Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 maj 2009

Skorpionens tecken, nu även kannibal



Där väst i senantiken gjorde ett metodfel som 1800 år senare lett till att nästan alla personer identifierat sig med fel zodiaktecken, där visar den indiska astrologin - som satsade på "rätt" zodiak - att Skorpionen verkligen är ett dödligt tecken.

Inte bara led USA:s mest notoriske massmördare Ted Bundy (nytt fönster) av ett enormt övertryck i detta tecken då han föddes. Inte bara inträffade terrordådet i Mumbai förra året under en exakt kopia av Bundys födelsehimmel. Nu visar sig också den tyske kannibalen Armin Meiwes ha en snarlik födelsehimmel. (DN)

Den gruvliga och fulltständigt bisarra historien om hur han annonserade efter ett offer på nätet och hur de båda männen under en middag försökte äta upp offrets penis, sammanfattas på Wikipedia.

Nu är vi verkligen på botten av den psykopatologi människan kan sjunka till, fullständigt subhumana nivåer där enskilda MOTIV i perverterade former tagit över och driver individen. Carl Jung, James Hillman och andra djuppsykologer talar här om när arketyper besätter människor, och individen reduceras till en spratteldocka för transpersonella krafter. I antiken hade man snarare talat om att vara besatt av demoner eller onda andar, vilket är exakt vad det är.

Astrologin kan förvarna föräldrar om att de fött barn under extremt ogynnsamma tider. Halvt på skämt, halvt på allvar, har jag i samband med ett annat skorpioninfekterat horoskop (Tele2:s vd) föreslagit planerade graviditeter för att, så långt det är möjligt, kryssa förbi TidsAndens mer graverade lågvattenmärken.

Det kan innebära att blivande föräldrar avstår från graviditet under HELA ÅR, då (ur astrologisk synvinkel) en del "mänskliga" kvaliteter är satta på undantag. En mänsklighet i harmoni med kosmos skulle bara fortplanta sig på ett sådant sätt att goda och genomlysta barn bereddes tillträde till planeten jorden.

Som det f.n. ser ut, släpper ovarsamma föräldrar in rent demoniska själar i de barnkroppar de kopulerar fram. Givet att många dåliga år, dåliga månader, och dåliga dagar redan koinciderat, skulle t.o.m. Adolf Hitler kunna ha reinkarnerat på jorden.

Men här kommer en intressant faktor in, som astrologin inte kan förutsäga:

KARMA

Det indiska ordet betyder "handling", men används som beteckning för det osynliga, bakomliggande system som reglerar fenomenvärlden. Hitlers karma är av den arten att hans anhopade "skuld" och den "återbetalning" han nu är skyldig mänskligheten (vi talar inte om en lokal kvartersbuse här) begränsar möjligheterna till återfödelse!

Hur ordnar Hitlers ande upp sin senaste inkarnation med de högre andevarelser som reglerar jorden? Ska han dela upp återbetalningen? Hur många inbetalningskort (usla reinkarnationer) tarvar hans illdåd?

Är det så illa att hans ande måste strimlas i en särskild funktion för rehabilitering av de mest urspårade andarna, och "sås" på jorden i fragmenterad, utspädd form? Frågorna är många, men trots att det alltid finns en handfull formidabelt klärvoajanta andesjälar på jorden, vet vi väldigt lite om de naturlagar den västerländska materialisten inte ens känner till.


Dygnet för Armin Meiwes födelse kompliceras en smula av att Månen (sinnelaget, psyket, själen) just efter lunch lämnar Lejonet och går in i Jungfruns tecken. Men ett Psyke i Lejonets dramatiserande Eldelement ger mer anspända störningar än eftermiddagsfödslarna där HELA himmelen kollapsat i den lergröt Jord/Vatten-kombinationen ofta leder till (materialism). Så låt oss anta att kannibalens sinne varit begivet på en visuell fest - Lejonet är dock en scenisk figur, och Meiwes lät också videofilma hela den gruvliga slakten.

Lejonet signifierar "livet" och Skorpionen 90 grader längre fram ("rät vinkel", "skarpt läge") i zodiaken är Lejonets negation, "döden". Den genomsnittliga Skorpionen är förvisso en skarp kritiker, defensiv men på ett heroiskt och uthålligt sätt. Men tecknet har alltså sina bottnar, och representerar ytterst Sigmund Freuds thanatos, dödsdriften han sökte lansera bland Wiens borgare - utan framgång. Borgerskapet tyckte det var mer kittlande att fantasier om sex och libido än att närma sig den otäcka dödsdriften.

Meiwes är som synes helt besatt av att via sin Måne - sitt sinne, som reflekterar inkommande solljus, föreställa sig Solens drivande arbete i dödens tecken! Därtill hittar man också Skorpionens härskare Mars (blod, olyckor, aggression etc) hemma i sitt eget tecken. Det negativt polariserade tecknet är alltså extremt livsfientligt, och Polanskis film REPULSION (vämjelse) berättar väl om Skorpionens i grunden negativa och livsavvisande böjelse. Det verkliga livets skorpioner drar sig under stenar och hittas ofta på livets udda sidovägar. Ibland slår något slint och individen börjar agera ut den destruktiva aspekten i dödstecknet.

Se även några sinsemellan länkade inlägg som sysselsätter sig med Skorpionen och biologin med början här.

_____

Not. Bristen på födelsetid förhindrar en djupare analys. Dygnets 24 timmar innehåller "lugna zoner" och sedan några tillfällen då Meiwes skorpionproblematik utvecklas till fullo. Därför innehåller även ett problematiskt dygn några "frizoner" då mer välanpassade livsöden kan förmodas. Detta säger genast att mitt spekulerande om födelsekontroll näppeligen låter sig förverkligas, även om det har ett korn av sanning i sig.

Inga kommentarer: