Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 augusti 2010

SJ:s girighet i stjärnorna

DN har undersökt vad SJ haft för sig på sistone på det att svensk tågtrafik alltmer har börjat likna ett skämt. De finner att SJ:s vd Jan Forsberg förra året substantiellt skar ner på underhållet för att förbättra företagets vinst, vilket har återspeglats i allt sämre service, allt fler tekniska fel, och allt värre hönshus i formen av inkompetent tågpersonal.

[Några dagar senare ventileras olika åsikter om SJ som vinstmaskin i samma tidning, och ytterligare några dagar senare den skarpa rubriken "SJ - Ett politiskt experimentbolag"!]

Det är fascinerande att läsa den corporate bullshit som SJ till dags dato visar på sin sajt om den 21 februari 2002 då Forsberg utsågs till ny vd:
"SJ står inför en rad stora utmaningar. Tågen skall gå och de skall komma i tid. ... [Forsberg] har de egenskaper som krävs för att leda bolaget framöver."

Klicka för läsbarhet (källa)

Man kunde skratta åt girigbukarna som parkerat sig på samhällets högre pinnhål om man inte visste att de går käpprakt mot helvetet och en usel återfödelse som distinkt underklass i ett kommande jordeliv. Nu måste man istället sörja de avfallna. Detta inlägg är en lamentation.

Multiplicera den rika människans egoism med antalet drabbade och du kommer att förstå. Det är t.ex. tveksamt om en sådan själ som den som bodde i Adolf Hitlers kropp kommer att kunna återfödas på jorden. Den själens skuld är för stor.

Om de som verkligen kört sina liv i botten alltmedan de beklätt höga positioner sade den gåtfulle amerikanske siaren Edgar Cayce (1877-1945) - han förutspådde bl.a. Andra världskrigets slutår redan i krigets inledningsskede - att de själarna kommer att "malas ner" i den dimension eller realitet vi, som fallit till jorden, kallar planeten Saturnus. 

(I trance såg tydligen Cayce helt andra strukturer än den materialistiska astrofysikern som bara tittar på "dött stoff".) 

Dessa själar går alltså direkt till det här solsystemets sopstation, och den själsliga energistruktur som utlovats evigheten "recyclas" och återanvänds vid nyproduktion av själar.

Låt oss se vad SJ medvetet eller omedvetet avsåg dagen de formellt satte Forsberg i vd-stolen. Eftersom pressmeddelandet den 21 februari talar om en utnämning som skett tidigare samma dag är det inte en dum gissning att tänka sig ett klassiskt morgonmöte på kontoret. Det är således en intelligent gissning att sätta SJ:s "pånyttfödelsetid" till 9.00 i Stockholm. 

Resultat är höggradigt intressant:



När vi ser den lyckliga Venus på topp på himmelen ska vi omedelbart göra klart för oss vad vi tittar på här: horoskopet för en viktig "reform" i ett vinstdrivande företag. Venus i termen "den behagande Afrodite" är således inte en adekvat läsart här, även om det naturligtvis ingår i SJ:s program att publikt (10e huset) presentera sig som att attraktivt resealternativ.

Men den primära läsarten är förstås Venus i bemärkelsen pengar eller lönsamhet. Att vårt hypotetiska morgonmöte handlar om tillsättandet av en ny chef kan väl ingen betvivla som ser Solen i tionde huset för ledarskap!

Och med detta föds plötsligt insikten om vad de här gåtfulla orden i "pressmeddelandet" innebär: "Jan Forsberg är en god ledare som praktiskt har visat att han framgångsrikt kan driva förändringsprocesser."

Så sataniska är de människor som arbetar i näringslivet - Mammons slavar - att det troligen är en avsiktlig ämnesglidning i texten. Den naiva läsaren tror nu att förändringsprocessen syftar på att få "tågen att komma och gå i tid", något som de underförstått kanske inte riktigt gjort före 2002. (Jag minns inte hur bra eller dåliga SJ var så långt tillbaka i tiden.)

Men denna läsart bygger på läsarens association av två textställen som inte har varken direkt eller indirekt anknytning. SJ förklarar överhuvudtaget inte i detta pressutskick vilken förändringsprocess, som Forsberg visat sig klara i det förflutna, som han är tänkt att genomföra. Men horoskopet visar vad styrelsen har för förväntningar på sin nya strålande Sol - de ser löftet om Penningen (Venus) i honom!

Detta bud bekräftas ånyo så det nästan är genant, när man inspekterar det andra ekonomihuset, där Jupiter för maximering av kassan placerat sig och därtill kastar sin välsignelse över det nytillträdande huvudet (Solen)!

Sen börjar problemen!

SJ:s resenärer är den enkla och ansiktslösa massan. Denna betecknas astrologiskt av Månen som sig bör innehar en prominent plats i ett företag som sysslar med allmänhetens transportation. Månen stiger i stabila Oxen i öster. 

Även om ascendenten inte skulle skära Oxens tecken kvarstår det faktum att snåla, fattiga eller kostnadsskärande Saturnus slår klorna i allmänheten (Månen) hela detta dygn. Jag har aldrig sett en så påver komfort som detta! Dessutom finns den giriga demonen Rahu med i spelet så att folket/resenärerna är fullständigt belägrade mellan två onda krafter. 

Argumentet för att SJ denna dag startar ut en resa av bristande komfort (Oxen är vanligen ett mycket bekvämt och komfortabelt tecken), understryks dock av det här lokomotiva kreaturets opposition till partnerhuset (nr 7). 

Det finns en spänning mellan egenintresse och den andra parten i målet - kunderna och resenärerna. Och det är SJ:s ego (1a huset) som klämmer passagerarna (nu 7e huset för partners via muntlig eller skriftlig överenskommelse). 

Märk att Oxens härskare är Venus, så att resenärernas upplevelse av SJ:s service helt och hållet är en funktion av företagens intresse av Pengar för egen del! 

Ett skrämmande och avtändande horoskop av den sämsta sortens pragmatiska rationalism (Blå Luft mentaliserar och räknar enbart på basis av brun-materiella Jord-faktorer.)

Men det är precis vad man kan förvänta sig av västerlandet, där egoprincipen fått dominera sedan vi hoppade på den falska materialismens tåg. Den äldre världsbilden hade metoder - som t.ex. astrologin  stjärntydning - för att bedöma själens kvalitet. Dagens positivist känner bara "kvantitet" - han kan bara räkna i siffror på allt. Och den process som fångats här som en stillbild från den 21 februari 2002 är bara motbjudande i sin själviskhet.

Några timmar in på dygnet har Mars nått in i härskarläge i egocentriska Väduren och eftersom transportmedlens herre Merkurius/Hermes befinner sig i saturniska Stenbocken i nionde huset för samvete och moral, har vi här ett effektivt "egenmäktighetssyndrom" som direkt stänger till all form av hyfs.

SJ blev här en gangsterorganisation. Vad nuvarande vd:n har för horoskop är egentligen ointressant, för han är bara en lakej som stöttar avsikterna som avslöjas i ovanstående mundana karta. Men jag kan notera att han är född Kräfta som så många människor som är gripna av skygglappar och en vilja att mata bara sina egna barn men utvisa alla andra ur landet. 

Vi har sett girigheten i Kräftans provinsiella mentalitet många gånger på bloggen - tecknet tycks ligga bakom svenskarnas rasbiologi under 1900-talet och vi har sett två extremkapitalister tungt under Kräftan. SEB-chefen förnekar att hennes fallskärmar skulle uttrycka girighet medan Mats Gabrielsson har bättre självkännedom och villigt tillstår att girigheten är motivationsfaktorn! 

Och det måste tecknet ha, i en simpel civilisation som bara värnar sitt eget gör Kräftans symbol rasande bra ifrån sig! Indierna har i tvåtusen år vetat detta och placerat "kapitalvaror" under just denna zodiakala princip. (Jag måste påpeka för dem födda i detta tecken att vi talar just en enskild princip här, och inte om en hel människa.)

Men det är ingen större prestation att smeka sina trosfränder medhårs (aktieägarna) - själen visar att den har förstått något först när den kan "älska sina fiender" som en andlig mästare vid namn Jesus sade för en herrans massa år sedan (och mänskligheten har naturligtvis snarast fjärmat sig ännu mer från målet). 

Men hur i hela friden skulle den egoistiska människan, som röstar för en konkurrensutsatt marknad i hoppet om att själv komma undan så billigt som möjligt alternativt bli rik på den, kunna tänka och handla med sin opponents bästa i sikte? 

Så vet vi, per definition, vilka Satans barn i vårt samhälle är. Dessa är då alla primitiva själar som i många fall kan vara skapade av det återvunna materialet från dem som körde sitt kosmiska förtroendekapital i botten. 

Lustigt hur samma pappersstrimlade eller dekonstruerade energistruktur verkar återuppstå och söka sig till rötäggens livsfilosofier ännu en gång... Som om spöket av något förflutet lever kvar även i den nya kreationen.


*****


Tillägg. I efter hand noterar jag hur bloggverktygget registrerade tidpunkten för publiceringen: 14:41.

Bortsett från den symmetriska spegelvändningen, se gärna innebörden för 14 resp. 41 i den kinesiska kosmologin som den presenterats i 3.000 år gamla Förvandlingars bok (I Ching). Kapitel 14 handlar om vari "stor rikedom" egentligen består.

Diskussionen börjar på ett simpelt stadium: rikedom handlar inte om ansamling i sig utan om huruvida den sk besittningen är mobil. Ett trasigt, stillastående tåg är inte alls en tillgång alls.

Längre fram i diskussionen framgår det att rikedom är något som enbart existerar i medvetandet och i dess översättning till fysiska åtbörder. I sista ordet konstateras att rikedom överhuvudtaget inte har med planeten jorden att göra utan med RÄTT förhållande till himmelen!

Bara den i RÄTT förhållande till himmelen välsignas. En astrologisk läsart av detta påstående är fullt rimlig, vilket vi sett på den här bloggen i horoskopen för de verkligt framgångsrika.

Kapitel 41 är inte fullt så filosofiskt. Här beskrivs explicit hur man reducerar sig själv eller andra på överflödigt mervärde som istället bör ställas i det allmänna godas tjänst!

Det vill säga, 41 diskuterar den banala synen på tillgångar som vinstdrivande företag i det kapitalistiska väst har som sin enda parameter när det kommer till kritan.

Här talar vi siffersymbolik "sänd" från tillvarons djupa meningsbärande nivåer, inget som det positivistiska västerlandet ens har det i sig att kunna adressera. Därtill byggde vi oss en alltför snäv bild av vad verkligheten är...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har läst att en grupp nunnor bad för Hitlers själ under en massa år, så att han har fått lämna helvetet. Numera är hans själ inkarnerad i en ung judisk kvinna (!).

Seaward sa...

Där ser man! Och varför inte, Cayces blick in osedda världar rörde dock fortfarande vardandets (lagbundna) ordning (Platon) som ju dock inte är sista ordet i den här kråksången!