Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 augusti 2010

Madonna & knarkkungen, en jämförelse



Efter stickprovet på den kalla, elaka och kalkylerande danska bordellmamman följer en snabbkoll på en het latinsk knarkkung! 

Ja, stereotyperna stämmer faktiskt här! Hos Edgar Valdez Villareal råder motsatta element. Det är tydligen krigets och uppbrusandets Eld och Vatten hos en av de stora knarkkungarna som återspeglats i det intelligensbefriade mördandet i Mexiko. Faktum är att knarkkungens "sensationalism" väl illustrerar, inte bara det intelligensbefriade tillståndet i Mexikos undre värld utan också ger en perfekt bild av narkotikamissbrukarens jakt på kicken!


Visserligen står Skorpionen (Vatten) för gifter och rusmedel, men alla tre Vattentecknen är sårbara i det här avseendet. Här attackerar den primitiva Mars i Väduren med full kraft Solen i Kräftan, vilket dessutom får till följd att handelsmannen Merkurius drar snett och blir en tjuv.

Hur mycket angrepp tål Merkurius innan den fallerar och blir en falsk natur som inte binder samman Sol och Måne väl? Det beror helt på hur stark den är till att börja med, och utan klockslag saknas viktiga möjligheter till avvägning. Men så mycket kan man säga att om den här personen sysslade med handel av något slag (och Kräftor gör ofta det!) så tyder attacken från eldiga Mars på att är handel med "kickar". 



Madonna har samma Mars i attack mot samma Sol och hennes musik kan liknas vid knarkinjektioner. Högt danstempo är väl där Madonna överlag försöker lägga sig, och sannerligen inte mycket för den mer tänkande musiklyssnaren. Hos Madonna finns födelsetid och där ligger handelsmannen Merkurius precis vid ascendenten och likt danska bordellmamman stenhård kontrollerad av behärskade Saturnus. 

Ja, hon är företagskvinnan Madonna som säljer kickar, en slags legitim knarkkung! Båda är således totalt knutna till LIDELSEN - Rajas guna - och nog kan man säga att denna guna passar bättre in på knarkoffret eller känslomissbrukaren än någon av de andra två kvaliteterna. Men märk att de säljer skiten åt andra, själva har båda två en stark saturnisk kontroll över sin irrationella själ (Månen). De har is i magen! 

Månen och Saturnus skulle kunna vara en bra pokerfejs-kombination, den dämpar sinnes yvigheter rejält. Ibland blir det ett tydligt freudianskt överjag - samhällets (eller branschens) normer övertas helt och hållet och man blir en paragrafryttare. Jag tror kontrollfreaket Madonna tydligt visar prov på detta.

På vissa sätt tycks drogbaronen La Barbie vara intelligentare än Madonna, bortsett från att han valde livets kriminella sida. Madonnas Saturnus är inte väl placerad i Skorpionen och dessutom är åldrandets planet under attack från sin egen värd, Mars, där den står stark i unga Väduren. Ser någon hennes åldersparanoia här? Saturnus angriper dessutom kroppen (ascendenten) vilket direkt för tankarna till en hård asket som plågar sin egen kropp. 

Eftersom det är Skorpionens tystnad mot Lejonets livfullhet får vi den mest svårbegripliga sortens dramadrottning hos Madonna - ännu ett exempel på några dagar. Se inlägget om skurken Keith Cederholm och sångerskan Belinda Carlisle för två andra där dödens Skorpion drabbar Lejonets livsglädje - två ganska dystra typer, vilket jag tror Madonna är också bakom lejonets rollmask. Inte minst finns ett mästrande och härskande drag när Saturnus "bakom ridåerna" kontrollerar rollspelets ascendent. 

Saturnus i aspekt med ascendenten ger en mer eller mindre tydlig antidemokratisk tendens. Den har maktbegär att göra - eller att själen faktiskt är en reinkarnerad härskare. Om inte makten missbrukats i tidigare liv brukar själen kunna rida på samma våg om och om igen, så att det - tyvärr för vissa - är som Jesus sade, att "åt den som har ska mer vara givet". En del själar har flyt genom många liv medan andra kan sitta fast i negativa spiraler.

Jämfört med Madonnas Saturnus, illa placerad i Vatten, har den Texas-födde skurken istället en förträffligt placerad Saturnus i Luft, i handelsmannens tecken Tvillingarna. (Saturnus är till sitt innersta väsen en Luftplanet.) 

Saturnus koppling till demonerna Rahu och Ketu ger honom en internationell status eftersom Tvillingarna står för dagturer och Skytten för längre resor. Jag tror knappast alla i exportbranschen har den här "rörliga" axeln, men ingen kan säga att inte zodiaktecknens allra enklaste betydelser väldigt ofta stämmer in rent bokstavligt!

Också i fallet Madonna är det påfallande att Rahu och Ketu verkar inblandade i hennes stora framgångar. Vad gäller "färgfläckarna" uttrycker de mina funderingar över om de här komplexen ytterst är bra eller inte. Uppenbarligen här hennes hungriga Rahu med lyckoplaneten i Vågen i tredje mentalitetshuset ett skriande bud om hennes vilja att vara konstnärlig. Det är nog den här omåttliga axeln som drev henne att vilja bli skådespelerska ovanpå allt annat hon redan uppnått (med ynkliga resultat, som bekant). 

Venus är problematisk i tolfte huset enligt indisk astrologi och till den sällar sig också ascendenthärskaren Solen. Även förstahusets härskare i tolfte är något indisk astrologi ringer i varningsklockan för! Så i Madonnas tolfte hus har vi egentligen en förskräckligt dålig indikation om både karriär, män och kärleken!

Horoskopet är alltför komplicerat att ge sig i kast med (ännu en gång). Avsikten var bara att jämföra en människa som kränger billiga kickar med knarkkungen.

Knarkkungens psyke flyttar sig faktiskt från Skytten till Stenbocken redan cirka 15.00 på eftermiddagen så en Måne i detriment, tillsammans med en fallen eller debil Jupiter är en klar möjlighet. Jag vet inte vilken del av dygnet som är värst för sinnets kvalitet, men Månen i Stenbocken har kallats "den hänsynslösa Månen", en okänslig gåpåartyp som bränner ut sig för att den lyssnar så illa på livets signaler, helt fast i sin inre idealföreställning. 

(Jag upprepar: den kodumma Heidi Montag och alla hennes plastikoperationer som hon så fort hon konkret sett hur de ser ut ångar alltihopa! Det här är naturligtvis den allra värsta Mån-Stenbocken, förutom då de känslokalla och äregiriga versionerna, men det är bra att illustrera med extrema exempel.)

Knarkkungens välplacerade men extremt giriga (Rahu) kontrollör Saturnus angriper Venus i Lejonet. Trots att bloggen nämnt några indiska spelregler används de sällan! Här kan noteras att Venus mottar denna aspekt från Saturnus som en vänlig kontrollör. Pengarnas planet gillar knarkkungens hantering!

(Men vad säga om Venus placering till att börja med - i Lejonet vars härskare Solen ser Venus som en lika stor fiende som den tvåsamma Venus finner den självtillräckliga Solen vara en fiende vad beträffar förförerskans agenda! Jag hoppar över denna delikata och svårbedömda placering.)

Är Saturnus mot Venus ett tecken på en väldig vilja att lägga Pengar under sig, rikedomar via kontroll av handel (Saturnus i Tvillingarna)? Läsarten är inte särskilt sökt, men astrologin har förstås många sätt att beskriva vilja att kontrollera (eller skapa) rikedomar. Indisk astrologi är faktiskt nästan besvärande tydlig när det gäller pengar ur alla upptänkliga perspektiv! (Men den vediska versionen är i mer nyanserad i alla avseenden för den som köper hela det väldiga systemet.)

Knarkkungens moral är uppenbart skadad, men bristen på klockslag gör att horoskopet inte skiljer sig från ärliga människor. Tredje och nionde husen kan inte hjälpa oss, för vi vet inte vad som finns i dem. 

Mars eller Solen skulle emellertid mycket väl kunna ligga i hörnlägen (som i det solära horoskopet här ovan), för att verkligen lyfta fram den primitiva och instinktiva karriärvägen (Solen) maximalt. En kraftfull handlingsmänniska skulle resultera. Kombinera sedan detta med en eftermiddagsfödelse där Månen hunnit in i Stenbocken för en distinkt fullmåne (och ännu mera lidelse/Rajas). Då har vi en riktigt sjukt girig människa, inte alls olik Nasdaq-börsen (fast fullmånen där var omvänd)!

*****

DN, SvD om gripandet av Valdez-Villareal.

Inga kommentarer: