Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 augusti 2010

Danska bordellmammans horoskop


Paret Erik Damgaard och Anni Fønsby

Samhällets bottenskrap förevigade på foto - plastmänniskorna! (Själva tror de att de lever livet!) Jag ger den imponerande f.d. rymdflygsingenjören och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith alltmer rätt som i it-teknologin såg Djävulens direkta arbete! För det är väl ändå rätt uppenbart att it-miljardären Erik Damgaard, vars hustru bordellmamman parrtar med Britney Spears och Paris Hilton, varit med och hjälpt igång hennes omfattande bordellnätverk i Danmark! Han kan åtminstone inte ha varit omedveten om vad livskamraten hade för sig.

Det här kastar förstås nytt ljus över även svenska it-aktörer, som internetleverantören Bahnhofs Oscar Swartz som alltid är ute och propagerar för dunkla saker på nätet i samband med sex och minderåriga, eller för den delen Piratpartiet, som i princip nu är avslöjade som ett tillhåll där pedofiler är välkomna. Fast det var en annan person som fick gå sedan partiledaren Falkvinge råkat uttrycka sig lite...klumpigt i frågan om rätten till pedofila sexbilder.

Bland it-nördarna hittar vi alltså de allra mest psykologiskt inkrökta och störda människorna - de som inte har någon rimlig moraluppfattning kvar (eller aldrig utvecklat den) efter att ha levt för länge i den alltför begränsade verklighet som programmeringsreglerna utgör. (Jag var i branschen några år och kan vittna om den hybris dessa genuint otroende människor odlade - de trodde de var gudar bara för att de kunde sköta plåtmaskiner och fylla dem med lite kvasiintelligent beteende.)

Intressant och talande nog hittar vi hos det här äkta paret en tydlig ådra i Luftelementet - båda har såväl Sol som Måne där. Detta är intressant eftersom de som torskar på sina drifter påfallande ofta ligger och simmar i Vattenelementet. Här har vi istället "övergudarna", de som via planläggande Luft skapar situationen för torskarna.

Särskilt Anni, som är den som står åtalad som bordellverksamhetens ansvariga, har Månen i Tvillingarna - tecknet vars härskare Merkurius alltid agerar som en förbindelselänk eller kommunikatör. Merkurius "kopplar". Fascinerande nog är hennes Sol av typen Vågen, vilket i en primär betydelse signifierar sexuella unioner.

Då bloggaren själv har exakt samma Sol och Måne utan några som helst ambitioner i den här riktningen, är det uppenbart att det händer mer på danskans himmel - andra saker som sänker horoskopets gynnsamhet. 



Från det som kan sägas utifrån hela dygnet råder blandad konfekt på himmelen. Å ena sidan en bra aspekt från Jupiter i härskarläge i Skytten - "framgångar i utlandet" - vilken involverar Månen i Tvillingarna. Det här fartiga och positiva sinnelaget tar kraft av den märkliga månnodsaxeln. Där bidar jag min tid och studerar när den dyker upp i horoskop efter horoskop och försöker förstå dess funktion.

Uppenbarligen hjälper den ofta till kändisskap eller framgång, men den har, som sagt, ytterst dåligt rykte i indisk astrologi. Norra månnoden hotar med girighet, och här har vi både Rahu och den expansionslystna Jupiter tillsammans i Skytten. Väl mycket expansiv "bubbla"?

Visst, en läsart (i backspegeln) är parets spektakulära jetsetliv (utomlands/Skytten). Minns hur sagan Elin Nordegren/Woods också tycktes bygga på en Skytt (utlandet) som gav henne total jupiterisk framgång.

Men, som den brittiske mästerastrologen Charles Carter sade, apropå "onda" och "goda" planeter, "Det är Jupiter som gillar de lätta pengarna, inte strävsamma Saturnus". Anni Fønsby har definitivt en kontakt med ytlig och lättfångad rikedom genom den här ytterst kreativa aspekten mellan Jupiter och hennes personliga Måne (som därmed också kommer att återverka på hennes vardagliga liv).

*****

Expressens historia är dock en annan än berättelsen om det joviala sinnelaget. Här tecknas en ond yrkeskvinna som örfilade sina horor och röjde deras sexarbete för anhöriga i ren och skär illvillig elakhet. Och här måste tyvärr Merkurius två tecken stå till svars.

Förtal och elaka tungor ligger under Tvillingarna och Jungfrun, vilket jag helt nyligen konstaterade. Hos bordellmamman är det extra känsligt eftersom Sol-Vågen som borde ge social kompetens baserar sig på en fallen Venus i Jungfrun och som infekteras av Mars som i ett mentalt tecken kan bli vass och elak.

Den här libidinösa överladdningen som tycks ha stannat i intellektet, går lös på Jupiter/Rahu i Skytten och här bekräftas att den expansiva kombinationen inte är måttfull och balanserad. Det finns, som jag ser det, ingen chans att denna Jupiter, trots härskarläget, kan representera någon av planetens noblare sidor. Är detta religion eller filosofi är det en djupt korrumperad lära!

Därför är det bara en teknikalitet att jag ritade Jupiters opposition mot Månen som grön. Visst, den har bjudit på framgång och glamour, men sinnet (Månen) är också färgad av den mindre trevliga natur som en Jungfru med två illa placerade planeter är kapabel till. (Våldstäktsdömde Tito Beltran har f.ö. också Mars i Jungfrun, och jag lutade länge åt - från det man kunde se av horoskopet - att han var oskyldigt dömd, men jag vet faktiskt inte.)

Till sist måste man också notera att bordellmamman har den sataniska axeln mellan Oxen och Skorpionen, en väldigt negativ axel som tycks binda många till låg hedonism. Här bildas emellertid axeln av två "osexiga" planeter som ingen av dem förmår njuta, Saturnus och Merkurius. Tvärtom är det här en iskall och kalkylerande kombination som vi också såg i horoskopet för sociopaten Tiger Woods som höll masken i varje läge av skandalen med sina otrohetsaffärer.

Merkurius är förstås handelsmannen som vi redan identifierat som kopplaren i bordellverksamheten, och Saturnus är en allmän organisatör. Så planeterna beskriver, som sagt, inte en torsk utan den som tillhandahåller den sataniska världens njutningar för torskar.

Det är ganska fascinerande att Rachel Uchitel, Tiger Woods "nattklubbsvärdinna" (ska man kalla det en slags bordellmamma light?), var född samma dag, månad och år som golfproffset och således hade samma iskalla Merkurius-opposit-Saturnus, en kylig och effektiv organisatör!


*****

It-miljonären och maken Erik Damgaard visar hur lika barn leka bäst. Också hans horoskop kan sägas i dominerat av Luft och Jord, tänkande och planering, men enbart kring materiella ting. Här är emellertid det enda inslaget i Eld den giriga demonen Rahu i Lejonet. Men det kan räcka eftersom den aspekteras av ett flertal planeter i Vattumannen.

(Den närmast klockrena konjunktionen mellan en fallen Jupiter och Stenbocken inträffar f.ö. i Stenbockens andra grad. Inte heller denna Jupiter tycks ha särskilt mycket med strävan efter mänsklig nobless att göra.)

Den som känner för det kan prova den horoskopkartan mot kända fakta kring hans liv och karaktär.




Kvällsposten/Expressen skrev om det danska rättsfallet.

Inga kommentarer: