Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 augusti 2010

Calle Schulman & smaklösheten

[En lång, sjusidig diskussion om att producera skit och hur astrologin varnar för den böjelsen.]

Stakka Bo. R.I.P.

För att beskriva Dramadrottningen - det begränsade och överdrivna registrets syndrom - i astrologin, har jag flera gånger nämnt Johan Renck. Vem minns för övrigt hans alter ego, låtsas-hiphopparen "Stakka Bo" idag? Nästan lika skämmigt som för en tidigare årskull att ha en Milli Vanilli-platta i skivhyllan.

När nu Norges tv-bolag inte ens vill visa den dokusmörja nästa skam- och taktlösa grabb [1] släkten Schulman producerat, finns anledning att återkomma till det här astrosyndromet. För den sup- och knull-tv Calle Schulman har producerat (Kungarna av Tylösand) kan i sin vulgära brist på tonlägen knappast komma någon annanstans från än kortslutningen mellan ljus och mörker, liv och död, Lejonet och Skorpionen.  (Om skräp-tv, se även SvD.)

Man ska också minnas hans tidigare projekt (med sin storebror Alex) "1000 apor", som gav prov på så elak och neslig humor att svenska folket gav sajten tummen ner. [2] 

Tack bloggen irriterad för bra illustration av
Dramadrottningens smala men överdrivna register.

Tillsammans med nedlagda tv-"underhållningen" Grillad kan 1000 apor ha varit Sveriges "all-time low" vad gäller själslig orenhet hos folkets impulsgivare. Men folket kände att det här var sämre än t.o.m. nationalsjälens genomsnitt. 

Kanhända talar vi om en längre tidsperiod, kanhända väntar ännu en hel förlorad generation som föds in i ett samhälle styrt enbart av prostitutionens princip: "Bygg ditt varumärke och Sälj dig". Högern har lyckats få det att verka normalt att vilja profitera. Det är det inte. Det är en sjukdom i själen - psykisk sjukdom som marknadsförts som om det var normaltillståndet.



Johan Renck sågades för att långfilmsdebuten bara var en onyanserad våldsspekulation, så det märks att båda två jobbar i samma liga. Notera att de två Ljusen har bytt plats.


Vad man kan säga är att Dramadrottningen är så insensitiv att den måste dra på med dessa braskande färger inom ett begränsat spektrum. Är det medfött eller en följd av att för mycket skitunderhållning avtrubbat individen? Bådadera. Dessa är horoskop för FÖDELSEN långt innan tv-skvalpet gjort sitt. De var alltså förutbestämda - potentiellt preparerade - att torska på konstens eller kreativitetens (Lejonet) kalkonnivå. För dem som inte sett födelsehoroskopet (och vem hade det?) var figuren "Stakka Bo" en tidig varningssignal på att Renck tänkt ta den banala vägen genom det här livet, och kanske inte första gången heller ("Here we go...again").

Hög månadslön och ströjobb åt matronan Madonna har ingen relation till ens sanna värde - som är något helt annat än det floskelartade "människovärdet". Men en "sekulär" människa, dvs en icke-troende, har ingen grund för att åberopa det värdet. "Människovärde" är ju, som hon själv hävdar, bara en mänsklig konstruktion, en godtycklig fras fyllt med innehåll. Den åberopar hon när den gagnar hennes syften. Det luktar äckligt egenintresse hela vägen. 

Religionen (till vilken astrologin, faktiskt, hör som ett praktiskt uttryck) har åtminstone en komplett kosmologi som förklarar varför vissa människor inte lever upp till "människovärdet". De "sekulära" har, som alla vet, bara stulit religionernas etik och morallära, fimpat Gud som om det bara var ett tomt ord, och placerat sig själva på toppen istället. 

Men så beter sig inte ädla människor, så beter sig tjuvar och ohederligt folk. Den sekulära svensken sällar sig i sitt val av livssyn till jordklotets lägsta patrask. Tack och lov att de inte bombar och mördar utan bara förgiftar folk med smörja av ovannämnda slag. För den som blivit förgiftad kan avgiftas, men det är svårare att ge en dödad människa livet åter.

Dessa båda urvattnade "kreativa" svenskar har en god förlaga: massmördaren Ted Bundy var född Skorpion samtidigt som Lejonets tecken steg i öster. Med låsningen mellan liv/död så nära som inpå den egna kroppen (ascendenten), kan man - åtminstone i backspegeln - se hur horoskopet involverar personen själv i det svart-vita drama som inte längre kan göra något av den gråskala som är livet i dess helhet. Ted Bundys lejonpersonlighet charmade (liv) för att få tillfälle att döda.

Ett annat tidigare fall var vd:n för moraliskt bankrutta Eniro som tänkt sig en deckarkarriär - med samma dramadrottningssyndrom - och där jag noterade skruvade boktitlar. Hos Jesper Kärrbrink attackerade skorpionhärskare Mars från Lejonet sitt eget tecken Skorpionen, där lejonhärskaren Solen låg. Exakt samma "ömsesidiga reception" mellan två härskare som i Calle Schulmans horoskop alltså.

*****

Jag tror bloggen hittat en drös till av den här typen (namn jag valt att glömma). Det är uppenbarligen är en extremt makthungrig kombination som får en och annan rubrik. Tacka för det när dödsskräcken uppenbarligen är 200%. Det skapar en överhettning i frågan om att konsolidera sig. Lejonet slösar mycket och alstrar Skorpionens dödsfruktan! 

Det blir rundgång eftersom Lejonet driver fram Skorpionen! Båda tecknen visar sina sämsta sidor. Och Tamas guna, när den är som sämst, likställs med helt förmörkade, insiktslösa dårar. (Calle Schulman figurerade f.ö. i tv-programmet Lyxfällan som en av de svagsinta som inte kunde se den här rundgången.)

De här människorna har säkerligen ruskiga tidigare liv med sig i ryggsäcken. I fallet med den hycklande filmälskaren som stal upphovsrättade filmer genom nonstop nerladdning och stolt påpekade: "jag laddar bara ner kvalitetsfilm" - han fattade inte vidden sitt kalkonuttalande - om denna person har jag informationen att Mars-Skorpionens attack mot Sol-Lejonet motsvarade mardrömmar redan i tidiga barndomen. (Se även det viktiga inlägget Vattenelementets sensitivitet.)

Samma astrologiska spänning manifesterade sig sedan som att han blev mobbad i skolan redan från första klass. Ovanpå det, tydligen, en far som blev alltmer hatiskt inställd mot sin son för varje år och var nära gränsen att fysiska attackera sin egen avkomma! (Man kan argumentera att när sedan internet kommer och möjligheten att "ta för sig gratis", då fick den här illa tilltygade människan sin "revansch"... Frågor om moral fanns inte ens som en prioriterad variabel i den här inkarnationen.)

Man bara undrar - vad har den människan gjort i ett tidigare liv för att få så mycket "återbetalning" hopad på sig? Att det började redan i barndomen vittnar om att problemen kan ligga i just föregående liv - precis som i alla fall av homosexuella som kan ha bytt kropp mellan två liv medan psyket ränner på i samma gamla ordning som i förra livet - det ofta har ett eget momentum och fattar bara trögt grejen med det nya livet, den nya kroppen.  (Se reinkarnationsforskaren Ian Stevenson, M.D.)

Ämnet kommer in här, eftersom Lejonet står för älskog som nöje medan Skorpionen representerar den blinda sexualiteten - den biologiska driften till fortplantning. (Venus/Afrodite är lidelsen efter förening, kalla det gärna ett defekt uttryck för själens medvetenhet om att den inte är komplett här nere på jorden. Många tror sex kan reparera skadan, men den ligger på ett djupare plan.)

Ja, vissa psyken är så översexade att de inte ens kan tänka intelligent längre. Att driften skadar intelligensen insåg redan den serbisk-italienska filosofen Pytagoras (600-talet fvt). Man kan säga att dessa själar bytte till ny kropp av det andra könet just för att försöka ta udden av en sida som gått till överdrift.

Hade det inte rått överdrift, då hade själen lätt anpassat sig till den nya värdkroppen, men homosexualiteten är en oönskad "bieffekt" av den beska medicin som satts in för att själen redan i tidigare liv tappat balans. För att förtydliga: medicinen är besk bara pga själens överträdelser, när en själ i balans reinkarnerar är det varken beskt eller ens att betrakta som "medicin" - det är bara så tingen är ordnade: vi föds och föds och föds. Vi bygger något som vi inte är riktigt medvetna om än.

Naturligtvis måste man räkna med ett spektrum av utfall i den här frågan, ju mer vettlöst och utagerande (se kritiken mot Pridefestivalen), desto svårare störningar i själen. Det är inte stora mysterier jag talar om. Använd bara ögonen att se med!

Naturligtvis finns också Lejon/Skorpioner som lärt sig flexa, som har slappnat av och lärt sig töja den här anspända liv/död-låsningen. Då kan det bli stor konst! Men om man hämtar sina astrologiska exempel från kvällspressen, då lär man få se tomma tunnor som bullrar värst varandra gång. Nollor som Calle Schulman som aldrig varit i medievärlden förutan sin far. Att ha allt serverat och välja att utveckla konceptet "Kungarna av Tylösand"...

Varifrån kommer en del? Har de inte lyckats boka in en enda återfödelse på jorden sedan vi stavade stenåldern? Nej förresten, att placera Schulman på nivå med en neandertalare är ärekränkande. För stenåldersmannen.

*****


Jag noterar att Calle Schulmans produktionsbolag heter "Hard Hat". Jag kan inte annat än misstänka att vi ser ännu ett exempel på den sfär medvetslösheten tagit över som ledande princip. Namnet är meningslöst med mindre men ser det som en talanglös vidareutveckling av den svenska mjukporrtidningen "Top Hat" på 1960-talet. En intern grej alltså, och som stadigt placerar Skorpion-Calle i sexualitetstecknets dräggkategori. 

Visst ögnade också jag med vidöppna ögon en och annan porrtidning - men det var när jag var tio, elva år gammal! Calle är nu trettio år fyllda. Om Saturnus på Månen kan leda till sen emotionell mognad, vad händer då med dem under Dramadrottningens syndrom? Finns det någon mognad att se fram mot alls eller sätter motivet Döden stopp för det äkta mannamodet?

Nu har visserligen redan Calles storebror Alex lättat lite på ridåerna om sin bristfälliga kontakt med framlidne fadern Allan till följd av faderns höga ålder när Alex föddes. Jag skulle vilja föreslå en läsning av även Calles horoskop i linje med "den frånvarande fadern". Här får då Solen i mörklagda Skorpionen en besynnerligt bokstavlig innebörd!

Lägger man sedan till hatet (Mars) över att inte få några bekräftelser från den slutna fadersskorpionen (Solen i tecknet som aldrig ler) skulle man kunna säga att Calle vigt sitt liv åt att dra faderns namn i smutsen! Det är väldigt typiskt den onda typen av Skorpion att de är destruktiva och saknar vilja att göra världen till en bättre plats. Det enda som existerar är deras personliga vendetta.


_____
1. Alex tycks på sistone ha jobbat på att reparera sitt varumärke genom harmlöst faderskapsbloggande.

2. Här ett inlägg till försvar för 1000 apor. Men missar inte insändaren en väsentlig del? I just Marcus Birros fall skapade inte Calle och Alex någon stereotyp modell 
"Svartskalle-Soran" utan tog diktarens namn rakt av!

Fast jag (på astrologiska grunder) håller med skribenten om Birros martyrkomplex, är det lika tydligt att det är skillnad på att skapa en schablonfigur på vars bekostnad man roar sig, och att ta en livs levande människa och reducera
denne till en schablon.

Naturligtvis får den här bloggen ibland arga kommentarer av lässvaga individer som tror här pågår ärekränkning. Men det är väldigt illa läst - svenskar har blivit parodier på sig själva i sin fanatiska pseudoreligion där det allra heligaste är "personlig integritet" och "yttradefrihet"! De läser text som idioter, enbart sensitiva för vissa "heta" ord. Men men... Det är en del av det här landets delvis ganska dåliga öde enligt stjärnorna.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Sexdriften tycks även besudla den upphöjdes tankar. Månne finns det en spricka i den kosmiska fasaden? En mycket bra analys annars. Samtidsanalysen är knivskarp. Skala bort en del av det astrologiska mumbo-jumbo-junket så är du hemma. Nu tiltar det nog i astrofilosofens hjärna. Att hitta orsaken till att en människa kränks genom mobbing i tidigare liv är väl ändå än riktigt gemen förenkling.

Svenne
Del av människans lägsta patrask och svensk pöbelmentalitet.

Seaward sa...

Texten ingår i ett större sammanhang som bara riktigt flitiga läsare sett växa fram under bloggens levnad. Här finns bl.a. statistiska undersökningar som bekräftar antika utsagor om vissa av planeternas "beteende". Och mycket annat.

Att du alls reagerade positivt på delar av texten tyder på att du åtminstone har någon medvind med dig från födelsen!

Reinkarnationen är ett hett ämne i många kulturer men naturligtvis inte i mekaniska ingenjörs-Sverige, så jag förstår att du tiltar där som så många andra.

Det är ett svenskt nationalproblem att vi inte fått någon filosofi med oss från grundskolan, och heller inte känner till att det finns seriös forskning i ämnet. Du anar inte hur simpla hang-ups från tidigare liv som återvänder i detta liv som fixeringar och tvångsmässiga beteenden! Det behöver inte alls vara en kvalfull död utan bara vanemässiga attityder. Allt du tänker och gör är "karma" vilket fortplantas genom tid och rum.

Den återvändande själen är på något sätt "taggad" och återknyter till sina gamla synder och stordåd i ett liv som är konstruerat efter de mönster den lämnat efter sig. Naturligtvis vet människan oändligt lite om de närmare processerna, men en del har ändå sett mer än flertalet. Matematikern Pytagoras på 600-talet fvt till exempel.

Detta fick honom att lägga upp riktlinjer som, tro det eller ej, är basen för hela det västerländska moderna rättsmedvetandet. Pytagoras studerade astrologi i Babylon.

Här har du bloggens centrala ämne - Calle Schulman är bara bränsle för den verkliga diskursen - den du inte evaluerade som nåt alls.
:-)

Anonym sa...

I'm not worthy, my master. Problemet är att jag evaluerade din verkliga diskurs som rena junket. Däremot finns en knivskarphet i din psykologsika analys och jag skiter fullständigt om den handlar om Schulman eller Petter-Niklas.
Karmatjafset, reinkarnationen och astro-onanin till trots. För gärna din kamp mot det sekulariserade Sverige, men du bör nog fundera på att hålla en lägre profil. Kläderna passar inte riktigt. Diskursen är ingen diskurs, snarare en förvirrad simtur i dharmaoceanens vindlande djup. Akta så du inte drunknar. Jag tror att du sänkt alla livbåtarna redan.

Svenne