Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 augusti 2010

Tvillingarna, Saturnus och skönhet

[Långt inlägg, cirka 10 A4-sidor]

Sofia Vergara. Källa: imdb.com

Efter en rad "djävulska" inlägg, bland annat om den obehaglige "läckaren" Assange som försätter tredje person i fara genom sitt egenmäktiga tilltag,  pendlar bloggaren i självbevarelsedrift åter till en vilsam studie i ytans skönhet!

Jag hittade Sofia Vergare eftersom filmdatabasen IMDBl.com kopplar ihop henne med en annan skådespelerska jag också händelsevis upplever som enormt charmerande - Julie Bowen. Vi återkommer till branschkollegornas astrologiska kopplingar senare.

Vergara är möjligen ett litet namn i filmvärlden, men att hon är där beror säkert på den fantastiska skönhet. Det är förstås det enkla tricket med symmetriska ansikten som gör susen igen, och bakom den här universella enigheten om skönhet ligger förstås "symmetriskaparen" Saturnus (som dock är en rätt tråkig och fyrkantig typ rent psykologiskt).

Saturnus får gärna vara kopplad till Venus. Den här kombinationen kyler ner individerna rätt rejält och den verkar också figurera vid så frusna temperaturer att den blir asexuell eller homosexuell, men den ger remarkabelt ofta vackra drag.

Sofia Vergare / Liv Tyler
(bilderna är några år gamla - Tylers tidigt 00-tal)

Efter att ha inspekterat några foton av Vergara slog det mig plötsligt att hon är lite lik den skira Liv Tyler, fast i latinsk fullblodsversion, så att säga. En snabb beräkning avslöjade att båda kvinnorna var födda med Solen i Tvillingarna! Tecknet är inte känt för att leverera stora skönheter, men här är i varje fall två.

Utfransning. Två och ett halvt år efter övergången till den tajtare sideriska zodiaken har undertecknads intuition för vilket tecken som spelar i människans själ åter börjat vakna till liv, tycks det! Det första året var riktigt oredligt och inga gissningar på soltecken stämde som förr. 

Nu har jag börjat glömma alla soltecken på celebriteter och när jag "gissar" (dvs använder själen/intuitionen) kommer svaren synkade med den sideriska zodiaken, dvs, den som startade hela astrologin.





För Liv Tyler finns födelsetid vilket ger henne en remarkabel födelse inte många timmar efter den exakta fullmånen och just som Solen stiger i öster. Rörliga (sattviska) tecken visar förstås rockpappa Steven och groupiens flyktiga ligg med oäkta och faderlösa Liv som resultat. Fullmånen drar distinkt mot markanta skilsmässor mellan föräldrarna, inte de här slappa sekulära skilsmässorna efter några år, när det inte känns lika kul och fräscht längre.

Det faktum är att Månen börjat färdas mot nedan gör den "naturligt ond" enligt det indiska resonemanget. Därav den röda oppositionslinjen. Jag ska villigt erkänna att bloggen inte varit helt stringent i färgläggning men en tumregeln har varit, "Är den aspekterande planeten naturligt god eller ond?".

Den här gången var färgläggningen viktig eftersom vi genom klockslaget vet att både Sol och Måne är världsligt prominenta (står i framträdande kendra-hus, ascendenten är därtill också ett av kona-husen, som har med andligt självförverkligande att göra).

Notabelt är också att Mars och Venus fortfarande bildar konjunktion enligt indiskt synsätt, fastän de inte ligger i samma tecken. Med någon grad tillgodo kvarstår deras koppling, som jag menar är av ondo eftersom Eld- och Jordtecken sammantvingade indikerar blockeringar och hinder att övervinna. 

Fadern Steven Tylers frånvaro ända in i Livs vuxna liv är säkert inte det enda emotionella problemet här. Den livsglada och impulsiva Mars-Väduren får inte ihop det med den långsamma och sensuella Venus-Oxen. Kanhända är det den här krocken som bidrar till hennes sällsamma utseende för hon är mer gåtfull och mystisk än bildskön eller ens sexuell på Sofia Vergaras sätt.

*****

Men hur lustigt kvinnorna ändå upprepar varandras horoskop. Båda är tajta soli-lunära varelser, en är nymånekvinna och den andra fullmånekvinna. Sofia Vergaras nymåne rymmer också en "naturligt ond" Måne i nedan (i princip klar med förlusten av ljus som indikeras i Liv Tylers horoskop). Men här grönfärgar jag den opposition till Skytten som också hon har. För hur fantastisk är inte en nymåne där den stora välgöraren Jupiter hemma i sitt positiva härskartecken Skytten bestrålar de båda Ljusen?! Godhet, hopp och välvilja!

Faktum är att den här lyckostjärnan är bättre än Liv Tylers ganska begränsade Jupiter i Oxen, där den lyckliga stjärnan begränsas till ganska enkla uttryck: kroppsliga tillgångar, pengar och sensualitet.

Men ska dock inte missa att Liv har en diffus kombination med Venus i härskarläge i Oxens början och Venus i slutet av tecknet. Detta hade inte längre varit en konjunktion i västastrologin men i indisk lära samverkar de i kombination, fastän inte lika starkt som en riktig konjunktion. Gissa om hon har blivit rik på  Sagan om ringen-filmerna och annat sedan karriären som "Steven Tylers glömda dotter" tog fart! Jo, den där fullmånen hade sina kompensationer ändå!

Apropå ekonomi nämnde nyligen skvallerpressen (till vilken vi här räknar DN) att Liv Tyler låtit sig luras av en skönhetssalong hon frekventerade och där ägarinnan dragit stora summor från hennes kontokort. Mars i härskarläge i Väduren i 11e huset för inkomster av karriär (11e är andra räknat från 10e karriärhuset) skickar här en skadlig aspekt ner mot 2a huset!

Man kan också säga att hon bland dem hon tror är sina vänner (11e huset) har framfusiga och själviska element som angriper hennes pengar (2a). Liv Tyler är nog en sådan här person som inte riktigt vet vem hon ska lita på sedan hon blivit upphöjd till gudinna. Fullmånen understryker detta, med tjuvarnas Merkurius bränd invid Solen! Faktum är att horoskopet egentligen inte alls ser vare sig särskilt gynnsamt eller lyckligt ut!

*****

Och skönheten håller hon på att förlora - på vissa aktuella bilder ser hon perfekt ut medan andra antyder en slitenhet jag inte sett förr. Jag utgår från att de perfekta bilderna är manipulerade. Aningen är hennes skönhetsråd både en bedragare och inkompetent eller också skulle hon ha behövt, inte Venus med Jupiter, som kan symbolisera bubblor som expanderar snabbt och sedan brister (åtminstone under störning), utan snarare colombianskans "kyliga" Venus i Oxen med konservatorn Saturnus! 

Någon tid efter det första skönhetsrelaterade inlägget om Yvonne Ryding upptäckte jag att även Isabella Rossellini och Andy McDowell ("Fyra bröllop och en begravning") hade den här frigida skönhetsplaneten. Alla har lovprisats för att behålla ett ungt utseende utan överdrivet plastikfusk. För de två senare också en ohygglig massa år som "ansiktet" för kosmetikaföretag (och Ryding är förstås i samma bransch).

Artificiella och konstfärdiga Saturnus med Venus kan förstås inkludera kosmetiska ingrepp, det ligger i den här ytliga planetens natur att till varje pris försöka "hålla stilen" eller formen.

För det här inlägget kom jag att tänka på en potentiell kandidat ytterligare: svenska Maud Adams, "Bond-bruden", som jag minns från skriverier för många år sedan till och med var gift med en plastikkirurg som hon lät karva i sig lite för att vara honom till behag! (Snabb horoskopuppslagning.)

Wow! Där satt den igen! Saturnus/Rahu i Tvillingarna i 270-graders kontrollaspekt till Venus "upphöjd" i Fiskarna. Och denna Saturnus har ingen liten roll i horoskopet efter som den disponerar över Månen, Merkurius och Mars i formtecknet Stenbocken och även Solen, oavsett om den hunnit nå in i Vattumannen eller står kvar i Stenbockens 30e grad. Och Maud Adams gjorde verkligen "isdrottningen" bra i Bond-filmerna - hon behövde uppenbarligen bara vara sitt naturliga svala saturniska jag.

Apropå kosmetikaföretag ansågs ju även Brooke Shields, dotter till Revlon-chefen, närmast immunt motstå åldrande. Här har vi inte någon koppling Saturnus/Venus, utan tvärtom Liv Tylers Jupiter/Venus. (Även Maud Adams har en Venus aspekterad av Jupiter.) Brooke Shields horoskopet som helhet är dock raka motsatsen till Liv Tylers föränderliga Sattva-tendens, det går i konservationens tröga Tamas.

Sanningen är att jag inte har någon brett upplagd studie på faktorer för "evig naturlig skönhet" att utgå från - dessa är observationer redan under "datainsamlandet". Men Saturnus "djupfrysande" av Venus verkar vara ett spår att följa upp ytterligare.

I avseendet Saturnus som nedfrysare (konserverare) noterar man att Liv Tyler tyvärr har sin i mycket klent läge, i "detriment" (skadad) i Kräftans tecken. Kräftan symboliserar också de mest sårbara - det biologiska och cellulära livets oundvikliga degeneration och slutliga död.

Dessutom aspekterar Livs svaga Saturnus skadegöraren och överhettaren Mars i Väduren, korttänkt och tar impulsiva språng mot "ungdom" för att undvika den otäcka ålder- och liemannen Saturnus i ett tecken som likt alla Vattentecken ryggar inför hopskrumpnande och fulhet.

(Tydliga Vattenmänniskor kan vara nästan fånigt fobiska mot skönhetsfläckar - jag har mött flera Månen i Kräftan som reagerar helt stirrigt på vad de upplevt estetiskt motbjudande - "förnuftet" verkar inte alls inkopplat i loopen utan det är rena och spontant upplevda känslor.)

Jag befarar att Liv Tyler så småningom kommer att sälla sig till den skara av perspektivlöst nerviga Hollwyood-kändisar som febrilt opererar ansiktet för att hålla sig kvar. Mars/Venus i gränsen mellan huvud/ansikte och Mars betydelse av kirurgiska ingrepp gör detta till en trolig prognos. Hon fick ju ett mycket originellt utseende som blev en stor tillgång och jag tror det är Eld/Jord-blockeringen som skapar det personliga uttrycket. Hon ser inte ut som den perfekt symmetriska dussinskönheten.

Men Tylers horoskop har flera frågetecken. Jag tror faktiskt det här är en olycklig människa, trots kändisskapet. Fullmånen sliter och drar ofta i dem som fötts under den, och in- och utsida hänger inte riktigt ihop.

*****

Inget sådant öde för nymånebarnen! Månen är visserligen "bränd" hos Sofia Vergara, så att de här människorna knappast brukar vara särskilt djupa filosofer. De är istället "aktivister" - starkt solära viljenaturer. Det är mer krut i den här kombinationen än där fullmåne driver känsla och kognition i motsatta riktningar, ibland med ren mångalenskap som följd! (Minns någon det tidiga inlägget med hysterikern Jonas Gardells fullmåne i Eld och Luft?)

I samband med colombianskan kastar jag också ut tanken att sex appeal kan följa av Luft och Vatten, vilka annars inte mixar väl. Jag förde saken på tal i samband med skådespelerskan Alyson Hannigan vars sängkammarblick på det här fotot inte går av för hackor (nytt fönster)!  Okej jag använde fotot för att argumentera en helt annan sak, men en sanning behöver inte utesluta en annan...

Hos Sofia Vergara uppstår samma situation som hos Alyson, fast motsatt - Alyson hade både Sol och Måne i Vatten men bådas disponent (Jupiter) i Luft. Colombianskan har både Sol och Måne i Luft men bådas disponent (Merkurius) i Vatten.

Därtill "elektrifieras" Vergaras disponent av sexuella Mars. Här spelar det ingen roll att Mars anses "fallen" i Kräftans tecken. Tvärtom, man kan argumentera att det här är en förträfflig placering för sexköpare (Kapten Klänning!) och sexsäljare! Om andra faktorer instämmer, vill säga. 

Mars i Kräftan är emellertid en besynnerlig placering och i det stora testet på 120 hbt-personer var det här en statistiskt signifikant indikation på homosexuella- eller bisexuella naturer.

Jag vill hänvisa till inlägget om psykiatern Guirdham, Vattenelementet och dess tendens till psykisk kontamination från "andevärlden". Tidigare på bloggen har jag bara talat om homosexualitet som ekon från ett tidigare liv i en kropp av det andra könet, men möjligheten finns också att de här personerna är besatta av andeväsen!

