Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 november 2009

Krigaren Mars & Fort Hood-massakern




Texas måste vara delstaten som bäst förkroppsligar det beväpnade USA, och draget av storhetsvansinne eller storebrormentalitet. BIG is the word. Så vad naturligare än att en psykiater - av alla yrkeskategorier - spricker mitt i hjärtat av Amerikas största militärbas, en komplett stad som lever i krigsgudens Mars anda!


Det mundana horoskopet är ställt för 13.30 (källa) när psykiatern öppnar eld på en läkarmottagning där horder av män, destinerade till att bevaka USA:s intressen i Irak, väntade på en medicinsk undersökning.

Som en paradoxalt spegelvänd bekräftelse av orden häromdan om den franske matematikern Gauquelins upptäckt av Mars-effekten, som bestod i att en Mars stigande i öster (födelsens och livets symboliska väderstreck) förekom med statistisk signifikans i horoskopen för framgångsrika läkare, ser vi här samma blodiga krigargud sjunka i väster (dödens och uttågets symboliska väderstreck).

Jag noterade också i samband med nya Kent-skivan RÖD (blod sorterar givetvis under den brutala och inskränkta krigarmentaliteten) ett typiskt horoskop med Mars i denna "sjundehusposition".

Dödssektorn kan också läsas som "icke-jag", dvs "den andre", och signifierar då kontraktsbundna partners, som t.ex. den äkta hälften - astrologins verktygslåda rymmer många skenbart orelaterade beteckningar, men död och äktenskap hänger nära ihop, vilket beskrivits i samband med kvaliteten Rajas och dess fyra tecken, Väduren, Kräftan, Vågen, Stenbocken.

I inlägget om Kent påpekade jag att en typisk effekt av Mars i väster (i sjunde partnerhuset) är den projektiva mentaliteten, den som flyttar ansvaret från sig själv (öster) och skyller på "den andre". Ett ovuxet förhållande som säkerligen i någon form kommer att hittas i horoskopet för psykiatern som sprack läck.


*****

Signifikant på denna himmel är annars Mars explita akt av aggression, just som den själv sjunker i väster, och riktad mot den mentala balansens tecken Vågen, för tillfälligt maximalt prominent på himlen genom att ockupera/motsvara den tionde sektorn för Det Publika, Det Officiella, samt Status. Skadan mot den amerikanska militarismen är oerhört, och notera att den ynkligt placerade Mars i Kräftan kan läsas som "skadegörelse inom det skyddade reviret".

Se här för ett fascinerande exakt exempel, som för en astrolog varslar om att hela innevarande måncykel, räknat från den senaste nymånen, är förpestad.

Exemplet som sådant visar hur planeterna i deras rörelse här och nu behöver agenter - människor - att uttrycka sig genom. Både sändare och mottagare i interaktioner måste stå i någon medfödd förbindelse med de omen som byggs upp och bryts ner från dag till dag.

*****

Som en sista snabb observation kan noteras att massakern går igång samma minut som den expansiva och framgångsskapande Jupiter stiger i öster på Fort Hoods exakta koordinater! Jupiter är tyvärr "debil" i Stenbocken och dess vilja är här därför att likt sitt värdtecken REDUCERA! Stenbocken är i sig förknippad med Saturnus, gränsdragaren och Liemannen.

Planeternas sätt att stötta vad än deras värdtecken representerar kan liknas vid talesättet "When in Rome..." som för svenskarna blivit ett ahistoriskt och generaliserat, "ta sedan dit man kommer".

Denna debila Jupiter förenar sig här med olycksbringaren och krigshetsaren Mars via opposition i ett sista illdåd innan den världsligt sjunker ner i underjorden detta dygn.

Men så här har ju himlen sett ut i veckor redan vid de lokala tidpunkter då Mars dagligen sjunkit. Uppenbarligen saknas en pusselbit. Utöver vad som ytterligare kan utläsas ur detta "event-horoskop" behövs naturligtvis födelsekartan för Fort Hood (om den ens går att etablera). Det här bloggens syfte vara bara att påpeka den prominenta och den våldsamt aktiva Mars i horoskopet för massakern.

*****

Efterord.

Samtida rationalister och skeptiker förstår naturligtvis ingenting nu, och sluter genast sitt förstånd inför detta uppenbart vältaliga omen. "Cosmos and Psyche" (2006) av en av USA:s främsta idéhistoriker, Richard Tarnas, rekommenderas. Han fick halva USA att sätta maten i halsen, när han "kom ut" med förklaringen till varför hans föregående västerländska idéhistoria i ett band varit en sådan våldsam framgång under 1990-talet: han hade studerat planetära cykler i ett kvartsekel, vilket givit honom en osviklig blick för trend och rytmik i mänsklighetens öde.



I "Cosmos" visade han nu genom ett gigantiskt faktamaterial att kulturer och individer inom kulturen verkligen tycks synkroniserade med världsalltet. Och detta har varit västerlandets stötesten ända sedan Platon, vars världsbild faktiskt är deterministisk och som i sin nyplatoniska precisering visar att alltet måste vara bestämt till varje del, för att Fullheten faktiskt ska vara komplett. En repa i vävnaden och hela Verkligheten skulle störta samman!

Alla har sin mer eller mindre ofullkomliga del att spela för Helhetens skull. Inte undra på att socialister och andra sekulära naturer hatar det antika bildningsarvet - det påminner om att varje människa är unik andevarelse "på väg". Inte en grå, jämntjock "jämlik" medborgare fastnaglad vid jordytan i en flat, socialrealistisk luftbubbla! Men...även denna klaustrofobiskt begränsade syn på Verkligheten måste dock ingå för att Helheten inte ska sakna något!


Om massakern i DN, SvD.

Se också nästa inlägg om förövaren.

Inga kommentarer: