Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 augusti 2010

Migrationsministern, en nyttig idiot

Konstnären Rosa Taikon sätter fingret på den ömma punkten i frågan om svensk utvisning av romer: vår moderata migrationsminister är en nyttig idiot som likt ett vindfång härbärgerar Europas nygamla invandrarfientlighet. Hennes öppna brev i DN bjuder på en viktig påminnelse om det tillslutna, räddhågsna, ogenerösa Sverige genom historien. 

Vårt nuvarande nationalhoroskop från 1974 (nytt fönster) kom inte rakt ur det blå - då tiden kommit för grundlagsändring bara "råkade" den infalla då stjärnorna ånyo målade upp den snävsynthet svenskarna odlat i århundraden. En bigott sida detta folk effektivt maskerar för sig själva genom att anse sig för mer humanistiska än andra folk. "Sekulärt humanistiska" ska gudarna veta - detta hån till förvanskning av genuin humanism, som visserligen hyllar människan men på bekostnad av hennes själ och arvedel i den tidlösa evigheten.

Moderata migrationsministern Billström uppvisar en kuriös mix av välvilja och reaktionärt översitteri, dvs, ett drygt överlägsenhetskomplex. Den babylonisk-indiska zodiaken är åter, som bloggen så ofta visat, chockerande tydlig då hans soltecken - "livsuppdraget" han som andesjäl denna gång tagit sig - är Skytten, arketypen som innefattar utlandsfrågor och resandefolk! I sin befattning i allmänhet och denna romska skandal i synnerhet aktualiserar således Billström sitt öde.

Jag noterade nyligen hur träffsäkra zodiakens symboler är när man "zoomar ut" och överblickar en individ ur fågelperspektiv: under en kort men intensiv period i Skyttens tecken föddes tre svenska kvinnor som alla väckt uppmärksamhet eller vunnit framgång i utlandet.


Så varför genljuder då Sol-Skytten Billström av snålt översitteri som, tydligen, står stick i stäv med EU:s direktiv? Den raljanta förklaringen är att han ännu inte fattat att han själv borde packa sig härifrån, lämna landet och sluta nära vår latenta (och mer än så) invandrarfientlighet.

Men den astrologiska anledningen är att "egenmäktighetssyndromet" i horoskopet kombineras med en i övrigt välvillig samling planeter i legalistiska och realpolitiska Stenbocken. Detta gör honom till en nyttig idiot, ett aningslöst redskap för Ondskan i världen.

Själv tror han att han företräder en moderat "arbetslinje", men den större gestalten - som således kräver en utzoomning och förmågan till fågelperspektiv för att bli synlig - är den oerhört fula kombinationen av tunnelseende (Väduren) i kombination med viljan till makt (Stenbocken). 

Som bloggen påpekat förr är det här en bra grundplåt för en blivande diktator, slaktare eller "utrensare". Socialdemokratiska arbetarpartiet föddes t.ex. under den här egenmäktigheten och det diktatoriska (social inkompetens) hörs fortfarande genom Mona Sahlins frökenmentalitet och lättretliga irritation som brukar sätta in bara några minuter in i ett möte med en politisk kontrahent. Det är en transpersonell kraft som tar henne i besittning, hon börjar besjäla partiets horoskop. De första arbetarna ville inte ha någon dialog med sina herrar, de ville skära halsen av dem och ta egenmäktig kontroll över produktionsmedlen. 

Väduren, som enstaka symbol, representerar en simpel psykologi, det är motpolen Vågen som känner dialogens och diplomatins verktyg. Vågen står för högcivilisation, Väduren för sluggers och våldsmentalitet. Väduren fungerar väl inom idrott och andra sammanhang som inte kräver någon mellanmänsklig känsla. 

Tobias Billströms Vädur är av allra mest primitiva slag: egocentriska krigaren Mars hemma i sitt tecken (se vidare diskussion om t.ex. den sadistiska markis de Sade). Därför kan han inte förstå en annan människa. Han är bunden av kärlek (Venus) till sitt legalistiska organisationsschema (Stenbocken) - till sitt älsklingskoncept "arbetslinjen" (Gör nytta eller dö/försvinn!). 

Notera att båda de "goda" och empatiska planeterna Venus och Jupiter anses klent placerade i Stenbocken. Deras nåderika karaktärer är nästan helt utsläckta av att disponeras av den snäva och fordrande Saturnus. Den godhet som kunde ha genomsyrat Billströms sinnelag (Månen) försvinner än mer eftersom även Månen anses skadad i Stenbocken. 

Vad innebär detta? Att allt som skulle ha varit generöst på himmelen underkastas snålhetens och fordringarnas Saturnus! Horoskopet är skrämmande! Jämför Christina Husmark-Pehrssons absoluta okänslighet inför de cancersjuka långtidssjukskrivna: en Måne i Stenbocken där också (och i störning mot cancerns tecken Kräftan!)

Ska man söka någon ljusglimt hos Billström tycks han besitta en mental rörlighet via Sol-Skytten, men även den är begränsad genom en opposition till Stenbockens herre Saturnus. Även intelligensen är således förslavad under restriktivt seende. Och förstå då hur detta påverkar hela hans mer personliga lunära sida i legalistiska Stenbocken!

Egentligen är Billström, likt alla egenmäktiga, inte intresserad av något annat än sitt partisanperspektiv. En lojal politiker och än värre, en nyttig idiot för Ondskan i världen. Väduren/Stenbocken gör honom helt inkapabel att förstå livet utanför sin provinsiella horisont.

Han är, jämfört med Platons tankar, bara en dålig politiker, en sådan det goda samhället inte efterfrågar. Den rättrådiga politikern i vår tid har tvivelsutan istället siktet inställt på de eviga värden som flertalet folk i världen bejakar, men som Sverige som sekulärt land förnekar. "Älska din nästa såsom dig själv" (Här är den konfucianska versionen av samma dictum.)

*****

Här borde inlägget vara klart, men Billström är vad mig anbelangar bara ännu en av Andra världskrigets tyska nationalsocialister som har reinkarnerat i ny kropp, nu som svensk och alls inte många mil från sitt förra liv. 

Notera hur Billströms hela psykologi klingar med "Arbeit macht frei"-sentimentet och bland de borgerliga politikerna med deras "arbetslinje" har vi uppenbarligen flera återfödda tyskar. 

I så måtto är Sverige idag belysande. Så här ser alltså en folksjäl ut, ett liv efter den stora härdsmältan! Efter ruset och förhoppningen är det nu ett något  bedövat folk - det utlovade tusenårsriket infriade sig aldrig. 

Men de allra djupast troende red vidare på samma laddning och landade via attraktionens gåtfulla lagar i nya svenska värdkroppar. Ty i Sverige pågick ännu samma nationalsocialistiska experiment: att skapa en enad vargflock där alla gläfser på samma sätt, i beundran inför sina Ledare, de sociala ingenjörerna, dessa sekulära gudar! I Sverige är politiken religion, som i Nazi-Tyskland.

Därför har vi inom moderaterna en lång tradition av Ondska, allt från Carl Bildts "den enda vägen" (Hitler: "den slutgiltiga lösningen") till den nuvarande arbetslinjen. Minns inte att det är partiet är en mycket genomskinlig front för rå socialdarwinism, hett i Europa vid tiden jag alluderar till.

Det vore naturligtvis fullständigt befängt att tro, "en gång nazist alltid nazist" - hela poängen med själavandringen är att sakta men säkert lära sig av sina misstag och slutligen nå den nivå där man börjar förstå livets symboliska karaktär.

Därför återvänder en bona fide tysk nazist från 1930-talet knappast ånyo till ett livsöde som uttrycker precis samma aningslösa ondska. Eller gör han? Hur mycket modifierades själskärnan av föregående liv innan den såddes i ny jord? Är det nästan samma sentiment som förkroppsligas ännu en gång men nu med nya "rationella" skäl som front? Vad är "nya moderaterna", egentligen?

Det är inte alla förunnat att kunna se eller höra skuggorna som antyder varifrån vi, själarna, närmast kommer. Och det ska vi kanske vara glada över. Själen bakom en nyskapad kropp är ofta beklämmande missfärgad.

Själen, fast få känner till ens den egna Resenärens vandringar, tycks avverka avgränsade zoner på jorden under längre tidsperioder. Undertecknad har t.ex. konsekvent återfötts som europé sedan 1400-talet och hoppet "hit" var måttfullt, från Nordafrika. Men aldrig jag har mött ett så inbillat upplyst folk som i detta liv som svensk.

Landet saknar för närvarande ledarpotential att ta oss förbi det stundande tidsålderskiftet. Svenskarna har ingen skolning i filosofiskt tänkande alls, trots att vi nu gått in i vad som inte är informationens tidsålder som it-dårar gärna vill ha det till, utan den djupa kunskapens tidsålder!

I brist på djup kunskap hör vi bräkandet i landet - alla dessa pseudoproblem svenskarna gör sig! Det är fel på människor med slöja, det fel på det ena och det andra. Vilken soptipp av oförlöst intellektualitet detta land är! Läs antikens stora tänkare och förbind er mer världens folk, svenskar! Då kommer också er politik att bli bättre.

*****

Se även SvD om förslaget från Delegationen för romska frågor.

Se även ett annat legalistiskt och egenmäktigt horoskop i högerregeringen - skolborgarrådet som ville ta en kvinna i slöja till intäkt för att förneka henne utbildning!

Se även Littorins horoskop (innan hotet om skandal som framkallade blixtavgängen) - en analys om hur svaga fruktar svaghet (och skapar inhuman politik).

Temat svaghet (och möjligen föraktet mot sådan) är också tydligt inskrivet i nuvarande statsminister Reinfeldts horoskop.

Inga kommentarer: