Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 augusti 2010

Svensk pseudoreligion dödar!

Sverige har en lång historia av tilltagande hälso- och kroppsfixering. Redan läkaren Olof Rudbeck den äldre, som via sin son gav världen den strukturbesatta biologen Carl von Linné, visade vart Sverige skulle hamna i dessa yttersta tider. Etnocentriskt utropade Rudbeck Sverige som det sjunkna Atlantis! Och att vi sjunker, det börjar märkas nu.

Snabbspolning till 2010. Ett avkristnat land utan vare sig filosofi eller några djupare tankar om livet. Allt är bara atomer. Myndigheterna och en enad press indoktrinerar svensken i präktigt tänkande om kroppsligt välmående. Ät av hela kostcirkeln och ta föreskrivna sprutor för Folkhälsan. All stimulantia förutom traditionell svensk öl är inte bara kriminellt utan också farligt. 

Godtyckets dårfinkar skapar opinion och undervegetationens mörka grupperingar stämmer in med hånfulla utmärkelser för dem med alternativa perspektiv på det kroppsliga. Gud nåde den som knystar om något bortom den materialistiska livssynen - han stämplas genast som en folkets förvillare. Vansinnet är så utbrett att folk tror de är normala.

Gym och kirurgsalar för plastika ingrepp har blivit tempel för det sekulära samhällets påbjudna pseudoreligion. Dyrka den egna kroppen så att du inte kostar samhället något extra. Dyrka den egna kroppen, annars vill ingen ha dig. Här är stilmallarna (inte minst livsstilsmallarna) du bör forma och rätta dig efter.

I brist på omdöme - för sådant ges inte dem som riktar sitt fokus mot det döda köttet - springer nu folk häcken av sig och dör i hettan (DN, SvD)! Inte bara i finländska saunas, alltså!

Massorna är nu nästan helt hjärntvättade av ett fenomen som egentligen är större än den svenska materialismen, även om vi lyckats importera allt det sämsta från västvärlden. Väst har tappat perspektivet på himmelskt och jordiskt, och i dyrkandet av enbart "mätbara" materiella faktorer närmar sig en sådan civilisation snabbt sin egen Domedag, då den själv kommer att Mätas i frågan om den besitter något Djup. Eller om allt bara är Ytstruktur, "svensk design".

Horoskopet för Midnattsloppet i Stockholm med dess två dödsoffer talar sitt tydliga språk. Skulle du gå ut och anstränga hälsan (6e huset) under en sådan här himmel?



De två offrade syndabockarna för landets andliga blindhet ångrar från sin himmel troligen inte att de inte stannade hemma och läste en god tänkare istället. På grund av den materialistiska kulturen visste de förmodligen inte ens om att själsodling alltid är att föredra framför att ränna runt som stånkande kreatur.

Naturligtvis kan man anföra att riktigt obegåvade människor bara har kroppen kvar att pyssla med, men det är inte sant. Jag känner flera akademiker som spårat ur i sina liv och nu bara kämpar mot graven i detta bisarra rännande i löpspåret. Landet har helt tappat karta och kompass till den Större Verkligheten. 

Se svensken i sin reducerade lilla miniatyrvärld! Ser du gnagaren ränna runt, runt i sitt ekorrhjul? 

Vem gav honom en så liten värld? Valde han den själv? Då är det dags att ta yttrande- och beslutsrätten från honom. Han väljer ju inte det som är bäst för honom!

Se vidare den filosofiska termen akrasia.


_____

Teknikalia. Vad om Mars i sjätte hälsohuset i attack mot sin egen fysiska kropp (Vädursascendenten), för att bara nämna en detalj? Är inte detta en berättelse om mental retardation, vet jag ingenting om astrologi.

Jag etiketterar horoskopet (överlagt) "mord" eftersom det är vad det är att förlägga en aktivitet under en himmel som den ovan. Men ansvaret är hela västkulturens, så det är lönlöst att stämma evenemangsarrangören.

Se även HIV-tjejen som ljög om sin hälsa i tio år för älskarna, född under samma "mördaraspekt" som gällde då Midnattsloppet startade!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker inte kroppen har någonting att göra med materialism.

Janus sa...

I det bruk ordet "materialism" används i dagens folkmun/samhälle så stämmer inte kroppen in på "materialism". Men i vidare mening (filosofin) så innefattas kropp och allt annat bestående av materia i "materialism".
/Janus

Anonym sa...

scientologi?

Joakim sa...

Vag går du på och när släppte man ut dig???

Anonym sa...

:) man kan vara djup, filosofisk och samtidigt ägna sig åt en sportaktivitet. Att gå på gym och att göra ett kirurgingrepp är inte riktigt samma sak! Jag undrar också om detta kanske är någon form av scientologi?!

vetladu sa...

Jisses vilken dynga. Men sitt du på ditt arsle och bli en fet samhällsbörda. På något sätt så skall vi andra som håller oss friska med fysisk aktivitet kunna se till att du får betald vård när det behövs.

Anonym sa...

Eftersom du är så föraktfull mot svensken i gemen, och den idrottsintresserade o synnerhet, vore det på plats att ange vilket/vilka de lyckliga folken är.

Anonym sa...

Hoppa ner från dina höga häst och ta bort leendet på dina läppar, kanske inte riktigt är läge att vara syrlig och leka besser när två personer precis har gått bort.
Även fast man bor i ett parhus i knäckebrödhult och föredrar praliner och "connect the dots" på stjärnhimlen istället för fysisk aktivitet så kan man ha empati för de döda, trots att man inte kände dem.
Ps. Vilken är pseudoreligionen egentligen...

Anonym sa...

Ja det var givetvis alla himlakropparna och inte värmen och fuktigheten i det allra nedersta luftlagret som gjorde att folk fick problem under loppet...

Anonym sa...

Jag undrar samma sak som "Joakim". Vad går du på och när släppte man ut dig?

Seaward sa...

Jag ska här söka slå två flugor i en smäll genom att diskutera bevekelsegrunderna till inlägget och samtidigt besvara den intressanta men lite oklara kommentaren samma dag till annat inlägg om svensk ytlighet om att "äta annans gärning/karma".

"Äta någons negativa karma" - se termen "sin eater" på Wikipedia. Jag skulle tro den här funktionen har beröringspunkter med dygdemönstret som kallas "imitatio christi". Jesus var som bekant en tuff snubbe och hade inte mycket till övers för dem som spillde sina levnadsår på oväsentligheter.

De som adresserar viktiga frågor "äter" med andra ord upp synden, genom att penetrera och synliggöra avvikelsens hjärta. Och demoner som förs ut i dagsljuset tenderar ju att upplösas.

De första kristna martyrerna kan sägas ha varit tidiga syndätare i den västerländska kulturen (innan den kom på avvägar). Men hur skulle dagens sekulära individ, som bara har fysikalismen att klamra sig fast vid, ens kunna börja förstå t.ex. självmordsbombarens bevekelsegrunder och än mindre de metafysiska processer en transparent martyr ("vittnare") sätter igång? Jag menar här att detta är en annan form av syndätande.

För en antik kinesisk motsvarighet, se den gäckande texten i Förvandlingarnas bok, kapitel 36, fjärde subtexten om att (mentalt?) penetrera den förmörkades hjärta och (i en läsart av flera möjliga) "bära det utanför ytterdörren". Här är vi redan tillbaka i gammal shaman-praktik - kalla det demonutdrivning!

De två martyrerna under midnattsloppets fördömda himmel har, precis som det här inlägget, hjälpt återknyta den svenska kollektivneurosen till dess bärare. Stämmer teorin om syndätaren, följer ett tillfrisknande i formen av en ny blick för prioriteringar. Men, som karmayoga föreskriver måste syndätaren vara "öppen uppåt" så att inte synden stannar hos honom! Karmayoga gör oss alla till syndätare och inte bara anhopare av synd.

Anonym sa...

Va bra, nu klarnade ju allt...

Anonym sa...

Wow. Nån som svamlar värre än mig. Helt otroligt.

Finns det nån sorts innehåll eller är det bara svammel? Själv klarar jag inte av att läsa det eftersom min hjärna råkade filtrera bort allt som skräp. Tänkte att nån annan kanske hittat nåt?

Anonym sa...

"connect the dots" var den bästa beskrivningen på detta dravel. :)
Stanna du kvar i din grotta och koppla ihop punkterna så lever vi andra livet under tiden.

/tack för dagens garv

Anonym sa...

Om du besitter den kunskap du anser dej varför beskriver du då i förfluten tid det du anser dej kunnat förutse.
Du skulle bättra på din karma och ha fler läsare om du beskrivit detta innan det hände.
Att skylla på horoskop och dåliga stjärnor efter ett skeende är enkelt...
att förutse och försöka förhindra är svårt...

Gillar du enkla eller svåra grejjer?

Seaward sa...

"Om du besitter den kunskap du anser dej varför..."

Utöver att inte skriva korrekt svenska bemödar du dig heller inte att läsa om bloggens upplägg och metodik (uppe till höger).

Du har faktiskt inte ens registrerat att inlägget är av polemisk art snarare än astrologisk.

Vart är landet på väg?
:-)

Anonym sa...

Hahaha, det är för roligt hur det blir här på nätet ibland. Jag är en i raden av alla joggare som råkat ramla in i det forumet tack vare google.
Vi som tillhör "joggism" har såklart inte så bra koll på horoskop och grejer men ändå så triggades en del igång här och tillförde debatten lite krydda.
Jag tycker alla trosläror är okej om man mår bra av dem och själv tycker jag att kroppen är en fantastiskt uppfinning och att använda den till att springa gör att jag mår bra.

Förresten, välkomna hit:

http://forum.travian.se/showthread.php?t=43091&page=2

Om vi ska diskutera grejer som vi inte fattar nåt av.

Lycka till med horoskopen. :)

Anonym sa...

Angående:
"I det bruk ordet "materialism" används i dagens folkmun/samhälle så stämmer inte kroppen in på "materialism". Men i vidare mening (filosofin) så innefattas kropp och allt annat bestående av materia i "materialism".
/Janus
"

Tänk om själen består av materia. 21 gram kanske.

Anonym sa...

Haha! Ränna runt som stånkande kreatur! Ser du gnagaren/svensken ränna runt runt i sitt ekorrhjul? Siwert må den andliga dimensionen vara med dig.

Seaward sa...

Nog är den med mig! Den andliga dimensionen alltså, inte gnagaren.
:-)