Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 november 2020

Viruset har blivit ett smart vapen

Expressen utför sin samhälleliga uppgift att söka få Sverige att se jämlikt ut och förekomma eventuella tendenser till social oro.

"Se där, först fick den fattiga förorten en släng virusar när de åkte tunnelbana för att betjäna sina Överherrar som städare och charkuterister i stadens mörka hjärta, men se, nu får även Fint Folk sin beskärda del."

En doktor ger de "två förklaringarna" till denna omsvängning men här vill Expressen ha betalt för vad alla redan vet: 

Förklaring 1: Överklassen är arroganta slynglar och minglar alltjämt lika ogenerat som Trumps anhängare i Vita Husets trädgård vid tillsättandet av en domare. (Sen fick Trump corona och så många energisprutor i sig att han troligen var bindgalen och gormade okontrollerat inför valförlusten. Vita Husets stab var tvungna att stänga av alla förbindelser ut mot världen ett dygn medan Vilddjuret kedjades fast.)

Vilken den andra förklaringen är kan man kanske försiktigt gissa sig till själv: 

Medan dessa bedragare som söker få folket att tro de på minsta sätt kontrollerar samhället talar om "första vågen" och "andra vågen" är Naturens Hämnd naturligtvis ett kontinuerligt skeende utan gradienter, ett kontinuum. Den fria tanken (inte det tankeslutna bokförlaget med samma namn) kan därför föreställa sig att Naturen nu gradvis lärt sig den svenska topografin och likt målsökande robotar har virusarna korrigerat sitt första och rätt onyanserade tilltag där de bara dyka upp som hotfull flock vid första bästa sociala sammankomst.

Coronaviruset kanske t.o.m. lärt sig läsa svenskarnas redovisade och verkliga inkomster av tjänst och kapital och gör nu jobbet som den universella morallagen  tänkt. Man måste minnas att redan Platon påpekade att den högre verkligheten blir lite diffus och svårnavigerad i regionerna under månen. Människor ser ju så lika utanpå och det kan ta tid att förstå vad som får deras hjärtan att klappa, som individ eller medlem av klass eller ideologi. Det tisslas i de högre himlarna om att jorden f.n. befolkas av två arter, Satans eller gårdagens barn, och den andra sorten, som förtjänar det bättre.

Min nya teori är att corona är här permanent, kommer att bli extremt smart på att byta form (så att vacciner knappt hinner ut i butik förrän de är verkningslösa - kanske ger BigPharma upp helt, det finns ingen lönsamhet i att jaga detta formidabla virus). Farsoten kommer att gallra ut mänskligheten till den dag den bekänner sin skuld och skiftar över till ett hållbart, post-kapitalistiskt system som politiker borde ha börjat med redan igår, med risk att göra sig impopulära med de Kapitalister de brukar hoppa strömhopp till efter att efterfrågade mottjänster utförts i riksdag eller regering. Inte sällan tjänster som går helt mot folkviljan. 

När allt detta timat kommer viruset att spontant försvinna som den tidsbundna demon det var. Den har gjort sitt arbete för solsystemets fortsatta välmående (=Världssjälen).

******


(Ett möjligen något mer seriöst inlägg om ett nyframtaget vaccin här.)

Inga kommentarer: