Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 februari 2010

Skorpionen & girigheten!




När man justerar zodiaken 4/5 av ett tecken så att det grekiska feltänket i senantiken korrigeras, börjar den fruktade Skorpionens tecken återigen visa sina mörka sidor! Tur att en människa består av flera psykiska drivkrafter. 

I de flesta fall då den här bloggen hittat Skorpionen i samband med folk som fått press har det rört sig om problematiska typer. Feminister på kant med sitt kön, homosexuella, massmördare - ja personer med vissa djupa problem. 

Men å andra sidan ska man inte glömma det högintressanta resultatet av genomgången av 100 års Nobelpristagare i litteratur, där en födelse i Skorpionen verkligen stack ut från mängden!  (Länkar i nya fönster.)

Jag tror detta otippade resultat kan förklaras med den enorma kapacitet för själsuppslitande drama som bor i detta tecken. Men säg allmänt så här: läser man bara artiklar om skräpkändisar och mördare kommer troligen Skorpionen att dugga tätt. För det är nu så att varje tecken representerar ett unikt förhållningssätt i livet, och Skorpionen är avvisande eller ruvande och på ett defensivt sätt bevakande sin position. 

Skorpionen har inget val eftersom zodiaken är uppbyggd så att Lejonet redan tilldelats rollen som livsbejakande och ohämmad. Varje tes kräver en antites! Lejonet är levandet av livet, Skorpionen döendet av döden (eller kampen mot naturens nedbrytande processer).

Det finns en annan sida kring Skorpionen och den rör just dess kamp mot allt som kan skada dess trygghet. Den är en smula girig. Inte otippat motsvarar Skorpionen det 8e huset i ett horoskop, sektorn för "den andres pengar". 


Och det är här unga aktrisen Amanda Seyfried redan trillat dit och blivit ett offer för sitt födelsetecken. Aftonbladet berättar att den här 24-åringen redan gått och utvecklad den vidrigaste personliga egenskapen av dem alla: girigheten. Fastän så ung och med så många filmroller kvar att bygga upp sin stjärnstatus har hon inte klarat framgången med Mamma Mia!, utan begär för sitt deltagande i en uppföljare 54 miljoner kronor.

Det remarkabla är att jag för några månader sedan körde en fotojämförelse mellan henne och en annan Skorpion-aktris, Goldie Hawn, vars dotter Kate Hudson jag nyligen också analyserade och misstänkte för hålla för hårt i sina pengar. Det draget, antydde jag, hade hon övertagit från sin egenföretagande morsa pga den skorpioniska instinkten att säkra sina materiella förhållanden. 

De som följer bloggen då och då kan också ha noterat att jag ser girigheten vara ett uttryck för Vattenelementet i största allmänhet - ett flertal sexmissbrukare har hittats i det här tecknet, men framför alla den kvinnliga SEB-chefen med sitt omättliga behov av stora fallskärmar. Faktiskt är det samma trygghetstörstande Måne i Kräftan både hos henne och Amanda. 

Två andra med mer än genomsnittligt intresse för pengar som bloggranskats var Peter Settman och Tele 2-chefen, båda starkt drivna från Skorpionens tecken. Samma med sångaren Morrissey.

Djuppsykologiskt kan man här tala om att Skorpionen kan ge en patologisk störning, detta är dock tecknet som symboliserar döden, och den som inte vågar fundera så djupt blir i stället besatt av att söka vinna hela världen som om detta kunde ändra på ödet!

Tittar man närmare på aktrisens Skorpion, ser det inte särskilt bra ut. Pengarnas planet Venus inleder i Skorpionen men den här impulsen förvandlas sedan i mötet med Merkurius, den sluge och t.o.m. oärliga förhandlaren (krämaren), den totalt giriga Saturnus (med ett enormt behov att lägga under sig), och så till sist, motorn som drar det hela: Solen i tätposition i Skorpionen!

Med så många planeter i ett och samma tecken blir nu deras disponent viktig, och det är förstås Mars som är Skorpionens härskare. Den befinner sig i ett av zodiakens mest själviska och småsnåla tecken, Jungfrun - bättre att se till sin rätt än sörja för andra. Lyckligtvis står Amandas Måne i den omhändertagande Kräftans tecken, men det tecknet står nu inte för någon global välvilja utan bildar strax en liten klan inom vilken medlemmarna praktiserar inbördes generositet. 

Sammantaget tycks horoskopet säga att det här är någon gränslöst om och kring sig. En spolierad hollywood brat, som kanske just begick karriärsjälvmord genom att avslöja för hela filmbranschen att hon bara är "in it for the money"... Är det den ikoniska Meryl Streeps närvaro som fått Amanda att helt tappa åtskillnaden på sig själv och den stora stjärnan?

Att Amanda Seyfried har den "ömsesidiga receptionen" mellan Jungfrun och Skorpionen tycks här snarare förvärra girigheten än tillföra några andra kvaliteter. Ett Jord- och ett Vattentecken bildar verkligen materialism (lergegga) när de integreras så starkt så här.

Skorpionen, som jag påpekat tidigare, är egentligen inte dödens symbol utan beskriver den korruption som leder till döden. Lyckosamma de som kan få stopp på korruptionen i tid.

Det övermått av negativ tendens som Amandas horoskop innehåller placerar henne stadigt bland övriga psykopatologiska kändisar med överdrivet mycket Vatten, jag kommer på rak han främst att tänka på sexmissbrukande skådespelaren Warren Beatty och hans "13.000 lägrade kvinnor" - vilket obalanserat horoskop om man ser till de fyra elementen!

2 kommentarer:

Illwill sa...

Du...är inte frisk.

Tänk om du lagt ner all tid du slänger bort på new age hippie-skit på något riktigt?

Tokstolle...

Seaward sa...

Den enda röda linje jag ser hos dig är vad du själv visar via ditt alias: "illvilja".

Det gäller dina kommentarer också på andra ställen på nätet. F.o.m. nu raderas du närhelst du visar dig på den här bloggen.

Om troll som du verkligen har så här lite reell intelligens, sätt dig då i skolbänken på nytt och fyll hålrummet med nåt.

Kanske är du smart nog att förstå att din "kritik" faller tillbaka på dig själv....