Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 november 2020

Vesuvius: den Rike Mannen och hans slav dör båda lika

Mer spännande fynd har gjorts i Pompeji men den rike mannen och hans slav jämlikt begravda under vulkanaskan har förstås sin särskilda undertext. Den undertexten låter medierna nogsamt bli att gå nära.

Hur spännande det än skulle vara att göra horoskopet för Vesuvius utbrott -  ett tidigare uttryck för Naturens hämnd (Naturen för övrigt på problemet med "rovkapitalismen" i detta nu) - så känner läsaren säkert till att datumet för vulkanutbrottet stämmer. Istället någon byggjoggares klotter på en frilagd vägg i Pompeji avslöjat att reparationsarbeten på gick i oktober år 79 - flera månader senare än det enda datum som tidigare funnits.

Därmed finns bara ett "tidigast-datum" och jordvägningen kan ha inträffat både i oktober eller november (rester av en höstskörd har hittats vid utgrävningarna).

Men för att likt medeltidens munkar ha ett objekt med vilket att kontemplera sin dödlighet (så här i coronatider), är här ett horoskop för Pompeji den dag någon klottrade ett datum på väggen i en välbeställd familjs hem. Det verkar vara lite "bruksklotter" från en pågående renovering. Jag tror inte romarna hade RUT och ROT, i den här kulturen fanns inget hyckleri utan man kallade slavarna vid deras rätta namn. 

Ett är säkert, slavarna då hade det bättre än nysvenskarna nu! De kunde läsa, var integrerade med sina Ägare genom att dela bostad med dem. En del av dem blev också filosofier, som Epiktetus som imponerade så till den grad, att han släpptes fri från den romerska varianten av vår "arbetslinje".

Säga vad man ville om romarnas imperialism och brutalitet, men de visste att ära genuin och väsentlig kunskap! Det är mer än man kan säga om teknokraterna i Sverige som med så många andra "kunskapsnationer" nu bara vill leka Gud och ersätta människan med något mer effektivt, och inte för människans skull utan för de Besuttnas fortsatta dominans. Trots att tiden skriker efter ett nytt sätt för mänskligheten att organisera sig.

Eftersom det rumlade i Vesuvius flera dagar innan den förödande tvådagarsspyan, säger det sig självt att här ligger något "tungt" på himlen. Eftersom vulkanutbrottet gått in i det västerländska folkminnet, kan man räkna med att ett varaktigt omen ligger på himlen. En beräkning för klotterdagen bekräftar detta.

När några jordbävningshoroskop granskades i bloggens start, minns jag att just aspekten mellan Saturnus och Jupiter fanns med, precis som här. I termer av naturliga krafter blir Saturnus repression och därmed Jupiter inte längre "rask expansion" utan närmast det häftiga utbrott som följer då Jupiter bryter genom Saturnus spänningsuppbyggande inverkan. Det är en enormt kraftfull bakgrundsinfluens i en karta och har definitivt med Fader Tid och historiska händelser att göra, kanske ett historiskt avslut av något slag.  

(Dagen då Andra världskriget rullade igång innehåller dock inte Jupiter och Saturnus i något förhållande. Men det horoskopet är inte vackert, det heller.)

Det faktum att Solen med högtsträvande Rahu ingår i denna "maktkamp" ger den stora triangeln, här i Luft, som märkligt nog bloggen intresserat sig för under flera nyliga inlägg. 

Att utbrottet av aska (Jord) eller gas (toxiskt Vatten) kvävde människorna säger sig självt, och det är en olustig koincidens att dra fram den här kartan mitt under coronapandemin, där jag redan pekat på något tidigare horoskop som symboliserade pandemin som toxiskt Vatten som skadade Luft/andningsvägar. 

I Vesuvius-kartan ses Olyckan eller Utbrottets Mars i Vatten under hela den period utbrottet kan ha förekommit och skulle ovanstående karta vara den exakt korrekta (mycket osannolikt) råder dessutom ömsesidig reception mellan andningsvägarnas Merkurius och denna eldspyende Vatten-Mars. 

Givet osäkerheten om klottret var Pompejis sista dag eller någon följande, är det meningslöst att spekulera över Ödets sekundvisare Månen, och var den befinner sig. T.o.m. Solens position är osäker, med bara 5 dagar kvar i Vågens tecken. Men en Luft-triangel som inbegriper "event"-planeten Solen passar mycket bra, särskilt som "lungan" Rahu står med Solen och symboliskt indikerar något som går för långt, stiger över sin rang. 

Med Solen i Jungfrun och dess koppling till en gigantisk luftrymd (med övertryckets indikationer) blir t.o.m. detaljer med Solens härskare intressant: Solen i Vågen ger här en smutsig atmosfär eftersom dess disponent Venus skitat ned sig i ett Jordtecken, tecknet där Venus sägs "falla". Här är då jorden eller askan som virvlar runt i det väldiga och våldsamt smutsade luftrummet, och Venus är som synes under attack från Krigsutbrottets Mars.

Ibland är kartor nästan helt destruktiva och men undrar hur mycket den för alla människor gemensamma ytan och deras sociala konventioner förmår dämpa det inre kriget. Här är en sådan himmel, bara att naturen inte hycklar eller söker tona ner den dramatik som planetsystemet målar upp. Tvärtom, naturen "agerar ut" härnedan såsom där ovan.

Ett vulkanutbrott efter att Solen nått Skorpionen har naturligtvis också argument som talar för sig. Inte minst för att Skorpionen representerar Döden bland zodiaktecken. Ta t.ex. himlen 10 dagar senare, den 27/10. Nu har både Jupiter och Saturnus ställt sig i 7e graden av Tvillingarna resp. Vattenbäraren och båda tecknen indikerar människan, i parbildning resp. som kollektiv. Saturnus som Liemannen träffar nu livets Sol i dödens Skorpion via sin långa arm (270-gradersvinkeln). 

Jämför Woody Allens Saturnus/Sol och hur hans liv förmörkats av en saturnisk, karmisk skugga som till sist drev honom i exil från sitt älskade kameraobjekt New York. En symbolisk parallell men som stämmer. Också Pompejis invånare var dömda men som de urbana lyxglidare de var, valde de att stanna med sina rikedomar utan att reagera på de första varningarna.

Den 27 står också halshuggaren Ketu gradexakt med folkmassans Måne i Mars-tecknet Väduren. Och Mars är alltjämt lika toxisk i Vatten och attackerar nu dessutom andningsvägarnas Merkurius som retrograd backat tillbaka till Vågen. 

Den här dagen kort före en "satanisk fullmåne" (Skorpionen/Oxen), som definitivt har att att göra med att sjunka djupt i symbolisk gyttja, visar hur svårt det är att hitta en astrologiskt "perfekt" dag för den mänskliga katastrofen. Det ligger i tiden under en längre period. Att fullmånen är en tredje "hot spot" säger sig själv.


Inga kommentarer: