Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 februari 2010

När människan blir värd för sin drift (Skorpionen)

Oscar Swartz, själv en femtioårig grundare till telekomföretaget Bahnhof, ogillar i en debattartikel på Newsmill diskussionen om äldre mäns jakt på unga sexobjekt på nätet. 

Han vill hellre kalla sig själv - ursäkta, de som sysslar med det här - "något äldre, inte 'gubbar'". Förgubbandet tycks honom tillräckligt osmakligt för att föranleda citationstecken fastän rent logiskt helt omotiverade.

Vad jag påminner mig var Bahnhof  i sin ungdom något av en radikal uppstickar-ISP och hemvist för en och annan mer ljusskygg verksamhet, och nu säkerligen också chattfora på vilken herrar i entreprenörens egen ålder bedriver "gromning". Det är därför inte förvånande att höra något krystat och desperat i Swartz reaktion på att medierna nu inspekterar såna grenar av nätet han står som värd för.

Han uppsöker forskning som sägs ge vid handen att det här är ett icke-problem, men i redovisandet av rönen faller det sig inte bättre än att han snubblar i en freudiansk felsägning:

"De äldre ljuger sällan om sin ålder och då ofta genom att bara dra av några år."

Andra ledet följer inte på det första, och språkrättar man Swartz, säger han att dessa bockar i hans egen generation faktiskt ljuger om sin ålder genom att dra av några år. Illistiga rovdjur, inställda på att nedlägga en antilop vid vattenhålet genom försåtlig täckmantel.

Astrologiskt står det helt klart vad det är för arketypiskt psykologiskt komplex som talar genom denne Swartz redan efter några meningar. Redan efternamnet, en bantat variant på tyska ordet för "svart", säger allt. Vi har här att göra med en födelse i det mörklagda och insynsskyddade sexualtecknet Skorpionen! (För en annan studie i Skorpionens vilja att hemlighålla och sprida anonymiserande rökridåer, se Unni Drougges starkt skorpioniska horoskop - öppnar i nytt fönster.)


Men Skorpionen representerar inte erotiken som en lustfylld konstart utan det blinda och tvingande libido som motsvarar Naturens elementära process för reproduktion av nya instanser av livsformerna. Detta är inte en verksamhet på människans nivå, utan subhuman drift. Moder natur kunde inte hittat en bättre apologet än Oscar Swartz för att slå ett slag för den normlösa sekulära kulturens bejakande av vilka uttryck som helst. "Anything goes."

Den äldre världens hederskulturer med allt vad den innehåller av patriarkalt förtryck av kvinnans sexualitet hittar i Oscar Swartz sin precis lika urspårade motbild, där djurkomponenten inom mannen kräver sin rätt att få dominera. Var är skillnaden?

Bloggens återkommande läsare har under ett års tid sett en chockerande mängd psykologiskt skadade Skorpioner passera revy här. Ömsom har de varit massmördare, och ömsom sexualmissbrukukare. Inte sällan har de varit perverst inriktade på vampyrism i olika former - Skorpionens stingande gifttagg är ett motiv som överlappar med zodiaktecknets negativa polarisering - det suger sin näring från andra.

Ett uttryck för denna parasitegenskap ligger listigt kodifierad i zodiaken genom att Skorpionen följer Partnerns tecken Vågen, och precis som Oxen följer på Jagets tecken Väduren och signifierar pengar, blir nu Skorpionen det andra tecknet räknat från Partnern. Skorpionen fokuserar därför också "andras pengar" utöver dess mer kända konnotationer som sex, döende, förgiftning och parasitism.

Bara häromdagen hade jag apropå unga aktrisen Amanda Seyfrieds vettlösa anspråk på gage för en uppföljare till "Mamma Mia!" tillfälle att orda om den girighet som vissa lägre typer av Skorpion har gemensamt med (lägre typer av) Stenbocken, den klassiska julsagans mr Scrooge.

Men där Scrooge är en allmänt förtorkad misantrop (Stenbocken symboliserar patriarker och åldermän), där står Skorpionen för ett besatt och fixerat sugande av andras liv eller pengar (penningen är en markör för tryggat liv). Det är i den riktningen vi måste söka förklaringen till varför så många beryktade massmördare fötts med Solen eller Månen i Skorpionen.

Psykopatologiska människor symboliserar något för sig själva, och det är dessa underliggande motiv arketypisk astrologi iakttar! Jag nämnde ånyo Tele2-chefen i samband med Seyfried, och när vi via Swartz återigen hittar en ISP-chef i Skorpionen tycker jag nog att mönstret blir ännu något klarare: dessa skorpioner suger blod ur infrastrukturen, de lever på sina kontraktsbundna partners (Vågen) avgifter, ofta via horribelt överdrivna taxor.

Här är det viktigt att påminna sig att ingen levande människa är ett zodiaktecken! Den som identifierat sig med ett tecken har begått ett katastrofalt tankefel, abdikerat sin status som fri ande. Astrologin beskriver transpersonella motiv, arketyper, vilka lever och har sitt varande i en psykisk region som djuppsykologin vet mer om än biologerna. Astrologin är inte en naturvetenskap eftersom samtidens materialister sökt mörka det faktum att Psyket äger logisk prioritet i förhållande till dess upplevelser.

Eller med andra ord: medvetandet fanns före världen! Astrologin är studiet av enskilda medvetandeväsens själsliga innehåll såsom det avtecknas via stjärnhimmelen vid deras födelse. Och himmelen är också innefattad i medvetandet. Se t.ex. Wikipedia för panteism eller panenteism för mer information om den här filosofin.

Enligt denna syn på verklighetens beskaffenhet äger inte Oscar Swartz sitt eget liv eller sina åsikter. Han är bara, i kraft av sin födelse, en svängdörr genom vilken vi kan studera hur ett visst förhållningssätt till livet yttrar sig, och på vilken nivå. Och nog är det en väldigt tydlig skorpionisk princip han ger röst åt och därtill en basal typ av Skorpion! Ett arsels åsikter fastän väl maskerade skulle man kunna säga, medveten om att Skorpionens tecken fysiologiskt korresponderar inte bara till könsorganen utan också till anus!

Det här skorpioniska horoskopet kan inte studeras i djupet eftersom den viktiga personlighetsskaparen Månen lämnar sitt psykologiskt mest debila läge i Skorpionen redan under sena morgonen och intar Skyttens tecken - bara för att där hamna i klorna på den diktatoriska kontrollplaneten Saturnus. Vidare lämnar den förklenade (debila) Venus (pengar & horor) Jungfrun vid 18-tiden på kvällen för att tillbringa dygnets sista fjärdedel i starkt härskarläge i den idealistiska kärlekens tecken Venus.

Rent spontant känns inte Venus i Vågen rätt för en man som så tydligt sjunger den blinda instinktens lov bakom sina svepskäl - som att unga flickor skulle vara intresserade av "vuxenlivet", dvs att krypa till sängs med sin egen far. Vi vet alla att ung kvinnlig prostitution enbart handlar om att komma åt "gubbslemmens" stålar!

Däremot rimmar pengarnas planet Venus, debil i materialistiskt orienterade Jungfrun, perfekt med en självtjänande syn på kärleken. Venus i Jordelementet är en första indikation om sex mot betalning. För Swartz egen del räcker det här med att peka på att han som chef för en ISP har ett avgjort intresse av att denna verksamhet online får fortgå. För det är ju skorpionens vampyriska sugande av "andras pengar" som är hans egen livsnerv och aktiva förvärvskälla (Solen = aktiva dagarbetet).

Jag kommer här att tänka på ett av de många suspekta skorpionhoroskop som resulterat från skummandet av tidningarnas skandalrubriker, och det är "Toppchefen". Fallet var, om jag minns rätt, också känt som "Kopplerihärvan", och det handlade om män som gängbangade unga kvinnor, vilka i sin tur har vittnat om att de ville åt pengarna för att köpa sig banala statusmarkörer som väskor av rätt märken, osv. Ett prima exempel på den allra lägsta sortens Skorpion och vampyrism med andra ord.

Det horoskopet granskade jag i Astrologin röjer toppchefens sexuella avart, och givet en födelse för Swartz innan Venus hinner räta upp sig ur sitt fallna läget i den "obefläckade flickans tecken" (Jungfrun), ser vi ganska väl i vilken liga han hör hemma - arketypiskt talat!

*****


Anmärkning om liemannen Saturnus roll i horoskopet.

Kontrollplaneten lamslår och söker kontrollera kärleken och pengarna via sin framåtriktade 270-gradersvinkel intill Venus lämnar Jungfrun strax före 18.00. Lustigt nog kan aspekten läsas som "gamla gubbar greppar unga oskulder" eftersom Saturnus representerar ålderdom och Skytten är ett positivt och upplevelsehungrande tecken.

"Vitala gubbskrällen" är just vad Swartz pratar om fastän han hellre vill manipulera de exakta årtalet lite mer till sin, ursäkta deras, fördel. Notera särskilt att den gapande giriga Rahu (drakhuvudet) är kombinerad med Venus, vilket säger en del av horoskopinnehavarens lystnad och vilja att saturniskt bevara hans egen verksamhets status quo!

Redan cirka klockan 9.38 på morgonen når Månen Skytten men detta förbättrar inte dygnets moraliska egenskaper eftersom sinnelagets planet nu lamslås av samma Saturnus och dess minst sagt tvivelaktiga koppling till den unga och orörda flickan!

Därtill bevaras sinnelagets osunda bindning till den blinda sexualimpulsen eftersom Månen nu ligger i ett jupiteriskt tecken och disponeras av "förökandets" planet som själv låg i Skorpionen. Vid en födelse riktigt tidigt på dygnet stod det debila skorpionpsyket i direkt kontakt med samma Jupiter, så den här förändringen av Månens placering är lite av "ur askan i elden".

Frågan om exakt hur djupgående moraliskt bankrutthet horoskopet indikerar kan inte avgöras eftersom exakt födelsetid saknas. Men jag kan nämna att jag hittat fruktansvärt problematiska naturer den här senhösten 1959. Ämnet intresserar mig då jag själv är född samma år, just innan en tids av mörker belägrade Världssjälen!

Se också horoskopet för den sexualfixerade massmördaren Ted Bundy för en "artbesläktad" skorpionhimmel av det överdeterminerade1 slaget.


_____
1. Psykologisk ordlista

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klockren analys :) Har funnit en ny favorit plats på cyberhimlen. Ska läsa igenom allt. mvh Liv

Seaward sa...

Tack för kommentar och för att du tog dig genom några felstavningar (ännu ett inlägg jag glömt att lusläsa)!

Anonym sa...

Jag har råkat ut för honom i en debatt och det var inte kul för han ville bara förnedra. En riktigt svart och obehaglig nästan djurisk individ.