Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 november 2020

Svensk IT-nisse lurar fattiga i Afrika? En annan tjuvar i Asien!

Gammal svensk IT-pionjär
nu bara en sorglig sol & vårar-typ

Naturligtvis tar gårdagens IT-pionjär Holstein avstånd från BBC-nyheten att han är delaktig i ett pyramidspel som lurar av fattiga afrikaner det lilla det har, bara för att fylla sina fickor (se AB eller Expr) Det gamla svenska "IT-undret" från Carl Bildts dagar har inte åldrats väl. 

Nu har Holstein lämnat Sverige men han kan ändå räknas in i den svenska Eliten nationalhoroskopet tydligt sammanfattar som ett folksegment drivet av rikedomsplaneten i dess onda tagning. Detta sammanfattar inte bara oetiska självtjänare utan alla företagare och lycksökare som flyttar in till storstan för att få ett liv med guldkant. 

 

Horoskopet påminner om en något smidigare version av den tafsande hovkocken som lämnat Operakällaren. Med sinnen/Månen som förstahus försvinner kraften ur den entreprenöriellt starka Sol-Väduren och reduceras bara till en närig attityd - svag Mars i Vatten och i övrigt bara Vatten/Jord gör detta till en simpel utsugare. Inte den typiska ledargestalten. 

Jämför också med Nya Moderaternas födelsehoroskop (Sol-Väduren i 8e) eller med Mikael Damberg och hans extrema dragning åt Jord och Vatten. Man kan således få kapitaljägare av låg kaliber eller näringsministrar som bästa utfall av den här generella horoskopstrukturen.

Mer ärbart för den med liknande horoskopstruktur att  stanna som enkel anställd i löneslaveriet och i lugn och ro utveckla sin omvärldsförståelse...Alla var inte födda till revolutionärer eller paradigmskiftare. Inte i detta liv i alla fall.

*****

Hinduerna zoomar ut, bortom skimret av kortlivade horoskopägare och ser vår tid som en flertusenårig period av mänsklighetens vistelse på jorden i den svartaste av alla tidsåldrar, Kali Yuga - tiden då människorna tappar förståelse för allt utom tillvarons materiella del. Sverige är förmodligen bland de rika länderna i väst vara exemplet på det värsta fallet ner i materialism. I USA finns åtminstone en dekadent form av religiositet kvar. I Sverige frodas bara en själlös och cynisk jakt på stora pengar.

Svenska politikerna kommer att få äta upp sitt omhuldande av "it-entreprenörerna" och nu inväntar en f.d. Östermalmsslyngel rättegång i USA och utsikten till fängelse för ett annat pyramidspel, med kryptovaluta. Jag läser och ser att Sebastian Greenwood dessutom är en simpel tjuv: han och en partners involverade sig i ett asiatiskt kryptovaluteföretag bara för att stjäla alla idéer plus kundkontona som underlag för deras egen version, OneCoin. (sammanfattande källa)

Arrogant mot de som investerade i kryptovalutan är den kriminella mannen också. Han förklarar alla som går på pyramidspel för idioter. 

Att diskutera ett horoskop i termer av kosmos tre kvaliteter kommer lika ofta att trampa folk på tårna som de generella bedömningarna utifrån de 4 elementen - alla är ju byggda av samma stoff, och det egna horoskopet kan komma väl nära någon ökänd gangster. 

Så man får minnas att Greenwoods sinnelagshoroskop stämmer på honom men inte säger mer än så. Man ser (som jag ska försöka uttyda) hur han valt att agera på sin portion "komiskt stoff". En annan själ med högre verkshöjd kanske reagerar annorlunda på sin "rymddräkt" och skapar sig ett mer hedervärt livsöde. 

(Är man strikt fatalist är kartan en direkt ödeslott som bjuder människan att underprestera! Polisen/samhället behöver sina skurkar att jaga så att nollsummespelet upprätthålls - för de flesta den enda verklighet som existerar.)


Med bara dygnet blir Månen i Vattenbäraren ett tecken på en mörkt passionerad organisatörstyp. Mörkrets kvalitet är inte alltid ett moralistisk fördömande men det ger nästan alltid en konservativ läggning som gillar fasta normer och rådande ordning. Sedan finns dem som söker profitera på de fasta ramarna, som skol- och vårdkapitalister. Här ligger sinnelagets "passion" besynnerligt svagt placerad i Krabbans passionerat näriga Vatten och dessutom i 6e fiende- och olyckshuset. Det tyder på en paranoid dragning eller ständigt malande fruktan för armod och motgång. Psyket är labilt. 

Skytt-Solen med Mars och Merkurius är å andra sidan en uppdaterad tekniktyp med höga ambitioner, och Jupiter (framgångsplaneten) ser ut att stötta solen för en lyckad karriär i teknikutvecklingens framkant.

Men eftersom tredje huset också kan ge dålig moral ses här också problem: lycksökaren Jupiter är en verksamt ond kraft för den månascendent som i Vattenbärarens tecken satsar på fasta former / normer för sitt kännande och agerande.

Här springer så att säga den dagaktiva Solen i expansiva Skytten ifrån det Månen i Vattenbäraren egentligen är redo att bejaka. Konflikten är inte enorm eftersom det formalistiska sinnelaget "öppnas upp" inifrån av den "passion för att ackumulera" (Saturnus i rajasiskt tecken) som jag tolkar som skräck för att misslyckas i 6e olyckshuset. En slags galen fruktan för att tvingas gå hungrig som fantasifullt skulle kunna tolkas som att denna själ just lidit nöd i tidigare liv och nu fått hjärna nog (men inte etik) att kompensera sig. 

Detta är faktiskt ännu ett horoskop som har "glapp" mellan sinnet och dess disponent till följd av inkonjuktförhållandet mellan hus 1 och 6. Hovkocken hade samma förhållande mellan Sol och Måne, men här är glappet mer akut, mellan psyke och basen för varseblivningen. Saturnus tyder på ett karmiskt fixerat mönster. En rejält missprydsam version av Den Stora Illgöraren, som borde varit bättre placerad för detta måntecken.

Tyvärr räcker inte månascendenten värst mycket längre. Man ser passionen och mycket sattvisk törst att lägga världen under sig (Skytten i 11e idealhuset), men tjuven och bedragaren kan på den här ungefärliga nivån bara ses i 6e fiendehuset. Hans eget psykfundament är källan till den bedrägliga naturen. Saturnus i Vatten är inte en bra plats för Saturnus att vara och i sinnelagshoroskopet ännu värre om den står i något av de onda husen (6, 8, 12 eller 3 - men det senaste kan människan själv disciplinera).

Men även tredje "smarta" huset är kritiskt eftersom halshuggning här väntar för bedrägliga tankar. Halshuggningsmomentets Ketu baserar sig i sin tur på vad omoralens Mars sysslar med, och den ligger som sagt i 11e för storslagna planer. Detta hus kallas "den goda daimonen", men här verkar det mer befogat att tala om en degraderad rundgång mellan 11e som konceptskapare och 3e logiska huset (Ömsesidig reception mellan tecknens härskare Mars och Jupiter). Pyramidspel är just ett sånt koncept Ketu förr eller senare kommer att halshugga för dess kriminella natur. 

*****

Det är inlägget var till största delen klart när jag skrev om "Ketu-kvinnan" igår, men jag hade då bara ritat upp Greenwoods karta. Ketus betydelse anar jag först nu, men den har säkert del i att tjuven sitter i New York och riskerar långt fängelsestraff. Ketu har ju också Mars i vittberesta Skytten som fundamentet, och här lyckas inte Solen "bränna" eller kontrollera den kriminella, krigiska eller allmänt demoraliserande Mars. Notera att både Mars och Jupiter (i ömsesidig reception) är VERKSAMMA ILLGÖRARE för Vattenbäraren i hus 1. Så i själva verket finns det trots det ljusa intrycket många tvivelaktiga processer på denna himmel.

Som transit befinner sig den ständigt backande Ketu just nu i Skorpionens 28e grad. Tjuven har sin Mars i Skyttens 3e, så räknar man tillbaka bör Rättvisans snara (eller svärd) ha dragits åt cirka augusti i år, eller kanske redan tidigare eftersom den passerat både Merkurius och Solen innan den kom till Mars.

Det verkar rimligt att det skiter sig när Ketu når olycksbringaren Mars och det viktiga är här att Ketu sluter en cirkel med sitt födsloläge genom att hänga på Jupiter i dess ömsesidiga receptionen med Mars. Man kan på detta sätt i förväg ta notis om vilka de kritiska tiderna i en människas liv är... En ond Jupiter i riktigt usel version (som kopplad till illgöraren Mars) är definitivt lägre än en guldgrävare och chanstagare, det är en som smider onda planer om Stor Rikedom!

*****

Faktum är att en närläsning av den här månascendenten visar så mycket "kriminell hjärna" att en liten sökning är på sin plats. Och jag väljer intervallet från det dygn Mars ansluter sig till Solen i Skytten och fram till Solens sista dygn i Skytten. Under denna tid befinner sig också Merkurius hela tiden i Skytten och basen för denna expansiva natur är alltså den ömsesidiga receptionen med Jupiter i Eld. Programmets kommando är enkelt: date[23.12.1976-13.01.1977]. Som vanligt just över tiotusen kartor.

Vilket sällskap!

  • Sebastian Greenwood;26.12.1976;12:00, tjuv och lurendrejare
  • Niels Högel;30.12.1976;12:00, manlig sköterska, seriemördade 85 sjuka, misstänkt för 300 mord (variant på pyramidspel - det är mängden "idioter" som ger kicken/pengarna
  • Kerissa Fare;31.12.1976;12:00, utvikningsbrud i Playboy
  • Jérôme Kerviel;11.1.1977;16:20, storskalig banksvindlare hos Société Générale Bank
  • Orlando Bloom;13.1.1977; 9:15, skådespelare, dyslektisk diva (bloggaren finner hans smilfinkande på vita duken outhärdligt, minst trovärdiga skådisen i Hollywood.)

Behöver mer sägas? Ja, kanske att så här "unga" individer får horoskopsamlingen att skeva. Fundamentet av äldre horoskop, från 1800- och tidigt 1900-tal, ser mer Nobelpristagare och intelligent folk. Att läsa kvällstidningarna är som att serveras ett tvärsnitt av all världens sopor. 

Givet att även medierna i Sverige är lika åldersdiskriminerande som den svenska Arbetsgivaren blir det för mycket skräpkändisar som får representera de senaste generationerna. "Alla" är numera sjukliga på ett eller annat sätt, har förgiftats så av samtiden att en del inte ens vet vilket kön de har! Så här brukar de se ut just innan en civilisation går under, alla normer och all klarhet har gått förlorade och var och en sitter fast i den sjuka samhällsbubbla man internaliserat.

Jag har börjat åtgärda all denna skräpdata genom att spara data efter egna intressen, man kommer nog aldrig hinna återfå balans i horoskopsamlingen.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Lite balans kommer kanske här... en författare som skriver om tunga ämnen och hemskheter men som inte är kriminell. I bagaget har hon däremot ätstörningar och bisexualitet: Sofi Oksanen, f 7/1 1977.

Seaward sa...

Ja till sist bryts varje "segersvit" :-)

Noterar att svåra sociala ämnen troligen styrde in hennes väg från yngsta år: Månen konjunkt Saturnus i Vatten för hemtryggheten (Krabban) ser inte alltför lustig ut.

Det kanske även finns en skillnad mellan könen hur man hanterar "sin beskärda del" i livet, Förutom den exhibitionistiska Playboy-bruden är det bara män i den här lilla listan värstingar.

Jag har ofta sett antydningar att kvinnliga horoskop verkar internalisera våldsamma indikationer (vilket kan ge något mer värdefullt i långa loppet om lyckas ruva på saken och förädla den konstruktivt).

Gangstergrabbar med samma indikationer blir utagerande istället, precis som varenda skollärare väl kan rapportera om...