Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 mars 2009

Astrologin röjer toppchefens sexuella avart

I historien om gruppvåldtäkter regisserade av den sk Toppchefen på ångerfyllda unga lycksökerskor, som nu rullas upp i Solna tingsrätt, finns det bara förlorare.

Lite forskning på nätet ger strax födelsedata med vars hjälp man kan söka förstå mentaliteten hos spindeln i nätet via världens äldsta slag av psykologi - astrologin.
Det kommer knappast som en överraskning att alla de mest suspekta kandidaterna står på rad för en vittna om en individ som verkligen vill skända allt han vidrör!

Följ med i en genomgång av de uråldriga motiv som lånar sig till antagandet att det var Ödesbestämd Tid för en solkig själ att födas och agera ut sin innersta störning. En liten varning dock: ett antal begrepp kommer att introduceras och texten kräver sin bearbetning - som vilken rebus som helst.



Horoskopet är ställt för själva dagen för toppchefens födelse. I bristen på födelsetid vet man aldrig säkert vilka av ingredienserna på himlen som träder i förgrunden och definierar individens karaktär och livsöde.


Just det här året, månaden och dagen spelar det inte så stor roll, för som antytt råder tydliga tecken på sexuell dysfunktion, vilka mer eller mindre torde märkas hos många människor som föddes runt den här tiden.

Men eftersom astrologin anses förlegad i vår tid, är det aldrig någon som går igenom livsödena för samliga barn födda, säg, plus/minus tre dagar före eller efter ovanstående födelsedag. Få har längre någon aning om hur KONKRET Världssjälens inre rörelse (pathos) tar sig uttryck i en serie besläktade livsöden under en viss tid.

Uttrycken kan bli skilda, någon kanske överkonsumerar porr medan andra agerar ut problemet och en tredje helt sublimerat obalansen så att man får en städmaniker. (Tänk: en dammsugande Freddie Mercury iförd damunderkläder i gamla rockvideon "I want to break free"). Den som är skicklig på att se underliggande motiv missar dock sällan vilka astrologiska symboler som är i rörelse bakom ytligt sett skilda fenomen.

Toppchefens horoskop visas här som den "naturliga zodiaken" där varje tecken är kopplat till sin egen "tårtbit". De 12 husen har innebörder som ofta är mycket snarlika zodiaktecknens.

Chefens Sol i Skorpionen tillhör de 20% där den västerländska zodiaken händelsevis fortfarande visar "rätt" tecken trots att den gradvis kommer allt mer ur led. Även med den astronomiskt korrekta sideriska zodiaken föddes mannen att verka MOT Skorpionen som sitt yttersta mål.


Och Skorpionens tematik är väl känd: förruttnelse, härsknande, förgiftning och slutligen död. Att sexualiteten sorterar under detta tecken måste fattas ur astrologins större, filosofiska perspektiv: det är sexualakten som startar den biologiska processen av fysiskt förfall och slutlig död. Det är därför impulsiva Mars är både Skorpionens och Vädurens planetära härskare.

Väduren representerar det nyfödda barnet som vanligen gör entré i vår värld med huvudet först. Fysiologiskt signifierar Väduren hjässan och huvudet allmänt. Varifrån kommer då Väduren - det nya individuella livet? Jo från döden - från moderns underliv. Skorpionen korrelerar fysiologiskt med underlivet, könet och anus!

Död och pånyttfödelse - hela det biologiska kretsloppet (och reinkarnationen) ligger symboliskt kodat i zodiaken! Berättelser som förts genom historien i väntan på att mänskligheten ska mogna så pass att den åter kan förstå livets stora lagar.

Zodiaken är ett
större paradigm än dagens biologi har kunskap om, och det är därför särskilt biologer är så oförsonliga mot andra modeller än deras egen. Någonstans vet de att de inte sysslar med hela verkligheten...

Nu är inte precis alla Sol-Skorpioner sexuellt fixerade. Men arketyper (till vilka zodiaktecknen kan räknas) är inte bokstavliga beskrivningar, utan bara platshållare för en serie besläktade fenomen. Farmakologin eller kemisk manipulation (gifter) av kroppen är t.ex. en lika giltig manifestation av Skorpionens princip som den sexfixering som är dess mest kända attribut. Men i fallet toppchefen har äpplet verkligen inte fallit långt från trädet!

Att vara född i Skorpionen är självklart inte patologiskt i sig, men stämmer till eftertanke för den filosofiskt lagde. Varför reinkarnerade den här själen för att jobba på dödsmotivet i detta liv? Är det surdeg (gamla obetalda synder) eller är det en direkt vilja att komma längre i sin förståelse av död och degradation som fenomen?

Det är här det krävs ett födelseklockslag för att säga mer. Vår Solen i Skorpionen måste hitta ett världsligt hus (livsområde) att verka genom. I ett fall av påtagliga problem med intelligens och uppfattningsförmåga kunde undertecknad notera Solen i det materialistiska och fysiskt orienterade Jordtecknet Oxen - individen var självklart ateist och extremt orienterad mot konkreta föremål.

Men det är först insikten om att Solen lyste inifrån Skorpionens eget åttonde dödshus som förklarar intelligenshämningen och vederbörandes fixering vid andras pengar (som var avsevärd)! Oxen symboliserar som bekant "egna pengar" och "egen njutning", men Skorpionen är ett negativt tecken som därmed negerar allt det Oxen förfogar över. Skorpionen som Den Avundsjuke, Den Ogine!

Där Oxen fysiologiskt är mun och svalg - den orala fasen då man slickar på och stoppar allt i munnen - där är Skorpionen den anala fasen - fixeringen vid området där skiten kommer ut. Att ha oralitet i det anala huset för förruttnelse och elimination tyder på svåra problem av många de slag! En kortslutning av symboliken - "Ät skit" skulle man kunna säga.



Oxe och Skorpion: från munhåla till analöppning.
Jord och Vatten håller sig till den fysiologiska verkligheten


Exemplet med den "felkopplade" Sol-Oxen anknyter till toppchefens horoskop, för även här kombineras Skorpionens nedbrytande verksamhet - via sitt skämda och inspärrade Vattenelement (de sura magsafterna) - med Jordelementet.

(Skorpionen som art är en mästare på att hålla inne sin vätska för att överleva i torra ökenområden, härav föreställningen om dess gift som ett skämt internt vatten som borde ha cirkulerat och syresatts.)

Men nu är det inte Oxen utan Jungfrun som representerar det som Skorpionen har att assimilera och eliminera såsom kroppen bryter ner föda och eliminerar det oanvändbara.
Jungfrun är i västerländsk tradition känd som den prydliga och rena - hyperhygien. Denna innebörd klarnar om man vet att det opposita tecknet är en kompletterande motpol.

Och Vattentecknet Fiskarna är kända som ett kaotiskt och besmittat tecken - till dess "naturliga" tolfte hus hör bl.a. innebörder som "slutna vårdinrättningar" där de vistas som av olika anledningar inte fungerar i det vanliga livet.

Det är väl en tragisk ironi att Curt Cobain innan självmordet klottrade ner en rad om "stackars lilla jesusbarn" - en allusion till det martyrkomplex han lagt sig till med och som fick honom att ta sitt liv.

Martyren eller offret sorterar under Fiskarnas tecken, men ironin låg i att Cobain, som alla andra i väst, följer den felaktiga zodiaken. I själva verket var han inte alls född i Fiskarna utan i Vattumannen! En påminnelse om vilken makt blotta föreställningen kan ha över en människa!


Det är i skenet av den hopplöst besmittade, skändade eller orena Fiskarna man måste se Jungfruns neurotiska purism och renlighetsiver på motsatta planhalvan. Notera att Fiskarna också symboliserar vaginan, så det är inte lite av kulturellt samlade föreställningar som ligger inbäddade i zodiaken.

Jungfrun förstår nu inte att vaginans orenhet är en metafysisk berättelse - som har nära samband med hur själar i sängkammarens nöjden "dras ner" till jorden och blir människor. Som det materialistiska Jordtecken Jungfrun är, reducerar hon tanken om vaginans besmittelse till en bokstavlig sanning och börjar köpa upp sig på all världens hygienartiklar!

Hela vår sekulära (ateistiska) kultur kan sägas drabbad av liknande "literalismer" - utan att vi märker något beter vi oss som spratteldockor och agerar ut metafysiska, andliga sanningar på ett perverterad fysiskt sätt! Vi förstår inte att vi bara symboliserar! Mänskligheten är zombies och det är någon annan som drar i trådarna!

Man ska dock inte glömma att det är i Fiskarnas tolfte timma själen "ger upp" och inför sin omöjligt degraderade position ödmjukar sig och vädjar till Gud om syndernas förlåtelse.

Zodiakens berättelse i 12 kapitel slutar därmed med det Vattentecken som inte längre står för Skorpionens allt mer skämda och förorenade vatten utan det vatten
i rörelse som renar från synd - kristendomen har symboliken i formen av dopet och i andra religioner ska man också kunna finna en analog symbolik.

I Fiskarna rehabiliteras själen och därför finns bland olika slutna vårdinrättningar också klostret som ett av det 12e husets innebörder (Tolfte huset är Fiskarnas "naturliga hussektor"). Minns tecknets kuriösa design: en fisk simmar ner - syndafallet - och en annan fisk simmar uppåt och lämnar den psykiska (och ibland psykopatologiska) verklighetsuppfattning som Vattenelementet indikerar!

Åter till toppchefen och hans del i renlighetens tecken Jungfrun. I den grekiska myten våldtas den unga, orörda jungfrun Persefone av dödrikets herre Hades. Och det är exakt den här kombinationen av Jungfru och Skorpion som dominerar horoskopet för sexnätverkets ledare ! Jag lägger här mina ord som om han redan vore dömd skyldig och detta därför att horoskopet i princip berättar exakt den historia han nu står åtalad för.



Hades (Scorpio) förgriper sig
på Persefone (Virgo)



Men vad horoskopet också berättar är att dessa Jungfrur - flickorna som drogs in i kopplerihärvan - knappast är några oskulder och dygdemönster. På samma sätt som toppchefen haft en pervers böjelse att befläcka och skada det orörda, omvittnar den smet av usla budskap som befolkar Jungfruns tecken att det knappast var några änglar som anmälde sig till den verksamhet han riggat.


I renhetens tecken hittar vi nämligen Skorpionens herre, våldsverkaren Mars, och han är tusenfalt förstärkt genom kombinationen med expansionens herre Jupiter. Vidare är detta ett år då södra månnoden - enligt indisk astrologi en "demonisk" och degraderande influens - befinner sig i Jungfruns tecken.

Jungfrun, symbol för fläckfri orördhet, är alltså rejält solkad redan från början! Och för att ingen ska missa finliret: Månen symboliserar vårt sinnelag, vår själ. Toppchefen föds just det dygn då sinnelaget når mittpunkten av denna skändade Jungfru: han blir det perfekta förkroppsligandet av all den smuts och förorening som ligger och jäser under dryga månaden i Jungfruns tecken.

Problemet är lågintensivt under de 1½ år "demonen" passerar tecknet, mer kritiskt det år då Jupiter ansluter sig och bringar sin förstärkning, men ytterst kritiskt den dryga månad då olycksbringaren Mars också kommer på plats!

Men först när Solen nådde Skorpionen för en månadslång passage, hettar problematiken verkligen till. Och klimax för denna totala förmörkelse av Jungfrun kunde inte inträffa förrän Månen (det personliga sinnet) också anslöt sig till symbolhärvan. Det är inte att undra på att antikens folk såg denna obevekliga orkestrering som Ödet!

De barn som föddes under cirka 2½ dygn var troligen alla fyllda av en brinnande önskan att skända och förorena allt som kunde passera för skirt och oskuldsfullt. Söker man i födelsestatistiken ska vi nog hitta några ÄKTA sexualbrottslingar runt dessa dagar - individer som gått på helt oskyldiga offer istället för unga tjejer som prostituerat sig för pengar men hamnade i mer av Skorpionens symboliska avföring än de räknat med.

Expressen (i nytt fönster) om pågående rättegång mot toppchefen, eller Monica Gunnes reflektioner i Aftonbladet eller här Aftonbladet (2).



Tillägg 090421.

Dagens Nyheter berör anledningarna till att unga kvinnor säljer sig: pengar till de PRYLAR som vår kultur lär ut är källan till en människas identitet och värde.

Men som Sideriska Siktet tidigare noterat går det inte att skilja horoskopen för brottslingar och deras offer, det är samma symboliska indikationer som dikterar båda utfallen. En del tar en aktiv roll och en del en passiv roll.

Det är väl känt att "världens äldsta yrke", prostitutionen, sorterar under kärlekens (inkl. sexuell kärlek) Venus - för grekerna känd som Afrodite. Den antika astrologin omvittnar en genomtänkt uppbyggnad då Venus är härskaren över det jordbundna och materialistiska tecknet Oxen, och även har som en sekundär betydelse pengar.

På en viss nivå av andlig omognad är därför innehav av pengar / prylar lika med homeostatisk (fysisk) jämvikt, själva förutsättningen för psykiskt välmående. Se vidare "Knastertorrt" (nytt fönster) om hur en övervikt av Jordelementet i horoskop tycks indikera en "andligt otränad" själ, som söker lära sig mer om livet via kroppsliga lärdomar.

Ur detta perspektiv är de unga som prostituerar sig för pengar och prylar, inte annorlunda än någon annan i vårt konsumtionsinriktade och i grunden ofilosofiska samhälle. De bara närmar sig livet på ett lite krummare och grövre sätt för att nå de mål och göra de lärdomar som saknades i deras själsliga uppsättning egenskaper. De agerar ut den tidlösa astrologiska (arketypiska) symboliken på dess mest elementära sätt.

Att dessa själar nu blir "offer" (så kallas det på sina håll), tyder på att det här livet var ämnat att vakna upp inför en snedvriden orientering som grundlagts i ett eller flera tidigare liv.

På frågan varför en individ föds under en viss himmel är själavandringen en rimlig hypotes. Ja, den är t.o.m. mer än en hypotes givet de tusentals fall av spontanminnen eller minnen via hyponosregression - verifierade - som idag finns dokumenterade. Dessa får dock ännu på sin tid, eftersom vi just genomlever det materialistiska paradigmets döende årtionden.


Inga kommentarer: