Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 november 2009

Kent bekräftar astrologisk tes

I något som måste vara veckans jungianska synkronicitet ("meningsfulla sammanträffanden utan synbart orsakssammanhang"), lyfter Andres Lokko med följande ord fram det i hans tycke starkaste spåret från Kents senaste skiva RÖD:
...en lika stark som kontrollerad ilska över Sverige och svenskarna. Ingenstans är det så tydligt som i sorgesången över arbetarrörelsen och socialdemokratin i Vals för satan (din vän pessimisten). SvD (nytt fönster, min emfas) DN:s recension i mitt tycke mindre pregnant.

Bloggens få regelbundna läsare har knappast kunnat undgå att missa dess identifikation av Satan med den enbart materialistiska livsstilen, samt ett och annat inlägg som kritiserat socialdemokratin för att vara ett fattigt substitut till en verklig livsåskådning - baserad som den är enbart på en materialistisk omfördelningstanke och "platt" diskbänksrealism. I kombination med ett förnekande att det skulle kunna existera andra dimensioner som ytterligare kvalifierar individen blir sossepratet om den "jämlika människan" till en osann floskel, en önskedröm snarare än ett uttalande om hur verkligheten faktiskt ser ut.

 

En studie i sossefierad egenmäktighet - eller autism  

Så fascinerande anknöt Lokkos recension till mina upprepade granskningar av "det sataniska syndromet" som inpiskad materialism och konsumism, att jag inte kunde låta bli att pika en vän som röstar (s) i ett mejl. "Före sin tid" kallade jag mejlet (med hänvisning till att min blogg förekommit Kents nyckelspår med många månader) - varpå den här klent begåvade människan triumfatoriskt som en treåring (fastän närmare femtio) deklarerar mitt brev för att innehålla enbart "skit", och att han slängt det. Inom timman skickar han sedan ett mejl betitlat "Lokko" där han lovprisar samma recension, utan att på något sätt anknyta till den tråd jag öppnat och utan att anknyta till Lokkos favoritspår! 

Det här är ett exempel på något som liknar autism, där individer inte kan hantera verkligheten om den inte serveras på individens egna villkor. Att få höra att ett band med (s)-sympatier likväl kallar socialismen med samma beteckning som jag - i den här lätt störda människans ögon en "konservativ" (jag är inget åt det hållet!) - använt i månader, blev för mycket. Korseld från både den egna sidan och från motståndarsidan! HAN var nu tvungen att skriva om historien från början igen, som HAN ville ha den! 

Som framgår av horoskopet här nedan - anonymiserat - hittar vi något av det mest störda egenmäktighetssyndrom som möjligt är. Mars i Vädurens barnalika egotillstånd kan stavas ut: "JAG, den allsmäktiga bebisen tvingar mamma att komma när JAG skriker!" Den här marsplaceringen är ultrastark och indikerar en obändig egocentricitet och som här antar sjukliga proportioner då vi samtidigt har Saturnus hemma i sitt "herre-på-täppan"-tecken Stengeten (Stenbocken) - tecknet som alltid propsar på att vara lite bättre och lite viktigare än alla andra. Kombinera nu baggen med geten och smaka på den psykologin!

Den här kombinationen gynnar knappast en omdömesgill respons på tilltal, särskilt inte som Mars-Väduren strålar ont från partnerhuset och bringar individens egen balanskänsliga Vågenpersonlighet i vild gungning. (Husen räknas från "ASC", ascendent- eller egohuset som är det första.) Notera att det här är ett klassiskt horoskop för människor som skyller livets ondska (Mars) på andra: Mars i 7e = allt mitt helvete kommer från min partner/den andre. Och exakt så resonerar individen genom att flytta ut problemhärdar på lämpliga objektiva "andra" ute i samhället. 

Måltavlorna är alla de vanliga som klent begåvade socialt orienterade individer brukar ha för att skylla sin egen ofärdighet på, men i detta fall företrädesvis nyliberaler. Naturligtvis har de egosvaga i sak rätt! Men de försummar att odla sin egen nobless för att förfalla till gnäll om en "bättre ordning" och att det åligger "samhället" att göra grovjobbet. De förvuxna egoisterna missbrukar å sin sida också det goda karma de fötts under genom sin osolidariska och självtjänande livsstil. Dagens nyrika kommer att reinkarnera i utblottade kvarter nästa gång, var så säker! Roten till allt ont ligger i den sekulära (materialistiska) världsbild som sätter det kortlivade egot först och förnekar existensen av en evig själ.

 Horoskopinehavaren saknar intellektuell spänst nog att se att människans lösning inte är av politisk art. Rött/blått är en simplistisk dikotomisering, och problem uppstår då inga politiker är intresserad av den lodräta "andliga" dimensionen. Reaktionen på det kristna hotet att ens själs eviga öde står på spel, har bland de verkligt upplysta inte blivit till avvisande sekularism utan djupnat till en insikt att vi själva tvingas betala tillbaka för våra övertramp i kommande liv. 

Din reaktion i just detta läsögonblick ritar faktiskt en liten liten linje i en framtida verklighet! Det är som ett stort gungfly alltihop! Stoikerna kallade detta kosmiska sammanhang sympatheia men gjorde misstaget att betrakta allt som materiell substans. Men andlighet genererar inga pengar, och hela västvärlden kan lite löst och svepande sägas lyda under Satans regim, den materialistiska inomvärldsligheten. 

Lönsamhet är kopplad till tidens gång (eller åtminstone mätandet av något vi kallar Tid). Om Kronos (Saturnus) vet vi att "han äter sina egna barn". Just ett snyggt (om än utdraget) självmord den västerländska civilisationen är! Vi har skapat en sämre kultur än som någonsin setts på jorden, och medan vi stilla dör hyllar vi likväl vårt system som det bästa. Snacka om Stockholmssyndromet, att ha identifierat oss med vår kidnappare och baneman... 

 

*****

 

Bloggnedslag (interlud) 

Mängden kändishoroskop med den sataniska axeln mellan Oxen (munnens konsumtion) och Skorpionen (anus avföring) - en sinnebild för var den "fallna" människans världsbild börjar och slutar - har nu gjort etiketten Satan rätt oöverskådlig. Men jag kan nämna det första inlägg som tog sig en grundlig titt på "syndromet" - det danska nationalhoroskopet

I slutet av den artikeln en vidarelänk till Tele2-chefen som också illustrerar en alltför tajt bindning till pengar. "Denna världens furste" har som det kära barnet många namn och Mammon är ett av dem. Men bloggen är proppfull av vinklingar på det "enbart inomvärldsliga perspektiv" som är tecknet på att Satan ätit sig in i varje fiber av människan. Det är ett rent under att horoskopet för Socialdemokratiska Arbetarpartiets grundande inte innehåller den sataniska axeln, men i gengäld syntes där ett skrikande egenmäktighetssyndrom av samma typ som barnet som inte klarade att ta Kents kritik (via Lokko) av partiets irrväg. 

SAP föddes bara några dagar ifrån Adolf Hitler och ingen av de här två entiteterna visade någon större intresse av dialog med "den andra parten". Båda illustrerar perfekt hur Väduren (egoprincipen) eller dess härskare Mars kan bli en viktig byggbit i en diktators mentalitet. När Mona Sahlin anklagas för en von Oben-attityd och en föga konstruktiv konfrontationell attityd gentemot motståndarsidan i den politiska sandlådan, uppfyller hon bara en gammal tradition där de obildade som inte lärt sig vare sig tänka eller tala istället skriker och fräser och använder simpla härskarstrategier. De är inte genomlysta, de har inte lärt känna sig själva än. En astroanalys (av flera) av Mona Sahlin här. F.n. tre inlägg etiketterade SAP (listas med det äldsta och grundläggande nederst): SAP och egenmäktighetssyndromet, SAP-horoskopet jämfört med Adolf Hitlers, samt ett inlägg om socialdemokraten Tage Lindbom som blev filosof och sedan frystes ut ur partiet (S visade härmed sin pöbelaktiga och antiintellektuella grunddisposition). 

 

*****
 

Jocke Berg - dysterkvist och grubblare 

Och naturligtvis har Jocke Berg all anledning att bli alltmer svartsynt om han har hjärtat till vänster. Han har helt enkelt inte fattat att han (likt undertecknad) är en av dem som föddes helt utan eller med minimal bindning till Jordelementet, vilket egentligen gör varje försök att liera sig med en materialistisk åskådning som socialismen dödsdömd! Det är överdriften av mentalisering via en LUFTTRIANGEL han delar med sossen i blåsväder här ovan, som lurar honom in i ideologiernas träsk och ändlösa argument och resonemang för eller emot det ena eller det andra.

I själva verket är klassisk, ren filosofi den smartaste vägen ut för en boren tänkare (eller grubblare), och nog är väl Kent lite av vardagsfilosofer. Det är Joakim Bergs förankringar i Vattenelementet som får honom att bli kung över dystra tankar, inte mindre än en problemställning av "arbetarklassnatur" (smarta läsare bör nu se hur SAP-element matchar Bergs egen himmel): järnarbetaren Mars + och blytunga underklassplaneten Saturnus lamslår varandra i egohävdelsens tecken Väduren. 

Om det är detta aborterade ego som fångar så mångas intresse, förstår vi att Sverige är i djupet skadat av en lam och ytlig livsfilosofi som dock inte enbart socialdemokratin kan lastas för, utan som är en följd av 1800-talets materialism som trängde fram i västerlandet. Generationer av människor slutade efter det helt att tänka djupt om inte rent av förneka att det finns någon mening med livet bortom att mata sinnena med upplevelser. Bergs Vatten och Luft blandar sig inte väl, vilket bloggen ofta påpekat. 

Men hur fin konst levererar inte några av dessa, som en följd av alla de dunkla förnimmelser de tvingas att mentalisera och översätta i ny dräkt! Läsare, kräv av din lokala politiker att han lyfter klassisk filosofi till överst på dagordningen. Mer religion - av alla färger - i skolundervisningen. Det måste bli folk av det här packet som kallas svenskar! De tycks inte av egen kraft se att krälandet i den fådimensionella politiska verkligheten är en kulturlös människas brist på insikt i Livets mening. Den sossefierade svenskheten måste uppgraderas förrän den blivit helt brungeggig och inte längre varken förstår eller vill förstå vad omvärldens högkulturer representerar i historia och nutid. Är det nu det avgörs om ödesmakterna låter Sverige frysa inne under ett ishölje i ett spektakulärt domedagsscenario typ storfilmen 2012? 

 

Inga kommentarer: