Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 augusti 2010

Avhoppad folkpartist: de är rasister!

En intressant artikel på Newsmill av en folkpartist som hoppat av pga den ynkliga profil partiet har gjort till sin väckte mitt intresse för förre partiledaren Lars Leijonborg. Under honom introducerade, som författaren skriver, Folkpartiet sin nya udd mot hackkycklingen invandraren.

Vad var det då som redan får många år sedan, som jag minns det, fick mig att vrida mig i avsky närhelst jag hörde den mannen uttala sig? Bloggen kan nu presentera det mest störda horoskop som hittills hittats för en individ som inte levt ut sina störningar i formen av kriminalitet eller mentalsjukdom. En enda aspekt på hela stjärnhimmelen (indiska aspektschemat) och därtill en förfärande hemsk sådan!



Först och främst kan vi återigen notera invandrartecknet Skytten, aktivt hos både den obehagliga migrationsminister Billström och hos byråkraten på integrationsministeriet som ansåg islam vara nazism. Zodiaken kan faktiskt läsas väl redan på den här ytliga nivån. Skytten tycks ge en relation till utlänningar eller utlandet och sedan får ytterligare indikationer avgöra om det är på gott eller ont.

Jag menade att moderate Billströms snåla och fula själ i utlänningsfrågan stod att läsa i den alltid restriktiva Stenbocken, och även folkpartisten Leijonborg har problem i samma tecken. Här är det den jovialiska och välkomnande planeten (faktiskt utlandstecknet Skyttens härskare) som "fallit" från nåd och visar sin sämsta sida. 

Eftersom jag är född nära i tiden då Jupiter rörde sig genom Stenbocken har jag känt många nästan jämnåriga med den här placeringen, och jag har faktiskt reagerat på något oerhört förbittrad och ogeneröst hos flera personer. Den jovialiska Jupiter tappar det mesta av charmen här. 

Och tyvärr har jag noterat rasism fast dessa människor nu är så gamla att de hade sin ungdom innan Sverige blev lika mångkulturellt som det är idag, på skolgårdar och i samhället i övrigt. Snålheten och bristen på jupiteriskt förtroende är alltså inte brist som åsamkat folk via en förändring i den sociala miljövariabeln - astrologin pekar ut dessa själar som att de har ett kallare hjärta än de flesta!

Och med en ovanligt frostig och snobbistisk Jupiter spikad (ja! snobbig var hur Leijonborg framtonade) måste vi också notera att den andra grundläggande planritaren, Saturnus, heller inte står bra.

Saturnus i Lejonet upplever sig på osäker mark hemma hos den fria och slösande rika Solen (Lejonets härskare). Faktum är att de är distinkta planetära fiender. Hela Solens filosofi är ju motsatt den restriktiva och åtstramande Saturnus! 

Det blir inte bättre av att den naturligt illvilliga Saturnus triggar den naturligt illvilliga Mars i samma tecken! Mars är nu eldig likt Lejonet så den planeten funkar i sig bra, men det var innan Saturnus också faktorerades in.

Och den här hopplösa kampen mellan aggressiv utlevelse (Mars) och skitnödig återhållsamhet (Saturnus) går nu till samlad attack mot Mars eget härskartecken, den mörka och dystra Skorpionen!

Vad vi har här är någon fullständigt omöjlig version av "dramadrottning" men där den restriktiva Saturnus söker kontrollera och dämpa yvigheten. Aspekten mellan Mars och Solen har en potentiellt stärkande s.k. ömsesidig reception, men den fungerar bara inte här, givet Eld/Vatten och störningen från Saturnus.

Åtminstone jag ser nu - många år senare - varför Leijonborg var en så plågsamt tröttande personlighet. Hård och kantig t.o.m. i fraseringen. Tamas guna ger abrupta och kantiga typer.

Det är lika tydligt vilken sjukligt maktlysten människa det här var. Jag minns hur ovilligt han drog sig tillbaka och med den svartvita syn på livet som låsningen mellan Lejonet och Skorpionen ger - "vinna eller försvinna" - förvånar det mig inte alls att han såg varenda utböling som ett hot. 

Solen i Skorpionen är lätt defensiv i grundtonen och här triggas en extremdefensiv hållning när solögat skådar dess egen disponent utan att känna igen att den andrre är en själv. Istället triggas Skorpinens dödsskräck av det dominanta Mars-Lejonet som framträder i skepnad av en hetlevrad ... sydlänning med yvigt temperament kanske? För märk: Saturnus är med i spelet och avslöjar att Leijonborgs missmodiga Skorpion-Sol nogsamt blickar på den hetlevrade personens ras eller yttre form (Saturnus)!

Tredubbla antal poliser i "utanförskapsområdena"!

Han tycker inte om det han ser, för Skorpioner under störning blir neggon och avvisande protestmänniskor. Det är det tecknets grundläggande natur - att måla fan överallt och söka sätta in "räddningskampanjer" mot "degraderingen".

Att inför valet ha börjat studera fler politiker än bara Sahlin/Reinfeldt är något av en chock. Vad är det för rötägg svenska folket ger sitt förtroende? Har svenskarna inte bättre människokännedom än att låta en Leijonborg göra karriär och representera dem? 

Då förstår man att en viss procentsats faktiskt är rädda för invandrare. De är de med svag social kompetens och psykologisk blick. Nationalhoroskopet har faktiskt sin Venus - social kompetens och förmåga att hitta jämvikt med andra människor - i den segregationssträvande och ytligt formella Stenbocken (ett rationellt tecken som vill spalta upp och arrangera saker på basis av yttre faktorer som t.ex. färg eller material). 

Och vår irritation (Mars) har vi knutit till Oxen, vår egen lilla jordplätt någonstans ingenstans i världen. Hur skulle vi kunna ge Främlingen ett varmt välkomnande - ett tölphoroskop är vad landet har på den här punkten.

Det är inte elitskolor du behöver Jan Björklund (fp) - det är grundläggande träning i de tio levnadsbuden som den sekulära humanismen stal från kristendomen - träning för dig själv och de många med dig som helt tappat omdömesförmågan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Billström är moderat. Fast de ligger ju ganska nära varandra politiskt så det kanske inte spelar någon större roll;)

Seaward sa...

Tack för påpekande! Ett skrivfel som är rättat (tillsammans med förväxlingen av migrations- och integrationsdepartementen).

Anonym sa...

Det här var intressant, för tidigare i år kom jag i kontakt med en person född bara sex dagar efter Leijonborg, en person som alltså har månen i Vattumannen, annars planeterna i samma tecken. Vi hade ett professionellt samarbete som gick bra i början, hon verkade väldigt trevlig och lätt att ha att göra med, och hon verkade nöjd med mig. Men så plötsligt hände något. Hon gick bakom ryggen på mig och klagade på mig inför min uppdragsgivare. Hon kom med överdrifter och förstorade upp saker. Så det där med dramadrottning och lejon/skorpion, det stämde in på henne. Och falsk var hon ju också, hon kunde inte ta det med mig direkt. Som tur var hade vi bara distanskontakt, och vi har växlat ett par civiliserade men avmätta mejl efter det.
S

Seaward sa...

Ja ingen kan väl säga annat än att Leijonborg bemödade sig att vara belevad och artikulerad men med flera intryck såg jag något helt annat än det nästan självstrypande korrekta (Saturnus som bojar Mars). Det fanns en enorm självrepression i uttrycket. Svart och vitt i kamp.

Och över tid kan andra saker bli synliga som inte märks vid första påseendet.

Dolkar i ryggen kan komma på olika sätt astrologiskt men tillhör inte låsningen Lejon/Skorpion. Det är ofta problem i Merkuriustecknen som skapar förtal och illvilliga omvägar. Jag har noterat några skvallerbenägna tecken och Tvillingarna (mitt eget måntecken) är ett av de värsta!

Den utan talang att se bloggens djupare diskurs lär åtminstone se en bloggare som lägger näsan i blöt och kommenterar folk i det offentliga!
:-)

Anonym sa...

Det där lömska opålitliga associerar i alla fall jag till skorpionens sämsta sidor. Merkurius, om än inte i merkurialt tecken, är ju i vilket fall också attackerad av mars. Den här kvinnan kan förresten inte anklagas för rasism... fast kanske för omvänd rasism när jag tänker efter. Hon var snarare "utlänningskramare", och det finns ju de som vänder på steken och aldrig kan se att någon som är mörkhyad kan vara precis lika otrevlig och klandervärd som en vit. En inställning av "det är ju så synd om dem", typ. De bedömer alltså folk efter hudfärg fast tvärtom. Lika fel det, naturligtvis.
S
S

Seaward sa...

Jovisst har du rätt. Skorpionens hat sitter djupt och kommer plötsligt och oväntat, precis som "läroböckerna" säger! Det är, som du säger, en kombination av en störd Merkurius i Skorpionen, både planet och tecken.

En skillnad på några dygn flyttar ju Månen även i ytliga solära horoskop. Din erfarenhet av den här perioden (och nu talar vi verkligen "tidsandar" som vilar över hela veckor) kan ha varit ett öppnare sinne än Lejonkulans, men så slår det svart-vita ändå till.

Faktiskt, en remarkabelt begränsad himmel här, med så mycket samlat inom ett så snävt spektrum av teman...