Om den vackra colombianskan är besatt av andar som radiostyr henne har jag inga uppgifter om. Men det är intressant att hon polar med branschkollegan Julie Bowen som extraknäckat som lärare i kundalini yoga och uppenbarligen har intresse för livets psykiska och andliga sidor. Det påminner om den vackra kvinnans fenomenala Jupiter-välsignelse av symbolen för den perfekt androgyna andemänniskan.

Sol och Måne "kvittas" mot varandra vid en nymåne. I religionens värld kallas detta sammangående mellan Ljusen hieros gamos, "sakralt äktenskap". I kristendomen visar sig idén genom tankarna om Kristus som brudgumman och människans själ som bruden (Sol resp. Måne). Minns att gränsen för själens fall ligger vid gränsen Lejonet/Kräftan (Sol resp. Måne).

Julie Bowen/Sofia Vergara. Källa: IMDB 2010

Den mentalt anfäktade formen av Vatten/Luft-syndromet tenderar att dominera på bloggen eftersom det dels är vanligt (en av tre horoskop har ett syndrom i mildare eller mer pregnant form), och många av bloggens fall hittas i tidningarnas skandalskriverier om eländes människor. Psykiatern Arthur Guirdham hade en bindning mellan Vatten och Luft men lärde sig leva med en fot i vardera världen och utvecklade en synsk förmåga ur denna kombination.

Kanhända är colombianskan en av de högt utvecklade själarna på den här jorden? Jupiters högre medvetande dirigerar hennes Sol och Månen - den fördunklande själen - är "bortbränd". Tecknen tyder på att hon är en "direkt kanal"!

Det skulle inte förvåna om hon tillhör "de gamla själarna", med det välsignade utseendet. Det kanske är gamla själar som börjar förvärva de ansiktssymmetrier som vi upplever som skönhet? Det hade varit väldigt intressant med ett klockslag för att precisera VAR Jupiter i Skytten låg på colombianskans himmel. Jag tror inte Solens och Månens dispositör i Vatten (och påeldad av Mars) är en viktigare eller degranderande faktor är den positivt inspirerande Jupiter.

*****

En granskning av kompisen Julie Bowen bekräftar att de två kvinnorna fungerar i varandras sällskap. Sajten astrotheme.fr uppger vagt 12.00 för Bowen, men att det inte är ett solärt lunchhoroskop syns av att ascendenten är markerad på deras karta.

Översätter vi till den sideriska zodiaken finner vi ascendenten i Tvillingarna och Månen mittöver i Skytten! Vergaras nyckeltecken i fokus! Och i övrigt har Julie Bowen en Luft-Sol i Vattumannen och Jupiter i Luft i Vågen för total match med Vergaras luftiga Sol/Måne. Är också Julie Bowen en av "avatarerna" på jorden, måhända? (Se om Dalai Lama här.) Hennes rollspel är precis så svalt och gracefullt som man associerar med Luft. Här finns inget av "sensationalismens" översvallande (tänk politikern Maud Olofssons böljande natur - följden av ett direkt Eld/Vatten-krig).

Hur typiskt att hitta mycket Luft och yoga i kombination. Undertecknad har själv Sol och Måne i Luft och mediterade redan som sexåring - utan att förstå vad jag höll på med. Jag hade upptäckt att jag kunde vända blicken inåt i istället för att fokusera objekt i rummet. Sen satt den pojke jag var en halvtimma på stolen vid lekbordet - fullständigt blickstilla med fokus inåt!

Inte konstigt att kundalini vaknade på några veckor i tjugoårsåldern när jag verkligen började praktisera meditation!

Så det kanske är detta som gömmer sig bakom colombianskan - en frisjäl som via egen upplevelse är medveten om denna frihet?

Troligen årsaktuella foton (2010).
Bakomliggande Sol-Tvillingen  syns alltjämt,
och det verkar som om båda börjat utveckla "hästansikten"!

När jag tittar kritiskt på de här bilderna är det egentligen inte mycket som förenar de båda! Det är märkligt hur psyket fungerar som kan besluta att dessa två hade en koppling vilket sedan bekräftades av den den komplexa mixen av Tvillingarna, Skytten och Oxen.

Det är möjligt att det en vacker dag kommer att gå att beskriva en människa rent matematiskt och att astrologin då kommer att visa sig vara en helt exakt  vetenskap...

Inga kommentarer: