Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 april 2010

Rachel Uchitel, en kvinnlig satan




En fascinerande omständighet kring nattklubbsvärdinnan Rachel Uchitel som ska ha lovat Tiger Woods sin tystnad - mot 72 miljoner kronor! - är att hon föddes samma dag, månad och år som "årets minst sexiga man".

(AB återger uppgift från tidningen Boston Phoenix. Källa till födelsedatumet.)


Det här är otroligt talande för en astrolog som redan noterat problematiken på golfarens födelsehimmel (se namnetiketterna). Inte minst bekräftas den beteckning - egentligen rätt hemsk - jag satte på axeln mellan Oxen och Skorpionen: den sataniska axeln.

Men det ligger något inte fullt så nobelt i den här obefintliga spänningen mellan två negativt polariserade tecken som dras ner mot det fysiska, ner mot ett "enbart kroppsligt liv". 

I min lek med kraftfulla religiösa uttryck är detta just vad Djävulen vill: reducera alla människor till obetydliga konsumtionsmaskiner som öppnar munnen (Oxen = munnen) och matar in föda eller andra behagfulla ting på löpande band, och sedan låter avträdet gå ut bakvägen (Skorpionen = tarmslut/anus).

Detta är den axel som illustrerar människan när syndafallet är som värst. Jag har mött så många människor med denna axel aktiverad som det inte går att prata vettigt med överhuvudtaget. Deras själar kan inte ha haft ett enda nobelt liv på den här planeten utan varje gång återvänt till småfolkets lott, till vilket inte självständigt tankearbete hör.

Skälet till denna extrema materialism eller inomvärldslighet kan nog sökas i tecknens grundbetydelser. För om Oxen står för förnöjsamhet - tecknet är egentligen ganska trevligt och godmodigt bara det slipper hungra -  så blir Skorpionen dess sataniska nidbild, den ständigt hungrande och felfördelade.

Astrologen Charles Carter tittade nyktert på zodiakens kretslopp och konstaterade torrt att Skorpionen var sopstationen, och inte bara pga kopplingen till kroppsliga eliminationer. Här verkar en stor del av en människas negativa karma hopat.

När båda tecknen aktiveras som en opposition (genom gästande planeter), uppstår girighetens dödssynd. Skorpionens ständiga dödsfruktan vanställer Oxen/munnen så att behoven blir abnorma.

Peter Settman, Sveriges värsta arbetsnarkoman med hundra järn i elden där nästan alla handlar om att få hans berg av pengar att växa ännu större, är ett exempel på denna maskerade psykiska sjukdom. (Oxens yttringar är så primitiva och grova att man måste tala om ett förpsykologiskt, rent instinktivt stadium - är hela kulturen sjuk kan t.o.m. det här beteende börja premieras och kallas föredömligt).

När jag läste att produktionsbolagschefen Settmans far dog ifrån honom just i början på tonåren (då en pojkes behov av en vägledande fadersgestalt är som störst), förstod jag exakt hur åtminstone i detta fall den sataniska axelns omättliga behov av trygghet uppstått. I Settmans "förpsykologiska" omedvetna jobbar han nu bokstavligen ihjäl sig själv för penningen eftersom han på så sätt söker täppa till Skorpionens hånfulla dödsgrin.

Det finns säkerligen snarlika problemställningar hos både Tiger Woods, hans "tidstvilling" Rachel Uchitel och andra med det "sataniska syndromet" som kan förklara varför de (alla?) tycks vara tomma svarta hål som de söker fylla med "denna världens goda" - duktiga små lakejer åt penningens rådare Mammon. (Mammon var en demon underordnad Satan i äldre tiders demonologier).

Inga kommentarer: