronaförmaningar påverkat svenskarna. Om inte ens det normala förnuftet fungerar, hur lite kan man då förmoda att nationen låtit de andliga organen växa till sig redan från barnaåren? I den osynliga världen blir man snart handikappad som svensk. Och sedan är skadan skedd. Det går inte att skapa en mer intelligent människa om individen först ska lämnas åt världsligheten - åt Satan - och sedan försöka bygga en fungerande inre metafysisk varseblivning på Negationens grundval. Barnen är redan kvaddade av samhället!

Ett allmänt sista ord: I avsaknad av rationell Luft och ens frihetlig Eld i detta horoskop kan man tänka sig ett lättskrämt barn, rädd för spöken under sängen eller de demoner Kristi Brud och anhang tydligen hotade barnet med. Här är det klart att en sekt som tappat intelligens och förstånd och drivs av enskildas blindfläckar kan skada extra hårt.

(Kanske skulle undertecknad sätta åldersgräns på bloggen för dess oförskämdhet att ens nämna människans själ eller inre daimon? Det sekulära Sverige är ju så ömkligt svagt att det fruktar precis allt. Det är det som händer när man lyfter bort den viktiga delen av människan ur den verklighetsbild staten överlåtit till marknaden och dess reklamnissar att sprida.)

*****

Liknande kartor

För att inte få alltför få träffar valde jag att söka på bara tre identiska placeringar: Solen i Vatten-Krabban, Månen i Vatten-Skorpionen och psyk-månens disponent Mars i torrlagda Jord-Jungfrun. En lätt överskådlig grupp lösgör sig från cirka tiotusen kartor av alla de slag.

  • William Rowan Hamilton;4.8.1805;12:00, matematiker och fysiker
  • Douglas N. Jackson;14.8.1929;12:00, psykolog, hävdade i ett upprop existens av allmänbegåvning (i Väst måste man tjafsa t.o.m. om självklarheter, så lågt har den här civilisationen rasat sedan materialismen blev norm) 
  • Antonio Negri;1.8.1933;12:00, marxistisk filosof, antiglobalist (så rätt idag)
  • John C. Mather;7.8.1946;12:00, Nobelpristagare, "kosmisk bakgrundsstrålning"
  • Junior Byles;17.7.1948;12:00, populär sångare på Jamaica, drabbades av sinnessjukdom och hemlöshet (producenterna hade för vana att aldrig betala hederligt för artisternas arbete)
  • Gunnar Hedberg;14.8.1948;12:00, moderat riksdagsledamot
  • Lisa Kudrow;30.7.1963; 4:37, komedienne, nervöst lagd/hög IQ
  • Anders Eklund;6.8.1965;12:00, dubbel kvinnomördare, sanslöst låg IQ
  • Mark Speight;6.8.1965;12:00, tv-presentatör, självmord e. flickvännens död
  • Håkan Tribell;13.8.1978;12:00, högernisse, chef Timbro Idé
  • Hanna Hellquist;24.7.1980;12:00, se Lisa Kudrow
  • Linnéa Kuling;5.08.1995;12:00, jämförelseobjektet

Det går att ringa in en ännu snävare grupp:

Linnéa delar med matematikern Hamilton, sångaren Byles och moderatpolitikern den välgörande Jupiter med den "fallna" Månen i Skorpionen. Uppenbarligen hjälpte det inte den hemlösa sångaren eller moderatens tankeliv på traven.

Å andra sidan kan man notera att psykologen och den svagsinta sångaren med Knutbyflickan delar månnodsaxeln mellan de två tecken som handlar om avvägning mellan egot och "den Andre" (Väduren/Vågen). Uppenbarligen förmådde inte Junior Byles kräva ut sin rätt för sina (berömda) inspelningar. 

Att ha både Sol och Måne i Vatten ger ofta en skyggande och undanglidande natur som har svårt att sätta ned foten, och istället lägger möda på att anpassa sig så långt det går. Att även moderaten har axeln mellan dessa tecken faller lite utanför den sociala kompetensens tema som jag tyckte mig se här.

En tredje granskning ger: mikrovågsupptäckaren Mather, självmördaren och dubbelmördaren har alla "halshuggaren" Ketu (södra månnoden) kopplad till psyket/Månen. Knutbyflickan kan skatta sig lycklig att hon undkom den, för det är representationen för en riktig demon (enligt hinduerna)! 

Och här kanske förklaringen till Timbro-chefen ligger: hos honom och ingen annan drivs psyket i Skorpionen av Mars i Jungfrun, som själv förvrängs av samma demon i sitt giriga Rahu-läge! Klassisk borgerlig lobbyist / hjärntvättare, faktiskt en mycket värre sort än religiösa grupper i allmänhet. Intressant att religion och den borgerliga varianten av satanism tycks ligga varandra så nära...

 

Inga kommentarer: