Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 26 april 2010

Paul Schäfer, avlidet monster



Den renodlat sublunära horoskoptypen, dvs med alla planeter i Vatten och Jord, fortsätter producera skumma typer! Tidningarna (bl.a. DN) nämner att en gammal nazi-militär dött i Sydamerikanskt fängelse. Där avtjänade han ett 20 årigt straff för sexuella övergrepp på en mängd barn.


Här kan man fråga sig om det är månnoderna (Rahu och Ketu) som bidrar till demonisk anfäktelse. Hungrande Rahu är i kombination med Mars: attack i den "orörda Jungfrun". Den senare placeringen kunde ses även hos våldstäktsdömde Tito Beltran, vare sig han var skyldig eller ej.

Missa inte heller den sexualfixering som kan uppstå i polariseringen mellan renhetens Jungfru och besudlandets Fisk. Exempel på bloggen är bl.a. sångerskan Fergie i Black Eyed Peas och i synnerhet skådespelare Warren Beatty!

Att det blev pedofili i det här nazi-fallet kanske beror på att sinnelaget (Månen) i Stenbocken gillar att luta sig mot känslan av auktoritet. (Se disponenten Saturnus intrasslade omständighet i sagda Jungfru!)

Och Skorpionen som soltecken har sannerligen inte saknats i kartorna över riktigt degraderade naturer! Bloggens två värsta figurer hittills är kanske massmördaren Ted Bundy och kannibalen Armin Meiwes. Notera möjligheten att också den senare har alla nio placeringar i den negativa polariteten.

Och, total eller nästintill total betoning på "den irrationella Själen" (den sublunära sfären) är mycket vanligt hos ateister som vägrar (eller är oförmögna) att föreställa sig att livet har högre våningsplan än den biologiska där levande intelligenser vistas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Massmedia älskar naziststämpeln. Paul Schäfer var aldrig medlem i NSDAP, utan medlem i Hitlerjugend (som var obligatoriskt efter 1936), och inkallad som vårdare under kriget.

Schäfer var Lutheran och pedofil, och inget med sekten har med nationalsocialism att göra.

DN ljuger när de påstår att sekten använde "uniformer från 30-talet". Däremot klädde de sig i FOLKDRÄKTER, vilket är en förbannat stor skillnad!

http://images.derstandard.at/20050324/spiel330.jpg

I Hitlers Tyskland skulle han ha dömts efter §175 för Svår otukt till tio års fängelse eller koncentrationsläger, där han hade hört hemma.