Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 november 2020

USA-valet 2020 och den föregående nymånen

Planeternas transiter över känsliga födelsehoroskop fascinerar så till den grad att äldre metoder lätt glöms bort. Som glad amatör har jag sällan använt den gamla metoden att studera närmaste föregående nymåne för omen om en viktig begivenhet som t.ex. USA-valet 2020 (förvisso också en transit, men av lite annorlunda slag). Den nymånen inträffade redan den 16 oktober.

Att döma av den kartan kan det ligga något i Per Bjurmans rapport från New York, när han känner mer otäck tjocka i luften än någonsin förr. Nu använder jag visserligen Washington D.C. som USA:s hjärta och det går naturligtvis att ställa horoskop för de allra mest obetydliga enrummare i en storstad. Bjurman kanske har illvilliga spöken i sin bostad. Men huvudstadens koordinater är förstås vad som gäller i nationella frågor.


Ascendent för själva nymånens ganska exakta inträffande ses nedtill (Stenbockens sista tredjedel), men det är naturligtvis hur nymånen med fem graders avvikelse träffar nationalhoroskopets ATMA KARAKA, Saturnus, som är det intressanta. Här är den amerikanska själens essens, förmedlad via de fattiga, lycksökande och själviska européerna och som blivit till "var och en sin lyckas smed" som ideologi. Det är detta otäcka i luften (var och en med vapen i hand) som Bjurman förmodligen känner av, även i de snobbistiska kapitalisternas favoritstad. 

Att den transiterande Saturnus kopplar ett svart 270-graders grepp om nymånen (och därmed den natala Saturnus) påminner om att hinduerna kopplar fruktan till denna planet (det är det Burman känner). Iskall kyla. Presidentkandidater mogna långvård eller sinnessjukhus är en annan tanke som ger sig. Saturnus som Döden eller åtminstone onda tider och svält ligger lika nära till hands.

Det går att skriva ett långt inlägg om andra detaljer i denna dubbelkarta men bloggen har inte på tio år lyckats bli Sveriges mest lästa i något avseende. Bloggaren är "feljusterad" relativt folksjälen. Sverige har i dagsläget långt kvar till antikens klokheter och ekonomin förbjuder de flesta att studera till allmänbildning. IT-manickerna sänker dagligen orken att fördjupa sig ordentligt. Det är en destruktiv spiral och kommer att göra folket försvarslöst i framtiden.

De verkligt rika däremot, tycks ha oändlig tid att förkovra sig. En timmas aktiespekulation vid datorn på köksbordet för ekonomin och sedan bara förströelse. Jag är naturligtvis ingen aktiespekulerande kapitalist, bara en som i kraft av för hög ålder refuserats av den svenska arbetsmarknaden. Det har lett till tid hemma och nyligen upptäckten att AxessTV ingår i husets kanalutbud. Där dräller det ut intressanta program på dagtid.

Häromdagen såg jag något så osannolikt som en rysk dokumentär om den näst mest kände mongolhärskaren Timur. Ryssarna använde en timma programtid mer än tre gånger så effektivt som västerlandets urvattnade problem där av ren lättja kameraglidningar över natur och bakgrundsmusik får ersätta ett välskrivet manus. Det spottades fram fakta i denna ryska dokumentär och jag fick sitta på helspänn för att inte tappa viktiga ledtrådar! Aldrig sett ett tydligare bevis på att västerlandet är på deken. Sorgligt men sant.


Inga kommentarer: