Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 februari 2009

Aggression, egenmäktighet och materialism


I ett stort upplagt svep kommer det "astro-psykologiska" egenmäktighetssyndromet att granskas. Från avstampet i en argsint Hollywood-aktör rör vi oss via en på sin tid hetlevrad intressegrupp som ville ha mer prylar - och som vartefter den drömmen förverkligades mojnade så till den grad att de knappt orkade lyfta ett finger för att hindra tjuvar att norpa åt sig av det som sagda Hollywood producerar.

Svepet kulminerar i Sveriges nya rykte utomlands som en piraternas fristad där nämnda Hollywoods produkter generöst delas oss tjuvar emellan. Detta är inte en text för slappa ärthjärnor - flexa neuronerna så kör vi!

Instick 2 april 2009: Jag noterar först idag - fascinerat - att ett välläst inlägg på NewsMill, skrivet några veckor efter det du nu läser, hittar exakt samma historiska mönster som i de två svenska egenmäktighetsexempel som kommer att följa när nedan, men uppfattar svenskens förlust av gudsbegreppet (dvs egenmäktighetens födelse) som ett steg framåt i utvecklingen.


Då kör vi - igen!

*****

Rollen som American Psycho har visst smittat av sig på skådisen
Christian Bale som har påfallande problem med sin ilska...

Mycket talar för att Charles Carter inte för inte ansetts som Englands störste astrolog under 1900-talet. I studier av vissa teckenkombinationer såg han tvivelaktiga psykologiska resultat. Bale faller exakt in under en av hans varningar.


Charles Carter vid 61

Jag namngav Carters observation och kallade mixen av Vädur och Stenbock för "diktators- och egenmäktighetssyndromet". En genomgång av horoskop med denna dubbla emfas tycks tyda på att Carter hade rätt. Här finns påfallande ofta råheten och ilskan närhelst inte världen spelar med i det egna egots melodi.

Christian Bales kombination av Solen i Stenbocken (en härsklysten, myndig och positionsmedveten placering för Solen) och Mars i Väduren (barnets furiösa ilska över att inte allt blir exakt som dess nyupptäcka ego vill ha det) måste därtill vara diktatorssyndromets absolut värsta version!



Ett horoskop upprättat enligt den indiska,
astronomiskt korrekta metoden


Notera särskilt att skådespelarens hela psyke - Månen - är bräddfullt av Mars aggression! Är det någonstans man inte vill ha Mars i ett horoskop, är det i närheten av sinnelagets och känslolivets signifikator.

För de som föds på detta sätt blir idrott och äventyrande deras enda legitima utlopp, men tyvärr är det med den här ingrediensen på himmelen vi ofta ser våld inom familjen och liknande avarter... Christian Bale var ju tydligen på sin mor förra året också.

Mot detta väger hans budskap för det aktiva karriärjaget (Solen) och de framgångar som där skördas (Jupiter = framgång) inom någon slags konstnärlig verksamhet (Venus) lätt!

Vill man se människan ska man studera det lunära jaget.

När Bale sedan ber om ursäkt, går samma "syndrom" ännu en gång i dagen. Han säger sig plågad av att folk tycks tro att han anser sig bättre än andra, sitta på höga hästar. Detta är exakt resultatet av Stenbocken som strebrat sig upp till bergstoppen och egot - Väduren - som tittar nu ner på den värld man erövrat (i sin fantasi)!


*****

Denna krock mellan ELD och JORD (aggression över alla former av fysiska eller materiella gränsdragningar - hat mot själva verklighetens beskaffenhet) är samma problem som vidhäftar horoskopet för Socialdemokratiska Arbetarpartiets grundande.

"Vill ha! Vill ha! Ge mig! Ge mig!" Socialismen är uttrycket för underklassens växande insikt om att "vuxenvärlden" hade prylar och ett liv arbetaren inte var i närheten av.

Här har Sol och Måne bytt tecken men Månen i platta, materialistiska JORD-elementet är förstås lika kritiskt. När SAP bildades VILLE arbetarna verkligen döda sina Herrar!

Partiet är i själ och hjärta TOTALT MATERIALISTISKT eftersom Månen disponeras av härskaren till sinnelagets värdtecken Stenbocken. Och denna psykets disponent, Saturnus, ligger mittemot i Kräftan och bildar en JORD/VATTEN-opposition. Trög materialistisk lera, en total uppbundenhet vid sinnesvärldens data.

Den andlighet som Vädurens ELD kunnat uttrycka i andra sammanhang förnekas totalt genom den här trögflytande gröten, och ELDEN "felkanaliseras" till ett tjafsande om äganderätt över materien eller en brinnande passion för att fylla sitt ego-liv med materiella attribut för att man "är någon" (i materiellt hänseende).

"Du har din bil och villa / ändå mår du så jävla illa", som Peps Persson skaldade på 1970-talet, långt innan det västerländska ekonomiska systemet börjat klappa ihop.


Det är viktigt att minnas att vi talar om metafysiska principer: autokrati och auktoritet illustreras via Stenbocken (stengeten som gjort anspråk på bergets topp - guldet på prispallen).

En annan fras som sorterar under Stenbocken är "gammal är äldst" medan ung upproriskhet utmärker Vädurens symbol.

Det är i kombinationen av dem vi får den eviga kamp där en ung och stursk generation söker detronisera den sittande makten. Det är en kombination där ingen vinner utan tvärtom de sämsta läsningarna av de två zodiaksymbolerna ofta går i dagen.

I fallet SAP indikeras alltså Vädurens blodtörst men en total brist på visdom, sådan som kommer ur en lång och fungerande historia (som Stenbocken, åldermannen, förfogar över).

Jag ifrågasätter inte 1800-talsmänniskans rätt till ett kunskapslyft, men visar här via den bindgalne skådisen Bale hur socialdemokratin sitter på ett snarlikt inbyggt våld, en jag-mot-dom-mentalitet vilken historiskt hämmat den från att nå nämnvärd mognad.

Boven: just dess egocentriska - gruppegoistiska - och materialistiska grundsyn. Dess självupplevda existensberättigande (då) är också dess stötesten (nu).


*****


SAP-horoskopet fick historiska konsekvenser. Efter den inledande revolutionära glöden fick vi "gråsossen", en svartjobbande, skattefuskande pryl- och organisationsmänniska. (Organisationen och administrationen ligger hos Saturnus - emblem för en präktigt förnuftig kvalitet i människans psykiska konstitution.)

Svensken blev en andlig krympling, men vem behöver en djup själ när det bara är de materiella miljöfaktorerna som tillskrevs verklighet...

Svenskens försummande av sin inre miljö har länge gått hand i hand med landets förfulande av "psykiska problem". Sådana talar man inte om i en tid då all förhoppning ligger i att paradiset kommer när man skaffat sig alla grejerna.

Det får vänta till ett annat inlägg att närmare jämföra SAP-horoskopet med Adolf Hitlers. Den ökände diktatorns födelse ligger bara tre dagar efter att SAP "föddes". Men visst fanns likheter...

Hitler hämtade inspiration från den svenska folkhemstanken när han sökte rensa Tyskland från ovärdiga fenomen. Det finns ännu i dag något sataniskt i den svenska, effektiva ingenjörsmentaliteten. Teknokraten med den slutgiltiga lösningen i strikt kvantifierbara termer. Då folkhälsa, tvångssterilisering och lobotomi, nu auto-marscherande datasystem och biologism.


*****

Men sedan, när den svenske arbetaren krigat sig till vissa privilegier, gråat till sig och blivit mer av en myglare som söker slinka igenom det MONSTER till system han själv varit med om att skapa... Hur kommer ett samhälle som fötts ur den basala mentalitet vi studerat att med tiden utvecklas?

Vi ser resultatet i Sverige i denna dag: ett fulare och mer oformligt och vulgärt språk har väl aldrig funnits i landet tidigare. Folk tror de är medvetna för att de har lite biokemisk soppa i sina skallar! Detta är då svenskens rötter i en kollektivt påbjuden nivellering med fokus på den obildade arbetarens begränsade verklighetsuppfattning.

Detta hade lätt kunnat åtgärdas, men med
socialismen följde ett förakt för allt som föregått den. Hela det klassiska bildningsidealet var ju de besuttnas kunskaper! Bort Platon, bort Aristoteles! Vi börjar om från början med oss själva i centrum - med egot som skapelsens krona!

Inte konstigt att det doftar grottmänniska när man studerar inläggen den pratglade svensken gör i vår nya demokratiska nätpress. Yttrandefrihet för dummies. De med turen eller det goda karmat att födas utanför den här jantemijön slapp förstås den allmänna nivelleringen neråt mot den prosaiska sinnevärlden.


Ingen uppmuntrades förädla sig i det här landet under 40 år eller mer (för vad kunde väl en sådan formulering ha för innebörd i ett smygpositivistiskt land). När nu själarna efter föregående frånfälle börjar reinkarnera i nya svenska (eller nysvenska) biologiska kroppar, så märks det.

Landets tanketak har nått ett all-time low. Man ser låsningen till sinnevärldens mer omedelbara realiteter särskilt i en ung generation datatekniker som drar ner diskursen till en fyrkantig "systemnivå". Pragmatiker som aldrig ens försöker sväva utanför sitt kompetensområde. Logik men ingen Intelligens i Platons mening.

(Platons Intelligens är en fakultet våningen ovanför "förnuftet". Intelligensen är den icke-manifesta idévärlden, vars andliga principer astrologin menar sig arbeta direkt mot och indikera i symboler lånade från fenomenvärlden.)


*****


Se Sveriges nya lågvattenmärke Pirate Bay - det påminner om den svenska ingenjörskonstens förfall i dess IT-gren. Ingen dömd på förhand, heter det. Men vi har astrologin att tillgå för att se om det luktar fähund eller sunda principer i samband med rättegången som startar den 16 februari.

Begrunda den gangstermentalitet som resulterar ur pur materialism kombinerad med den naturliga ambition som innebor i ELD. Följande horoskop indikerar den logiska avkomman till SAP-horoskopet, arbetaren i dess nästa inkarnation.

Mer kontroll över materien men samma brutalt primitiva själ.
Nu har det barnsliga egotecknet Väduren växt till sig ett steg och återkommer som zodiakens mer individualistiska Lejon, den andra av ELD-elementets tre installationer. Det är horoskopet för en av Pirate Bays män, Peter Sunde, som illustrerar den fortsatta urartningen - intensifieringen - av "syndromet" vi studerar.


Notera än en gång socialdemokratins materialistiska Måne i JORD, men nu är Solens eldiga drivkraft ännu värre och mer pervers än då historien bara rörde ett litet barns skrikande efter sin rätt att förfoga över allt det såg andra förfoga över. Med Pirate Bays teknik kan man stjäla all underhållning i HELA VÄRLDEN. Mega-egoism!

Sunde själv må vara ursäktad - hans uppväxthistoria antyder att en lätt psykopatisk natur resulterat: typen som inte kan känna inåt utan istället går sönder med jämna mellanrum. Månen i Stenbocken blir den som har internaliserat SYSTEM istället för KÄNSLOR.
Men hur mycket offer Sunde själv än kan tyckas vara, illustrerar horoskopet egenmäktighetsprincipen skruvad ett varv till.

(Anm. I astrologins eleganta och balanserade system är Månens naturliga hemvist i empatins tecken Kräftan mittöver. Implict kan därför Månar i Stenbocken ha avsevärda problem att se annat än "effektiva" strukturer.)

Att vissa kallar digitala produkter för icke-materiella, ska inte förblinda någon för vad som pågår. Egenmäktighetssyndromet handlar om en inpiskad egocentricitet och ett ogenerat kontrollbehov som smutsar ner vadän den här människotypen befattar sig med.

I det tredje exemplet förenas Sol & Saturnus (Stenbockens herre och kontrollbehovets symbol) i ELD. Jordiskheten förråar nu varje möjlighet för ELDEN att manifestera sin mer nobla, andliga sida. Resultatet är ren och skär egenmäktighet.

Materialismens Saturnus i ELD indikerar eventuellt ovannämnda "virtuella materialitet" - den digitala produkten vilken individen som uttrycker egenmäktighetssyndromet söker roffa åt sig.

Grattis Sverige! Vi har nu fallit under strecket för en civilisation dit nobla själar söker sig. Rötäggens och avskummens tid är här.


Kombinera denna dystra prognos med det närmaste årtiondet av fortsatt ekonomisk kräftgång på jorden... Visst behöver vi HELT NYA VÄRDERINGAR. Skaffa undan materialismen snabbt och återintroducera de kunskaper som finns inbäddade i de gamla klassiska texterna, i religionen.

Varenda fysiker med ett Nobelpris på hyllan vet att Platons idévärld existerar "en våning upp", och att vi lever "härnere" i ett materiellt töcken vi tar för att vara det yttersta och det enda. I dagsläget kan inte politikerna hantera den kunskapen, de är dels inte Intelligenta nog, men sanningen om våra drömliv på den här planeten är så radikal att den kräver ett helt annat system än det ekonomiska.

Troligen kommer civilisationen att de närmaste 20 åren smärtsamt ställa om sig till ett post-materialistiskt system. Men bemärk: det finns så mycket kunskap här att det kommer att gå att styra en ansenlig folkspillra vidare till nästa tidsålder och paradigm. När de stora förlorarna, kapitalisterna, skjutit huvudena av sig i förtvivlan, återstår fortfarande många fler, mer flexibla naturer.

_____

Tillägg 090204:

Översiktlig ingress tillagd.

DN ska ha heder för att - dygnet efter ovanstående inlägg - också ha rört vid den heta potatisen: det rykte vi, lilla ingenjörs-Sverige, skaffat oss i världens ögon tack vare vårt tanklösa anammande av bredbandsteknologin (i kombination med den materialistiska grundton jag skisserat).

Tillägg 090214:

För den som absolut ingenting fattat av ovanstående inlägg (som tycks ha skett då det var helt nypublicerat - se kommentatör härnedan), vill jag hänvisa till Herman Hesse, Nobelpristagare i litteratur. I sin Glaspärlespelet beskrev han hur spelets mästare mäktade transponera en oljemålning till en bok, en symfoni till en staty o.s.v.

Det här inlägget/artikeln är på ett liknande sätt ett försök att synliggöra en röd tråd genom tre skenbart disparata uttryck hämtade från en annan begreppsvärld.

I en understudie fryste jag sinnelagets Måne och lät det eldiga och hungrande barnet Väduren växa upp och solidifieras till ett Lejon (ett tecken som tar sig själv på fullaste allvar och tar mycket i sina näromgivningar för givet också).

Genom denna tillämpning framtonade så autokratin som TPB uppvisar via Sundes patologiska horoskop. Egenmäktigheten som sjukt institutionaliserad.

Detta var då den symboliska representationen för en enbart materialistisk kulturs avkomma - "huggormars avföda" som den kallades i den del av världslitteraturen som svenskarna inte längre vet något om.

Ett sådant aktstycke har naturligtvis överhuvudtaget ingen plats i Sverige 2009. Detta är en stilstudie i hur intellektualitet i praktiken för 2.000 år kunde se ut nere vid Medelhavet - en tid före den förkrympta materialismen förkastat Platons Former och den svenska skammen var ett faktum.

Tillägg 090224:

För mer om fiffelsvensken, se granskningen av Sveriges nationalhoroskop. Där kan ses hur en mild form av egenmäktighetssyndromet späds på av ännu en ogynnsam mix av Eld och Jord. Det är Månen och dess disponent som befinner sig i inbördes oförenliga positioner.

Tillägg 090402:

En fortsatt granskning av egenmäktighetsdyndromet i detta inlägg.

Tillägg 090502:

En utmärkt DN-artikel från 29 april kläder av Pirate Bay inpå bara kroppen - så att ingen utom den allra mest korkade eller korrupta individ kan undgå att notera vilket rötägg ovanstående horoskop för Peter Sundes födelse beskriver. Kombinationen Lejon + Stenbock (makttecken + makttecken) kan vara nog för att i vissa fall helt derangera en individ.

Men märk att astrologin innehåller en faktor "X" som den inte kan sia om: vad är det för kvalitet på den inkommande själen som inkarnerar i en ny människokropp? Detta kan inte horoskopet säga. Samtidigt med Peter Sunde kanske föddes ett barn som i kraft av GOTT KARMA beslutat sig för att bekriga orättvisor i världen men på ett korrekt och inte samvetslöst sätt?

Gör detta spelrum då inte astrologin meningslös som prognosredskap? Nej! I de flesta fallen kommer man att hitta ett beteende ungefär i linje med vad planeterna dikterar. Vissa hittar mer legitima utlopp för sin böjelse, andra, som Sunde, mindre acceptabla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otrolig skit du skriver. Fran Christian B till ett slag mot SAP.
SAP har ju knappast format svenska samhallet innan sin egen tid, utan snarare bara reagerat pa vad som pagick. Adel och borgare hade stulit och snott at sig med vald under en lang tid, och hade satt standarden for vad som spelade nagon roll. Att tro att SAP dodade den svenska kultursjalen nar hela vastvarldens kultur verkar vara forbryllande urvattnad. Att forsoka forklara allting genom astrologi ar ju helt hapansvackande idiotiskt. Forsok forklara Peter Sundes darskap med astrologi tack.

Anonym sa...

Tydligen förklarade jag inte i tillräckligt STORA BOKSTÄVER att temat var Aggression, Egenmäktighet och Materialism, och att jag avsåg belysa det via tre nedslag.

Naturligtvis kan det astrologiska symbolsystemet appliceras på individualpsykologisk såväl som gruppsykologisk nivå.

Det går utmärkt att ställa horoskop på "events" och politiska tilldragelser (som ett partis bildande). Faktiskt är det den äldsta formen av astrologi. Sverige saknar inte oväntat beteckning för formen, men på engelska kallas det en "mundane map".

Varje "mondän astrologisk karta" utgår från suveräniteten hos entiteten under granskning, isolerat från "miljöfaktorer".

SAP-horoskopet röjer således bara vad gruppen kollektivt härbärgerade för känslor och motiv vid tiden ifråga, utan att tillgripa ett förlegat "dumma mamma, dumma pappa"-argument (som kommentatorn gör).

Nej, det var inte miljön som gör någon vrång. Inget kommer ur inget, sade en känd grek. Horoskopet visar tvärtom att det var NÅGOT som föddes vid tidpunkten ifråga, komplett med kvaliteter som sedan skulle komma att rullas ut över tid. Astrologin bygger på karmaläran.

Ockulta ögats inlägg representerar en ståndpunkt från efter att reinkarnationen nått väst och blivit accepterad, och med det insikten om det individuella ansvaret - ett nog så gott incentiv att göra sitt bästa och inte glömma bort mänsklighetens enhet bortom simplistiskt favoriserade av en eller annan partifärg.

Mänskligheten är mogen en post-politisk medvetenhet, baserad på de eviga, transcendentala värden som socialismen vände ryggen - måhända en historiskt nödvändig fas.

Men inlägget tittade också på konsekvensen av att permanenta sin Själ i materia medan ens aktivitet - Solen - solidifieras - sådan var den ganska uttryckliga i´den med att gå från karta 2 till karta 3.

Insändaren tycks på ett grumligt sätt motsätta sig att SAP delar samma föreställning som en gapig skådis och en demoraliserad dataprogrammerare. Därav svårigheten att greppa på vilken tanke- eller motivhöjd inlägget skrevs, med de ovidkommande och ofullständiga invändningar en oförståndets läsning lätt medför.