Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 oktober 2009

Letterman & Fiskarnas mörka sida



Fiskarnas tecken och den hemliga sängkammaren


Med sitt hemliga kärleksnäste i CBS-byggnaden dit han tog sina favoriter, framtonar underhållaren David Letterman alltmer som astrologins klassiska 12:e husmänniska (vilket han är!) och fastmer i dess simplare och mest sinneslystna tagning.

Jämför med Jaycee Lee Dugards kidnappare, våldtäktsmannen Phillip Garrido (på bilden). Även han, innan han kidnappade och tog flickan som sexobjekt under 18 år, hade haft en förkärlek för hemliga och avskilda nästen dit han drog sina våldtäktsoffer!

http://siderisk.blogspot.com/2009/08/fiskarnas-tecken-stavas-kaos.html
(nytt fönster)

Lettermans tendens till "sex i dolda verkstaden" avhandlades här.

Jag menar nu inte mer än att Letterman - uppenbarligen - är en sexmissbrukare, vilket är följden av en klen självinsikt och en materialistisk grundsyn ("jag är bara fem sinnen på en kropp, så uppenbarligen är livets mening endast att hålla sinnena sysselsatta"). Avsikten är att peka på hur en arketyp - ett formlöst komplex i den platonska Idévärlden - om och om möter i ett visst intervall av relaterade fenomen i vår värld. Det var så mänskligheten kom på de tankar Platon formulerade så tydligt (och många efter honom, senast "rebellbiologen" Rupert Sheldrake).

Astrologin förvaltar denna gamla insikt om "formbildande faktorer" som inte sitter i kroppen utan i det psykiska substrat som föregår utbildandet av dess fysiska förlängning!

Fler exempel: aktrisen Alyson Hannigan, som nästan blev permanent "castad" som nymfoman (via "American Pie"-filmerna), men sedan snyggt avvecklade denna sida av sitt Fisk-horoskop i en senare tv-serie. Se omnämnande här.

För en maximalt mörk version av Lettermans hemliga kärleksnäste, se den homosexuella massmördaren John Gacy som öppnade klubb i sin källare för unga män. När hans sanna natur uppdagades påträffades också 29 döda kroppar samlade i ett dolt utrymme i hans bostad - återigen fokus på hemliga ting och dolda utrymmen!

För ett annat av den här bloggens exempel på Fiskarnas dubbelhet, se Josef Fritzl som kidnappade sin egen dotter och höll henne gömd i ett specialbyggt näste i sin källare - än en gång "avskilda sängkammarens hemliga nöje" i samband med Fiskarnas zodiaktecken.

Jag lovar, jag handplockar inte dessa fall - så här ser verkligheten ut när man tar stickprov på den via medierapporteringen! Den antika astrologin börjar snart visa att de urgamla "sagomotiven" figurerar här ute i "verkligheten". Mellan ytterligheterna ängel och demon, vilka gör bra rubriker, finns förstås alla andra födslar i Fiskarna som inte alls tar ut svängarna lika mycket...

Jag har t.ex. goda minnen av en kvinnlig bekant med Månen i Fiskarna som måste ha varit något av det mest hemlighetsfulla jag mött. Vart och vartannat ämne avslutades med ett, "Och det ska jag berätta om senare" ...varpå aldrig något mer hördes om den saken.

Måhända har detta släppande av trådar att göra med Fiskarnas benägenhet till glömskhet - på samma sätt som Jungfrun mittemot är besatt av att kontrollera och hålla i fakta (se här om Björn Ulvaeus i samband med den här axeln av minne/glömska i zodiaken).

Några korta tankar om Fiskarnas tecken ur perspektiv omedvetenhet/medvetandet och lidande som vägen till uppvaknande.

2 kommentarer:

19874 sa...

Astrologi är en ren pseudovetenskap

http://www.youtube.com/watch?v=oQPFoDkGFrU

Seaward sa...

Den här bloggen innhåller vetenskapsteoretiskt material plus en definition som visar att astrologin inte gör anspråk på att vara en vetenskap.

Hade du t.o.m. bara följt länkarna i detta inlägg hade du kommit fram till en av dessa djupare diskussioner (John Gacy).

Du har sparkat in en vidöppen dörr men har mitt medlidande, du talanglöse!