Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 november 2020

USA startar fantasivaccineringen redan 2020

Fantastiskt hur vissa påståenden "motbevisas" direkt! Jag underskattade tydligen människans förmåga till slarv och förhastanden. USA kommer att börja använda sitt framstressade vaccin ("betafas 3") sade någon kommersiell tillverkare lugnande (för dem som inte fattar hur mycket längre en medicin normalt testas).

Detta lugnande besked för MARKNADEN (de som äger oss i denna sluttamp på en civilisation) kommer alltså blixtsnabbt efter att jag dagen innan skrivit "Att något medel kommer ut på marknaden 2020 är inte längre möjligt".

https://www.theguardian.com/world/2020/nov/23/us-germany-and-uk-could-start-covid-vaccinations-as-early-as-december

Låt se hur tidigast nämnda lanseringsdag, 11 december, fungerar mot USA:s nationalhoroskop:

 


Från nyliga texten om Vesuvius stora utbrott år 79 kan man ta med sig tanken om hur spärrens Saturnus bygger upp en motkraft som i Jupiters skepnad till sist bryter sig fri.

Se här samma två planeter i samkväm 11 december och yttre kretsen. Är detta ominat om den nya Begränsaren (vaccinet), så bekräftas i någon mån mitt antagande från ovan länkade blogginlägg att Jupiter är en spridare i coronafrågan.

Så till den 11/12 ligger på himlen ett löfte om att Saturnus i Stenbockens 6e grad ställer sig framför Jupiter i 5e - allt är symboliskt så klart - och kör sin sedvanliga roll av hämmare och inbromsare för Jupiter. Naturligtvis kommer Jupiter snart att varva Saturnus och vaccinet visar sig åter odugligt. Men det är en annan femma.

Eller ska man följa ett annat resonemang, det där "ont ska med ont fördrivas"? I USA:s 6e hus för olyckor och ohälsa är det inte för muntert för tillfället. Huset ägs just av olycks-, pest- och krigsplanetens ("war on corona") och USA:s folkhälsa bygger mycket på hur Mars mår i nationalhoroskopet. 

Olycksbringaren är dessutom ascendenthärskare så det ständigt krigande USA - med hänsyn till sin egen säkerhet och att "alla hatar oss" - som är så välbekant, blir i ett slag också landets egen olycka, en sjukdom som följder det. Deras egen arrogans är källan till dess olyckor. 

I termer av medicinska besvär är det intressant att utifrån se hur nära landets Skorpionpersonlighet hänger ihop med deras inre hälsoproblem: landet saknar all trygghet för sina medborgare med mindre de först deltar i det kapitalistiska kriget som korar vinnare och förlorare och antingen får råd med privat försäkring eller inte. Det var säkert en bidragande förklaring till monstret Trump och Republikanerna. Det horribla sjukvårdssystemet fick politikerna att slå ifrån sig, som att corona var den enskildes problem. Och nu har de skiten över sig.

Som synes av transiterande Mars i yttre kretsen (som alltså symboliserar USA:s sjukdomsfråga) träffar den 8e korruptions- och dödshuset med sin skadliga 90-gradersvinkel. Och det är viktigt eftersom det är här USA:s medfödda Mars ligger. Alltså: är detta "attack mot det onda för att fördriva det"? Eller är det bara samma pandemi-Mars som verkat på Mars på allvar sedan juni i år enligt nedanstående körplan?

Så här ser då den pandemin ut i ett extremläge i USA, med den symbolik som kanske bara verkar så här just på USA:s horoskop. Alla har inte samma "dödspunkter".  Mars har passerat genom Fiskarna så här:

Range of search: 1.01.2018 - 1.01.2022
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ma.pis
 
Realization intervals (begin - end):
24.12.2018 -  5.02.2019
19.06.2020 - 16.08.2020
 5.10.2020 - 24.12.2020

Efter att corona anlänt tidigt 2020 har Mars med sin excentriska bana varit borta ur Fiskarna (i amerikanska lågfolkliga Mån-Vattenbäraren) till i somras. Den ser ut att åter ha trillat ur tecknet en kort tid under sommaren men stryker nu genom tecknet direkt framåtriktad på sin färd. 

På själva julafton lämnar den Fiskarna. men man kan just undra om det blir någon förändring därefter, för nu når den USA:s mörkfärgade olycks- och ohälsohus nr. 6. Då kommer den likväl att visa vad den medfödda Mars i 8e korruptions- och dödshuset handlar om. Det har inbördeskrigats förr i USA och det här vara samma medfödda omen men nu i en ny form som naturen kommit upp med.

Se också: https://siderisk.blogspot.com/2020/07/andra-vagen.html

Så den runda grå cirkeln indikerar bara en temporär lättnad innan USA:s medfödda korrupta Jupiter återupptar sin transiterande färd som coronabäraren. Det är alltså den onde Rike Mannen som ÄR corona. Rätt förbluffande egentligen, hur nära naturen samarbetar med människors tankar och planer...

Så vad är så den röda cirkeln nästan exakt vid USA:s Skorpionascendent? Jag kan bara gissa här också: det är inget annat än en hajp, och en uppblåst event (Solen = stora tilldragelser) som ska signalera om denna dag att USA har kontroll och ligger i världens framkant. Nyfikna Merkurius finns förstås med - mediebevakningen - plus, och detta är intressant, demonen Ketu som symboliserar ett drakdödande (svansdelen av den giriga drake som nu måste stoppas).

Som noterat i förra corona-inlägget och tidigare håller hinduerna Rahu/Ketu för att vara en axel som har med pest att göra, eller varför inte allt som sprids genom nationen - det måste ha varit så man tänkte förr, på otyg som sprids till alla. Bara att hitta ena nodänden vid USA:s ascendent när de sätter in sina motvapen - "först i världen and brought to you by the U.S.A.") ger hinduerna ett halvt rätt, och kanske också visualiseringen av noterna som världens lunga som andas in och andas ut, månens skevande bana visavi solens, påminner om en blåsbälg...

Minns astrologin skapades av bildtänkande människor, och den matematicerande delen är bara en del av astrologin. På 1980-talet var västastrologerna ute och snurrade fullständigt och gjorde helt steril krångelmatematik. Bläddrade i Robert Hans böcker som ung och nyfiken och trodde inte mina ögon - vilken kvasivetenskap! Hand insåg nog själv det, bytte senare linje och började forska i den västerländska astrologins historiska rötter...

Angående den 11/12 finns förstås valet att räkna även Ketu som del av USA:s tomma mediecirkus. Om man tittar på USA:s medfödda kommunikation är den inte direkt sanningsenlig: Merkurius och Rahu i 9e "höjer allting till skyarna" - här är amerikanernas ständiga "störst och bäst" som tröttar en gammal europé en smula. 

USA har extrema kommunikationsglapp eftersom Merkurius inte jobbar bra med sitt fundament, den intryckstagande Månen. Detta i sin tur stämmer perfekt med att hög som låg fått upp ögonen för hur arrogant USA och hur illa de lyssnar på sina allierade. (Inse då hur fabricerade fantasier som löper USA:s "hjärna" när det kommer till dem de anser vara sina fiender.)

Men.. Ketu vid ascendenten kan ju vara ett omen om att preparatet faktiskt fungerar och därmed är en dödare av drakens giftiga exhalation. (I ett nafs har nu plötsligt coronas förmåga att röra sig genom luft slagit ut fasan för den vattenburna smittan. Är det mediernas fel - klarar inte journalister att servera mer än en tanke i taget, eller är det folk som inte förmår hetsa upp sig över mer än en modell i taget? Troligen är journalisterna hämtade ur "folket" så det är sak samma vilket.)

I brist på tidigare erfarenheter och pester och pandemier lämnar jag kartorna utan något slutomdöme. Men det kan vara intressant att återkomma till dem när det visar sig om USA:s löften håller vatten eller om det bara är kommersiell cirkus från Big Pharma för att lyfta nätta miljoner eller miljarder från världens alla bekymrade. 

Den hippokratiska eden har aldrig penetrerat läkemedelsjättarna och de hör definitivt till världens största brottslingar i modern tid. Med världens folk som ägare skulle situationen radikalt blir till det bättre - inte minst för fattiga länder som får överta preparat som anses för farliga för de rika länderna att konsumera.

Se även det första kända Kina-fallet och det horoskopets beröringspunkter med den Luft/Vatten-röra som utmärker USA:s horoskop.

 

PS. Rubriken kanske ska förtydligas. "Fantasivaccineringar" ansluter till ett västerland som tappat kontakten med verkligheten och numera inte skyr några medel för att "sälja en bild av något", allt för att hålla konsumtionshjulen snurrande. Här ett färskt exempel på  den utbredda inbillningssjukan i stort och smått


Inga kommentarer: