Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 augusti 2010

Assanges efterlysning - horoskopet

[Inlägget en smula obsolet i skenet av den senaste vändningen och tanken om att det rört sig om en politiskt riggad sexfälla - se DN. Eller inte! För enligt AB indikerar den ena kvinnan något lika illa - frivilligt sex där emellertid Assange urartat i någon form av brutalitet!]

*****

Expressen var först med nyheten om att Julian Assange var efterlyst av polisen för våldtäkt på svenska kvinnor, men tidpunkten "kvällen" är ospecifik. 

Jag har valt 20.00 och ett solärt horoskop, och just 20.00 snarare än 18.00 eller 22.00 beror på att Mars angrepp mot Venus råkar vara exakt då, mer exakt faktiskt än antikens stjärntydare hade kunnat säga. Båda planeterna står här i 19°33' Jungfrun enligt mitt astrologiprogram.

Det är notabelt att Venus anses ha "fallit" i Jungfrun redan utan att Mars är aggressivt och påfluget närvarande! 

Jo, nog är detta en indikation av "förhöjt libido" av mindre önskvärt slag, särskilt som den andra naturliga illgärningsmannen Saturnus i år passerar tecknet. Jag har aldrig sett en kvinnas kärlek (Venus) i ett så bedrövligt och utsatt läge som här.



Angreppet finns dessutom belagt en andra gång genom att också Månen är under attack i ett dubbeltecken (Skytten), dels via uppblåsta Rahu men framför allt genom dubbelangreppet från Mars/Saturnus. Visst är det här en klassisk våldtäktssituation som beskrivs. Mars åtrå och spärrarna från en självrepressiv Saturnus och därtill en "fallen" förmåga till kärlekens språk Venus. 

Nog kan Assange vara en värsta sortens datanörd och hacker som inte vet ett dugg om hur man kurtiserar en kvinna. Eller värre.

Dessutom gäller för närvarande det magnifika storkorset mellan de fyra rörliga tecknen - snabbt skiftande scener, allt är inte vad det synes vara! 

Förändringens karma verkar och de som utgivit sig för att vara "visselblåsare" och "sanningssägare" kanske är mörkermänniskor själva!

Assange har via mejl till diverse tidningsredaktioner nekat till anklagelserna, men märk att horoskopet inte rör skuldfrågan, utan adresserar polisens efterlysning eller t.o.m. Expressens kungörande av att en sådan föreligger. Det är här vi så tydligt ser den rimliga läsningen av ett problem av libidinös och sexuell natur plus Saturnus för att tilltvinga sig sex.

Faktum är att det här bara är ännu ett horoskop från ett år på jorden med mycket katastrofer och elände. Och det aktiverade storkorset i förändringens kvalitet verkar ha spelat in i flera sammanhang.

*****

På frågan om den spektakulära konjunktionen mellan Mars och Venus på kvällen för efterlysningen tänker jag genast på ett intressant citat av Jesus:

Förförelserna måste ju komma, men ve den människa genom vilken de kommer.
Matteus 18:7

Vad betyder detta i den senantika världsbilden? Givet den extrema predestinationslära, innefattande astrologi, som Jesu lärofäder, asketerna i Dödahavsklostret tycks ha inympat i honom som ung, förefaller det här vara en generell utsaga om makternas inflytande över människan i stort. 

Vi är alla utsatta för samma planetära inflytanden, men inte alla är "kallade" att spastiskt agera på planeterna besättande inverkan. Jesus uttrycker veklagan för de arma satar som inte har kontinenta psyken, utan dras med i det onda kosmos rörelser. Jesus syn på den här världen var som bekant att Satan var dess upphov. 

Godheten, Gud, Fadern, är här satt på undantag och i Dödahavsrullarna ser man en världsbild som inte alls är olik den allmänna synen vid den här tiden. Inte bara platonisterna såg materian som något ont utan även i Indien och Persien fanns tankarna på hur Ondska och Insikt pulserade genom tiden. Samma tanke hörs redan på 400-talet hos den grekiske tänkaren Empedokles och dagens forskning lutar åt att han hade österländska impulser. 

Tankarna går förstås hela vägen bort till Kina där yin-yang-läran är betydligt äldre den kända beteckningen på Ljusets och Mörkrets krafter. Om civilisation verkligen vandrar västerut kanske det är utefter Sidenvägen man ska söka dualismens rötter.

Men märk både de judiska munkarna och kineserna såg dualismen som ett förlopp i tiden. Ytterst finns bara EN, skapelsens härskare Gud. Satanister och sekulära värderelativister har således inget att hämta i ett missförstånd av dualismens natur. 

Tvåfalden uppstod enligt en äldre myt i Lucifers avund och trots mot Gud och Satans egen tendens till hatiskhet var det som avskilde honom från gemenskapen. Guds barn - i ande och tanke - ser hela tiden sammanhanget i allt som sker, medan djävlarna på jorden ägnar all sin tid att hacka sönder, analysera eller blankt bara förneka alla utsagor som utströmmar från Helhetens härolder. 

Som ett talesätt säger, som jag inte tror har någon svensk spridning, "Djävulen bor i detaljerna." Språkforskare har helt missat innebörden, som motsvarar "missa skogen för alla träden" - det är den hårklyvande och analytiska människan - det vetenskapliga sinnet - som gör sig till Djävulens villiga redskap. 

För minns Satans uppgift: Att förneka, säga emot - lejd av Gud för att testa bibliske Job genom sin vägran att ta Job på dennes ord. Denne Satan kom med tidens gång att fattas på ett mörkare sätt, utan författarens till Job försök att förklara ondskan inom ramen för Guds allmakt.

Att hackern Julian Assange tillhörde Satans pack (se nedan) var uppenbart från första dag - våldtäktsman eller ej - men världen är som sagt inne i sitt mörkaste skede just nu och gemene man har svårt att se tingens essenser. Naturvetenskapen, som vi sett en annan av Djävulens förklädnader, har ägnat stor möda åt att löjliggöra tanken på essensens existens, att livet skulle vara besjälat på insidan. 

Enligt Satans doktrin är allt lika död materia som den fallne själv är bojad till den yttersta negationens totala kortslutning i Nihil. I ren avund söker denna världens herre bringa så många andra på fall och in i negativism. Och hur denne Djävul har lyckats applicera sin gravitation på människosjälarna! Bara en tredjedel av svenskarna har intelligens nog att visualisera reinkarnationen som andens väg till frigörelse ur Satans mörker! Två tredjedelar av svenskarna är alltså i varande stund förlorade. Negativisterna kommer att malas ner i de kosmiska kvarnarna eftersom det var värdelös fallfrukt.

Inom gruppen som låg bakom Jesus historiska insats odlades emellertid en tidsålderslära där jag inte är så säker på att de någonsin syftade på sin egen tid eller den näraliggande framtiden som Ändens tid. I Nya testamentet kopplas faktiskt den messianska bankettens lokalitet med en man som bär ett vattenkrus. Och detta är förstås en inte särskilt dold hänsyftning på Vattumannens tidsålder snarare än den Fiskarnas tidsålder som stundade just då Jesus föddes.

Det är alltså nu, 2.000 år senare, vi kan se fram mot "jordens undergång" och de falska läror som söker förneka Guds existens och som kommer att leda till mänsklighetens utplåning.

Bästa att byta civilisationsstil på momangen! För kanhända är tingens gång inte fullt så predestinerade som Jesus läromästare hävdade... Julian Assange har i vilket fall Vilddjurets tecken skriven över hela sitt ansikte. Det såg jag på första fotot av honom, innan jag ens visste att han var en hackare.

Rymdflygsingenjören Wolfgang Smith, mannen som löste friktionsproblemet med farkosternas återinträde i jordatmosfären, antydde i en bok att datateknologin mer än något annat mänskligt fält av strävande uppvisar rent sataniska drag. I datorns processorkraft har vi den ultimata frestelsen att vinna världen och förlora sin själ. Jag tror många it-tekniker saknar väg tillbaka. Deras själar är kaputta, livsinvesteringen gjord. Och hur dom bettade fel!


*****


Om Assange i dagens tidningar:

DN - Assange avvisar anklagelserna
DN - eftertankens kranka blekhet 
DN - våldtäktsnyheten över världen
SvD - Assange ämnar överlämna sig till polisen 


Bloggen campaigndosssier skriver precis som jag skulle vilja om jag hade orken att hålla örat mot jorden hela tiden, och lära mig politikens nomenklatura. Här läses lusen av PiratPartiet och Assanges upptåg - med besked!


3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Hånfulla kommentator om "den snabba vändningen" i Assange-frågan. Har den vänt? Efterlysningen är återtagen, man vittnesmålet om störd sexuell mentalitet hos Assange kvarstår.

Hade du fungerat som en hedervärd människa hade du istället givit kredd åt bloggar som uppdaterar utifrån ny information.

Notera även din beklämmande läsförståelse. Originaltexten markerar att horoskopet, som gäller anmälan, inte ska sammanblandas med en eventuell brottshandling.

Detta för oss till två punkter, en spelregel och ett stycke sunt förnuft:

1. Här gäller ett minimikrav på hyfs. Personpåhopp accepteras aldrig. Bloggen kommenterar samtiden via ett tolkningssystem och för att kommentera ska du ha sakargument. (gäller speciellt anonym 1)

2. Den som inte roas av astrologi är inte tvingad att besöka bloggen
(anonym 2: a. red ut din sjukt negativa fixering; b. hitta bloggar vars innehåll du sympatiserar med; c. må bra).