Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 augusti 2010

Kosmisk sympati: Hellenius och...

När jag såg fotot på underhållaren underhållaren David Hellenius i Aftonbladet reagerade jag starkt vem han måste dela någon form av kosmisk signatur med: populära och ursvenska tv-profilen Lennart Swahn. 


Och likt Hellenius, född samma dag som Sverige återföddes, var också Lennart Swahn en underhållare av barn! Detta måste väl ändå synas i formen av kosmisk sympati mellan de båda männens inträde i rumtiden? Det vill säga, man borde räkna med överlappningar mellan horoskopen.

För den med åtminstone någon inblick i den antika lära som föregick vår begränsade moderna vetenskap (som bara kan tala om kvantitet men inte om kvalitet), här är den geocentriska bilden av båda tidpunkterna som den såg ut i antiken - som synes tycks det vara de här båda männens förbindliga men ändå svala och distanserade Luft som utgör minsta gemensamma nämnaren:


(Klicka på bilden för större storlek)


Givet den kuriösa serie individer födda i Lufttecknet Vattumannen (Hellenius soltecken) som resulterade när jag började fundera över artister som kunde sägas vara verkligt folkkära, bara understryker det här fyndet existensen av något man kan kalla en "folksjäl". Se även länk i inlägget om folkkäre Peter LeMarc (förvisso Mån-Vattuman snarare än Sol-Vattuman).

Men fråga inte våra svenska, ateistiska "förnuftsorganisationer" eller din handledare på Tekniska Högskolan om den saken. De är förlorade i den scientistiska världsbild som helt förlorat det som en äldre mänsklighet ännu kände till! [1]

Sverige har en lång väg tillbaka till andligt uppvaknande.


_____

Not 1. För ett exempel på svensk intellektualitet när den är som sämst, dvs självgodast och mest förblindad för ett ämnes samtliga dimensioner, se följande snabbt avsomnade diskussion på ett sk skeptikerforum.

De här unga männen tycks sakna all form av läsförståelse apropå mitt inlägg om Peter LeMarc. Deras skeptikerfilter hindrar dem a priori att överhuvudtaget förstå inläggets natur, och de ser inte ens att dess tonläge är hoppfullt! Särskilt om man orkar läsa hela och även studera cancerfall nummer två. Självgoda och skenheliga idioter.

Som sagt, Sverige är mycket långt från en acceptabel folkmentalitet. Så varje gång ni ser VoF utnämna årets upplysningsman samt dumstrut, spegelvänd då dessa positivisternas slutsats. Det finns Ljus och det finns Mörker som poserar som Ljus. Men det tillhör en annan, filosofisk diskurs. Det går inte att leva utan metafysik men svensken försöker på sina håll, och så blir resultaten därefter. Tyvärr finns det inget parti som tar det här seriösa greppet på livet inför höstens val.

Inga kommentarer: