Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 februari 2010

Littorins horoskop: fruktar svagheten


En av de tristare konstaterandena efter några års intensiva studier i astrologi, är att vissa horoskop inte bara brister i andlig medvetenhet utan också är rent underpresterande. Ibland rent sociopatiska. Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin har ett horoskop med ovanligt uppenbara skavanker.

Svenska folket börjar nu se vilket våld moderaterna begår mot de svaga för att skydda medelklassens relativa välstånd, och fastän ministerns horoskop synes rätt harmlöst - en Oxe - visar en närmare granskning hur snål en människa kan bli om hon levt tidigare liv utan att göra något genuint gott för sin omvärld. 

Ja, födelsehoroskopet är något slags mått på våra själars andliga status vid ingången till denna cykel i tid och rum. Det är här, i "the studio of time and experience" som den cancerdöende Bob Marley kallade livet i den postumt utgivna låten "Mix Up, Mix Up" - det är här vi har att möta det vi blivit genom våra val i tidigare liv.

Ofta är upptäckten så besk att vi tittar bort eller införskaffar oss en ideologi som låter oss projicera obehaget på någon annan grupp individer.


I Littorins fall är den ömma tån allmän rädsla för sin inneboende felbarhet vilket leder till bufflighet och inkompetens. Uppenbarligen får inte de utförsäkrade sjuka "till och med lite mer i sina plånböcker" (AB).

Hur passande är det inte att just en nymåne i Oxens tecken samexisterar med en människa som producerar oriktiga sakuppgifter i just monetära spörsmål! Oxen är det grundläggande Jordtecknet och symboliserar total identifikation med "produktionsfaktorerna" (som den för Littorin förhatlige Marx skulle ha sagt). Oxens härskare är Venus, som i ett Jordtecken symboliserar total identifikation (harmoni) med materiella faktorer.

Oxen är dragardjuret som fordom användes vid både plöjning och tröskning, dvs de två moment som markerar vinsttänkandets två moment: sådd och skörd. Oxar är annars rätt lata, de vill bara sitta och se sitt kapital förränta sig. Har de inte den ärligheten mot sig själva, kan man misstänka att det just är Oxen som anklagar andra för att mygla och maska... Rökridåer.

En Oxe noterar att hon är en kropp och stannar ofta där. Huruvida moderna vetenskapliga fynd tyder på att hennes medvetandet inte kan reduceras till cellvävnad, sånt bekommer henne inte. Oxen är den naiva realisten, hon tror på sina fem sinnen och att de verkligen berättar allt som finns att berätta om världen.

Oxens tecken har aldrig passat in i historien så bra som under 1800-talet, Darwins och den ogenerade materialismens århundrade. Att tala filosofi med en Oxe kan upplevas väldigt begränsande. Men låter dem hellre strosa runt i sitt lilla inmutade hage av "förnimbar verklighet" där de uppenbarligen mår bäst.

Disneys tjuren Ferdinand - så psykologiskt exakt! (Jag har i mitt liv sett många exempel på Oxens brutala sätt att vilja ändra på fakta så att den själv ska vara nöjd och belåten, och i den här Newsmill-artikeln ges exempel på hur Littorin följer Oxens natur när den visar sig i sin sämsta dager.)

Nymånen - då själ och hjärta (Måne och Sol) - förenas i detta fysikaliska tecken ger en fullblodsmaterialist och ett maximalt avstånd till högre frågor om moral, religion, filosofi etc. Dessa frågor kan naturligtvis återkomma via horoskopets "hus" (livsområden) men i avsaknad av födelseklockslaget kan vi inte a priori tillskriva ett oxdominerat horoskop någon moral. Oxen relaterar till livet genom lust/olust-principen: "Känns det här bra för mig?" "Vari ligger vinsten för mig i det här?". Dess tankeutveckling är helt beroende av konkreta fakta. Abstraktioner ligger inte för den.

Psyket (Månen) bränns i Solens närhet och de här individerna är visserligen aktivister, men sämre på att reflektera (Månen) kring det öde de skapar i sina aktiva utspel (Solen) - sinnelaget är alltför hård identifierat med handlingsmänniskan. Då Oxen också är känd (med rätta) som en av zodiakens mest fundamentalistiska (för att inte säga fanatiska) tecken, torde det vara uppenbart hur rent ut sagt trög och omedgörlig en sådan här människa kan vara. 

Oxens typiska stil är faktiskt att bara sätta sig på en plätt mark och sedan envist och utan någon vilja att argumentera bortom dess "där och då" bara hävda att "så är det, nu sitter jag här och det här är min mark". Inte för inte nådde grannen, egotecknet Väduren och Oxen toppnoteringarna bland de drygt 130 brottsdömda horoskop jag studerade på bloggen. Det är något sällsamt primitivt över merparten av de människor som föds i zodiakens upprinnelse!

Det är som de här öppningarna i tiden är vikta åt själar som prövar nya kompetensområden för första gången. Misstagen blir många, men det är ju så man lär sig...
 
Oxarna av Littorins årgång har också djupt sittande problem med empatin. För hur väl placerad Venus (harmoni, kärlek) än är i den socialt utslagnes tecken Fiskarna, var dessvärre 1966 året då den snålt åtstramande och legalistiska Saturnus drabbade DEN REDAN LIGGANDE FÖRLORAREN FISKARNA med sin fulla inhumanitet!

Märk här hur vart zodiaktecken representerar enbart en pusselbit - individer födda i Oxens tecken naturligtvis inte alla som jag här har beskrivit Oxens värsta sidor. Heller är förstås inte Fiskarnas tecken alla losers, men tecknet som sådan svarar mot typiska "fiskfrågor" som ofta handlar om att söka sig bort från det hårda livet, uppoffringar och liknande. Den barmhärtiga samariten som helt offrar sin egen komfort för att bistå andra, är en fin sida av symbolen.

Den barmhärtiga kvaliteten skulle Littorin kunna haft om enbart Venus befolkat Fiskarna. Minns att Venus också representerar pengar och är Oxens härskare. Men i detta fall hade Littorin blivit ett blödande läckage som beviljat var utslagen eller sjuk individ allt han eller hon behövt för sin komfort.

Jag misstänker att en del av Svenska akademiens sekreterare Peter Englunds kristna grundsyn har mycket att göra med att han känner för de slagna (Solen och Venus i Fiskarna), samtidigt som han är en aktivist i frågor om det materiella (Månen + Mars i Oxen).

Hos Littorin grusar emellertid Saturnus - legalisten - emellertid genast alla sådana tendenser mot en gränslös barmhärtighet. Det hårda slitets Saturnus, vars paroll verkligen är "Inga gratis luncher", korrumperar i grunden den monetära Venus. Saturnus/Venus i Fiskarna STJÄL FRÅN DE REDAN FATTIGA!

Förstår du den astrologiska tolkningsprincipen? Littorin är den vidrige mr Scrooge i "En vintersaga" som tar från de fattiga i sin iver att tillföra den Centraliserande Saturnus all makt och alla medel! Hela denna i grunden sjaviga böjelse utspelar sig på samhällets baksida, Fiskarnas tecken, där de ofärdiga vistas.

Denna degraderade Venus är också disponenten till den oreflekterande nymåne-Oxen. Inte bara är förmågan att reflektera (Månen) "bränd" eller nedsatt, den lilla reflektion som nu må återstå handhas av en disponent som själv är fullständigt insnävad och inflexibel på Saturnus dogmatiska sätt. Som det indiska aspektsystemet är konstruerat koppar nu Saturnus sitt snäva grepp mot Oxens tecken så det är dubbel skada vi ser!

Horoskopet är faktiskt så begränsat att det är deprimerande att bara titta på! Det passar perfekt för en lägre tjänsteman utan några som helst befogenheter i frågor om analys eller policyskapande. Det här är en av dem, som Hannah Arendt kallade tjänstemannen och nazisten Eichmann, som praktiserar den banala ondskan. Nitiskt går de systemets eller ideologins ärenden utan att någonsin stanna upp och reflektera över rättfärdigheten i det de gör. 

Som i fråga om Eichmanns horoskop måste man misstänka att Littorins själ ännu inte är mogen att tänka i sublima banor. Här råder, tjocka, trots en placering i Eld och en i Luft. Det är en snål, fruktansvärt snål människa som satts att råda över samhällets svaga. Saturnus är också fruktans planet, och det är uppenbart att samhällets sjuka undersida är Littorins egen projektionsyta för sina personliga demoner.

Var moderat måste vakna upp och inse vilket pack och avskum de kommit att bli. Sådana här överherrar kan man läsa om i historieböckerna. Nu har de suttit på tronen i några år i Sverige, och redan har det blivit mörkaste medeltid här med onda fogdar och feodalherrar vart ögat än skådar.

Titta på röstfuskande moderater, titta på skattesmitande moderater. Ska vi kalla dem barn av förra generationens svartjobbande mygelsossar? I så fall har landet bara pest eller kolera att välja mellan vid valet i höst. Ett folk helt utan moralisk ryggrad, och en degradation som går i arv över generationerna, vilket piratnerladdningsfrågan redan antytt.

Vilka är dessa själar som tar blågula svenska kroppar vid återinträdet på jorden? Är det skräpet som pga bristande personlig excellens inte fick inresetillstånd i de kulturer som ännu ord som "heder" kvar i sin vokabulär? Till och med det ordet har svensken lyckats göra till något fult genom att koppla det med främmande kulturers praxis.


Tillägg 100708

När Littorin väljer att lämna regeringen efter att Aftonbladet börjat granska ett påstått brott med straffvärdet fängelse, kan man fundera över huruvida det påstådda brottet var av ekonomisk art. Inte bara utkämpade Littorin hårda duster över pengar med sin ex-fru under tiden han biföll den nya tuffare tiderna för samhällets utslagna, det är verkligen en "satanisk axel" som sprider sig mellan de egna tillgångarnas Oxe till "de andras tillgångar", Skorpionen.

Det lär nog skrivas mer om den saken. Minns då att det var i det här inlägget Littorins moraliska kompass först ifrågasattes - på astrologiska grunder.

Inga kommentarer: