Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 november 2009

De Sade - astrologin om djup degradation

Astrologiskt är det inte svårt att se att de Sades "preferenser" är helt oacceptabla, oavsett epok. Faktum är att bloggen, undantaget granskningen av några massmördare, inte har redovisat något födelsehoroskop som ur teknisk synvinkel indikerat en så totalt degraderad andesjäl - vad djuppsykologen James Hillman skulle ha kallat en varelse född ond. (Kort resonemang om Hillmans bakgrund - nytt fönster.)

Kajsa Ekis Ekman i Aftonbladet får givetvis mothugg i de korta läsarkommentarerna eftersom hon har helt rätt - kulturvänstern tar precis allting till sig som trotsar det gamla europeiska klassamhället och slår här två flugor i en smäll eftersom de i lönndom får utlopp för sin egen latenta våldsnatur via markisens degraderade ultravåldsporr.

Låt mig här skissa något som tyvärr bara kan bli en anekdotisk illustration av de sanna motiv Ekman helt korrekt avtäckt. Under de Sades egen groteskt störda födelsehimmel reproducerar jag själva dygnet för kulturchefen Linderborgs födelse. För att underlätta jämförelsen roterar jag zodiaken till samma position som hos markisen: med Vågens tecken stigande i öster (kl. 9 på urtavlan). Sannolikheten för att detta skulle vara Linderborgs eget gränssnitt mot omvärlden (personan/kroppen) är naturligtvis liten (8%).

Det intressanta kommer med introduktionen av ett tredje horoskop som också, de facto, har den esteticerande Vågen stigande i öster. Om detta vill jag ge följande bakgrund: det tillhör en man med så pass markanta kognitiva störningar att han i praktiken tvingats ta hemmafrurollen, likt markisen i fängelse, medan den fördragsamma hustrun tagit över hemmets försörjningsplikt.

Trots att han hävdar någon slags vänsterradikal åsikt, är ateist och sjukligt konform med den PK radikala åsikten i alla de sakfrågor han intresserar sig för, är hushållets livsstil alltigenom borgerlig och esteticerande. Proust i bokhyllan, och andra löjeväckande förutsägbara skådebröd som ska omvittna god smak och näsa för det som just nu "gäller" i litteratursvängen.

I de fall jag tagit stickprov för att se om de välfyllda bokhyllorna motsvarar skenet av ett intellektuellt hem förefaller människan inte veta ett dyft om mer än några få av de författarnamn han namndroppar. Vi har således en fabricerad men exklusiv miljö med attityder och en fernissa som inte stämmer med ideologin.

Jag tillskriver det här ytliga hopkoket de tydliga mentala begränsningar hemmamannen uppvisar, där dyslexi går hand i hand med en oförmåga att problematisera ämnen eller hantera förstå komplexa meningsbyggnader. Han ser inte sin egen inkonsekvens och tycks sakna förmåga att reflektera (astrologiskt noteras NOLL placeringar i det reflekterande Vattenelementet). Något liknande tycks gälla markisens författarskap som, läste jag någonstans, är fylld av inkonsekventa vändningar.

Jag noterade - för jag är förstås bekant med det här "vänsterhushållet" (beläget i en exklusiv stadsdel i Stockholm med exklusiv byggnation) - att då dvd-spelare just hade införskaffats en av de tre först inköpta filmerna som gömde sig i ett skåp var Eyes Wide Shut med Tom Cruise och Nicole Kidman. Filmen ansågs tydligen högprioriterad. I det här sammanhanget ska man påminna sig hur kameran dröjer sig via slottsscenerna där sadomasochism och sodomi idkas för fullt. En miljö i markisens smak och en film om det degenererade psyket snarare än ett statment om klassbetingad depravering.

