Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 augusti 2010

Den holländske rasist-populisten


Den här mannen ser ut som en osmaklig stureplansstekare, frukten av för mycket inavel mellan ekonomer och börsklippare. Men det är en av Hollands för närvarande mest folkkära politiker, uppstickaren Geert Wilders och tillika tvättäkta rasist. (Ja, kopplingen till Stockholms glassiga innegäng världar från förorten kanske inte är så dum ändå.)

Hans horoskop påminner om hur en del himlar nästan inte går att bedöma, särskilt inte om man bara har dagen men inte klockslaget till förfogande.

För på pappret ser det här horoskopet inte alls dumt ut. I verkligheten handlar det som sagt bara om en simpel rasist som maskerar detta genom att låtsas vilja föra en diskussion om invandringens konsekvenser för landet. 

När jag läste om hans komplicerade biologiska arv, själv med rötter till lågstatusländer som Holland tidigare "ägt" (såsom det skuldtyngda koloniala Europa plägade göra), förstod jag direkt att här finns djuppsykologisk rötter till den här folkuppviglarens framfart. 

Wikipedia: "Anthropologist Lizzy van Leeuwen analyses Wilders' Eastern heritage with the concept of displacedness, and classifies his standpoints as "post-colonial revanchism". This analysis is met with agreement in Indo communities. However, in an interview, Wilders denied van Leeuwens' speculations."

Det har ju diskuterats mycket om Adolf Hitler hade judiskt påbrå så att hans judehat i själva verket var ett självhat. Inga bevis i den riktningen har mig veterligen säkrats. Om Wilders kan man lugnt säga att han är den nya sekulära europén när den är som sämst. Och som Sol-Lejon har han tyvärr driftigheten att gå ut och som individ öppna käften.

I England är förklarades han som en icke önskvärd person - vilket dock hävdes, men hävningen kommer eventuellt att överklagas. Han här en smutshärd av infektion bakom sin spelat förnuftsmässiga yta.

Går det att se något suspekt alls i horoskopet?


Vid första påseendet finns inget anmärkningsvärt alls: alla tre gunas finns representerade med det undantaget att (gulfärgade) Sattva guna är överrepresenterad. Han sägs vara en snabbtänkt och hal ål, som alltid lyckas vända alla frågor till en martyrisk fråga om hans egen yttrandefrihet. 

Den kunnige ser direkt var i horoskopet martyrtendensen finns: Fiskarna är ett av de tre Vattentecknen som så ofta blöder eller utgjuter sig. Just Fiskarna är traditionellt knutna till martyriet (grekiska för "vittnesbörd"). Det är en väldig massa känslor som Fiskarna känner att de måste ventilera, vilket kan förklaras av kombinationen av Vatten och rörlig kvalitet. Bloggen kallar Vattenelementet för det "patologiserande" för det har att göra med våra inre föreställningar och de känslor som fantasierna triggar på det rent biokemiska planet.

Den här observationen kräver nu att han är född före 18.00, då Månen går in i Väduren. Det är en intressant möjlighet i sig, pga den destabiliserande opposition från Mars i den sociala harmonins tecken Vågen som rasistens psyke då drar på sig. Men 3/4-delar av dygnet har dock en Mån-Fisk och det är det spåret vi följer här.

Det är påfallande hur föga "goda" planetplaceringar ibland hjälper upp ett horoskop. Här hittar vi båda tungviktarna Saturnus och Jupiter i sina härskarlägen, samma positioner som ateistiska Humanisternas evolutionsbiolog Patrik Lindenfors har (en förening som för övrigt alltmer låter som en klubb för illa maskerad invandrarfientlighet). 

Det är värt att notera att Saturnus och Jupiter, som s.a.s. bildar en grundstomme för alla födslar ett helt år, båda står i den negativa polariteten (Jord och Vatten) och att Saturnus naturliga läge i Stenbocken är rasistiskt.

Den 7e sfären har alltså satt en agenda och Jupiter, den 6e sfären, expanderar således på tema, ja som Vatten till och med levandegör den "torra" principen i Stenbocken. Här är Jupiter i biologiska och befläckade Fiskarna helt ense med Saturnus i gränsdragande Stenbocken att det "allt inte kan flyta omkring" som en loser-Fisk! (Fiskarna står för världsliga förluster.) 

Undergivet underkastar sig Jupiter i Fiskarna den sjunde kretsens krav på ordning och reda - dvs, segregation - i det materiella. Den här placeringen för de två transpersonella planeterna är inte alls olik den kombination som låg till grund för det jag kallade "Horans år" nyligen (se även granskningen av några kända personer födda under signaturen Saturnus-Stenbock och Jupiter-Kräfta, länken ligger sist i inlägget).

Alla som starkt domineras av Vatten/Jord ligger farligt nära rasism eftersom instinkten till egen överlevnad dominerar över den positiva polaritetens idealistiska böjelse. Det är bara naturligt att nämnde Humanist hittat till evolutionsbiologin vars darwinism är en av pelarna i rasistiska yttringar, vilka alltid handlar om någons "underlägsenhet". I Humanisternas fantasi är t.ex. religionen en lägre stående mänsklig tankeprodukt än empirisk vetenskap. Idiotin i detta behöver inte förklaras.

Den här bloggens astrologi är inte vattentät mot "rasistiska" tydningar heller. Vad sägs t.ex. om följande: I goda tider märks det ingen skillnad på Jord/Vatten-duaden och Eld/Luft-duaden, men när samhället genomgår en neuros, då är det de negativa, fallna själarna (Jord/Vatten) som stänger portarna och värnar sitt eget lilla revir. 

Tyvärr är det här inte "rasism" inom ramen för astrologisk diskurs, utan en observation av faktiska förhållanden. Vatten figurerar tydligt mer hos människor som är "om och kring sig", och detta framgår redan av det huvudsakliga Vattentecknet Kräftan som just representerar försvarsmekanismer och instinkten att skydda sig.

Det finns således ingen större utsikt att mänskligheten kommer att bli smartare under sin tid på jorden. Det kommer alltid att födas människor under båda polariteterna.

Holländaren har flera dödshot på sig men verkar inte bekommas av det. Förklaringen är förstås att Solen i Lejonet är så oerhört stark och drivande. Den ligger ovanför den sublunära sfären, och Eldelementet kan mappas upp mot den högsta sfären, just innan vi viker ihop den här lilla kulissväggen vi kallar universum och går ut i det tid- och rumsbefriade andliga världen.

Men Lejonet är här en kolportör för sunkiga åsikter och de förefaller komma från axeln Fiskarna/Jungfrun. Solen må lysa från den supralunära sfären men Månen är bräddfull av problematik.

Fiskarna/Jungfrun ger oss den klassiska axeln för frågor om orenhet/renhet. Det är inte uttalad rashygien den här gången, inte som när nazisterna dödade miljoner människor. Historiens facit omöjliggör en repris i Europa, så nu väljer de rasistiska människorna istället en lite mer raffinerad metod för att kräkas ur sig sitt mörker och sin rädsla: de jävlas med andra kulturer genom att mästrande kräva total konformitet med deras egen livsstil. 

Det här är inget nytt, europeiska judar lärde sig snabbt nog att det var bäst att konvertera till kristendomen - åtminstone på ytan - om man skulle ha en chans i 1800-talets Europa. Men det gick ju inte så bra som historien visade. Så att ge Folkpartister som Jan Björklund och andra smygrasister ett lillfinger är som att öppna för en Adolf Hitler-episod en bit in i framtiden. Tafsa inte på religionsfriheten i det fria Europa!

Med det lilla som kan sägas om det här horoskopet, vill jag påstå att det är segregerande Saturnus i Stenbocken som skapar mycket av problemen eftersom den är perverterad av Mars i Vågen. Notera alltså "turbulens i den sociala harmonins tecken" som förvisso kan vara holländarens egen känsla av att inte passa ihop med sitt land (med det invandrarblod han har) och känsla som aktiverar de segregationistiska politikern i honom (Saturnus i Stenbocken).  

Samma Mars som ger impulsen till Saturnus att dra gränser för att få bukt med utlänningen inom sig som han projicerar som ett ogillande av främlingar på Hollands gator och torg, samma Mars är själv skadad av samma Saturnus som kastar en kontrollaspekt tillbaka mot Mars-Vågen!

Här uppstår rundgång i frågor om "förbud" (Saturnus) och "social disharmoni" (Mars-Vågen). Rundgången tar aldrig slut för det är två lidelsefulla Rajas-tecken som bara driver på och på! 

Men märk vilket syndrom Stenbocken och Vågen sorterar under: den svala rationalismen, sluga politikers favoritkombination. Tanke (Luft) men enbart fixerat på konkreta prylar (Jord). Enligt Wikipedia är holländarens knep att ständigt tvinga tillbaka diskussioner till dessa eviga slöjor. Hans smarta Luft-natur (Mars i Vågen) flyttar för den obildade människan fokus ner mot något enkelt och jordiskt - ett fysiskt föremål som den moderna fega och rädda europén kan projicera alla sina känslor emot.

Jag kan inte komma till något annat resultat än att det är "rundgången" mellan de två "naturligt onda" Mars och Saturnus i rationalismens Jord och Luft som dels skapar hans populism och dels bidrar till hans egen känsla av instabil identitet (pga förträngningen av sitt eget biologiska arv). Är det där blonda håret äkta förresten, eller har han österländskt mörkt hår egentligen? Det är något som är väldigt sjukt med den här mannen, men den här gången kom vi inte hela vägen med horoskopet för bara dygnet.


Inlägget föranlett av denna artikel i Expressen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle ju vara intressant vad du menar med ordet rasist? Är det alla som ställer sig frågande till nivån på migrationen till en speciell plats, ett speciellt land? Är det dem som vill bannlysa våldsyttringar och psykisk mobbning vare sig den kommer från de invandrade eller från ens egen urbefolkning? Själva ordet rasist skulle lika gärna kunna bytas ut mot företeelsen att någon ställer sig kritisk till hur politikerna sköter det land de är satta att förvalta. Blir bara lite trött på det ordet rasist då vem som helst kan kasta ur sig det då någon dristar sig till att ha åsikter om religiösa fundamentalister t ex. /Marie

Seaward sa...

Rasist är ett löst uttryck, ja. Man kan slänga sig med det i lite olika sammanhang. Här använder jag det i anslutning till fallet Geerd Wilders och det är bara att studera hans uttalanden för att förstå vad som menas.

I botten av européens fientlighet mot människor av islamsk tro ligger två skikt av blockering:

1. vår myt från 1800-talet att den vite mannen skulle utgöra ett högre evolutionärt tillstånd än alla andra folkslag eller raser. Med denna darwinistisk-nationalistiska självlögn kunde européen rättfärdiga sin kolonialism och övergrepp på andra folk. Negerslaveriet började visserligen långt innan, men "biologistiskt" tänkande gav nytt bränsle.

2. den gamla motsättningen mellan den - återigen - européiska grenen av kristendomen gentemot nykomlingen islam.

Det här två huvudlinjerna är väl nästan alltid sammanflätade, men i enskilda fall är det förstås inte medveten rasism utan bara "invandrarfientlighet". Det är folkets mörker som gör att de inte ser hur deras enskilda egon har rötter som går ner i det "kollektiva undermedvetna".

Söker man hela vägen ner, hittar man dessa två punkter. Vi är omedvetna i vakenjaget - fjärrstyrda slavar av gamla idéimpulser som den här bloggens nationalhoroskop studerar. Ett land har en folksjäl och denna är egentligen det flöde av gamla åsikter som nu stelnat till attityder och som man omedvetet utgår från.

Som historikern Herman Lindqvist skrev i AB är ett land i själva verket ständigt i flöde men vissa klarar inte att leva i harmoni med tiden utan fastnar i djupfrysta stillbilder (idealiseringar) av det förflutna. Detta tyder på okunskap eller personliga tillkortakommanden (t.ex. alltför låg intelligens för att kunna bearbeta en komplex situation).

Den röde indianen hade tittat chockerat på inflexibla svenskar som verkligen tror de kan göra anspråk på den plätt jord de innebor! Svenskarna kan verkligen inte förstå något alls av hur livets lagar ser ut. Innehållet i deras tankar är samma som djurens (revirinstinkter) - de är alltså inte ens fullvärdiga människor.

Svenskarna är med rätta utrotningshotade - men inte pga invandring utan pga deras egen oförmåga att acceptera verkligheten. Jorden går mot en global mänsklighet - det är den nya tanken ointelligenta människor inte klarar att visualisera. Allt de klarar är små privata mardrömmar om framtida "svenskor i burka" - Detta är intelligens på dagisnivå, och inte ens det!

Anonym sa...

Intressant att du tar upp Indianerna som med vänliga gester välkomnade den vite mannen på röd jord. Resultatet ser vi när vi blickar ut över USA:s alla delstater Det var den verklighet dessa vackra människor tvingades stå ansikte mot ansikte emot. Det handlar inte längre om biologiska raser utom om att välja att leva i fred och respekt för medmänniskorna, djuren och naturen. Vill du kalla det valet för rasistiskt så är det din egen tolkning av begreppet där du s a s kastar ut barnet med badvattnet, d v s de som klart markerar sitt stöd för frihetens ideal ställt mot en tillbakagång där extremister från alla läger skrämmer vanligt folk att rätta in sig i en dogmatiskt och ideologiskt samhällsordning. /Marie