Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 augusti 2010

Fuskvinet & miljardärsäcklet


SvD rubricerar sig försiktigt. "Samlarens mardröm", det är att som miljardären William Koch råka lägga några ynka miljoner på förfalskat vin. Här är en amerikan med klart mustigare kommentar till nyheten. Läs artikeln - en underbar sågning.

Ur det amerikanska blogginlägget framtonar en mer relevant bild: den av ett rikt kapitalistsvin av den sorten som kommer att vara bortsorterade i Vattumannens tidsålder. De är bara ohyra i civilisationen.

Relikerna dör ut i dessa tider. Möjligen kommer dagens unga stekare att få ut en full livslängd, men mycket mer kan det inte bli. Sedan stängs dörrarna till den här världen. Det blir inte fler inresetillstånd för vissa när tiden drar ihop sig för en ny himmel och en ny jord.

Koch föddes till pengar tack vare sin driftige far, vilket förklarar att han kunnat syssla med segling och att köpa dyra prylar hela sitt arroganta och misslyckade liv. Horoskopet - och nu trampar jag minerad mark - tillhör tydligt undermänniskornas horoskoptyp. Eftersom säkert något läsare kommer att ha något liknade på sin himmel ska jag förklara varför just det vi ser här är så lågt.




Eller behövs det? Den här historien finns överallt på bloggen redan. Varför inte titta på karaktären hos världens störste bedragare, ekobrottslingen Bernard Madoff. Eller, i lite mindre skala, varför inte titta på den unga kvinnan som lurade till sig pengar under förespeglingen att hon var cancersjuk?

Till sist börjar studenten i stjärnornas dolda språk att märka att det pågår en oavbruten KVALITETSmärkning av alla som föds! Många gånger är vi sådana totala dussinmänniskor att vår individuella ondska inte syns eftersom hela den sekulära samhällsmodellen alstrar låga sidor i människan. Vi är så att säga gråsvarta mot gråsvart bakgrund.

Några iakttagelser är ändå på sin plats. Hos Koch hittar vi samma problem som blir slutet på Sverige som nation. Där vi enligt nationalhoroskopet baserar våra känslor (Månen) på subjektivt tunnelseende (Väduren) och enbart intresserar oss för materialistiska faktorer (måndisponenten Mars i Oxens fysiska tecken), där visar sig hela William Kochs handlingsliv bygga på samma filosofi. Nu är det Solen som tar sina initiativ i den lustfyllda och impulsiva Vädurens tecken och likafullt bara ser Oxens materiella värden i livet!

Jag har ritat ut den motbjudande störning som den smutsiga jordbruna materialismen förorsakar den sanna andliga brinnande Eld som Väduren hade det i sig att manifestera, innan Terra satte krokben för den nyanlända andesjälen redan på ruta två.

I prylsamlarens fall ser vi dessutom Saturnus fallen i Väduren för en i värsta fall patologisk egocentricitet (attesterad genom Mars usla placering).

Som amerikanen roat noterar: nu ska Koch ut och sätta vinförfalskare i finkan, han som själv roffat och roffat ett helt liv, förutom att hans dryga personlighet varit rent kriminell i sig. Amerikanen finner det för troligt att Koch är just den typen som strör svenske BP-Svanbergs "the little people" vitt om brett omkring sig.

Månen/sinnet i självuppoffrande Fiskarna fungerar inte den heller, till följd av Jupiters placering och "sällskap" och den korruption som hela Väduren underkastas genom disponentens ynkliga placering.

Här finns sedvanliga problem: våld mot kvinnor, vägran att låta vindkraftverk förfula utsikten i ett exklusivt rikemansområde. Kort sagt: en parasit i människokropp.

Frågan är om det här horoskopet haft talang att ta sig någonstans, om det inte varit för de ärvda pengarna.

*****

PS. Bloggens återkommande läsare förstår perfekt varför jag satt etiketten "egenmäktighet" här, fastän bara Väduren och inte Stenbocken är aktiv. Att ha hela Väduren disponerad av en Mars i Jord samt materieprincipen Saturnus illa placerad i Väduren adderar till det fetaste arselhoroskop som går att tänka sig.

Och det är där den eventuella läsaren med en stark Vädur kan pusta ut (hoppas jag). För det är inte varje dag en så låg Vädur som denna ser dagens ljus. Jag har svårt att en enda timma den 3 maj 1940 skulle ge respit från den massiva själviskhet och materialism som vi ser här. Planeterna är för kompakt samlade i en enda livshållning.

Jämför med ateisten och matematikern Bertrand Russell - ännu en Sol-Vädur som fastnat i det jordiska. Han släppte alla pretentioner på äldre dagar och blev just bara en simpel hedonist - en ful efterhistoria som naturligtvis sekulära författare brukar avstå från att skriva om, precis som de inte tycker att Russells lärling Wittgenstein och hans homosexuella köp av unga män bör ingå i den verkliga bilden.

Den sekulära livsstilen kommer till ett pris men någonstans känner t.o.m. ateister att det är något fel på sin värderelativism! Men eftersom de är Djävulens barn klarar de inte att tänka om ur djupet och byta grundperspektiv. Och det är i sin ordning. Djävulens barn har planterats över världen eftersom bara Ljus och Mörker tillsammans får okunskapens värld att rotera.

Miljardären Koch tillhör Satan.

*****

PS2. Med ett flertal tidigare liv just under medvetandetröskeln roar jag mig ibland med att lyfta fram ett över 2.000 år gammalt alter ego från Palestina, en nationalistisk munk med ett extremt religiöst patos. Inlägg som tydligt anspelar på Ljus & Mörker-dualism kan säkert placeras i detta fack. De ska inte blandas ihop med t.ex. de inlägg av mer allmänt filosofisk karaktär eller de där jag tillfälligt intar den inskränkta empiriska hållningen och undersöker astrologiska mönster i termer av statistisk signifikans.

Jag vill mena att dagens militanta ateister är reinkarnationer av religiösa fanatiker som i historien drabbats av kyrkans åtgärder pga sekteristiska böjelser. Ett sådant kväsande sätter sina spår i själen och här är de idag, som religiösa men av det ateistiska slaget och ett lika irrationellt som otäckt hat mot kristendom och varje annan organiserad religion som i termer av momentum eller massa påminner om deras tidigare kontakt med absolut makt.

Människan är en idiot och kommer så att förbli tills hon lär sig fråga inåt. Slavar under empirismen kommer eventuellt aldrig att vakna eftersom de frågor de ställer är alltför små och riktade ut mot världen som projektion av sin egen litenhet. Det är deras kvävda inre som gör dem så arroganta och ger dem en så snävt avmaskad värld att undersöka. De påminner mycket om horoskoptypen här ovan, med anden (Eld) kapad av Moder Jord.

*****

Se även: Andra celebriteter med samma graverande "prylighet" på födelsehimmelen.

Inga kommentarer: