Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 november 2020

Rekordlånga coronabehandlingen (Nästan en hypotes)

För några dagar skrev Oisin Cantwell underhållande om Sveriges alla jönsar som tråkar livet av allmänheten om munskyddens vara eller inte vara. Mätningarna visar så små skillnader att det lika gärna kan vara slumpmässiga avvikelser. Alla låtsas som att världens urbana samhällen, dess ledare och forskare har koll när mänskligheten nu visar sin maktlöshet och Naturen har en katt och råtta-lek med vår "produktivitet". 

Vanligt folk drabbas men anlägger man ett moraliskt perspektiv tycks Naturen ha det dunkla syftet att "svälta räv" och göra det kännbart för Storpotäterna. Dessa utkristalliserade sig som vinnare i Mänskligheten 2.0, arttypen som bemästrat överlevandets konst men nu slog över och blev omättliga rovdjur. Nu försöker Naturen disciplinera människan och få henne att tänka om. 

Arten Version 3.0 kommer att mejslas fram genom Naturens försorg, men de högre intelligenserna är inte aversiva till att låta arten helt utgå om den så signalerar. Naturen rör sig bara som Herren Tiden dikterar och det är i Tiden nytt utsäde ligger. Nästan alla samhällen utom det svenska känner till det. Här blev vi ateister för att det verkade mest "kostnadseffektivt" (mer pengar till den mest cyniske och lågpannade). 

Vi valde därför att tro att naturen saknar målmedvetenhet, men evolutionsbiologer är så bisarra att de trots allt tror naturen kan säkra mer "lyckade lösningar" trots att de helt frånkänner henne förmåga att t.ex. räkna på framgångsprocenten och i synnerhet den uppföljning som krävs för att kvantifiera framgången hos en viss mutation. 

I Expressen [tyvärr inlåst bak betaldörr ett halvt dygn senare] läser man om de svenska politikernas begynnande sjukdomsinsikt, det finns dem som tror det Heliga Vaccinet är något vi duperar oss med och att Sverige (och världen) kan få leva med pandemin i tio år till. 

"I regeringskansliet finns tunga röster som är övertygade om att corona är det nya normala. Att vaccin inte kommer vara räddningen. Och att all politik de närmaste tio åren kommer vara pandemipolitik."

Jag hoppas inte svenska politiker har sjunkit så lågt att de hämtar information från den här bloggen, för det ungefär vad jag sagt utifrån en, det medges, närmast nybörjarkunskap om de planetära ödescykler som varje tillblivet ting (människa eller nation) kuggar i från födelse.

Jag har satte för all del ett avgörande stoppdatum  - av något slag - vid 2036, längre än 10 år, men de misströstande politikernas farhåga ligger likväl närmare min siffra än de vaccinfrälsta teknokrater som producerat ett antal hägringar redan. Att något medel kommer ut på marknaden 2020 är inte längre möjligt.

Däremot är det intressant att se Expressens text uppehålla sig en hel del vid juridikens möjlighet att få ordning på Sveriges svajiga strategi. Sveriges 16 närmaste år betitlades visserligen "den spruckna välfärdsbubblans år" på bloggen med hänvisning till en ond Jupiters förmåga att få förmögenheter att bli till grus. Men man får inte glömma att Jupiter också är juridikens planet och att den verkar renodlat nu och nästa år - lyfter fram Sveriges bristfälliga fantasi och därmed veka lagstiftning. Som om fantasin om svensk välfärd spricker ur olika perspektiv, kommer inte svensk lag att vara till mycket bättre hjälp, den.

Medan detta spektakel pågår är mina försök att förstå corona astrologiskt minimala.  Detta för att försöken att hitta och "bevisa" orubbliga konstanter i denna konstform tycks nästintill dödsdömda. Den som tänker på saken inser att de 12 zodiaktecken och de klassiska planeterna ofta närmast "morfar" till något annat, beroende på den totalbild de ingår i. Stenbocken kan gå från principfast och saklig till en psykopatisk falskspelare och makthungrare, Venus från charmant och kooperativ till en "hora för pengarna".

Tabellerna med fasta betydelser i nybörjarböcker är bara för att ge novisen något att hålla i, så att psyket inte råkar i spinn utan sakta tränar upp sin kombinatoriska och associativa förmåga... Det bästa man kan göra är att med urskillning och intuition i samverkan söka höra vilken Gestalt horoskopet tecknar och därifrån avgöra hur t.ex. Mars uttrycker sig. Krigar den, knivhugger den i ryggen eller tjuvnyper den bara? Eller står man inför ett av de ovanliga horoskop som beskriver en sann hjälte?

*****

I Cantwells tidning Aftonbladet gjordes i en annan artikel ingen sak av den brandman som under sin rekordlånga vistelse i respirator (61 dygn) drömde eller hallucinerade, dvs. befann sig i samma tillstånd som vid  nattsömn. 

Texten nämnde bara pliktskyldigast vad brandmannen sagt i ett tillstånd av högre medvetande på det här typiska sättet för drömmar: fru och barn deltog i drömmen och han förklarade för dem att han numera kunde flyga! Alla som vet något inser att det här momentet avslöjar hur hans själ under nedsövningen började hitta tillbaka till sitt sanna och fria jag.

Istället för att spinna på denna spännande utsaga handlade allt om den svenska ”arbetslinjen”, om siffror, dagar med den eller den andningsmaskinen. Och naturligtvis, Planen för rehabilitering. Se bara underrubriken: "...men nu är han tillbaka på jobbet" - den enda mening med livet svensken tillåts ha. Artikeln innehåller förstås lite sentimental mänsklighet också: coronaöverlevaren vill en dag kunna dansa med frugan igen.

Hör någon hur inskränkt hela upplägget blir till följd av vårt ekonomiska system, som i princip bara är intresserat av brandmannen som en kugga i Maskineriet? Vidrigt land, men dessvärre inte unikt. Det är väl jag som fötts för tidigt. Den mänsklighet som behandlar sig själv värdigt har inte kommit till Jorden än, åtminstone inte i de världsdelar där kapitalismens virus härjar.

Hur som helst är rekordhållande brandmannen ett spännande fall att syna astrologiskt. Nyss såg jag hur tre länder numeriskt svårt drabbade av viruset alla hade förmeraren Jupiter kopplad till Liemannen Saturnus (smitto-/dödstal i topp).  Men dygnet för brandmannens födelse sänder andra, men lika intressanta signaler.


Brandmannens Måne i Luft-Tvillingarna befinner sig redan närmare den själsliga världen än många (hinduerna pekar ut månplaceringen som mer filosofisk än normalt, vilket antyder detta). Dessutom råder här fullmåne och inte vilken som helst, Solen i Skytten står med eklipsskapande noden Rahu och Solens egen disponent Jupiter, den som förstärker och expanderar

Tidningen beskriver honom som vältränad och Skytten är ett utomhusigt och sportigt Eld-tecken, särskilt med härskaren hemma indikerar han närmast urtypen Skytten som den presenteras i enklaste nybörjarastrologi. Och att lägga till Rahu ger något i hästväg äventyrsorienterat: brandman. Fullmånen tyder just på brytpunkter som en klimaktisk eldsvåda. Försök sätta den här horoskoptypen på ett kontor och människan avlider av tristess!

Men ur det sublunära sinnelagsperspektivet (ett psyke dock ännu inte inkarnerat i en jordisk kropp) märks problem.

Mån-Tvillingarnas härskare disponeras just av andningens och lungverksamhetens Merkurius, och den ligger (passande nog för en brandman) illa till i 6e olycks- och fiendehuset.

Men det som verkar erbjuda det verkliga problemet är den olämpliga ömsesidiga receptionen mellan olyckshusets härskare Mars i Vågen (extra svag i 30e och sista graden) och Vågens härskare Venus som trillat in i olyckshuset. Detta bildar en hackig rundgång mellan 5e lyckohuset och 6e olyckshuset. Är detta en symbolisering av brandmannens arbete med att strypa tillflödet av syre (Luft) genom att spruta Vatten på den Rahu-galna fullmåneelden? 

("Hackig" - Vatten och Luft integrerar sig inte utan existerar separat. I gynnsamma fall ger det roliga eller knasiga typer som mitt i Luftens exakta logik slänger in en skiftnyckel i den andres maskineri genom att lägga fel Vatten-emotionell betoning i rösten i förhållande till sakinnehållet. "Ironi" kan t.ex. beskrivas som förmågan eller medfödda talangen att mixa de omixbara elementen Luft och Vatten. Även en Luftplanet i ett Vattenhus eller vice versa tycks kunna göra susen.)

Men det verkar också vara det överdrivna i horoskopet som ger modellen för coronaperioden. Livskraften är överdriven på solsidan, men månsidan försvagas och hotar halshuggas till följd av södra noden Ketu. Samma Vatten brandmannen sprutat på brinnande byggnader kommer nu att symbolisera viruset som lamslår Luft-andningen i lungorna.

En annan möjlig problemindikation är olycksbringaren Mars som kastar en 210-gradersaspekt mot Liemannen eller åtstramaren Saturnus i Oxen, ett tecken som indikerar mun och svalg. Samtliga symboler för de intressanta kroppsdelarna är alltså involverade i problem.

I teorin innebär det att alla födda under denna fullmåne 1972 är predisponerade för svår corona. Men är det så? Tja, läkarvetenskapen har blivit arrogant som alla andra vetenskaper, och innefattar inte längre astrologiska analyser av patienten. 

Jag bestämde för min del tidigt att INTE spara coronafall och göra undersökningar på. Men att folkkäre Adam Alsing dog så pass ung i infektionen fick mig att snabbt snegla på kartan för hans födelsedygn. Här pågår faktiskt saker som påminner om brandmannens himmel:


Återigen psyket i Tvillingarna så att lungornas Merkurius är en nyckelplanet. Återigen attackerar olyckan Mars via 210-grader begränsaren Saturnus. Återigen står Solen med Jupiter samt den andra av noderna medan "maximeraren" Rahu stöttar Liemannen Saturnus. Någon gång under pandemin noterade jag att pestsjukdomar sorterar under månnoderna och till pest måste även corona räknas om man betraktar sjukdomen ur ett äldre perspektiv. 

Även Mars kan stå för febertillstånd och även pest, men den är mer allmänt en planet för allt möjligt icke-önskvärt (med undantag för "män", flit och gåpåaranda och planetens övriga karaktärsdrag som ett samhälle uppskattar men kanske inte ett annat).

Eftersom enskilda individers hälsa är en fråga om deras korrekta ascendenttecken är det lönlöst att gå längre. Vad man möjligen kan se här, är vissa astrologiska figurer möjligtvis, som sådana, kan teckna predispositionen för ohälsa av något som börjar fram och åter med månens noder!

(Jag liknade tidigt på bloggen noderna vid just en atmosfärisk lunga som inhalerar och exhalerar med månens vandring ovan och under "rättesnöret" solekliptikan. Hela den sublunära sfären ansågs luftfylld, men teorierna var många och skiftade ibland radikalt. Idag är de fantasier för naturvetenskapen, men fungerar fortfarande som symboliska omen.)

I bästa fall kanske identifierade signaturer kan peka mot hämningar av lungornas verksamhet. Men det här är för medicinska astrologer att lösa och inte en nyfiken amatör som far omkring över hela brädet.

Kanske har hinduerna redan korrekt identifierat noderna för pest eller liknande tillstånd av masspridning. Enligt dessa horoskop kan det då vara riskabelt att ha livskraftens Sol vid en nod eller folkminglande Månen så placerad i sitt horoskop. 

Beträffande de tre nationalhoroskopen för länder som med olika måttstockar är världens sämsta att hantera pandemin, Sverige, Belgien och USA, har alla problem med noderna!

Sveriges karta är rättfram: en tajt förbindelse mellan Saturnus och Merkurius och så Ketu-noden på den förra.  Även USA har Merkurius och en nod på sig, men nu Rahu. Och "stryparen" (som bloggen brukade kalla Saturnus långt före corona) angriper Merkurius tecken Tvillingarna.

Som synes varierar de exakta placeringarna, men det är samma aktörer här också. Inte konstigt att astrologin är så svår att påvisa med kvantitativa studier om testet måste innefatta 4 eller 5 variabler. Det krävs enorma mängder horoskop för att bekräfta eller avfärda de aktörer jag hittat i dessa fem horoskop. 

Det innebär nu inte att skeptiske vetenskapsteoretikern Karl Popper hade rätt som hävdade att astrologin inte gick att falsifiera (bevisa vara humbug) då den innehöll alltför många möjligheter att anföra ett astrologiskt förhållande som matchade verkligheten. Det innebar bara att man måste skapa testerna med stor insikt om spelreglerna. Och det blir oerhört komplicerade tester!

Att den här bloggen spillde tid på att leda efter signifikanta trender med bara två variabler (planeten x i tecknet y) får tillskrivas bloggarens okunskap i vetenskaplig metod...


Inga kommentarer: