Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 november 2009

Fergie - animalitetens zon

Obs. Långt inlägg, cirka 7 A4-sidor.




En slasknyhet i Expressen
fick mig att räkna ut horoskopet för själva dagen då Black Eyed Peas sångerska föddes. Jag hade sett henne en enda gång i rörlig bild - det var i ett framträdande hos David Letterman för många år sedan. Min spontana reaktion då var "amazonkvinna" eller "man i kvinnokropp" - kanske därför att hon var ganska lång och kraftigt byggd.


Och så kommer här nyheten att Fergie, gift med en man men i själva verket bisexuell, är så obegåvad att hon inte uppfattat att det äktenskapliga trohetslöftet innefattar även lesbiskt sex!

Nyheten kan omöjligt vara konstruerad PR för att höja temperaturen, för den framställer ju kvinnan - för övrigt för närvarande "i terapi" - som närmast mentalt efterbliven. Ett noggrant studium av ögonen på Expressen-fotot ger också intrycket av en riktig dimskalle, en själ som har imploderat.

Horoskopet upprepar ett antal problem som bloggen redan studerat och som rimmar perfekt med Fergies störda identitet och sexuella orientering.



När programledaren David Lettermans dubbelliv med sex i privata rum på CBS-huset i New York avslöjades, presenterade bloggen (nytt fönster) den indiska astrologins ytterligare perspektiv på Fiskarnas tecken som verkar ha tappats bort i västerlandet fast det är en central och viktig del: Fiskarnas "naturliga" tolfte hus som "sängkammarens hemliga nöjen" - tingen ingen mentalt sund människa kommer ut med och talar fritt om.

Givet att bloggen också lokaliserat flera våldtäktsmän som kidnappat kvinnor vilka haft Fiskarna framträdande i sitt horoskop kan man lätt inse att det här ovanligt drömmande tecknet själv delar i "sängkammarsymboliken", fisken är dock en vaginasymbol och symboliserar själens fall in i modern och senare också själens väg ut ur detta universum helt och hållet. Samtliga tre Vattentecken har med människans fysiska instinktsliv att göra.

Brasklapp: Merparten av alla födda i Fiskarna har naturligtvis inget som helst med följande historia att göra! De har helt enkelt inte samma kombination av planeter, tecken (och hus), och symbolen Fiskarna tar sig därför andra uttryckssätt.

Att nu Fergie föddes i Fiskarna men under en fullmåne innebär att "hon kommer ut" om sin sexuella avart. Solen står ju för den egna (eller andras) hjälte- eller hjältinnestatus, dvs karriärjaget. Som privata personer med våra nycker och humörsvängningar agerar vi på vår lunära sida. Månen är också symbolen för den publik eller folkmassa som behövs för att reflektera en idol (Solen) och ge feedback via skivköp och applåder!

Vad den här fullmånen innebär, är att ev. "dolda sängkammarnöjen" kan komma ut och bli publik egendom - just som Expressen-nyheten basunerar ut vad Fergie sagt i enrum till sin terapeut. Astro-symboliskt stämmer budskapen perfekt. Jag har också kännedom om en annan bisexuell kvinna med exakt samma Sol- och Mån-placering och motsvarande diffusa uppfattning om hur de personliga utspelen faktiskt mottas av omvärlden.

Problemet ligger, tror jag, i Månen i Jungfrun som har ett sätt att psykiskt hacka sönder situationer i små bitar för att mentalt kunna greppa situationen. Men ett söndrande och analytiskt sinne tappar därmed samtidigt helhetsgreppet. Månen i Jungfrun kan uppenbarligen inte greppa den stora bilden, utan har fastnat i den mänskliga andens lägre förnuftiga eller logiska hantering av alla situationer.

Om nu Solen i Fiskarna (mittemot) dessutom i sig är ett identitetslöst "dubbeltecken" är det bäddat för trubbel: den logiska Jungfrun söker precisera sig på motsägelsefulla sätt. Eftersom intellektet inte kan tänka på två saker samtidigt utan måste placera tingen i en serie, leder det här till en märkligt "wobblande" mentalitet, ena sekunden i ett perspektiv, i nästa sekund i ett annat perspektiv.

Denna inkonstans kan leda till att man gör mycket dåliga utspel som skadar ens publika anseende. I vit laboratorierock och med kemiska substanser fungerar Jungfrun perfekt, men det är ingen slump att detta tecken är satt att sköta precisionen. Lämna åt Solen i härskarläge i Lejonet, som den "chef" den är att visualisera de "stora gestalterna", greppa helheten. Och, som sagt, en fullmåne där Solen står i ett "dubbeltecken" tycks skapa en osammanhängande karaktär. Det är lätt av just den här fullmånen, som utspelar sig i den kunskapssökande kvaliteten Sattva, att fatta att Fergie hamnat i terapisoffan.

En smula nedslående är onekligen det haveri i fråga om sexualitet som den här himmelen uppvisar. Redan Sol och Måne i opposition tyder ju på motsättningar mellan manligt och kvinnligt (om man kopplar de traditionella rollerna till de två ljusen). Men vad säga när detta omen upprepas en andra gång och nu via de specifikt könsorienterade Mars och Venus?!

Faktum är att man kan se fullmånen som en grundläggande ton av kaos eller mental/själslig oreda och pricken över i:et uppstår sedan när Mars attackerar Venus via den framåtriktade 90-gradersvinkel som Mars enbart kastar enligt den indiska astrologin. Vi har sett den här fula våldtäktsmannen tidigare i samband med lesbiansm och det var ingen annan än queer-filosofins främste teoretiker Judith Butler som med Mars djuriskt primitiva lusta spanade in snygga kvinnor (Venus) men för att rättfärdiga sin egen sexuella störning var tvungen att skapa en hel teori om att "gender" är en social konstruktion.

Den här attacken mot kvinnligheten från den maskulina Mars är uppenbarligen den "vibb" som fick mig att tänka "man i kvinnokropp" första och enda gången jag såg Fergie "in action". Det finns en liten förmildrande omständighet, och det är att Mars anses upphöjd i Stenbocken, dvs mer än normalt kapabel att lägga band på sig.

Å andra sidan är Venus i Väduren en extremt omogen form av kärlek, eftersom Väduren och dess härskare Mars står för det lilla barnets naiva och totalt egocentrerade världsbild och utblick på livet. För Fergie är kärlek detsamma som vad hon känner, och som framgår av Expressen-artikeln har hon alltså redan varit sin make otrogen för att hon inte uppfattade lesbiska affärer som brott mot äktenskapslöftet. Detta är exakt vad man kan räkna med från Venus i Väduren, och som synes hjälper det inte att Mars är "upphöjd".

Vad som förvärrar situationen är att Stenbock och Vädur tillsammans bildar det olyckliga "egenmäktighetssyndromet" som få människor verkar kunna hantera på ett rättrådigt sätt. Baby-egot vill kärlek och Stenbocken står för en strebers klättring (likt stengeten) uppför berget för att nå den position baby känner lystnad till. Båda tecknen tillhör den passionerade kvaliteten Rajas. Den klena insikten om vad kärlek är, samt tendensen till egenmäktighet vägar totalt tyngre än en upphöjd Mars.

Att Fergie inte är helt obildbar, omvittnas dock av att Saturnus - den onda gränsdragaren - likt ett motgift går in och attackerar Solens tendens till att flyta ut i fiskarnas hav och anta hur många skepnader som helst, späda ut sig i hur många affärer som helst (och med framgång i megaskala eftersom lyckostjärnan Jupiter kombineras med Solen för ett omen om enorma karriärframgångar).

Saturnus är en strikt moralist och har här en predeterminerad plan för exakt hur långt Fergie har rätt att odla "Fiskarnas hemliga sexnöjen". Att hon "outas" i pressen för sina identitetsstörningar är ett typiskt exempel på Saturnus begränsande verksamhet, för detta är ju planeten som representerar objektiva fakta till skillnad från subjektiva upplevelser.

Samtidigt är naturligtvis Saturnus attack mot Solen/Jupiter motsatsen till vad som annars skulle ha varit ett omen om exceptionellt hög intelligens i de allra flesta zodiaktecken. Jupiter hemma i Fiskarna, där den härskar i sin negativa polarisering, och tillsammans med Solen, är möjligen inte IQ i normal bemärkelse utan mer en gränslös empati eller inlevelseförmåga (men också ett hämningslöst sug efter emotionella upplevelser). Det är en bra position för soulsångare, skulle man kunna säga, eftersom Jupiters förmåga att expandera i Vatten istället handlar om att fördjupa sig i, att ingjuta känsla i.

Nyligen noterade bloggen ett annat fall av den här känsliga balansen mellan en Jupiter som vill variera sig och ständigt gå vidare och Saturnus som söker stoppa upp och ge en fast form - det var den mycket souliga sångaren David Crosby vars storhetsperiod var på 1960- och tidiga 70-talet. Samma sexuella förvirring rådde även när och återigen var Fiskarna inblandade, men i fråga om "maktkampen" mellan Saturnus och Jupiters diametralt motsatta tendenser, spekulerade jag där att just denna visade hans snygga tajming som sångare, han startade och stoppade sin röst (och modulerade den) med perfekt tajming.

Som en sista billig iakttagelse apropå Fergies sexuella störningar kan noteras att Jupiter-Solen i Fiskarna kastar sin våldsamma aptit på livet 240° framåt och hittar en "själsvän" i den totalt hämningslöst giriga Rahu som det här året befinner sig i könsorganens och den råa lustans Skorpionen. Kombinera nu det budskapet med Mars/Venus-störningen (som jag på bloggen kallat för "hor- och horbockssyndromet").

Nu börjar en bild framtona som förklarar varför kvinnan har så simmiga och själsdöda ögon. Hon har rimligen en intelligens långt under medel, och kan liknas vid ett djur som tagit steget upp i evolutionen och nu börjat prova kroppar av arten "människa".

Horoskopet visar att hon alltjämt i huvudsak vegeterar i de lägre däggdjurens medvetandenivå. Dimmigt trevar hon runt i människornas värld och försöker förstå reglerna för den här världen.

Samtidigt är det fascinerande hur stjärnhimmelen samtidigt "lyckönskar" ett sådant här livsöde genom att via lyckostjärnan Jupiter ge en karriär (Solen) som möjliggör för den här andesjälen avsmaka "denna världen" på både rätan och avigan. Hennes "intellektuella" placeringar är Merkurius i Vattumannen (Luft) vilken disponeras av Vattumanhärskaren Saturnus som också ligger i Luft, i Tvillingarna. Detta visar att hon har ett fixerat karma i förhållande till grundläggande logiskt tänkande, att formulera koncept. Jag säger "fixerat" eftersom man aldrig kan rubba sin Saturnus - den är "sista ordet" i vissa frågor.

Detta ödesbundna karma innehåller den "svåra" mixen av Luft och Vatten eftersom gränsdragaren Saturnus i Luft stör sig mot Sol/Jupiter i Vatten. En inblick i Fergies liv skulle troligen avslöja en helt "irrationell" livsstil och massor av prat och åsikter som inte alls motsvarar den kaotiska fiskens irriga simmande efter än den ena, än den andra, lockande impulsen.

Den grekiske filosofen Platon hade rätt: det är de lägst utvecklade själarna som blir idoler och kända stjärnor. Äldre själar som redan lärt sig spelreglerna på jorden har inte längre samma behov att förverkliga sig genom övertydlig feedback via kändisskapet. Äldre själar behöver inte se sig själva på storbilds-tv för att förstå att de finns till och vilka de är.

Fergie i terapisoffan visar precis hur lång väg en själ har innan insikten om hur allt hänger ihop börjar etableras. I det här livet lever hon bara ut Vatten - ett liv i instinktens tecken. Saturnus i Luft visar dock att tiden är kommen att börja forma sig åtminstone några mentala föreställningar om vad man håller på med. Och så blev det psykologen...

Sista raden i Wikipedia-artikeln (som jag läste först efter att skrivit ner intrycken av horoskopet) är något av en uppenbarelse, inte minst då Fiskarnas tecken har mycket med sömntillstånd av olika slag att göra:
Ferguson has stated in several interviews that she is an avid user of hypnotherapy, which she uses to stave off drug cravings and to relax.
Källa

Tvingad till hypnos för att motverka den överrörlighet som man måste räkna med att en fullmåne medför! Och därtill med megafullmåne eftersom Jupiter förstärker allt den nuddar vid, och Jupiter i sin tur "polar" med vulgär-Jupiter, dvs den giriga demonen Rahu!

Det här korta citatet (och några andra rader i Wikipedia-artikeln) bekräftar exakt vad jag inte riktigt ville säga rakt ut: horoskopet är en stilstudie i det som förr hette nymfomani, men som jag vulgärt betitlat "hor- och horbockssyndromet". Men Fergies himmel går längre än bara en Mars/Venus-störning. Titta på hennes ögon och fråga dig: är detta en människas själ, eller ser vi en djursjäl titta på världen?




Frågan om det egentligen finns några fasta indelningar i livets domän är väldigt spännande, och jag börjar bli allt mer öppen för möjligheten att andesjälen faktiskt inte är låst till bara en art utan kan ta "snedsprång" - kanske ett husdjur som varit en vän i en människofamilj får sådan aptit på det djuret såg med sin särskilda djurintelligens att dess vilja styr den in i människornas värld vid sin nästa inkarnation?

Nu utrustad med en annorlunda konstruerad människohjärna lär den sig mänskligt språk, men själen är till brädden fylld med en djursjäls normala aktiviteter, och så börjar individen uppvisa beteenden och preferenser som kanske ligger bakom legender om varulvar och andra figurer där djuret i människan tar en oproportionerligt stor plats!
Ta inte de här sista styckena på blodigt allvar! För det man köper, det blir man!

:-)


Resultatet av granskningen påminner dock om det jag tidigare misstänkt, att Vattenelementet faktiskt är "psykopatologins" element om ordet fattas neutralt, som "själens rörelse" (psyché + pathos) - en själ som kränger runt sitt eget centrum och "bearbetar" en viss föreställning. Under det här arbetet tycks ofta vanartiga böjelser och beteenden uppstår såsom omvärlden ser saken. Själen själv är helt omedveten eftersom den är mitt inne i den fantasi som slagit klorna i själen.

Bloggen har stött på lite väl mycket mördare, pengakåta 1, pengakåta 2, pengakåta 3, eller bara överkåta varelser och andra typer av sinnesrelaterade excesser för att man inte ska börja misstänka att Vattenelementet har sina speciella sätt att gestalta obalanser och försöka göra sig kvitt dem. Ofta innebär det tyvärr att omvärlden får lida eftersom Vattnet är så fast i sin subjektiva inlevelse i motivet i fråga att det inte kan skilja på fantasin och de verkliga personer som den drar in i sin subjektiva, inre föreställningsvärld.

Detta är då djupet av den lägre irrationella Själen som enligt senantik filosofi är en region där den enskilda själen "doppar sig ner" i den biologiska Naturen och den animala kroppens lidelser sprider sig in i, och förgiftar, henne så att inomvärldsligheten tar över totalt. Jag har tidigare identifierat axeln Oxen (munnen) och Skorpionen (anus) som den "dimension" som beskriver andesjälens totala förkroppsligande (dess totalt minnesförlust av sin verkliga identitet som Observatör och gäst i den jordiska verkligheten).

När själen är i denna black-out befinner sig den i den arketypiska Satans våld, som också kan sägas vara en metafor för Mater Materia, jordanden som håller sig vid liv genom att likt en svartsjuk modersgestalt leva genom sina barn och vägra att släppa dem fria att växa upp. Detta är då den arketypiska bakgrunden till all den "skit" modern fått ta i viss psykologi. Psykologiska skolor, inriktningar eller teorier kan också analyseras astrologiskt och ses för vad de är!

Fergies Vatten-Sol och Jord-Måne ger en grundläggande axel just i denna zon där animalisk instinkt regerar och vi har därför den sataniska principen verksam i henne, mer djur än verklig människa för den som spekulerar respektlöst (med fri intelligens).

Låt oss säga att det inte finns ett enda människosläkte på jorden, utan ett flertal olika evolutionslinjer samtidigt. Ytterst sett är astrologin och alla "riktiga" vetenskaper också bara själens patologi, själens sätt att vrida och vända vissa motiv i syfte att leva sig genom dem och sedan kunna gå vidare i en "högre skapelseordning". För minns, vårt nästa steg finns redan där via dem som redan tänkt tanken och tagit steget. Genom hela mänsklighetens historia har man tänkt sig verkligheten som en lång kedja, en spiralformad ringdans utefter en "himlastege". En del är på väg ner, en del på väg upp.

Inga kommentarer: