Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 augusti 2010

Heidi Montags förytligare dödsstörtade

Plastkirurgen Frank Ryan - som väl snarare blev ökänd än känd genom en högintensiv serie plastikoperationer på en av samtidens många förlorade själar,  Heidi Montag (horoskop här) - körde av vägen i måndags och dog (AB).

Horoskopet för hans födelse den 21 maj 1960 (källa) är intressant för att det är ungefär lika simplistiskt som förre Folkpartiledaren Lars Leijonborgs, mannen som kan ha introducerat smygrasismen i ett etablerat svenskt parti och för det kommer att brinna i helvetet.

Här har vi alltså en människa som berikat sig enormt på andras ytlighet och påföljande dåliga självkänsla. Dåligt självförtroende står i direkt proportion till viljan att lyckas i omvärlden, och därför klassificerade den antika astrologin psyket som skadat i Stenbockens tecken. Heidi Montag var just ett sådant fall.

Här har vi istället ett sinnelag som står i nära kontakt med Mars turbulens och därtill i det känslomässiga Vattenelementet. Den här kombinationen kan utan problem läsas som Frank Ryans dagliga liv med operationsverktyg - märk att kirurgins skalpell sorterar under krigsredskapens Mars och i förlängningen gör även t.ex. laserstrålar det. Månen står för en människas dagliga leverne, så Ryan har mycket med "stirriga och stimmiga" människor att göra, vilket kan stämma bra på neurotiskt ytliga kändisar.

Som Sol-Oxe är hans handlingsmönster stabila, en bra solplacering för läkare av alla de slag! Sol i Jord och Måne i Vatten ger den klassiska lergeggan eller ett insnävad perspektiv som fokuserar det materiella.



Är födelsetimman känd aspekterar planeterna både varandra och husen, men saknas födelsetimma kan vi bara inspektera planeter till planeter. Det här dygnet är fattigt, en enda planet aspekterar ett annat befolkat tecken. Från Eld till Luft, dvs människans visualiserande kreativitet har vi formgivarplaneten Saturnus som pushas av framgången och lyckans Jupiter.

Den här kombinationen av "form och lycka" - så lämplig för en plastikkirurg eller en formgivare! - rör direkt vid månnodsaxeln som befinner sig i Tamas guna, i den fixerade kvaliteten. Från Skyttens sattviska rörlighet påverkas alltså det tröga och oroliga - plastikkirurgens lätthet förändrar de givna ansiktsdragen!

Visst, det här är en efterhandstolkning, men inte ologisk om man följer de astrologiska spelreglerna.

Inom ramen för de två aktiverade Sattva-tecknen kan man också se samma berättelse, men nu är formgivarplaneten som drar med sig idén om lycka och framgång generellt associerad med tanken på att förändringen (sattva) inbegriper "skärsår" (Mars) i kvinnor (Månen) eller ingrepp i harmoni med sinnets föreställningar (Månen).

Naturligtvis är inte alla Mån/Mars-individer kirurger, minns bara hemlagade politikern Rick Falkvinge och hans återkommande överilade och avslöjande uttalanden (om rätten till barnporr på sin dator, t.ex.). Här hade vi också Månen och Mars i förvirrade Fiskarnas tecken. (Här en snabb genomgång av en grupp celebriteter med samma kombination.)

Men det är uppenbart att plastikkirurgen måste haft bättre koll på den mentala förvirringen för egen del, en kirurg som slinter med kniven blir inte framgångsrik. Eller är bilolyckan ett tecken på att också han hade tendensen att slinta i uppmärksamhet?

Det är dock i första hand hans förvirrade klientel som åsyftas med den här hönshjärneplaceringen, precis som Falkvinges små tillskyndare kan liknas vid identitetsförvirrade människor som lever för mycket av sina liv uppkopplade. Mars i Fiskarna symboliserar olyckor pga brister i eller omedvetenhet om den egna identiteten.

Falkvinge lät t.ex. fruktansvärt lik en porrsurfande pedofil i det pinsamma uttalande han bittert fick ta tillbaka. Att PP lockar till sig sjuka människor framgår av denna nyhet om avhopp bland piratisterna. Nu associerar partiledaren istället med Julian Assange som riskerar livet på otaliga människor för sin imbecilla datanördsfilosofi om att "informationen vill bli fri" - Månen/Mars i Fiskarna kan ge extremt dåligt omdöme! Det är passande att Falkvinges Mån/Mars är paraply för slika patologer.

I Vatten lever den här kombinationen ut ett fantasikrig för något de vill vittna om, en typisk placering för t.ex. en självmordsbombare - helt inne i sin egen drömvärld om hur saker borde vara och de medel som måste tas till. Det är inte konstigt att en sådan här människa inte förstår vad alla andra förstår i frågan barnporr.

I den här extrema psykopatologin hittar vi också drivkraften hos människor som hårdopererar sina kroppar för att "bli någon" - det här handlar om en form av sinnessjukdom som kvällspressen hjälper till att legitimera varje gång de skriver en skönhetsartikel.


*****

Att Frank Ryan kör ihjäl sig under rådande stjärnor, är begripligt. För tillfället pågår ett "storkors" i gulfärgade Sattva guna, och vi har t.ex. Mars/Venus/Saturnus i opposition till Ryans Måne/Mars och Jupiter i Fiskarna.

Visserligen aspekterar inte Jupiter sig själv via den räta 90-gradersvinkeln i indisk astrologi, men poängen är att det ligger "överrörlighet" i luften för tillfället, och alltför många bollar i luften samtidigt kan ge dålig uppmärksamhet och slarv. Kirurgen tappade av någon anledning kontrollen över sin bil och körde över ett stup.

Jag ska inte utveckla det här till en utförlig prognos, men jag kunde inte undvika att se att månnoderna i deras ständigt backande rörelse "triggar" hans födelsehoroskop just nu: i 15e graden [1] av Skytten/Tvillingarna hade noderna nått fram till Frank Ryans medfödda olycksplanet Mars i 15e graden av Fiskarna.

I det här fallet står Mars således tillsammans med Måne, känd för att vara "portalen" för "själens ingång och utgång".

Vilket förhållande hade då Ryans födelsehoroskop till månnoderna? Så långt vi kan säga utifrån enbart själva dygnet har han bara en enda aspekt mot nodaxeln, men det är Liemannen Saturnus som drar den yttersta gränsen för livslängden!

Och var står Saturnus på himmelen just nu? I Jungfrun, i opposition till Fiskarna och därmed i opposition till Frank Ryans olycksindikator Mars - just den som ingår i hans arbete på att operera olyckliga och förvirrade människor (snarare än skicka dem vidare till en psykolog).

Men åter: detta är bara några flyktiga observationer som visar att hans horoskop har en tydlig koppling till den här tiden, och det sedan en tid tillbaka. Han blev föremål för kontroverser i januari i år efter att Heidis tio operationer på en enda dag blev kända.

Kan man säga att hans synder kom ifatt honom? Tittar vi på hans bevekelsegrunder till sitt solära arbete med det fysiska (Solen i Jord), disponeras Sol-Oxen av en klen Venus-i-Väduren. Den estetiska planeten i det mest självcentrerade tecknet.

Hur hårt kan klandra en människa så här lågt på den andliga evolutionsskalan? Frank Ryans mentalitet var på nivå med en genomsnittssvensk hälso- och utseendemänniska!

Månen i Väduren baserad på Mars i Oxen i vårt nationalhoroskop bjuder på en ungefärlig parallell, förutom att Sveriges horoskop mest indikerar en fastkörd småirritation över sakernas tillstånd i den materiella världen (Mars-Oxe) medan kirurgen dock drevs att agera i den materiella världen (Sol-Oxe) på basis av en vision av skönheten (Venus), låt vara att den kan tyckas banal och egocentrisk.

Han servade villigt sjuka egon med skönhetsoperationer. Dog han för sina synder, var det för att dessa bestod i att hans bidrag till att göra världen allt ytligare och sjukare i sina preferenser.


_____

Not 1. Eftersom noderna alltid är retrograda motsvarar deras position i måndags, cirka 15°36', tecknets 15e grad om man följer demonernas syn på fortskridandet genom ett tecken.

Inga kommentarer: