Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 augusti 2010

Piratpartiet: avundens & begärets horoskop

Ett inlägg enbart för den med viss inblick i bedömningen av symboliska indikationer. Horoskopet för Piratpartiet är upprättat för midnattstimman enligt samma resonemang som i fallet Sveriges horoskop.


  • För mycket "vill ha" - lidelsens kvalitet Rajas dominerar kartan via ett "storkors".

  • Ha-begäret framgår via expansionens Jupiter i andra huset för materiella (eller immateriella) tillgångar. Oppositionen till hatets och det egenmäktiga tillgreppets Mars i egoismens tecken Väduren i åttonde huset för "andras tillgångar" visar att vi har att göra med ren och skär egoism och missunnsamhet maskerad som idealistisk (Vågen) partipolitik.

    I själva verket, som många påpekat under flera år, är PP bara en ovanligt banal form av "kommunism" som avser annektera upphovsmännens inkomstkällor till förmån för den grupp snåla egoister som följer PP:s linje. Som med allt avskum är argumentet alltid att girigheten ligger hos "den andre". Psykologin kallar den här blindfläcken för "projektion".

  • Givet den föreslagna födelsen vid midnatt är det dominanta ominat södra månnoden Ketu stigande i öster i självtjänande Jungfrun. (Jungfrun under störning är inte längre en tjänare utan en självtjänare.)

    Ketu indikerar enligt västerländsk tradition fiaskon och misslyckanden - partiet grundas alltså med de allra sämsta framtidsutsikter. Detta är visserligen helt logiskt givet den sjukt giriga grundtonen.

  • Venus (nöjen, behag, pengar) i det mest materialistiska och maktlystna tecknet, Stenbocken, ingår i den här överbetoningen av passionerad kamp. Nog känner man igen de patetiska piraterna! Svenska nationalhoroskopet rymmer samma outvecklade syn på Venus i bemärkelsen kärlek och harmoni mellan alla inblandade. Det är förväntat att PP finner en synergi med det segment i den svenska folksjälen som uppfattar sig själv som herre över nöjesindustrin (Venus) - befängda och orimliga tanke!

    (Logiken är denna: svensken är numera så teknifierad att han i besittning av datorer och kopieringsverktyg börjat tro han själv är den som har herravälde över även material han olagligt förskaffat sig. Kedjan av logiska felslut tyder på en sådan intelligensbefrielse att man blir alldeles matt!)

  • Det är nymåne, så den reflektiva förmågan (Månen) är sönderbränd av aktivisten Solen. Mycket typiskt. Hade det funnits en sund reflektion skulle partiet inte ens finnas till. Notera att den proaktiva Skytten indikerar vad partiet handlar om: Solen i fjärde huset för privat ackumulation och Solens disponent Jupiter i andra huset för pengar.

    Som jag säger: det är ren själviskhet som det genuina skälet till att partiet existerar: viljan att själv bestämma hur mycket musik och film ska kosta. Dvs, ingenting! Dravlet med "fem års upphovsrätt" och därefter "kommunalisering" är bara ytspackel för att dölja det djupt osmakliga och egoistiska sentimentet som driver Sveriges pirater. De är verkligen pirater i bemärkelsen tjuvar och ett segment av befolkningen som helt saknar civiliserade maner.
     
  • Den redan svaga Venus är hårt hållen av en skadad och svag Saturnus i Kräftan! Saturnus är materialismens och äganderättens princip och Kräftan är själens djup och sundhet. Här är en ytlig och skadad partisjäl - ett omen som perfekt bekräftar den sönderbrända Månen (själen)!

    Med multipel attestering vet vi att partiet saknar sund förmåga att reflektera på djupet. Den södra månnoden i öster visar på ett utanförskap och en alienation, och Solens disponent Jupiter i andra ekonomihuset samt det kriminella åttonde, visar att det är fattigt patrask som vill kunna stjäla i godisbutiken utan att samhället klassar dem som brottslingar.

Se även grundaren Rickard Falkvinges horoskop för ytterligare pusselbitar till varför partiet bara är en usel front för otyglat ha-begär. Notera t.ex. hur partihoroskopets materialistiska Venus i Stenbocken exakt koinciderar med Falkvinges Sol i 6° Stenbocken!

Jo då, grundarens horoskop lyser i genom i sin andas barn, Piratpartiet!

Naturligtvis vill mycket ha mer, och det är bara naturligt att partiet nu söker täcka in allt större frågor - expansion ligger för övrigt i soltecknet Skyttens grundnatur. Men här, i horoskopet för grundandet, ser vi hur ömkligt det djupa sentimentet är.

TITTA NOGA PÅ JUPIER OPPOSIT MARS och begrunda både tecknen och husens innebörder. Detta är den "sataniska axeln" via hus och involverar väldigt ofta kriminalitet och en avtrubbad moralisk medvetenhet. Särskilt när Mars i Väduren figurerar!

Detta parti har många svenskar funnit erbjuda en rimlig åskådning. Det säger något om vilken intellektuell och moralisk bottennivå delar av folket förfallit till. Det här är inte riktig politik, vilket alla vet, det är bara ett särintresse som spelar barnteater.

Om PP:s senaste utspel i DN, SvD.

*****

Tillägg den 3 augusti

Expressenskribenten Johannes Forssberg nedkommer med en underhållande ledarkrönika om kvaliteten på tankearbetet nere i Piratpartiets "bunker". Vilket påminner mig att jag glömde nämna det aktiva fjärdehusets betydelse av "Tillslutna utrymmen"! Här sitter alltså en vidlyftig Skytt i sitt stängda rum och smiter Den Stora Planen för Falkvinges Världsherravälde.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spår han i stjärnorna om den totalitära staten då och the NWO!?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

3 spam raderade - ingen av kommentatorerna har ens läst inlägget, alt. struntar helt i sakfrågan som rör den astrologiska signaturen för ultralåg intelligens.

Anonym sa...

Dåre!du skroderar och går på,med stulna bilder och långciterade texter.det är bara du som får skattesmita och stjäla fritt tro mig din tid som undertextare närmar sig sitt slut om den inte redan kommit.din stackars namne söderöver dras med.Endast skammen har du då kvar.