Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 augusti 2010

Rasism bland regeringslakejerna

Horoskopet för integrationsminister Nyamko Sabunis anonyma tjänstemannalakej, han med den skrämmande okunniga attityden att islam är att likställa med nazism  (AB, Expr, SvD), bekräftar tyvärr en stående trend här på bloggen. 

De båda elementen som beskriver den negativa dragningen mot ökande begränsning eller jordiskhet (Vatten- och Jordelementet), saknar per definition inte bara religiös- och filosofisk sensibilitet - i ateismens förlängning finner vi också att fri lejd ges för allt mer irrationella attityder. 

En världsbild baserad enbart impressioner av det biologiska livet (naturalism) ger en patetiskt förkrympt människa som ibland helt saknar kapacitet att höja sitt medvetande. Den sanna insikten om livets principer ges inte i den sublunära, biologiska sfären, utan enbart i den supralunära, himmelska sfären. 

Naturligtvis har vi William Blakes naturlyriska utbristande att "i varje litet sandkorn" (kan det gudomliga skönjas) men han var ett unikum. De döda köttmänniskorna, indoktrinerade att bara tro de är en biologisk mekanism, kommer i allmänhet inte i närheten av Blakes mystiska genomskådande av Naturen.

I fallet med den vanartiga byråkraten visar sig återigen Kräftans tecken dominera, det som jag fann som en minsta gemensam nämnare då jag gick igenom de svenska förespråkarna för rasbiologi på 1900-talet. Kräftan är i sig en neutral symbol och beskriver hela den sublunära sfären, dvs Naturen med stort "N", och inom denna också den biologiska naturens försvarsmekanismer förutan vilka livet skulle "bränna ut sig". Tänk dagsolens hetta mot månens och nattens svalkande återställelse.

Men Vatten i överdrift ger ett patologiserande mer upptaget av sina inre anfäktelser än av att förvissa sig om objektiva fakta eller stämma av mot den högre, supralunära verklighetens lagar. De här typerna stänger både dörrar för andra och sina egna sinnen mot allt de inte redan känner till och är trygga med. Det är uppenbart att den här rasisten tillhör en sådan här enormt primitiv typ.



Notera hur mannens förkrympta öde börjar byggas redan med de stora penseldragen för själva året: Saturnus - den materiella formen - passerar Oxen, ett distinkt ofilosofiskt tecken som ofta identifierar sig stenhårt med den egna lokala myllan.

Det är ingen slump att hans födelsedatum gick att sortera fram bland några alternativa Henrik från samma år genom att en bekant fotat honom och detta foto visar sig matcha Expressens bild och att vännens blogg heter homeland:malmö. Notera det förkrympta lokala perspektivet i bloggnamnet - precis vad vi talar om när vi visualiserar "Saturnus i Oxen"!

1972 är alltså ett "simpelt" år att födas i, och de nobla själar som ville ta plats på jorden då, gjorde det genom "precisionslandningar" när andra planeter höjde "vibrationen". Grundbudet Saturnus-Oxen indikerar i sig bara total kollaps in i en blind identifikation med den egna kroppsligheten, en sjuk äganderättskänsla (och snålhet!) och en hoper andra sura uttryck för en oreflekterande materialism.

Efter att den sjunde kretsen har lagt formen för perioden, broderar den expansiva Jupiter på anslaget tema. Här hittar vi en i sig alldeles förträfflig Jupiter i idealistisk Eld, filosofiplaneten är hemma i sitt eget positiva tecken Skytten.

Men som vi sett i horoskopet för den smygrasistiska borgerliga politikern Tobias Billström, kan Skytten som "avlägset folk" ibland kombineras på ett olyckligt sätt med Jordtecken så att Eld/Jord-konfrontationen uppstår. Skytten/utlänningar blir ett problem i de här andligt skadade människornas ögon!

Det förvånar inte alls att hitta samma grundläggande tvärlåsning hos utredaren på integrationsdepartementet. Redan de två yttersta planeterna låser temat "identifikationen med den egna myllan" (Saturnus-Oxe) mot temat "expansion av främmande folk" (Jupiter-Skytt). Jupiters expansion är blir av Oxens vanvettigt begränsade, territoriella (och i förlängningen nationalistiska) perspektiv.

Och efter att ha noterat den våldsamma mängden planeter i Kräftan ("skydda våra gränser") - alla disponerade av astrologins känsligaste månplacering (Månen "fallen" i den av vämjelse fyllda Skorpionen) - då tror jag ingen som studerat några dussin av blogginläggen kan undgå att se den stora Gestalten.

Vi människor tror vi är så unika, men egentligen är vi otroligt förutsägbara. Gudarna knådar oss som det lyster dem, och på det här varvet får Emilssons ande finna sig i att spela rollen av ett riktigt lågt avskum. Vad hans själ ville genom att haka in i kosmos under signaler som dessa och den mediebomb som bara väntade på att hända, var förstås att VAKNA UPP. Alla själar kommer till jorden för att få se vilka de egentligen är, och, om så krävs, sätta in motåtgärder.

Syns då intelligens nog i horoskopet för att inte bara vakna upp om att man sysslar med något som inte stämmer med verkligheten, utan också förstå vari den egna avvikelsen från den himmelska normen (varpå mänskligheten grundat sina lagar och moraliska normer)?

Nej. Saturnus från primitiva positionen i identifikation med det jordiska jaget binder hårt till Kräftans sublunära instinktivitet. Det här skruvstädet vet jag inte om någon skulle kunna ta sig ur! Den här själen kan bara dunkelt lära sig genom känslor och yttre sinnessignaler. Den har tappat all kontakt med det inre, andliga. Kanske ett mirakel skulle kunna bringa Jupiter i Skytten att börja fylla sin egen funktion här.

*****

Jag har en enda bekant född samma år, på våren, och med samma enda placering i Eld. I övrigt bara lergegga från Jord/Vatten, fast lite annorlunda fördelad över tecknen.

Intressant nog skapade där Solen i Fiskarna en fullständigt omvänd syn på främmande folk. Sjukt dövörad för filosofi eller religion hade människan å  andra sidan turen att få en olycklig start i livet och en usel familjemiljö. Hamnade i fosterhem vid 12, flydde fosterhemmet och blev en smula "förvildad". Kriminella eskapader.

Men, det goda med Sol-Fiskarna som ett identitetslöst "losertecken" är att detta ledde till enorm medkänsla med hemlösa minoriteter av alla de slag. Vederbörande har självinsikten att den egna hemlösa tonåringen ligger till grund för den här förmågan att identifiera sig med samhällets underdogs.

Med sin enorma andliga apati hör jag inga tecken på idealitet eller supralunär medvetenhet alls, så ömmandet för utsatta tycks vara en effekt av det här livets öden och äventyr. Jag misstänker en arrogant själ i det förflutna och jag tror mig veta i vilket århundrade jag träffade vederbörande förra gången! Den människan hade makt över andra en gång i tiden. Och, som så ofta, misslyckades med att hantera makten.

Själen "straffas" nu (eller väljer ett "korrigeringsliv") genom ett livsöde av typen "hem- och därmed identitetslös". Genom att fråntas identitetsskaparen Oxen/hemmiljö, öppnas istället det solära livsuppdraget, som var att såsom Fisk (en utan egokänsla) prova ett vandrarens liv. Och därmed öppnas också blicken (Solen) för andra rotlösa fiskstim.

Livsödet arbetar på att ingjuta humanitet i människan, ödet håller på att bygga om själen genom att först reducera barlasten och sedan bygga in nya erfarenheter! Märk att det här måste gå genom de fem yttre sinnena när Jord och Vatten dominerar så totalt! Det man inte tänka ut på Intelligensens nivå, det kommer via kroppsliga känslor istället.

Individen har en dragning mot naturen - gärna öde natur - är en typisk funktion av den extrema övervikten av Jord och Vatten och att Saturnus i närheten av Venus tenderar att skapa en solitär människa. Saturnus dödar mycket av Venus naturligt associationssökande och vederbörande har uttryckt sina tvivel om att någonsin kunna leva med en annan. 

I ett annat land än Sverige, och i en annan tid, kunde hela befolkningsunderlaget utredas. Har t.ex. en sådan period som 1972 resulterat i oproportionerligt många "sterila" livsöden, dvs barnlösa och kanske inte ens gifta? Jämför steriliteten i Svenska kyrkans horoskop för ja till homoäktenskap, där Saturnus "fryser" Venus, precis som i de två horoskop jag här pratat om. (Venus gick retrograd 1972 och återfinns därför i Oxen både tidigare under året och långt in på sommaren.)

Skulle svaret på en kombinerad sociologisk och astrologisk undersökning bli positivt, då vet vi att vi är barn av stjärnorna snarare än den svenskens tummetottstora "socialrealistiska" verklighet. Att vissa kosmiska signaturer t.ex. minskar fertiliteten av bara den anledningen ATT DET SÅ VAR MENAT.

Den undersökningen kommer nu aldrig att göras i Sverige, för vårt nationella karma är inte tillräckligt lysande. Den här bloggens små stickprov på verkligheten är allt vad svenskarna får (de utvalda som hittar hit, vill säga).
:-)

6 kommentarer:

Johnny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Försvarare av "främlingsfrihet" som inte med ett enda ord omvittnar att de uppfattat sakfrågan - astrologiska markörer på inskränkthet - får se sina pamfletter raderade.

Anonym sa...

Rasism är att se en RAS eller ETNICITET som mindre värd. Inte en religion/ideologi.

Inskränkdhet eller inte.. Flumpelle.

Daniel sa...

din jävla galning. känner du verkligen homeland-Micke?

Anonym sa...

Vad har ras med saken att göra? Du trollade bort dig själv redan från början.

Seaward sa...

Kommentarer till inlägget avstängda eftersom ämnet drar in en lekstuga av småungar som varken har kapacitet till eller intresse av symbolanalys.