Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 november 2020

Bataclan 2015, senkommen horoskopstudie


Den 13/11 är årsdag för den flerdelade terroraktionen i Paris. Flest offer krävdes under slakten på teatern Bataclan under spelning av gästande amerikansk rockgrupp.

Vittnen hörde motivet utropas: detta var vedergällning för franska statens terrorbombningar av IS. Just skön härva Frankrike låtit sig dras in (USA lekte fortfarande världspolis vid den här tiden). Men antika morallagar gäller även i en sekulär tid gör att t.ex. astrologin ger klartecken för den här slakten på - enligt sekulärt synsätt "sekularister som inget har med något att göra". Enligt antiken är emellertid varenda medborgare högst inblandad i ett lands aggressiva steg i inom eller utom sina gränser.

Jag sparade aldrig något horoskop för massakern i Bataclan 2015, men här kommer, försenat, den kartan.


21.50 börjar kulsprutorna ljuda inomhus och med den anonyma folkmassans tecken Krabban stigande i öster tecknas en händelse som rör antingen den parisiska menigheten eller t.o.m. människor som tror sig befinna sig inuti ett skyddat krabbskal (Krabban står för HAREM, skyddade och avskilda platser och inte nödvändigtvis bara det egna hemmet.)

Vad som folkskaran? Nästa steg är ascendenthärskarens omständigheter. Månen återfinns i normalt så sorglösa 5e nöjeshuset, ett gott hus som betecknar lek, spekulation, men också ledargestalter. Att Vatten är sorgens element är en gammal uppfattning och med Vattenascendenter läggs därför viss sordin på alla de tre triangulära husen, normalt celebrerande Gud och det högre Livets gåva. 

Vatten är bara liv (med liten begynnelsebokstav) - det Platon kallade avbilder av den högre och eviga verkligheten (Liv med stort liv). Vi kan därför identifiera distinkt nöjeshungriga människor i 5e huset, men knappast upptagna av gudomliga nöjen utan den hunger på en låg sinnlig nivå som Vatten indikerar (det har också skjutis på Paris gator mot kaffeer och restaurangen innan den krönande attacken mot Bataclan sätter in.)

Och folkmassans flirtar med döden vilket synes här av den helt opassande Saturnus eller Liemannen, nedstigen till dödens tecken Skorpionen och i sin fiende Livets/Solens naturliga hus. 

Men hur allvarlig den här kvällen är, ser man först genom att inkludera Saturnus fundament i bedömningen. Skorpionens härskare Mars står tyvärr uselt (ur Parisbornas synvinkel) eftersom det hämningslösa begärets Rahu mixar med våldets Mars, som redan den våldtagit en fallen och svag Venus i Jungfrun. (Det sistnämnda är viktigt vid en studie av den fallna Solen i "det skyddade" 4e huset. Både Sol och dess disponent "fallen" - det här är ett horoskop som är sjukligt över hela linjen och som världslig karta man till och med en halvamatör som undertecknad se att den himmelska skriften ser hemsk ut och passar väl in med massakern.

Ur perspektiv av dem som iscensatte denna hämnd för franska statens bombningar, beskriver kartan förstås "vedergällning" mot den medskyldiga franska befolkningen, men nyfiket söker min blick sig till det 9e huset för DHARMA, den moraliska världsordningen som Väst sedan länge övergivit, och som bara inger dess medborgare rysningar eftersom den liknar deras älskade våldsunderhållningen lite väl mycket.

Det nionde huset är alltid i sig gott - hur skulle de underliggande lagar som driver universum framåt kunna fela? När därför demonen Ketu ligger här, så är det som att säga "denna halshuggning är sanktionerad från högsta ort". Minns hur jag noterade samma om Slaktaren Fredrik Reinfeldt som skadesköt fackföreningarna till den grad att vi nu har det gig-helvete och hela den växande underklass av slavar i Sverige. Reinfeldt var i sin egen person bärare av samma Mars-i-Jungfrun som driver Bataclanhoroskopet till max (Mars med äregiriga Rahu). 

Det kan tydligen hända saker vid båda noderna samtidigt och ett bra aktuellt exempel är Donald Trumps svarta fullmåne som kryddas av månnoderna och hans pågående och rent sinnesjuka vägran att ge upp presidentrollen. I hans förvirrade liv ses f.n. både Rahus vilja till makt och det faktum är han samtidigt är Ketu-halshuggen, "sparkad av amerikanska folket").

För Reinfeldts finstilta och sobra Jungfruascendent (skrivaren, bokhållaren, revisorn, civilekonomen), var Mars stigande i öster en "verksamt ond" Mars, dvs. gjorde ett dåligt jobb som krigare. Istället för att direkt skjuta alla långtidsarbetslösa undermänniskor hittade han på Fas 3, en slags slavarbete som enligt honom skulle ge "drivkrafter" (motivation) att ta något av de skitjobb med usla förhållanden som Kapitalisterna jobbat så länge med att påtvinga svenskarna. 

En GOD KRIGARE (verksamt god Mars) hade av nåd gjort affären så skonsam som möjligt med samhällets belastningar men Reinfeldt var pennalist. Bataclan-horoskopet beskriver just en verksamt god Mars som hur man tar fienden - skjut ner dem och gör plågan så kort som möjligt. Att Mars här intar 3e huset gör den extra stark eftersom den är 3e husets signifikator. Svärdet har en association till skrivarpennan, 3e huset som kommunikationen eller överföringen av ett budskap - hela attacken kan alltså via Liemannens disponent Mars ses som en kommuniké.

Reinfeldt hade också en verksamt ond Jupiter (precis som Sverigehoroskopet) och jag sade vid den tiden att dess placering i just 9e huset gjorde honom till en slaktare utsedd av det gudomliga Ödet. Han hade gudomlig sanktion för att ruska om i Sverige. Uppenbarligen hade folket förfallit i sådan materiell liknöjdhet att den Onde Rike Mannen (Jupiter) hade rätt i att "stimulera" folket med en känning av hur slaveri i gamla tider kändes. 

Ödet har som romarnas Janusport två distinkta sidor, precis som seriehjälten Fantomen äger både en dödskallering att smocka de elaka med och ett fredsmärke på vänster hand. 

Utvikning. Jag vet inte hur mycket Fantomens skapare tänkt igenom symboliken för om Fantomen "brännmärker" även sina vänner kommer av trycket att visa motsvarande nazismens Sauvastiska en dödande spiralen! Om Fantomen bara nöjer sig att visa signetringen för sina vänner (och läsarna av hans serietidning) då visar ringen för blotta ögat nazismens självförhärligande Svastiska - sol- och livssysymbolen. 

Sauvastikan, den försvinnande livskraften, användes helt korrekt i buddhismen eftersom den eftersträvar utsläckande av det lägre livet och uppgående i nirvana.

Jag har sett en illustration på nätet som exakt avbildar Fantomens freds- och beskyddarsymbol och kallar det kinesiska tecknet "wan". Detta verkar vara fake fakta, men det är förstås möjligt att arkeologin hittat denna utsmyckade version av det normala korset utan krokar (symbol för talet 10) .

Beträffande den eviga grundlagen i hus 9 så agerar halshuggaren Ketu således som en verksamt god faktor, dräpandet av de onda (bombande fransmän, IS fiender) är faktiskt "högsta goda" vid tidpunkten för massakern. Men återigen måste granska Ketus disponent och emblemet för 9e huset för samvete eller Guds vilja. 

Om gud vill Sorg (Vatten) eller likt vatten bara reflektera en tidigare illgärning begången av fransmännen, då kunde man inte begära en bättre placering för den Stora Välgöraren som en verksamt god Jupiter. Planeten är ju den gudomliga Lagens egen symbol och således alla jordiska lagars arketyp eller upprinnelse. (Notera att Krabban i 1a ger Jupiter i "vattenversion" i nionde - detta är lagen i den lägre sublunära verkligheten. 

Naturlig zodiak med Väduren i 1a ser istället det positiva Jupitertecknet Skytten i 9e. Detta är den Jupiter som förknippas med det positiva, det gudomliga, äkta intuition, alla de (övernaturliga) upptäckter människan kan göra för att lyfta sig ur sin blott naturliga sårbarhet, gömd inuti ett skyddande skal. Om man upphöjer protektionism till hösta goda i 9e, som Skorpionascendenten mer eller mindre gör - beroende på horoskopet som helhet förstås - då är detta en partsinlaga och tecken på glidning i förhållande till den gudomliga verklighet den naturliga zodiaken skissar.)

Bataclanmassakerns negativa Jupiter är som Fantomens Sauvastika-ring (om han inte haft en intuitivt fattbar dödsskalle istället), Krabbascendentens högsta goda är faktiskt att döda, vilket alltid ligger nära för huttrande och rädda borgare innan för sin ringmur! Faktum är att jag ofta slagits av hur horribla massmördare det samlats under detta tecken - motsatsen till den feminina Krabban som när närmare till den moderliga och närande versionen av detta beskyddartecken.

Här står "det högsta goda" och dess påbud (Jupiter) dessutom i ett utagerande tecken som det stridbara Lejonet. Dess placering i 2a huset blir mer intressant om man sneglar mot hellenismens husnamn: Hades port. Som nämnt (för flera år sedan) korresponderar 2a mot Oxen som in sin tur mest är en stor kraft som slukar och tuggar i sig. Att sluka är en antik orientalisk omskrivning för att döda, och symboliken finns t.o.m. i fornnordiska Ginnugagap - intighetens slukande gapet som ändar resan (ateistens våta dröm). Och vad skådas på svenska Wikipedia om inte en illustration med en oxe eller ur-ko vid namn Audhumbla! 

Tydligen är kreaturet (som jag aldrig hört om tidigare) ingen representation av gapet som sådant men väl nära förbundet med det. Fornnordisk tro var förstås indoeuropeisk tro och det är inte förvånande att detaljer ur den orientaliska zodiaken så lätt kan spåras. Den som inte räds att se kvinnohatet hos mytmakarna fattar snart att döden är kopplad till modersprincipen och därmed allt den sort över det flyktiga fysiska livet som åtföljer Vattentecknen. (Månen och den flyktiga naturen får blott en stunds ro genom det psykiska substratets vila i stabila Oxens tecken.)

Astrologerna under hellenismen må ha missat det här med zodiaktecknens gradvisa förskjutning men med "Hades port" visar de sig ha koll på traditionerna som går ändå tillbaka till Babylon. Att 2a huset i modern astrologi degraderad till munnen = mat och pengar (livsförnödenheter) är ett fascinerande tecken på att mänskligheten verkar gå baklänges och förstå mindre om mindre av en värld de överlåtit till sina politiker och teknokrater. Kossan Audhumbla påminner om hur gammal traditionen och modersprincipen hör verkligen hemma med Oxen.

Att det är trängsel vid Hades port vid den här tidpunkt intygas av att Liemannen har fest i 5e lekfulla huset där den går på Månen - den ansiktslösa massan.

Verkligheten var solkig, minst sagt, och den här kartan är inte bättre den. Men vilket regim idag skulle hålla sig med ett helt hov heltidsanställda astrologier för att hålla koll på nationens kritiska dagar? (Ett helt hov eftersom inte två stjärntydare ser exakt samma sak.) 

Inte bara är Västerlandets en lika god förbrytare som alla andra aktörer, det är också så obegåvat att det tror på högteknologi när det nästan är viktigare att förstå hur den arkaiska mänskliga tanken löper (den vi gömt längst inne föra leka moderna och glittrigt tekkiga på utsidan). Väst har i sin materialism, sin modernism, sitt lättsinne blivit den "sittande ankan" som bara väntar på dråpslaget från Naturen och hennes agenter.


Inga kommentarer: