Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 november 2020

När New Yorks ex-borgmästare Rudy fann sin mörka sida


Det underhållande/allvarliga blogginlägget från maj 2019 om att Rudy Guiulani sålt sin själ till Djävulen för bara lite mer tid framför kamerorna, visar att Expressens observation om mannens nya bottenrekord har en förhistoria (bottennappet inte närmare beskrivet eftersom skribenten glömt bort att förklara för dem som inte redan sett samma sak). Den amerikanska bloggaren gissar att New York-bon saknar glansdagarna som borgmästare till den grad att han sålt sin själ till Mörkrets makter.

Med astrologin och en känd födelsetid ska nu undersökas om baby Rudy föddes med en särskilt anknytning till Mörkrets herre. "Tillfället ger tjuven", heter det, och den som förskräcks av att ha samma signatur som New Yorkaren får väl ta sig i akt och undvika "tillfällena". För man vet aldrig om djävulskapen kan kicka in hos den som nyss var som vem som helst!

Intellektet Merkurius i ond karmas mörka 8e hus
styr såväl personlig framtoning (hus 1)
som maktsträvandet (hus 10).


Samtliga planeter klumpade kring karriärtoppen är ett allvarligt omen! "Top heavy" eller en maktsträvande narcissist ligger nära i tanken...

Borgmästare i New York är naturligtvis extremt prestigefullt och till Napoléons och Hitlers 10e makthus med diktatorn Saturnus ansluter sig även Rudy Giulianis karta. (Fältledarens födelsedata är dock omtvistade.)

Kan man se "borgmästare" i denna högt belägna Saturnus när den trygga borgen (Krabban) samtidigt är i 11e idealhuset? I så fall var det under åren i den befattningen han nådde sitt självförverkligande! Innan jag insåg vilket monster han blivit, i Trumps tjänst, hade jag i yngre år alltid en positiv bild av honom och hans otaliga cameos i New York-baserad underhållnings-tv...

Olyckligtvis baserar sig Giulianis Saturnus på en uselt placerad Merkurius och det blir inte bättre av att den inlåsta Merkurius i 8e korruptions- och dödshuset även är ascendenthärskaren! Kort sagt, en genuint otrevlig personlighet när inte allt går narcissistens väg och han får showa efter sitt eget huvud. 

Dessutom glappar det illa mellan Sol och Måne eftersom maktspelarens reaktioner (Månen) utgår från 12e huset som räknas som relativt omedvetet. Sol i Jord och Måne i Eld är på elementplanet en stridslysten typ och omedvetenheten (12e) gör att han kanske inte ens märker hur han i Trumps tjänst spelar över. Jag såg honom i en intervju sitta och storljuga så uppenbart att han verkar imitera Trumps skruvade roll i The Apprentice. Möjligen drev han med journalisten som bara försökte göra sitt jobb och då är det ännu värre: en arrogant skit som Trumps högra hand och med samma hat mot fri information.

Att människan har kort stubin och inte ser objektivt på saker och ting avslöjas av att under den spelade gentlemannamässiga Jungfru-ytan verkar alla planeter i de personliga tecknen Väduren-Tvillingarna. Svår narcissistvarning således och en oförmåga att inte blanda in sig själv i frågorna. Myckenheten i Krabbans tecken, där personlighet måste dö, står nu bara i 11e idealhuset och ideal återstår ännu att bevisa i livsgärningen. 

Att krigaren Mars är "fallen" i Krabban visar att hans dåliga karma (Merkurius i 8e) kanske försämrades av att uppnå borgmästarrollen, definitivt så efter att ha blivit Trumps advokat. Visserligen borde 11e idealhuset ge goda resultat men här är den "fallna" Mars märkligt kombinerad med den demoniska äregirighetens Rahu. Det gör att varje tecken på "fallenhet" förstärks. Giulinani är tacksam att teckna nibilder av!

Tyvärr är det så här många politiker ser ut: de är häpnadsväckande primitiva själar som överträffas vida av den breda massan. Och det kanske är därför de lägsta är de värsta strebrarna och makthungrarna.

Den människa som fötts under samma betoning på enbart personliga tecken (med eller utan hus/arbetsområden av större vidsynthet) ska tacka sin lyckliga stjärna om de inte fått den skadliga typen av personlig ambition. Dessa är äldre själar, trots att Väduren t.o.m. Krabban sägs vara unga och ännu inte intresserade av den sanna individualismen - själen! - (Lejonet-Skorpionen) eller det än mer avancerade universalistiska perspektivet (Skytten-Fiskarna).

Kanske är Giulianis horoskop ett perfekt skolboksexempel på hur illa det går när himmelen skapar en hybridbild: personfixering som flyttas upp till de mer avancerade husen.

Här är för övrigt en glimt av New Yorks barn, ormar i Giulinanis efterföljd och garanterat förebilder för Sveriges urbana hipsters. Har den svenska fähunden väl lyckats ta sig till Stockholm, då hägrar New York härnäst:

 

Röster om trenden i N.Y.:
”kapitalism i sin värsta form”,
"Gig-ekonomin från helvetet”

 

10 kommentarer:

Havsörnen sa...

Sidney Powell
1955-05-01
Durham, North Carolina

Karta:

https://postimg.cc/nCCvVbv7

Foto:

https://gossipgist.com/uploads/29665/sidney-powell-politico.jpg

Stortriangel i Eld med Solen, Månen, Merkurius, Rahu. Jupiter/Lagen i Tvillingarna som atma karaka, Liemannen/Lagens utförare i Vågskålarna (se bokomslaget i Amazonlänken!).

"Super Lawyer", f d federal åklagare. Utkom 2014 med boken Licensed to Lie: Exposing Corruption in the Department of Justice.

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00KQ5EDA2/ref=dbs_a_w_dp_b00kq5eda2

Denna kvinna med stål i blick är nu enligt papegojmedia en galenpanna som sprider grundlösa konspirationsteorier. Svaret har vi inom två månader, men vad säger kartan? Chandra lagna ger Solen med goda daimonen Merkurius i nionde, med disponenten i karriärhuset. Tre planeter i upphöjt läge. En planet i dåligt hus, åttonde, men upphöjd och med disponenten/atma karaka/Lagen i elfte.

Eller har jag tolkat fel? :-)

Seaward sa...

Chandra L. besvarar inte frågan om falskt/sant. Att resonera om de två daimonerna gör jag själv i subjektiva månkartor och det är bra som träning. Men daimonerna tänks vara krafter eller entiteter fristående från människan och de tecknas av den ”objektiva” ascendenten, inte av sinnelaget. (Modern psykologi skulle visserligen hävda att dessa bara är aspekter av människans psyke.)Jag har använt daimonerna i många månhoroskop men tittar man noga på frågan hamnar man i självmotsägelser om man gör horoskopet baserat på känd tid. (Rudys karta har födelsetid och därför gör jag anspråk på att teckna människans objektiva sätt att fungera)..Måste bara påpeka detta.

Man måste för varje planet – daimon eller inte – se på samverkan med dess disponent. Hade Powells karta varit komplett och haft Merkurius som god daimon, hade denna i vilket fall bara varit så "ren" som dess disponent tillåter. (Platon talade t.ex. om rena själar och "mixade" själar och resonenamanget kan användas även om horoskopets indikationer, vissa budskap är rena, andra är motsägelsefulla). Jag syftar här på att Merkurius i Väduren bottnar i problem - se nedan.

Men sinnelagskartan tillåter ändå utomstående att ana hur "hennes sanning" ser ut. Hennes vilja att tro på högerextremistiska konspirationsteorier tillhör dock USA:s allmänna sjukdom och inte bara henne. USA:s 9e religionshus sammanblandat med 8e korruptionshuset (känslor som rationaliseras av Luft) och tankar som fylls av känslor) förklarar perfekt hur amerikaner skapar kult av vad som helst (inte minst sin egen nation) - till och med osannolik popkultur om så är. Tv-figuren Fonzie blir föremål för en hel kyrka i gammalt satiriskt avsnitt av The Simpsons. Eld ger zodiakens mest affirmativa typer – de som gör en affär efter att bara tittat på prylen. (Jord och Luft läser specifikationernas mest finstilta text eller ”marknadsundersökningar” innan de slår till. Eld är den högsta instansen i Platons Irrationella Själ (Luft i ensamt majestät betecknar den Rationella Själen. Allt detta tillhör förstås min/bloggens astrologi, det finns inte en bok på marknaden som söker förklara astrologin som den måste förklaras, som en avknoppning av antikens världsbild/filosofi.)

Seaward sa...

....forts.

Håller med om att Rahu är viktig. Triangeln ger allmän synergi i Eld elementet (särskild som både Sol och Måne ingår). Eld är väldigt snabb att tro med man sett eller hört ("seeing is believing"). Eld förstärker och överdriver, och fantasins Måne med Rahu plus Jupiter i retoriska Tvillingarna är exakt en fd åklagare som pratar omkull motparten för att vinna juryn.
Sol-Vädur i Eld-triangeln är inte så lyckad som den först verkar, disponerad från Mars-Oxen. Jord och Eld indikerar strid (i annat fall kanske Elden fladdrat bort helt i fiction). En kvinna i stridens hetta, mao. Men det lilla jag fick läsa på för att förstå vem detta är och vad hon är känd för, så påminner kartan om svenska folkets Mån-Vädur baserad på Mars-Oxen. Skamlöst subjektiva ("min sanning") utan någon inre motivation att förstå att ett ämne (särskilt kontroversiella) måste utforskas i grunden, och fantastiskt lättlurade. Väduren är snabb och Oxen lat och tar den enkla och fundamentalistiska vägen. Detta är ett fenomen som drar ner Powells kognitiva styrka (Solen anses ju ”upphöjd” i Väduren).
Nu visar bara Chandra Lagna hur hennes sinne fantiserar eller föreställer sig egen intelligens och utblick (och Rahu kanske överdriver en sinnesintrycken – hon överreagerar på fakta eller påstådda fakta – en Åklagare är främst en dramatisk skådespelare!). Här kan man gott tänka sig att hon ser sig som en rättvisans riddare (Vågskålarna), medan hon kanske bara upplever sin kognitiva störning (Mars-i-Jord) som den nödvändiga friktion en hero alltid upplever.
Att hon har Solen i opp. Saturnus säger dock att Vädurens kända subjektivitet kanske inte alltid går hand i hand med Sanningen (Vågskålarna), då hade hon aldrig valt att bli Åklagare till att börja med. Rahu blåser upp Lagen (Skytten), och gör Jupiter viktig (var den nu hamnar i det riktiga horoskopet), men även Lagen/Jupiters disponent Merkurius leder tillbaka till Väduren. Hon måste ha varit blixtrande skarp i sin dag, men vem vet om hon inte drabbats av ny nya och radikala amerikanska misstron på äldre dagar. "Det började med X-Files..."


Havsörnen sa...

Det borde vara lagstadgat att uppge födelsetid! Kartan jag råkade titta på direkt efter Powells har också Solen/Merkurius (plus Venus) i Väduren samt Månen i Lejonet. Mars i stället för Venus i Fiskarna också baserad på Jupiter i Luft.

Brasklapp för Månen som inträder i Jungfrun kl. 19:24.

Antony Blinken, Bidens nominerade utrikesminister. 1962-04-16, New York, NY. Judisk bakgrund, gift med katolik, lobbyist för krigsmaterielindustrin och ivrig förespråkare för USA:s katastrofala inblandning i Irak, Libyen, Syrien och Jemen. För lite intervention i Syrien, tyckte han.

Bildgoogling ger en vekare och räddhågsnare blick än Powells och var hittar vi Rahu om inte i Kräftan, med Ketu konjunktion Saturnus i Stenbocken. Blinken var vicepresidentens nationelle säkerhetsrådgivare 2009-13.

Visste du förresten att FRA-Federley mycket väl visste om att hans sambo var dömd pedofil? Det visar sig att han är nära vän med en annan pedofil som för närvarande sitter i fängelse. Denne har på appen Telegram uttryckt fantasier om grova våldtäkter av spädbarn. Det var först när någon tabloid avslöjade det hela som Federley tog time-out. Att (C) vill sänka samtyckesåldern kanske är en ren slump.

Seaward sa...

Jag konsumerar amerikanske i mycket måttliga mängder (typ: inte alls), eftersom demoni kletar av sig... Om Feder: en känt men det inlägget innehåll en formulering som antydde tomt spel för gallerierna när väl skiten träffat fläkten... Nå, ett land får inte bättre politiker än folket självt, och i min gamla säljflopp "Folksjäl" utvecklade jag resonemanget om hur det ser ut i Sveriges fall. (Tionde huset ägs av den lägsta själsnivån, tecknad av Månen)

Seaward sa...

många fel i den repliken... konsumerar amerikanska politiska nyheter... Om Feder EJ känd men..

Havsörnen sa...

Bidrar med ännu en karta med en stortriangel, Sol/Måne/Mars i Luft. Du har den förmodligen redan, men han finns ju inte omnämnd på bloggen, Maradona.

https://postimg.cc/qtLJ6sq9

Rating B, men exakt tid och känns helt rätt. Hade förväntat mig eld och vatten och det fanns det gott om, men det var väl Lufttriangeln som gjorde att han kunde dribbla bort allt motstånd. AC i Skorpionen baserad på Mars i åttonde, både Jupiter och Saturnus i ekonomihuset. Han hade 300 miljoner i skatteskulder till italienska staten. Citat för ett år sedan:

"När du blir äldre börjar folk oroa sig mer för vad du kommer att lämna efter dig än vad du egentligen gör. Jag har sagt till alla att jag inte kommer lämna dem någonting. Jag kommer donera allt. Allt jag tjänat i mitt liv kommer jag skänka bort."

Seaward sa...

T.o.m. mindre intresserad än av amerikansk politik är jag av idrott, så nej, Maradona har jag aldrig granskat. :-).

Men jag har tidigare funderat över Bruce Lee i samband med en myckenhet av Luft. Vissa är kanske som schackspelare, mer intellektualla fastän på ytan "idrottare".

Zlatans Vatten och Jord är mer vad man förväntar sig: fysiskt tåliga idrottare och snabba i uppfattningen (Zlatan har förvisso Merkurius i Luft vilket skapar mer av balanskonstnär än bara Sol-Jungfrun i sig).

Här någonstans börjar poängen med de fyra elementen suddas ut eftersom även planeterna är bärare av elementens typiska karaktär...

Havsörnen sa...

Både Lee och Maradona har starkt fokus på Vågen-Skorpionen, precis som jag (Lee är mer min grej), och båda har Jupiter och Saturnus i kombination i ett eldtecken. Noterar att vid tidpunkten för Lees död fanns bara en enda transiterande planet i någon av de tre axlar som är aktiva i hans karta (Skorpionen-Oxen, Vågen-Väduren, Jungfrun-Fiskarna), nämligen Mars i Fiskarna, tio grader från Lees Ketu. Fast Månen hade också hunnit in i första graden Fiskarna då han gick och lade sig med huvudvärk klockan 19:30. Lee hade kollapsat med hjärnsvullnad den 10 maj under inspelningen av ENTER THE DRAGON.

Just nu är Solen precis på min AC och transiterande Rahu i exakt konjunktion med min Saturnus. I morgon ska Arbetsförmedlingen ringa angående Stöd och Matchning. Man ska då ha valt ett coachföretag i närheten. Jag tittar på fyra stycken. På en av dessa sajter står det "Att verka utan att synas verkar hopplöst ute." Suck. "Sälj dig själv på trettio sekunder." En av grundarna till SpeedPitching Sweden heter Richard Laurits, 1985-08-13.

Solen-Merkurius-Mars i Kräftan, Månen-Venus i Tvillingarna. Storkors med sju placeringar i Rajas.

Seaward sa...

Grattis till ett varv i Nya Af:s levande charader. Låtsasaktiviteter så att medborgaren inte glömmer han slutit ett socialt kontrakt och nu är en kugge i maskineriet.