Titta nu på alla dessa tre horoskop, och även om inte den fulla och chockartade vidden av budskapen går in (för astrologin är en extremt komplex lära och tröskelvärdet högt), sök bara levandegöra soltecknet Oxen som är gemensamt för alla tre: viljemässig bindning till den lägre Venus, den sinnliga kärleken. Jordtecknet Oxen är zodiakens bild av den totala identifikationen med det fysiska (och med materiella omständigheter). Inte förvånande är "Vänsterradikalen" intresserad sedan årtionden av miljöfrågor och biologi.


 
 

Bemärk hur de två horoskopen med känd och verifierad födelsetid, markisens och "vänsterradikalens", båda finner denna fysiska böjelse lokaliserad till 8e sektorn som "naturligen" tillhör könsorganens och anus tecken Skorpionen.

Åttonde sektorn i sig representerar sexuell drift men också mental och andlig degeneration, det biologiska livets degenerationsprocess intill den världsligt sjunkande Solen definitivt utsläcks i dödsögonblicket (väster). Om nu Solen i Oxen var "strålkastarljus" på det komfortabla i det enbart sinnligt-fysiska livet, kastas nu situationen helt om via den här djupt supoptimala husplaceringen och kommer istället att beskriva vitalitetens eller fysikalitetens degeneration! "Vänsterradikalen" tycks medveten om sina tillkortakommanden såvitt man inte för dem på tal. Då tar Barnets arketyp över (se Väduren i horoskopet) och rökridåer och lögner produceras på löpande band. Parallellerna med markisens horoskop säger mycket om mytomani - här: hans febriga fantasier i sitt våldspornografiska författande.

På ett djupt metafysiskt plan indikerar Solen i det inlåsta skorpionhuset på något sätt fängslade människor, berövade kontakt med omvärlden till följd av deras ohållbart missfärgade och i fortskridande degeneration stadda ande (Solen signifierar människans ande).

Här är det alltså "Kulturradikalens" kognitiva störningar som s.a.s. placerat honom i husarrest, medan markisens sexuella övergrepp - vilkas bortviftanden av markisens vänner bland AB:s läsare jag inte kan köpa efter att ha jämfört horoskopet med många fall av massmord och grov sexuell perversion - renderade honom många år i fängelse.

Jag ger inte ett vitten för fransk intellektuell revisionism inom litteraturvetenskapen. Hela postmodernismen förefaller vara ett verk av ett antal homosexuella män som naturligtvis hade ett eget intresse av att dekonstruera "samhällsstrukturerna" för att vinna något av det. Det är säkerligen sexuellt degraderade typer av samma snitt som nu finner markisens sexuella förehavanden harmlösa (se läsarkommentar Johnny75a, 34 år). De Sades horoskop berättar en helt annan historia.

Naturligtvis är "Vänsterradikalen" förbehållslös påhejare av queer-feminismen - vad annat vänta med en Sol så bisarrt konfigurerad som här? Det skulle faktiskt inte förvåna det minsta att hitta de Sade på bokhyllorna i det hemmet - då gissningsvis direkt brukad som desarmerande våldsporr. Mars i sjunde är en distinkt varning för våld inom äktenskapet, och jag har sett tendenserna till okontrollerade humörsvängningar. Apropå det, besinna än en gång markisens sjunde hus.

I just dessa två fall av horoskop med födelsetid är det solära budskapet  klockrent eftersom Jord i ett Vattenhus (det blockerade och därför skämda vattnet) och via just Oxen och Skorpionen bildar en förtätad och ovanligt degraderad version av det bloggen kallat det sataniska syndromet eller kort och gott Satan. Naturligtvis bara stinker det sodomi och analsex av Jord / Vatten = gegga, när de inblandade tecknen behärskas av Venus och Mars (Venus disponerar över Solen, Mars över själva huset).

"Vänsterradikalen" har som sagt märkbara kognitiva störningar (hackande tankeutveckling, bristande kontinuitet, vägran att medge feltänk, undertryckt aggression som likväl tittar fram hela tiden, gällt röstläge), och lätt paranoida drag. Han lever som privilegierad borgerlig slacker och nöjer sig med att konsumera kultur och leva i fantasin av att vara kulturradikal.

Den prominenta (hörnhusplacerade) och starka Mars som attackerar bådas kroppsliga redskap Vågen (personan, kroppen), har sagts symbolisera kongenital hjärnskada (Väduren = hjärnan), men mig veterligen har aldrig några obduktioner gjorts för att verifiera om denna arketypiskt sanna tes också objektifieras och "Logos blir kött".

I markisens horoskop är den libidinösa, hårdföra och tungt kriminellt belastade Mars i Väduren involverad i än värre störningar än hos "Vänsterradikalen": den degraderar Afrodite/Venus via baggens behornade attack (jfr hans febriga fantasi om att döda en kvinna genom att hårt köra in ett alldeles för långt stearinljus i vaginan!), och dessa två planeter i aspekt bildar därmed bloggens s.k. horbockssyndrom. I fallet de Sade har väl aldrig den kombinationen varit tydligare och beteckningen mer talande!

Som om inte det räckte är redan Venus förstörd av den känslokalla, frigida Saturnus! Samma kombination som när Svenska kyrkan välsignade homosexuella äktenskap (horoskop i nytt fönster). Kombinationen markerar djup sterilitet och fixering vid yta. Kärlek som kräver kinky kostymer och bondage-fenomen för att komma igång... Saturnus i kombination med Mars ligger bakom sadism, så hur passande att hitta den här vedervärdiga aspekten på de Sades himmel, särskilt som också den amorösa kärleken Venus angrips av båda de onda!

Vilka preferenser man kan utläsa ur himlavalvet för AB:s kulturchef går jag inte in på, men noterar att det verkligen är ett arbetarklasshoroskop, med dess furiösa krig mellan de degraderande Mars och viljan till framgång (Jupiter) i "vill vara värst"-tecknet Lejonet.

Oxe och Lejon ger alltid Jord (materia) som vägrar släppa fram ambitionen (Eld) och genererar enorm envishet (kampvilja för position). Elementen distorderar dessvärre varandra och skapar en oandlig, materiell fixering. Att Linderborg har en stor krets som lyssnar framgår av oppositionen mellan Jupiter (framgång) och folket (Månen) i det ideologiska folkets Vattumannen.

En liknande "popularitetsaspekt" såg vi nyligen i f.d. Miss Universum, Yvonne Rydings horoskop, som dock var eoner mer gynnat än dessa tre. Det är närmast helgerån att nämna goda människor i samma inlägg. Den uppmärksamme, som jämför horoskopen, finner att jag "grönfärgat" Ryding på den här punkten, medan jag "varningsflaggar" med "grön/rött" hos Linderborg. Detta för att Linderborg har en så hatisk Mars som skapar en degraderat budskap och en falsk filosofi (Jupiter), vilken ändock en viss del av populationen ansluter sig till.

Den astrologiska konsten utförs skyhögt över kulturradikalens horisont och föredragna verklighetsuppfattning (reduktiv materialism) att jag avsiktligt hållit genomgången så kort som möjligt, för att inte kasta alltför många pärlor där de inte hör hemma.

Se också det tidiga inlägget om aggression och egenmäktighet där SAP-horoskopet granskades (för första gången).


Tillägg 091125. 

Jag hittade tillbaka till ett äldre inlägg vars horoskope rbjuder vissa paralleller till Linderborgs. Här är det inte Mars som från Oxen angriper Lejonet, utan tvärtom Mars som från Lejonet angriper Oxen. Denna planetära aspekt är nu inte möjlig i den indiska astrologin, men den onda Saturnus kan skicka sitt restriktiva öga från Lejonet och 270 grader längre fram drabba Oxen.

Eftersom de båda onda står kombinerade i detta horoskop, åker den aggressiva Mars snålskjuts på den stora ondingen! Resultatet blev självmord. Nyckelordet är alltjämt: brutaliteten i vissa människors själar, vilken borde vädras ut innan de företar sig något annat i sina liv...


Tillägg 091212.

Se även Fler horoskop ur de Sade-debatten.

Inga kommentarer: