Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 augusti 2010

Blåljugande HIV-smittad

Apropå förra inlägget om retorikexperten som visade sig vara part i målet. En annan form av lögn är ju underlåtenhet att berätta sanningen. Enligt Aftonbladet (och SvD) har en tysk f.d. eurovisionsschlagersångerska knullat runt i tio år som HIV-positiv och först när hon blivit avslöjad är hon "så ledsen" för att en man blivit smittad.

Precis som hos retorikexperten innehåller horoskopet båda de merkuriala tecknen som drar mot omoral och lögn när de är störda. Jag identifierar genast ett mönster som vi senast såg hos den ene av de i Kongo morddömda norska legosoldaterna: den ganska gräsliga kombinationen av båda de naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus i Jungfrun. 

Joshua French var född något tidigare i april samma år. Kanhända har flera från den här perioden passerat förbi på bloggen, men det är vissa namn man minns, inte minst för att det kommer skräniga och moralpräktiga kommentarer till vissa inlägg - bl.a. det om norrmannen.



Nadja Benaissas Mars/Saturnus-kombination ställer till problem precis som hos norrmannen, men jämförelsen mellan horoskopen visar på stora skillnader. Eftersom de två onda har slagit sig samman lyckas de här på sin turné genom zodiaken kasta elände mot flera punkter. Först är Mars som riktar sin speciella 90-gradare mot nodaxeln och sist gör Saturnus detsamma, fast nu via sin speciella 270-gradare.

Men däremellan en riktig mördare! Det är Mars som från den personliga hygienens och hälsans tecken Jungfrun slänger ut sin "dödsaspekt" på 210 grader och träffar den upphöjda Solen i Väduren - den senare en sinnebild för den levande individen i dess fulla vitalitet.

(Väduren står för små barn och den kinesiska taoismen valde också ut det lilla barnet som sinnebilden för när livskraften står på sitt maximum - och det utan att veta om hur andra kulturer "upphöjt" Solen i Väduren...)

Om den här attacken från Mars mot hälsan och sedan vidare mot Väduren, kan jag bara upprepa orden från inlägget om Midnattsloppet i Stockholm för några dagar sedan som fick otaliga att falla ihop i vätskebrist och två att dö: "Skulle du gå ut och anstränga hälsan (6e huset) under en sådan här himmel?"

Sångerskans naturliga zodiak (dagen men ingen timangivelse) fungerar faktiskt på samma sätt: Midnattsloppet gick av stapeln med Väduren som tävlingens "fysiska kropp". Tävlingen var bokstavligen en "killer" för kroppen, precis som den här oärliga människan. Därför en svart inritad pil.

Det är förstås lite trivialt att peka ut Månen i njutningslystna Oxen, disponerad av Venus i Vattumannen och notera att den underliggande kombinationen av Jord och Luft ger "rationalism". Men samtidigt stämmer det ju: för att kunna fortsätta Vädurens demoraliserade sexliv (pga Mars eländiga omständigheter), tillgriper kvinnan "rationalisering", dvs hon tänker nyktert att det är bäst att tiga om vissa fakta för att Månen-i-Oxen och Venus/Afrodite ska få sitt. Rationalismsyndromet (om man kan kalla det så) tillför inte berättelsen särskilt mycket.

Det är inte förvånande att hitta en så här fullständigt flat människa med Solen i Väduren och Månen i Oxen, det är ju här bloggen hittat en tydlig förhöjning av kriminalitet. Och det är troligen när tillräckligt många ytterligare faktorer kör ihop sig, som här, som karaktären skadas.

Vad goda kvaliteter kvinnan har haft framgår inte av pressens skriverier. Men här finns dock en charmerande Jupiter i Vågen som kopplar till Venus och den hungrande (och ofta framgångsrika) Rahu - alla tre i kommunikativ Luft.

Hon har också en ömsesidig reception mellan Merkurius och Mars, vilken dock utspelar sig mellan Eld och Jord, två element som skapar hinder och kamp för att övervinna hindren. Ibland handlar det om en ädel kamp om att övervinna hinder, och ibland bara om degenererat ha-begär. Följer man tecknens grundbetydelser anas här problem som rör det egna jaget (Väduren) och hälsan (Jungfrun) eller jagets beredskap att vara en annan människa behjälplig.

Det är helt klart att hon fallerat på båda punkterna, och ser man Solen som det medfödda livsuppdraget, kan man här nästan tala om ett negativt livsöde som tjänade till att lyfta fram hennes själviskhet. Den fanns ingrodd i själen redan vid födelsen, men HIV-sjukdomen tjänade till sist att avslöja själens simpla mognadsnivå.

Det är det här som är så svårt att fatta som människa, att ödet faktiskt använder enskilda kroppar som slit och släng-trasor. En enskild kropp är inte viktig, det är själen som behöver upplevelser eftersom den så småningom ska betros med uppgifter att Skapa hela universa. Och då kommer den att använda sin historia som råmaterial. Om någon tycker den här världen är bra underlig, så har det med vår skapares personliga historik att göra!

(Jupiters opposition till Solen blev av rent slarv inte inritad, den indikerar förstås hög intelligens men, givet andra motbudskap, uppenbarligen en delvis korrumperad intelligens.)

Inga kommentarer: