Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 november 2020

Bortom valet: Ödescyklerna för Kina och USA


Kina befinner sig i sin första planetära storcykel (efter landets "pånyttfödelse" 1949). USA är redan inne på sin tredje storcykel. Allt enligt hinduiskt synsätt. I P1 Godmorgon Världen 1 nov. säger historikern Peter Englund att historien inte följer några mönster. Det senare är naturligtvis samtidens åsikt, upptagna som människorna är av "kaosteorier" och "asymmetrier" och annat modernt som uppstått ur den geometriserande Guds förmodade död och därmed frånvaron av förutsägbara system. Planeter må röra sig förutsägbart, men någon koppling till vad människor tar sig för, finns alltså inte enligt denna officiella röst för sansad svensk materialism. 

Här har den svenska auktoriteten på historia - och tydligen också naturvetenskap -  flera forna storkulturer mot sig, och till och med en av västerlandets två största portalfigurer i astronomi, Johannes Kepler. Moderna västerlänningar älskar att intala sig själva att Kepler "bara" var astrolog för att få ihop till mat och hyra. Men det är en lögn, Kepler var hängiven astrolog, men Väst har behändigt valt att justera historieskrivningen en smula för att den inte ska "besmittas" av pinsamheter som att "irrationalitet" varit upphov till "rationalitet" (vilket annars evolutionsmyten hävdar). Man kan därför ta Englunds påståenden om den fullständigt "fria" mänskliga historien i godan ro.

Astrologi innehåller f.ö. också några lärosatser angående asymmetri (i planetplaceringarna). Astrologin behöver således inte bekymra sig över sin otrendighet..

Framtiden tillhör inte dem med ideologisk fixering vid "personlig frihet" eller "kapitalets överhöghet". Den som vinner världen är den som fokuserar på de konkreta åtgärderna för att hålla den själviska människan på rätt köl. Det kommer att krävas en nation intresserad av människans natur och inre väsen att leda mänskligheten vidare. Under flera år hette det att Kina nästan var ifatt USA som världens största ekonomi, och sedan slutade medierna göra den jämförelsen. Kanske var det jag som slutade lyssna, kanske skedde ett "maktskifte" som inte uppskattades av USA-vännen Sverige. Men Kina kommer att hålla i stafettpinnen som anförare under nästa skede av mänsklighetens historia. I det här inlägget ska jag spekulera om när detta kan tänkas ske.

*****

Folkrepubliken Kina föds enligt prognossystemet Vimshottari Dasha just som Solens cykel är färdig och "folkets måne" tar vid. Solen är en intressant avstampspunkt pga. symbolens mäktighet och hur "rätt" den placerar sig i Folkrepubliken Kinas horoskop: i Jungfrun, den arbetande människans tecken, inte som t.ex. Sverige i Vattenbäraren i 5e ledarskapshuset, en placering som tycks reducera hela befolkningen till statister och pekar ut Ledare & Etablissemang som mottagare till det mesta goda. 

Så ser det ut i de flesta länder, men i Sverigehoroskopet syns det påfallande tydligt. Svenskarna kanske är klantiga på att maskera sina dolda strategier, kanske Himmelen inte låter sig mutas och struntar i tillrättalagda medier - stjärnorna satte betyg på landet i samma ögonblick det "föddes". Dessutom visar Vimshottari-metoden vid vilka tider tillväxt av en eller annan embryonal kvalitet skjuter fart. Vissa länder (och personer) kan uppvisa en väldigt ryckig livslinje om individerna är i våldet på en eller annan av de planetära inflytandena.

Ta följande som en tankelek. Jag har bara studerat hinduernas planetära cykler i samband med  nationalhoroskop i begränsad omfattning. Vad i ämnet som finns på nätet har jag knappt tittat efter, och sannolikt använder politiska astrologer andra dasha-beräkningar än just Vimshottari. Den sägs dock passa människor i den dummaste av tidsåldrar, Kali Yuga, och det låter lagom för en evig amatör.

Kina - Vimshottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Sun:  1943-10-15  -  1949-10-14
 Moo:  1949-10-14  -  1959-10-15
 Mar:  1959-10-15  -  1966-10-15
 Rah:  1966-10-15  -  1984-10-14
 Jup:  1984-10-14  -  2000-10-14
 Sat:  2000-10-14  -  2019-10-15
 Mer:  2019-10-15  -  2036-10-15
 Ket:  2036-10-15  -  2043-10-15
 Ven:  2043-10-15  -  2063-10-16


Nästa problem är att jag inte är någon Kinaexpert men jag tänker inte ens försöka kommentera landets enorma steg ur fattigdom och återskapande av sin antika storhet. Går man till vetenskapsprogram på tv, har jag på kort tid lärt mig att Kina byggt världens f.n. mäktigaste skyskrapa och världens mest avancerade tåglinje, båda i Shanghai som uppenbarligen är en stad där det rör på sig jämfört med Sveriges huvudstad och dess ideliga fiaskon, enligt nyhetsrapporteringen.

Det som kan vara intressant är om det i närtid (säg de närmaste 50 åren) syns några tecken i Kinas ödescykler på att landet tar över från det sönderfallande USA, och inom denna tid kommer att ange ton och tågordning för hela världen (eller troligare nexus i något som kommer att bli framtidens världsregering som utnyttjar högpresterande IT för en "planekonomi" som gagnar hela mänskligheten och inte som förr, ett privilegierat fåtal. 

(Se kommentar om f.d. nyhetsrapportören Elisabet Höglund som gick i taket i högröd ilska över Klimat-Greta och utsikten om att miljövännerna försöker prångla på världen gammal sovjetisk "planekonomi". Det kommer att hända, men IT kommer att få det att fungera till skillnad från sovjeternas klumpiga femårsplaner. Kina kommer att ta kapitalisternas "just-in-time-produktion" till helt nya nivåer.)

För att se när världens maktbalans tippar över måste man förstås jämföra med USA:s cykler. Skulle den ena visa på en svag cykel och den andra en stark kan man misstänka att det är där maktskiftet på allvar äger rum, även om Kina redan nu är de facto-ledaren. Se bara hur det sönderstressade Sverige, en pluttnation, försöker småjävlas med det mäktiga Kina på varjehanda vis: långvarigt käbbel om yttrandefriheten i samband med någon fängslad regimkritiker, tredubbla postavgifter för att avskräcka medborgarna från att köpa kinesiskt och ungefär samtidigt svartlistningen av telecom-giganten Huawei. 

Den som tror det handlar om risken för spionage med Huawei-tillverkad elektronik tittar bara på tingen. Det är bara än en gång USA som är sufflörer och svenska politiker som agerar som USA dikterar. Det här kommer naturligtvis att straffa sig när Kina tar makten och mycket väl minns vilka som var dess vänner, och det kan därför tyckas signifikativt att Sveriges planetära cykler för landet in den stora kylan (Saturnus okt 2036 och framåt) nästan  samtidigt som Kina-horoskopet indikerar "svärd upp" och halshugger överträdare och fiender. 

Med början oktober 2036 startar "halshuggandets" eller bestraffningens period för Kina och jag ser här inte södra månnoden/Ketu som att Kina själv kommer att genomlida  en halshuggning med början okt 2036. Inte ett tecken på Jorden talar för att sådan utveckling 2020. Nej, det är rimligare att det nya och rejält biffiga Kina själv tar på sig att hugga halsen av de demoniska krafter som motsätter sig Kinas maktövertagande. 

Sverige är bara småfisk men som genomskinlig täckmantel för amerikanska manövrer är det mycket troligt att vi redan hittat maktskiftet, utan att ens studera USA-horoskopet! Kina kommer att hårdna gentemot Sverige. Till utvecklingen hör förstås att USA monterar ned sitt Nato och ger upp sin "partner" där uppe i norra Europa. Kanske för att USA några år in i framtiden har så rasande svåra inrikesproblem att Trumps attityd (klippa med Europa) nu blivit allmän uppfattning. USA har fullt upp med sitt och har inte råd med snåla länder som länge nog åkt snålskjuts på USA:s makt. 

Men om Sverige nobbas av världens dåvarande och självklara ledare, vad återstår då för detta land? Ryssen hatar vi ju. Bloggen har poserat som visionär tidigare: Sveriges kapitalister håller landet och politikerna i ett sånt järngrepp av vi blir sist att vika oss för den nya ordningen. Det innebär att Sverige kommer att vara väldigt ensamma under en period, kanske just den iskalla mur som Sveriges Saturnus aktiverar samma år, 2036, som Kina lyfter slagsvärdet. Det blir till att backa till Bryssel och rikemansklubben EU för att hitta några lekkamrater i ett allt svagare Europa.

En så drastisk förutsägelse måste förstås dubbelkollas mot USA:s planetära cykler. Det är ett omen om markant framtida försvagning som gäller. USA genomlever början av sitt tredje varv genom storcykeln, men jag lämnar i huvudsak därhän den spännande frågan - apropå Peter Englunds styvkorkade påstående att Naturen saknar rytmik -  om USA: historia upprepat något under dessa tre varv. Ett land borde rimligen gå framåt så att planetsymboliken klär sig i nya uttryck varje gång. Det är alltså inte upprepning man ska söka efter utan om nya händelser likväl kan basera sig på samma (astrologiska) princip.

USA - Vimshottari Dasha 3:

 Maha Dasahs:

 Mar:  2009-09-25  -  2016-09-25
 Rah:  2016-09-25  -  2034-09-25
 Jup:  2034-09-25  -  2050-09-25
 Sat:  2050-09-25  -  2069-09-25
 Mer:  2069-09-25  -  2086-09-26
 Ket:  2086-09-26  -  2093-09-25
 Ven:  2093-09-25  -  2113-09-27
 Sun:  2113-09-27  -  2119-09-27
 Moo:  2119-09-27  -  2129-09-27

Här är inte sammanträffandet lika radikalt som Kinas och Sveriges samtidiga cykelbyte, men även USA "ligger i tiden". Två år tidigare, september 2034, når det döende landet de rika och välbärgades Jupiter-cykel (man kan förstås även likna Jupiter vid USA:s oligarker eller kapitalism och skrönan om evig tillväxt).

Det ger två cykler, Kinas Ketu och USA:s Jupiter som måste studeras närmare i respektive nationalhoroskop. Är planeterna av nytta för respektive land? Det är födelsehoroskopets styrka som avgör vad som står på tur när en eller annan av dessa planeter lyfts ut på världsarenan.


KINAS LÅNGSIKTIGA FÄRD


Om man kan se en folksjäl (något slags medelvärde av alla själar som aggregerats och underordnats konceptet om en nation), är Kina pragmatiskt och extremt fixerat mot materiella framsteg. Jord-elementet dominerar totalt, och intressant nog är båda den allmänna kognitiva förmågan (Solen) och intellektet (Merkurius) i Jungfrun och i horoskopets "bästa hus", det nionde för samvete, religion och filosofi. Men religionen sitter pyrt till i Kina. Därvid skiljer de sig inte från andra materialistiska länder, vars ledare söker utrota en viss typ av tänkande och få alla sluta an till det som ger ett land bra exportinkomster.

Se bara Sverige och dess ateistorganisationers nära samröre med statliga intressen - hur mobbingorganisationen VoF, som en "rouge" förlängning av KTH vilken senare i sin tur betygar staten sin trohet och spottar ut tekniker på löpande band för att putsa på vapen och radarsystem och mången annan destruktiv uppfinning - sådant som Sverige verkligen tjänar pengar på (glöm "svenska popundret" - var småslantar i jämförelse.

Kanske alltför sällan har bloggen understrukit att 9e husets lägre uttryck inte bara innefattar "långväga resor" eller "utlandet som turistmål". Det är också på samma enklare nivå den förutsättningslösa upptäckarens hus. Här sker grundforskning och det är intressant att genomsekulariserades Sveriges universitet ilsket motsatt sig Näringslivets försök att reducera universiteten för centraler där "marknadens" aktörer kan beställa utbildade broilers som omedelbart kan ta plats i den produktion där landet för tillfället har flyt. 

Universitetens protester här påminner om att 9e huset för "högre studier" ursprungligen kretsade kring de största ämnena filosofi och metafysik (teologi) - områden penningkramare inte har någon rätt att solka. Nionde huset är så att säga ett steg högre, och när ett land förlorat sin högre medvetenhet (som Sverige nästan har) då återstår bara husets lägre uttryck: inte tänka stort och rätt utan bara resa på långväga, rekreerande charterresor ("demokratiseringen" långt senare av gamle nazisten Sven Hedins upptäcktsresor). Eller laboratorieforska.

Kina är landet att vända sig till för forskning i världsklass (även om kineserna knappast anat det 1949 eller redan tidigare på Mao påbörjade "den långa marschen" - hör hur "nionde" det låter. 

Men att Kina föds inom Solens dasha (cykel) är ett lyckoomen som få. Fokus på Jungfruns ordningsamhet och precision! Eftersom hela tre planeter, Solen, Merkurius och Ketu befinner sig i "det bästa" huset kommer Kina en stor del av tiden i en Maha Dasha (storcykel) att verka från denna utforskande sektor, som tack vare Jungfrun som ett Jord-tecken är fast beslutet att materialisera sin strävan. Ingen konst eller litteratur, här, bara solida byggprojekt! Kina tar över världen genom materiella färdigheter (materialforskning) och logistik (Merkurius).

Naturligen är framstegens och frihetens Jupiter knuten till 9e huset, här kan den tyckas undanställd trots en bra placering i dess positivt polariserade hemmatecken Skytten. Men ur den försiktiga och strategiska Stenbocksascendentens perspektiv blir Jupiter en "verksamt ond" penningsprättare, chanstagare och riskkapitalist - en banal lycksökare. Bra för Kina därför att han håller dessa civilisationsförstörare bakom lås och bom, i 12e huset! Kapitalismen som västerlänningen tror på, är till skada för den som hanterar centralmakten, som Kina uppfattar den: effektiv och sparsam. 

(Såg just en några år gammal BBC-dokumentär om att kineserna under den grymme förste kejsaren av det förenade Kina på 200-talet fvt förfogade över industriell vapentillverkning som var långt före sin tid. Enkla, exakta och rent geniala konstruktioner och till det avancerad metallurgi.) 

Kinas horoskop är märkligt logiskt, placeringarna tursamma men leder naturligtvis till att individuell frihet stryker med: den generella frihetens Jupiter har ju burats in i 12e och har väldigt lite att säga till om. Istället ligger landets fokus på "det bästa huset" som ett lantbrukarfolks (Jungfrun, jordbrukaren) och dess rörelse framåt på den långa resan. Jungfruns tecken kretsar kring dess intelligens (ett Merkurius-tecken) och indikerar hur människans rationella själssegment applicerar sig på att bemästra materien/Jordelementet. 

(På metafysisk nivå representerar Jungfrun möjligen själens syndafall ner i materialitet. Traditionen om dess tappade vingar går långt tillbaka i tiden, och troligen indikerar Venus "fall" i detta tecken själens brutna kontakt med den himmelska hovstaten. Själen finner sig i en individuell kropp och måste nu slava på den omilda planeten Jorden. Lyckligtvis tappar själen inte sin inre koppling till det gudomliga: Merkurius/Logos är kompensatoriskt "upphöjd" i samma zodiaktecken.)

Intressant för Kina är att dess (national-)själs signifikator, atma karaka, är just den onda och slösaktiga Jupiter som fängslats i det 12e huset, vars inflytande på övriga världen således är minimerat. Ett horoskop helt utan jupiteriskt driv skulle kunna vara stagnant och bara vittra sönder med Fader tid (Saturnus), men astrologin förankrar samma grundprinciper på flera ställen. Om nu hus 12 utesluter en viss typ av lyckosträvande jupiterisk framfart (en typ man tydligt kan identifierar som västerländskt slöseri), så ger det essentiellt jupiteriska hus 9 - "det bästa huset" - fri framfart mot nya mänskliga höjder. Och Kina klär detta hus i JORD, dvs, väljer materiella framsteg för sitt folk (och slutligen en ny robust plattform för sina vänner runt om i världen).

Horoskopet, som går så mycket i Jordelementets kulör, pekar inte på ett 9e som strävar efter religiösa uppenbarelser eller filosofiska insikter om metafysik. Snarare då som forskare som förstår mer av materien än någon annan. Här är Kina som framtidslöftet. Notera att landet vill bli sett - 10e huset för renommé - som en skapare av fred och samförstånd. 

Kina blir ledande i genforskning och kanske det land som först tar kontroll över de biologiska varelsernas åldrande och död! En väldigt låg form av naturfilosofi visserligen, men väldigt typiskt en mänsklighet som aldrig kunnat förlika sig med att de måste dö. Och här kommer då Jungfrun med sin intelligens men kanske inte förmåga att fråga sig om forskningen är meningsfull. Vill någon verkligen leva hur länge som helst? 

Nej, lite softande i "himmelen" behövs emellanåt, för att göra ett varv ytterligare i den karmiskt styrda reinkarnationskedjan. I en betydligt behagligare framtid är det bara själar med verkligt dålig karma som landar i ett land som förslavar medborgarna, som Kina gjorde för tvåtusen år sedan under förste kejsarens skräckregim, i mycket mindre utsträckning idag och inte alls i morgon. I Sverige kan man dock, som sagt, räkna med att "arbetslinjen" blir det sista som raseras, i detta land gömmer sig riktigt outvecklade själar och de har t.o.m. lyckats ta kontrollen över folk genom att dingla demokrati - detta fantasifoster - framför dem som moroten som lockar åsnan att fortsätta bära hela bördan.

Själva reinkarnationsprocessen kommer aldrig materiell gen-kunskap att ändra, det finns grundlagar som inte kan begripas på Jord-elementets kognitiva nivå, inte ens i 9e huset. Vatten i 9e kan förstå via analogi till det biologiska kretsloppet och Luft i 9e kan mentalisera och rita skisser över hur karmaprocessen eventuellt fungerar. Eld i 9e slutligen är en trons och tillitsfullhetens inställning men också ren gudomlig inspiration som ger Aha!-upplevelser eller "uppenbarelser" som kristendomen brukade kalla det. Bara här kan den lyckligt lottade själen se in i skapelsens inre verksamhet. Naturligtvis samarbetar Dharma (karma på det universella, allmängiltiga planet) med lägre "hjälpsystem" som t.ex. människans genom. Ödet innefattar givetvis också en somatisk liten slutspurt.

Nej, Livets mening kommer aldrig DETTA Kina att bidra med, men väl en ny värld vars materiella behov tillgodoses (till många länders tacksamhet) utan den slösaktiga kapitalismens alla kraschade "start-ups" (eftersom regeln i detta idiotsystem är "allas krig mot alla") eller den anstötliga snedfördelningen av resurser mallen de Fattiga och de Rika.

*****

Men hur fungerar då Ketu i Kinas horoskop när den stiger fram som cykelhärskare? Här erkänner jag min okunskap. Utifrån den hinduiska myten om Rahu och Katu drabbas den senare, svansdelen, av straffet för den förres (drakhuvudet) övermod. (Övermodet att vilja bli en av gudarna genom att dricka deras elixir som för jordbundna demoner innebär odödlighet.)

För personhoroskop hittar man på nätet digra varningar för Ketus "sju svåra år", men också löften om en fantastisk tid och dess placering i födelsehoroskopet är bra. Alltid samma brasklapp: "det beror på horoskopet som helhet". Och till nytta är Ketu verkligen i "det bästa huset" tillsammans en solär motor och det merkuriska intellektet. Heller ingen ond planet som aspekterar 9e och ger ett vurpat eller skevt samhälle eller rörelse in i det okända (framtiden). Jungfrun i nionde är verkligen arbetsmoral som landets "högsta goda". Men kan verkligen Ketu ge goda resultat när dess normala funktion är vara baksidan av den ambitiösa månnodsaxeln?

Kan man inte hellre se det som att Ketu i ett bra hus, inte minst den högre forskningens hus, taggar ner lite under sju år för att undvika överhettning, just som en nation med fingret på pulsen förmår? Jag har flera gånger noterat något "självstrypande" hos människor med Ketu i 1a personlighetshuset. Men som cyklisk symbol kan tänkas att Kina under dessa år söker anpassa sig inför globala problem. Är det Naturens Hämnd som spökar och tvingar t.o.m. väldiga Kina att stanna upp och söka lösningar på nya problem?

Följande webbsida om Ketus cykel ser seriös ut, men jag har inte använt den för min kommentar, bara ögnat igenom texten och noterat att hinduer liknar Draksvansen vid Mars. Det är begripligt eftersom det behövs ett järn eller metallsvärd för halshuggning  Den intresserade kan gott läsa den (enkel) och kanske se andra tänkbara scenarier i Kinas framtid. Samtidigt är liknelse vid Mars psykologiskt obegriplig och syftar rimligen på Mars i bemärkelsen yttre olyckor som drabbar (likt Ketu plötsligt finner sig utan sitt ledar-huvud).

https://www.astroguruonline.com/ketu-mahadasha/

Går man till Kinas egen filosofi och prognosmetoder (som började redan med Shangdynastins orakelben) och vars tankar västerländska kännare tyckte sig se tjäna Mao redan under Kulturrevolutionen, så säger Ji-jing (eller I-Ching) följande om den halshuggning som emellanåt är nödvändig.

Bland de 384 "berättelser" som sägs indikera var på Vägen (dao, tao) individen eller nationen befinner sig, finns en situation som indikerar halshuggning. På temat Ljus/Intelligens varav följer LOJALITET (begåvade människor inser snabbt att den sekulära européns dyrkan av individualitet bygger på en falsk myt, egentligen är allt är beroende av allt). Den sista strofen i kapitlet illustrerar det beklagliga ytterlighetsläge som en regim ibland måste åtgärda. Den gyllene medelvägen har här brutits och illojalitet visar sitt fula tryne. Hårda tag krävs för att återställa det intelligenta/rationella tillståndet där allt har sin balanserade position i ett väl fungerande helt:

Kejsaren marscherar framåt.
De som tar huvuden ska belönas.
En skara av fienden fångas, undgår skada.
Från Greg Whincup - Rediscovering the I Ching, 1986, den första av en serie översättningar vid tiden baserad på ny forskning. Snart därefter hittat arkeologer det överlägset äldsta manuskriptet i en grav och vilket ledde till ytterligare förfiningar och översättningar till engelskan (se Wikipedia).

De kinesiska bildtecknen kan öppna för frustrerande olika läsarter (och den ursprungliga innebörden i delar av texten har gått förlorade). Här är hur den kinesisk-amerikanska statsvetaren Henry Wei (The Authentic I-Ching, 1987)  uppfattade samma rader. Han är väl ordrik i sitt försök att begripliggöra för en amerikansk läsekrets:

Kejsaren dirigerar sin armé i en straffexpedition.
Detta uttåg är lovvärt.
Han syftar till att krossa deras fienders ledare,
inte att fånga deras skamliga efterföljare.
Inget fel kommer att begås.

Översättarna tolkar sista raden på diametralt motsatt sätt: anhängare som dragits med är första varianten medskyldiga och fångas, men enligt den andra frias de. I båda fallen är det primära att eliminera ledaren. En text tryckt i Kina 1995 och översatt till knackig engelska innehåller också originaltexten och Li Dajun och Lin Zhonju läser så här:

Kejsaren griper till militär handling. Hans edikt: belöning till dem som fångar fiendens ledare snarare än anhängarna. Ingen katastrof. [Dvs. mer elände undviks genom att fokusera på roten till problemet/oskadliggöra ledaren.]

Kinesiskan är lurig eftersom "huvud" också är "ledare". Därav det uråldriga bruket över hela världen att den stridande generalen bär hem "rebelledarens" avhuggna huvudet i säck och förevisar för kung och jublande pöbel. Jag har ytterligare ett antal översättningar till engelskan och det är påfallande hur svårt översättarna har att medge att originaltexten är rå, texten ska ju föreställa den del av det gamla Kinas nobla filosofi!

Men det är en manual över "karmiska processer" (kosmiska lagar) beskrivna genom scenarier antika härskare kände till. Det krigas och dödas genom nästan hela texten. Således, Vägens eviga lagar kan bara ses om man går bortom textens berättelse och begrundar den dolda principen - naturlagen. 

Uppenbarligen anser européer att just halshuggning är extra opassande att skriva ut, trots att halshuggning var deras eget verktyg när de genomdrev sin "Upplysningsrevolution" i Frankrike för inte så länge sedan. Det fördjupar för övrigt skeendet i katedralen i Nice i oktober 2020 och påminner om att västerlänningen vitmenat sin nyliga historia och plötsligt tror sig ha blivit den mest civiliserade på världsarenan.

Givet kinesernas gamla tradition att befria upproriska och illojala individer deras vettlösa huvuden, är det inte svårt att se hur Kinas aktivt pådrivande Sol i FRAMTIDENS NIONDE HUS står invid Ketu, den bestraffande eller bestraffade. Det är en ganska skoningslös symbolkombination. En Sol/ledare man inte larvar sig med.

Det är inte Kina självt (eller Solen, dess hjärta) som löper risken att få huvudet kapat, Kina drivs framåt från det goda nionde huset visar. "Det bästa huset" är Dharmans hus ("Guds vilja" för en kristen och en muslim), vilket visar att landet spelar en framträdande roll i världen. Tvärtemot den hinduiska gurun i länken ovan, följer jag en annan gurus förklaring att noderna kanaliserar egenskaperna hos värden de gästar. I Ketus fall således intellektets planet Merkurius som är eminent i sitt hemmatecken Jungfrun. Men Ketu är inte galet ambitiös som Rahu, låt vara att den kan vara lika "demonisk" i sitt agerande.

Kina har redan gått igenom sin galna tillväxtperiod under Rahu, 1966-1984, Kinakännare bör kunna avgöra om detta säger den något i relation till Rahus nyckelord "tillväxt". En snabb googling säger mig att den kinesiska statskapitalismen ännu inte startat men att åtminstone åren före 1989 års hårda linje mot demokratiprotesterna hade sett en uppmjukning för ökad privatisering, vilket stämmer med Rahus ambitiösa natur. 

Massakern på Himmelska fridens torg 1989 stämmer perfekt med den galna västpåverkade frihets-Jupiter som i Kinahoroskopet måste fängslas/12e huset där den lär sig veta sin plats och vem som bestämmer. Den hårdare statskontrollen stämmer perfekt med denna Jupiters dasha som egentligen är en anti-Jupiter-dasha.

Landets progression mot framtiden kommer att kräva att ett och annat huvud kapas, och det gäller även omvärlden (se hur Hong Kongs huvud flög av bara häromsistens, tidigare än bedömare trott). Allt för att LOJALITET med centralmakten står högst på Kinas agenda. Landets Stenbockascendent är hårdför men har ändå hopp om att alla ska vilja samarbeta för samma sak (Venus i hus 10). Landet, har f.ö. en mångtusenårig tradition att "halshugga" eller numera kanske fängsla eller omskola de individer som vägrar se till helheten och delta i den.

"Folk" i "Folkrepubliken" passar förstås väl med Jungfruns tecken som tillhör zodiakens individualistiska andra akt. Men den normalt så spretiga Jungfrun som insisterar på sitt kuvas här och bringas samman som en republik. Västerlandet är hycklare och förfasas över folkförflyttningar och omskolningar för att skapa ett land av den väldiga arealen, men Kina har naturligtvis redan rott uppgiften i land. Avlägsna stäppherdar går med smartphones i händerna, kör i terrängfordon (vid sidan av sina hästar) och förefaller vara helt införstådda med hur världen idag fungerar. Det har gått fort där borta i Öst...

Nu kan man inte ur en astrologisk "principskiss" utläsa vilken fiende som måste halshuggas 2036 eller åren därefter (Ketus cykel motsvarar för övrigt ett fjärdedels saturnusvarv - Skarprättaren). Är det en näraliggande region som likt Hongkong kommer att annekteras? Är det en odramatiskt maktövertagande över världen sedan USA tappat geisten?

 

USA-kapitalismens sammanbrott


USA:s själsliga signifikator (atma karaka) har inte kommenterats tidigare, vad jag minns. Här är det fascinerande att återigen se Kinas dominanta tecken Jungfrun men i en annorlunda funktion. Det är fattigdomens men också envetenhetens Saturnus i jordbrukaren Jungfrun som lyfts fram som "sin egen lyckas smed" i 11e idealhuset. Detta har noterats tidigare som typiskt för amerikanens hat mot överhet och statlig inblandning (psykiskt skadade av Gamla världens repressiva stater) och det känns helt rätt att denna bondlurk är den amerikanska folksjälens absoluta centrum. Här finns egoism och avsky mot att betala staten "tionde" som med tiden skapade den amerikanska extremt hårdföra och själviska typen av kapitalister. Det är en pendelsvängning och i USA nåddes den andra ytterligheten av det som i Europa var felfördelade och fattiga folk. De förtryckta blev en global Förtryckare.

Men resonemanget förefaller väl enkelt. Kanske borde man granska den europeiska Elitens tidiga förehavanden, det var dock en äldre tids riskkapitalister som drev fram upptäckandet av Nya Världen och de rikedomar som där tänktes hägra (det blev inte indiska kryddor, man hamnade på fel kontinent, men väl tobak från Virginia och Kentucky...). 

Så diffus är astrologin att Saturnus både betecknar Gamla Pengar, de besuttna från Gamla världen och deras slavar och tjänare, "resurser" som Gamla Pengar kan köpa sig. Jungfrun handlar om att förbättra skördar och förmera vinster så faktum är att USA började ganska likt Kina, men utan att som Kina vilja censurera Jupiter-i-Skytten (drömmen om gränslösa framsteg). USA:s Jupiter innebär något mycket värre: den är korrupt från första början, fylld av hämndbegär och trots gentemot Gamla världen.

USA är tvärtom det målmedvetna och sparsamma Kina de aborterade hugskottens land (inte bara invandrare lär sig snart att "den amerikanska drömmen" var en lögn), i 8e korruptions- och dödshuset kryllar det av vidlyftiga tankar och döda projekt, däribland symbolen för expansion och nationell rikedom: Jupiter.

Hur USA kunnat överleva så många hundra år med ett sånt här horoskop, med så mycket "dödfödda" idéer (8e), beror på att landet är certifierat galet, Merkurius i Vatten med äregiriga Rahu är just ett land som producerar ett överflöd av fantasier och i 9e "bästa huset" har de förvisso lyckats dupera en hel värld. De flesta människor i Västerlandet tänker med könet, förklarade den indiska gurun Sri Praphupada. Därför saknar mänskligheten intill denna drag välutvecklade kritiska fakulteter.

Exkurs. Gurun talade egentligen om de medvetenhetsnivåer som motsvarar kroppens två lägsta energinivåer/chakras). Den som i sitt tänkande ständigt snedvrids av begär och behov blir per automatik lite dummare, och köper vad som helst. Individen blir ur stånd att från Den Vegetativa Själens strömningar bedöma värdet i idén, vilken alltid kommer från Den Rationella Själen, fast ibland, som i USA:s fall, en grovt distorderad idé. Luft och Vatten försöker men kan är alltför annorlunda för att förenas - denna oheliga zon var enligt de gamla grekerna platsen där daimoner vistas, vilka viskar lögner och halvsanningar i svaga individens inre - ibland så subtilt att människan själv tror sig ha tänkt tankarna.

Men perioden 2034-2050 är det således dags för USA att barmhärtighetsmörda sin expansionslystna Jupiter i sin koppling till Solen. Kombinationen tycker på mental kvickhet (rent av intelligens - USA vann rymdkapplöpningen mot Sovjetunionen) men huset är ont, och färgar landets förehavanden i blod och död. Solen som landets identitetsmarkör är inte trevlig, särskilt inte när dess intellektuella framgångar i så hög grad bygger på Merkurius-Rahu, ren och skär intellektuell hybris och därtill i Vatten, det begärsfulla elementet. 

Det finns ingen balans alls i detta nationalhoroskop (vilket är varför USA fascinerar - kombinationen av Luft och Vatten kan skänka individer en sällsam och lockande "siren"-utstrålning). Ju mer man sjunker in i kartan, dess tveksammare förfaller dess intellektuella redbarhet. Tur att folk i gemen inte ser själen bakom en människa! Det mänskliga ansiktet, vårt delade språk och mimik gör att det mesta verkar normalt. Trump var kanske den första president som avslöjade hur illa USA fungerar intellektuellt, men så var han också den första Krämare eller Kapitalist som gick direkt från näringsliv till presidentrollen.

Av USA imponerades man möjligen av New Yorks skyskrapor som dolde ett perverst behov att visa Gamla världen som nu var herre på täppan. Man kan här fundera på om 8e huset, motsvarande Skorpionens tecken, inte bara handlar om döden eller kampen mot att behöva dö (USA: "alla hatar oss", fast denna paranoia sammanhänger mer med Merkurius i Vatten), utan också har med hämndlystnad eller revansch att göra. Skorpionens tecken är långsint och revanschlystet.

T.o.m. Europas imperialism gjorde USA om, bara tusen fasor värre: utrotningen av ursprungsbefolkningen. På radion hörde jag häromdan att eländet bara fortsatte: i Appalacherna finns idag knappt någon färgad befolkning kvar - de vita körde bort alla svarta efter slaveriets upphörande, trots att de bott där i flera generationer. Typiskt nog innefattar regionen några av de delstater där den vite mannens slaveri var som mest ohyggligt. Fokus här är förstås Virginia och de tidiga britterna, ett folk vars tidigare brutalitet och blodtörst (se särskilt Henrik VIII och genom hela Tudordynastin) nu slagit om till ett kraftlöst land som sluter sig mot omvärlden (som så många andra), och där bara alliansen med USA håller sig kvar bland världens "viktiga" länder.

USA:s storslagna tid löper garanterat ut under cykeln när "framgång via korruption och död" går i öppen dager för hela världen att beskåda. ("Tokige Trump" och hans maktinnehav var bara början!). Det här är obegripligt mycket dålig karma som lagts på hög. Jämför de "svenska välfärdsbubblorna som spricker" 2020-36.

Sveriges Jupiter+Sol är en "verksamt ond" motor - landet gör inte omvärlden mycket gott annat än exportera krigsvapen och övervakningsteknologi, nu när regeringarna t.o.m. väljer att styra över det internationella biståndet till att försöka hantera flyktingströmmarna. Detta ger bara Sverige en ny underklass som ska bära vår mat fram till dörren när befolkningen sitter för tionde året bakom sina dörrar till följd av en permanent corona. Eller nåt...

Sverige har dock haft turen på sin sida (goda 5e ledarskapshuset) i sin otrevliga modell för att låta främst den rike mannen frodas i sin välmåga (Här kan man också se att Sverige som sådant väljer att mingla med andra rika och onda, symbolen verkar både inrikespolitiskt och utrikespolitiskt). 

USA:s Jupiter+Sol (notera hur de två länderna förenas av sitt intresse att låta ledarbefattningarna - Solen - växa sig större och rikare - Jupiter) är å andra sidan en god kombination. Men den smutsas av landets medfödda onda karma (8e onda huset). Det är som den vite mannan kommer bärande på dålig karma till den Nya Världen. Det är inskrivet i USA-horoskopet från första dag.

*****

Sammanfattningsvis. USA:s jupiteriska ödescykel ser extremt svag ut och om inte fler intressenter blandar sig i ser det ut som att Kina lätt tar över när USA klappar ihop.. Peter Englunds påstående att det inte fick något iakttagbart som visar på repetitiva historiska mönster, har undersökt den saken? Det gamla Kina hade en kalender som matchade en jordisk cykel (i 12 steg) med en himmelsk cykel (10 steg), systemet ledde till att två år i rad löd under samma övergripande omen första året i dess hårda yang-aspekt och nästföljande år i dess mjuka yin-aspekt. Var det schemaläggande bara för glädjen eller byggde systemet på observationen att ett iakttagbart tema är starkast i början och sedan visar ett mjukare ansikte? 

Om hinduernas dashas har jag inte ens sett någon framkasta tanken att även deras cykler varvar mellan intensiva och avslappade faser, kanske för att tidrymderna nu är så enorma att länder kommer och går utan att någon förmår hålla i en fortgående forskning som pågår under många hundra år.

I vilket fall, vad hände USA under dess föregående Jupiter-cykel, sep 1914 till sep 1930?

USA deltog förvisso inte i Första världskriget som startade bara månaden innan välståndsbubblan Jupiter aktiverades. Planeten upplever sig vara kung (jämför Macron som Jupiter). I USA:s 8e korruptionshus ger dess ofantliga rikedomar kapitalismens avsiktliga destruktion av resurser, hämtat från naturens förebild där arter vräker ut sig avkomma som omedelbart blir till föda för någon annan art. Jupiter kallas lyckoplaneten men dess Vatten-sida (härskarskapet över Fiskarna) ser den biologiska och myllrande naturen mest ut som en galen demons experimentverkstad snarare än en god Guds genomtänkta skapelse. 

Antika filosofer har också tänkt den tanken att denna värld inte är Guds egen skapelse utan ett jobb den Högste delegerade till en lägre gud eller demon. I modern tid brukade i synnerhet den svartögde, livlöse och deprimerande (att lyssna till) ateist-kemisten Peter Atkins peka på naturens vansinne som skäl nog att vägra Gud. (Den mest hätska ateist jag någonsin hört, ett perfekt exempel på vad naturen gör med dem som bara tittar åt det hållet. Kanske föds en del utan nämnvärd livsande och väljer därför livlösa forskningsområden...)

USA upplevde under förra Jupiter-cykeln sitt galna 1920-tal. "The roaring twenties" var en pervers och tillväxtgalen Jupiter upp i dagen, en tid av måttlöst och skadligt utsvävande kombinerat med baksidan: armod för de utanför lyckobubblan. Det är faktiskt en tydlig profil på USA:s förra Jupiter-cykel, särskilt som det slutar med att bubblan spricker, just när cykeln nästan är färdig. Börskraschen 1929 ledde till en svart period och i sinom tid USA:s insikt att de måste kriga, de med (efter japanernas lömska attack vid Pearl Harbor). 

Om USA:s förestående Jupiter-cykeln redan föregåtts av år av svajighet, då lär perioden bli horribel. Med denna Jupiter ur bilden försvinner ALLT USA:s välstånd. Men är det skäl nog att med Peter Eklund säga att det inte finns några cykler att upptäcka "där ute" (i historien)? Inte ens fast man ser hur tydlig symbolen Jupiter är i den sistlidna cykeln och hur sannolik en imploderad bubbla är? 

Längden på den här texten gör att jag inte inkluderar USA:s än tidigare Jupitercykel, nationens första, men den nyfikne kan konsultera historieböckerna och titta på perioden 1794-1810 ur perspektiv av Jupiter som tillväxt/spruckna bubblor...

(Bloggen kan ha granskat USA:s Jupiter-cykler förr, för när jag ändå inte kan låta bli att googla känner jag igen en uppgift: viktiga ting händer mindre än ett år innan cykeln rullar igång men inom angiven tidsram får nationen sin huvudstad, Washington DC, 1791 inom några år efter cykelns start. Och för huvudstadens maktbyggnad, se naturligtvis föregångaren, Jupiters tempel i det bloddrypande och aggressiva Romarriket:

https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Jupiter_Optimus_Maximus

En bättre matchande händelse är svår att föreställa sig eftersom Jupiter naturligtvis alltid agerar i tandem med identitetsmarkören Solen!)

Fattigdomen skiter USA:s elit kallsinnigt i och den har förvisso funnits med hela tiden. I vår tid har den byggts upp under kapitalismens allt hårdare grepp om landet, så gissa hur folk i USA kommer att ha det i USA om tio år. Nu lär det inte vara en tillväxtgalen Jupiter utan hoppets stjärna som kollapsar. (Amerikanerna beväpnar sig till tänderna och var en får klara sig själv, helt i linje med landets själsliga signifikator Saturnus.) Det kanske blir inbördeskrig men definitivt en så eländig period att Nummer 1 helt abdikerar som världens genom tiderna största och mest långlivade terrorist.

*****

I framtiden kommer inte någon plats att finnas på Jorden för den mentalitet som huvudsakligen smider planer för kapitalets förmerande. Jag tror globalismen tar sig en fullständigt oväntad vändning långt innan seklet är till ända. Ordet kommer att fyllas av nytt innehåll, stå för något helt annat. God rättvisa (Kinas tiondehusbudskap) kan komma att genomdrivas via metoder som den förkastliga shoppingsvensken (i vilket fall en figur från igår) upplever som diktatur. 

Kinas oerhörda fokus på Jordelementet visar att deras intellekt når hela vägen från ax till limpa. Merkurius dubbla epitet som både Jungfruns härskare och den plats i zodiaken där intellektet är "upphöjd" pekar på att samma geni varmed mänskligheten lärde sig jordbruket och att förädla växtarter utmärker Kinas extremt nyttoorienterande grundforskning. 

Landets framsteg med allt fysiskt blir till mänsklighetens välsignelse och gissningsvis kommer de och Ryssland att vara de första att enas när Naturens Hämnd kommer i våg på våg. Vad som återstår av USA:s intelligentia knyter an till andra begåvningar, vetenskapsmän har alltid representerat en högre intelligens än politikernas.

Om några årtionden kommer den ryss- och kinafruktande svensken att vara  utfryst till följd av dess senfärdiga tankeutveckling och sviterna av att ha satsat på USA, nu en av historiens förlorare. NATO är sedan länge nedlagt. Det kan t.o.m. vara ett närmande mellan Ryssland och Kina som förklarar varför Sveriges Saturnus-cykeln fr.o.m. 2036-2055 ser så kylslaget ut. En stor symbolisk mur mot utlandet och nästan omöjligt för resglada svensken att röra sig i världen. Medan nationen ännu begråter sina glada charterresedagar och förlusten av varumärket SAS, arbetar Kina vidare på hela mänsklighetens framtid.

Det blir någon motsvarighet till ransoneringsbiljetterna under Andra världskriget och mycket möjligt det nya kinesiska systemet med "sociala poäng" för den vars irrationella lägre själ är så ostyrig att individen bara måste ha mer än sin granne. Fostran in i den globala eran med högteknologiska system som garanterar alla en jämlik del av den disponibla kakan kommer förstås att fostra senare generationer rätt, men övergångsgenerationen kommer att lida helvetets alla kval, med minnen av det obekymrade livet i överflöd på andra folks bekostnad. Men inte ens med sociala pluspoäng (samhällsnyttiga insatser) kommer att de dessa enklare själar (själar!) att ges rätt till dagens kriminella överkonsumtion. 

En viktig punkt är att ingen Överklass kommer att finnas kvar som söker hålla den globala Underklassen korkad genom dagens överutbud av horribelt dålig underhållning (och av och till något verkligt genialiskt att se på bildskärmen). När inte längre kapitalismen är drivkraften kommer gradvis läs- och skrivförmågan att ges tillbaka till människorna. Man kommer att minnas SmartPhones införande 2005 som en svart dag i mänsklighetens historia och överhuvud de kapitalistiska IT-jättarnas försök till maktövertagande som en ny sorts icke-lokal statsmakt. En historisk parentes men obegripligt odisciplinerad och självisk, ett minne av den amerikanska företagarandan som bara byggde på individens vinning. 

Kina har visserligen individens Jungfru som en krafthärd men styrs av en järnkontrollerande Saturnus (ascendenthärskare i 8e huset är dock en initialt mörk plats). Denna diktatoriska (befälhavande) planet håller ihop det enormt folkrika Kina och kommer att hålla ihop artens tendens till själviskhet, kommer att ta hand om IT-utvecklingen som man redan sett Google acceptera stramare spelregler för den kinesiska marknaden.

*****

Frågan vem av Biden och Trump som vinner denna dag försvinner nästan ur synhåll när man till skillnad från Sveriges samtliga medier fixerar det viktiga: vem tänker ta ansvar för den planetära politiken?

(Tips efter 15 skunders inspektion: Rahu-cykeln omsluter valet 2020. Det är bara att jämföra med USA-horoskopet och Bidens och Trumps kartor. Kandidaten med bäst placerade Rahu ligger åtminstone rätt till i fråga om USA:s större rörelse genom tiden. För mig är detta Trump, med Rahu just intill Solen i tionde makthuset... Lustigt nog har Biden också Rahu i 10-makthavarhuset och även han en prominent Sol, men "bara" vid soluppgången i öster. Trumps Sol i 10e väger tyngre...)


12 kommentarer:

Havsörnen sa...

Det är valfusk i kvadrat som pågår.

Biden 264
Trump 214

Opinionsundersökningarna falsifieras på samma sätt, för att leda förväntningarna till ett manipulerat resultat.

Korrekta siffror just nu:

Trump 268
Biden 253

Som sagt, Trump vinner, men först efter stor turbulens (eller så får Biden fusksegern). Projects Veritas har redan bevisat vad detta med poströster är för något. Problemet för Trump är att underrättelsetjänsten, rättsväsendet, medierna o s v är emot honom. Man vill ha in Biden (som ägs av KKP) till varje pris, då alla dessa aktörer skurit guld med täljkniv sedan Obama sålde ut USA till Kina.

En säck med 138337 poströster. Ojsan, alla gick till Biden. Postverket bakdaterar för sent inkomna röstsedlar. Republikanska observatörer släpps inte in i rösträkningslokalerna. Hammer and Scorecard (en superdator som CIA använt för att manipulera elektroniska röster i utvalda utländska val) kan också ha använts i swingstaterna.

Det blir utdragna rättsprocesser innan vi vet vem som svärs in den 20 januari. Kanske är det den kartan man ska titta på?

Kul uttalande av senile Biden:

"We have put together, I think, the most extensive and inclusive voter fraud organisation in the history of American politics." 24 sek videoklipp här:

https://youtu.be/MA8a2g6tTp0

Anastasio Somosa när det begav sig: "Indeed, you won the elections, but I won the count."

Seaward sa...

Bidens felsägningar var suverän! I övrigt tackar jag min "lyckliga stjärna" (atma karaka Merkurius) att jag inte har resurser att låna in Googles faktakollare till visst du väljer för den här bloggens kommentarfält. :-)

Nog för att USA är korrumperat, men visst här låter som hämtat rakt ur extremhögerns standardpropaganda.

Vad som än resulterar i valet gjorde jag min gissning (i slutet på detta inlägg) utifrån 10 sekunders jämförelse av kandidaterna. Trump hade bättre ledaromen än Biden, men det är ju bara ett sätt att mäta och gissa. Valdygnets horoskop ett annat att begrunda och den föregående nymåne som jag just lade ut, ett tredje.

Valet är rätt ointressant i mina ögon eftersom det enda intressanta är den nya tidsåldern och den kommande globala policyn. Varifrån kommer den att komma ? När kommer det kapitalistiska systemet att fasas ut ? Det var detta inlägget cirklade kring till 99 procent.

Det enda jag tar med mig från medierapporteringen är att cirkus Trump hittat sin publik och de har förblivit lojala gångna fyr aår. Halva Amerika har lärt sig tänka kritiskt i skolan och valde demokraterna.

Det oroväckande, tycker jag, är hur Storfinansen haft bra flyt under Trump 1 medan vanligt folk sjunker allt djupare i dyn trots att de tror på honom.

USA har flera år kvar under demonen Rahus planetära cykel (2016-2034) och den planeten kan skapa enorm i folkliga Krabban eftersom den infekterar amerikanernas intellekt som är överemotionellt i Krabban och en bas som Vatten/Luft-skär sig mot folkliga Månen. I USA:s fanatiska religionshus 9 har nu politik förvandlats till religiös fanatism. (Ett gott argument för att allt man gör till sitt ”högsta goda” kan bli lika skadligt).

Det är nästan som att USA Rahu-burrar upp sina fjädrar lagom till att Kina är redo att ta till Svärdet (se inlägget ovan och deras Ketu som var på USA:s pågående Rahu).

Havsörnen sa...

Det var väl Kissinger som på 70-talet lade grunden för överflyttningen av USA:s industri till Kina.

Storbolagen står absolut på Demokraternas sida. Över 90 procent av alla politiska bidrag i USA som kommer från teknikbolagen går till detta parti. Från Harvard Law School var det 98 procent, liksom Googleanställda. Twitter censurerar presidentens inlägg, i "yttrandefrihetens högborg".

Globalismen innebär att demokratin avskaffas och de globala storbolagen och teknokraterna står som vinnare. I det totalitära system som eftersträvas blir det lätt att infoga Kina. De ångar också på utan att behöva skriva på några klimatavtal medan västvärldens näringsliv skall monteras ned. Allt presenteras med lockande ord: "inkludering, rättvisa, hållbarhet". Men det är inte kosmisk kommunism som avses.

Varför kommer det en massa "islamistiska terrordåd" just nu? Varför avrättas 17 miljoner oskyldiga minkar i Danmark? Varför har Löfven gått i karantän? Varför säger infektionsläkare på UAS att det är dags att stänga ner nu? Kanske lättare att acceptera lock-downs om vi är skrämda? Att Storbritannien, Spanien, Frankrike, m fl skulle gå till lock-down igen har jag vetat i många, många veckor. Finns gott om visselblåsare på nätet.

Elektorssiffrorna hämtade jag från Dark Journalists senaste videosändning. Alltså Daniel Liszt, varken höger eller vänster. Han har haft många program om Steiner, Cayce, Blavatsky, Gurdjieff, hemliga program inom militär underrättelsetjänst, amerikansk politik och Deep State, o s v.

https://youtu.be/VEEqXqZvGNg

Carl Norberg är trevlig med sina onsdags- och Fredagsmys på YouTube. Han påpekar ständigt Wallenbergarnas inblandning värden över genom Ericssons allestädes närvarande telecominfrastruktur.

https://youtu.be/sKROf2e4kFo

Om jag däremot vill dyka ner i lamhetens och desinformationens latrintunna så slår jag på Skavlan.

Trump, krigshetsaren, startade inte ett enda krig, närmast unikt bland presidenter. Hur förklarar vi det, om han nu får avgå? Han har i och för sig rätt att ställa upp igen om fyra år. :-)

Ja, det är mycket som händer nu. Det var enklare förr! Men det är väl så, vid stora skiften.

Tog förresten Coronaprov i dag, eftersom jag är förkyld, resultat om tre dagar. Inte för jag tror på det, men det är ju gratis. Det är ju små, små spår av proteinmaterial som PCR-testet detekterar, som sedan multipliceras i många cykler. Testet är vänligt känsligt, men också väldigt ospecifikt. Sköterskan såg ut som en fågelholk när jag frågade om vilket Ct-värde provet är inställt på. "Cycle threshold" 35 t ex, innebär att provet visar på en miljon gånger mer proteinmaterial än ct 25. Då är det inte konstigt att "smittan sprids med rekordfart".

Havsörnen sa...

Lättöverskådlig sammanfattning om fusket i kortare text av republikanske nationalekonomen och författaren Paul Craig Roberts:

https://www.paulcraigroberts.org/2020/11/05/evidence-mounts-of-a-stolen-election/

Sedan finns det optimistiska uppgifter som jag litar mindre på, att Trump skulle ha sett till att alla äkta valsedlar trycktes upp med vattenstämplar av krypterad blockchain kod. Det skulle på så sätt gå att kontrollera vid omräkning. Hur som helst är det märkligt att vissa ställen har ett valdeltagande på 115% och att registrerade väljare har födelseåret 1823.

Seaward sa...

Konspirationsteoretikerna slår mig ofta som eleven som fick underkänt på universitetet utan att låta det stoppa honom. Vill man skriva världshistorien ur subversivt perspektiv var det president Nixon som reste till Kina och öppnade de frusna förbindelserna. Kissinger tog säkert vid därifrån, men presidentens närvaro i Kina var den stora grejen.

I min mening för lösligt, om du åberopar något som ska förklara rostbältets (arbetarklassens) misär i USA. Bättre då att börja vid industrialismen och tidstudiemannens skapare Taylor – den ondaste människan någonsin - som bloggen frågade sig en gång:
https://siderisk.blogspot.com/2014/11/den-varsta-manniskan-nagonsin-varre.html

”Trump, krigshetsaren, startade inte ett enda krig, närmast unikt bland presidenter. Hur förklarar vi det, om han nu får avgå?” Det är så här det brukar låta om konspiratoriker, logiken är i grund skev och förutsätter det som ska bevisas. Här: är grundantagandet att den Globala Kapitalisten vill ha krig för att stärka finanserna och att Trump nu manipuleras bort för att han är för fredlig! Detta enda skäl är skälet varför jag inte bryr mig om nätets överflöd av sanningssägare… Inte ens hinduiska astrologisajter är värda att läsas. De är inte väl tänkta.

Du är djupt insatt (detaljenergin i Jungfru), men jag saknar intresse för den här typen av pusselläggande. Gammal hederlig ”kosmisk” analys av vad som är rätt och fel i ett givet läge räcker väl för den här bloggen (och mig).
:-)

T.o.m. mytspridaren Hollywood var korrekt här, när Julia Roberts osynliga beskyddare Mel Gibson effektivt gestaltade någon som gått vilse i sina konspirationsteorier men just i fallet Julia hade rätt. (Platon om DOXA eller ”åsikter”: de flera ibland och träffar rätt av lycklig slump, och även upplevt logiska resonemang bygger i allmänhet på åsikter man inte ens märker själv – dold DOXA – astrologin visar om man tillhör dem som söker negativ eller konstruktiv information, en temperamentsfråga helt enkelt) Minns inte filmtiteln.

Min varningsklocka ringer, som nämnt, redan före kalkoner som ”minkslakt som medel för den dolda globalismens terroragenda”. Där måste du le, om du tittar nykter på det. I mina öron låter det som ett barns version av Bondskurken SPECTRE som bara vill skrämma till underdånighet för att kunna sälja sina medicindoser eller vad SPECTRA för ögonblicket håller på med. Den typen av underhållning som är stora ting vid 14 tappar med tiden sin dragningskraft, det är bara underhållning som poserar som ”avslöjanden”.

Visst finns agendor men konspirationsteoretikerna hårddrar tills det blir löjligt, i de fall där det inte enbart är galenskap.

Skavlan är harmlös underhållningsstrunt men passar förstås in i mitt ljumma intresse för presidentvalet, en charad eftersom Storföretagen är den faktiska makten i USA. Inte heller här behövs konspirationerna: kapitalister som Wallenberg gör bara vad de gör eller sin religion, Ekonomismen. Det är bara samhällets många förlorare som demoniserar (eller häcklar, som jag på den här bloggen - det saknar inte skämt till människor heller i de finare kretsarna).

Havsörnen sa...

Den enda konspirationsteorin jag nämnde är den att Trumpadministrationen skulle ha "vattenstämplat" valsedlarna i förväg för att kunna avslöja fusk. Jag tror inte på detta för fem öre. Valfusket, däremot, är solklart. Men att Trump skulle kunna vända det här med juridisk hjälp, jag vet inte... När presidenten svärs in den 20 januari har Trump transiterande stellium med Solen/Merk./Jup./Sat. i sjätte huset (Biden i tredje).

Att båda illgärningsmännen attackerar juridikens vågskålar (hus 12 enligt Sibly) från Stenbocken och Fiskarna passar fint. I Liemannens fall från kommunikationshuset, men bara Saturnus är verksam illgörare enligt Sibly-AC. Allmänt trivs Saturnus bra i tredje och Mars bra i femte, om det nu har någon betydelse för transiter.

När Bidens fru och dotter omkom i bilolycka den 18 december 1972 transiterade Ketu Bidens hus 8 och Saturnus var sex grader från retur i sjunde.

Seaward sa...

Min förra replik var i delar min egen frustration av att världens förfall gått så långt att ingening längre är kvalitetssäkrat. Marknaden accepterar allting.(En variant på frågan hur bra yttrandefrihet egentligen är...)

Försökte idag titta på någon kanal som kallas H2 och kvalificerat dravel om huruvida antikens gudar kan ha varit rymdfarare. Det är den von Dänikerns populistiska trams som kommit tillbaka igen, efter 40 år (serien hade kanske uppemot 10 år på nacken).

Jag lyssnade på manus till denna ”alternativa historia” och kunde som gammal textgranskare genast höra hur avsiktliga desinformatörer bygger upp manus. Genom att bygga en mening som innehåller ovetenskapligt trams, anakronismer och ogrundade påståenden och sedan lägga till ett "MEN NYA TEORIER MENAR..." luras tittaren släppa det föregående som redan det var falskt. Så döljer man lögnerna i något som för en otränad låter som ett rationellt resonemang. Det är som Trump. När min hjärna avkodat 50-talet såna här meningar, bytte jag frusterad kanal. ViaSat borde stämmas för att ge världen ”populärvetenskap” på denna nivå!

Men det är mycket i luften nu, som en annan lätt underhållare, Expressenkrönikören Alex Schulman, säger apropå ståhejet om minkarna. Ett nytt muterat-via-mink-virus passar utmärkt i mitt eget modesta scenario Naturens Hämnd (som kan rulla ut i våg efter våg och inkludera allt - vid och rymlig katastrofteori).

Något som NM fungerar förstås inte som argument i den allmänna debatten i ett skulärt land som Sverige, där människan är alltings mått…
Men klimatalarmister har sedan länge anat att den industriella revolutionen skulle sluta i förskräckelse. Gamle Edgar Cayce var kanske den första amerikanen och en kom den amerikanska jesusrörelsen (halvhippies), del av Gröna Vågen i slutet av 60-talet. Vet inte hur mycket klimatalarmism det låg i det, men sen har protesterna kommit allt tätare innan Greta kom att personifiera den första generation barn vars framtid stals av deras obetänksamma föräldrar.

Jag ser stor ödesrörelse i detta och som gör allt människor försöker tänka, analysera och lista ut rätt poänglöst. Tänk om de strikt deterministiska stoikerna hade rätt. Den fria viljan är väldigt liten och de gamla hederliga 7 planeterna väver sitt öde.

Apropå din betydligt högre öppenhet än min för dolda källor kom jag under dagen att fundera på din Sol i 12e och skaparen av detektiven Sherlock Holmes kom för mig. Kollade upp och mycket riktigt hade Arthur Conan Doyle Solen i 12e! Finns flera exemplar kan detta ge en ny innebörd till 12e som jag aldrig sett nämnd tidigare. Västtraditionen har ”hemliga fiender” här, men det implicerar inte ”detektivarbete” eller ”dolda/icke-officiella informationskällor”

Din kommentar om Våg-Solen under sin period konsekvent betryckt av Saturnus och Mars, antar jag gäller dessa dagar . Det kan ge det vansinne Trump tycks ha drabbats som unik bärare av solära kvaliteter i USA. Sol-Oxen klarar inte avveckla och Lejonascendenten (Sol) ger därför hans märkliga beteende (corona kanske drabbat hans psyke – tidningarna skrev tidigare om psykiska bieffekter men drev vidare i coronarelaterade ämnen).
Typiskt också att segande Saturnus gjorde att det tog några dagar för att säkra en vinnare. Betyder omoralens Mars att det förekommit oegentligheter? Spelar ingen rör för det större Öde som jag försökte sia om i det här inläggets spaning på dasha-cyklerna. Hade bloggen haft större läsekrets (och med hinduisk kunskap) hade jag nog räknat med en diskussion om hur jag tolkat Kinas Ketu rätt, som att de kommer att svinga ett svärd och bestraffa ett och annat land. Det kan bli anledning att återkomma till det.

Havsörnen sa...

Ancient Aliens, var det han Tsoukalos som klär sig i brunt och beige med stora halsband och uppburrat hår? 14 mars 1978, Sol-Vattenbärare med disp. i Lejonet, Mars och Jupiter i Tvillingarna. Månen kan vara på Algol.

Har en historiekanal där de kör AA och ett annat program där de gräver efter tempelherreskatten på Oak Island.

Är lite bekant med ett av rikets främsta medium som brukar nämna Sir Arthur Conan Doyle. Det var väl så att skaparen av den fiktive superlogikern själv var spiritualist med intresse för seanser och dylikt.

Havsörnen sa...

Argh! Främsta medier.

Seaward sa...

Den serien var det. Sedan Com Hem släckte analoga nätet och tvingade fram nyköp av digital tv har jag insett hur överskattat några extra kanaler är.

ALLA ska göra dokumentärer om Egypten, det haglar filmteam över landet, som drar runt till turistställena och gör närmast samma film, med samma basinformation, om och om igen! Jag fortsätter som tidigare köpa en bok för bra kunskap. En hjärntrött dag kan man ta bildflimret på tv (fast inte Ancient Aliens), bara för att döda några timmar...

Sherlocks rörelser i Londons skummare delar och förmåga att identifiera dem bara av leran på skodonen - det fick mig att vakna för logiska slutledningar vid 10-11. Min andra hjälte (efter kung Arthur.

Havsörnen sa...

Fotnot. När elektorerna ska lägga sina röster (var för sig i sin hemstat) den 14 december är det nymåne. Den infaller 11:17 i Washington DC, då Solen och Månen äntrar sista graden Skorpionen (vid Trumps Måne/Ketu). Merkurius exakt konj. Ketu i Skorpionen, Venus i Skorpionen (gradexakt på Bidens födelse-Sol). Disponenten Mars i Fiskarna och en vecka kvar till exakt konjunktion Jupiter/Saturnus.

Seaward sa...

Har ibland kallat fullmånen i den negativa polariteten för kollapsbenägen (och särskilt då Trumps Oxen/Skorpionen, tecknen som inte vill någon förändring.

Ska bli intressant på ett lite creepy sätt att följa hur Trump agerar under och efter denna nymåne efter att Vita Hus-staben fått ge karln hästbedövning (typ) och nyhetsprogrammen vägrade sända hans utskickade talesperson.

Mainstreamkommentarer har rätt även om de väljer återhållsamma ord: det är märklig varelse som tagit sig in i Vita huset med sina kisande små onda ögon. Påminner om en klassisk orientalisk demonbesatt!
:-)