Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 december 2009

Astrologin om: Husmark P:s systemfel

Ett fyrsidigt inlägg som på halva vägen tappar intresset för horoskopanalysen av ministermentalitet på basal nivå och driver in i en utopistisk vision!

*****

Den borgerliga regeringen har ställt till med en skandal i sjukpenningsfrågan och scenariot där svårt sjuka svenskar utförsäkras och hamnar utan någon trygghet. Moderata socialförsäkringsministern Cristina Husmark Pehrsson sitter i en svår position - det luktar inkompetent planering, kanske i kombination med de borgerligas misstankar om att Sverige från början till slut är ett land av småbedragare som lärt sig utnyttja de sociala systemen för personlig vinning.

Så var i astrologin hittar man begrepp som "sjukdom" och "trygghet"? Under moderliga Månen och Vattenelementet. Notera särskilt Skorpionen som symboliserar uppdämt Vatten (de-vitalisering) och den goda Skorpionens försök att avstyra döden.

Var hittar man problemet med personlig egenmäktighet, viljan att vinna sig en fördel på bekostnad av andra, om så är? I kombinationen av egoprincipens Väduren och strebermentalitetens Stenbocken.

Är det inte lite märkligt att Husmark Pehrssons påfallande enkelt konstruerade horoskop är totalt dominerat av dessa två faktorer?


En lång serie Vatten med utdämpad Jupiter (pga s.månnoden), debil
Merkurius med svag Mars, samt svag Saturnus i attack mot svag Måne.

Inget nytt, som inte redan tidigare har sagts om "egenmäktighetssyndromets" (nytt fönster) tendens att hamna i blåsväder, finna att säga. Vad gäller den mäktiga serien sammankedjade indikationer i Vatten (med start vid iscensättaren Jupiter i borttynandets Skorpion), kan man påminna om astrologen Charles Carters varning (citat här) för att den här typen av "yoga" (kombination) på ett inte alltid positivt sätt rör ihop individens eget öde med hela populationers öden.

Sorgens, sjukdomens och avsägandet av denna världens goda hamnar alltså i fokus pga dominant Vatten, och vad gäller Månen, den ömma och vårdande modersgestalten, står den lika djupfrusen hos Husmark Pehrsson som hos Dogge Doggelito med hans sorgliga förlust av en hustru i cancer i unga år.

Både hiphopparen och ministern lider av en negativ ömsesidig reception mellan den snåla gränsdragaren Saturnus, illa placerad i omsorgens tecken Kräftan, och moderliga Månen, lika illa placerad i monetära och ogina Onkel Scrooge-tecknet Stenbocken - se vidare Stenbocken Ingvar Kamprads spartanska privatliv. Det är från Stenbocken man möter maktens moltystnad i stället för Kräftans empatiska och prestigelösa ursäkt. På ministerns horoskop finns uppenbara problem med närheten, och jag bara undrar hur hon fungerade i sin förra roll som sjuksköterska!

Horoskopets Vattens roll av generös och omhändertagande själslig empati får det snålt pga den här egendomligt styvmoderliga eller formalistiska själsindikationen. Det är uppenbart i det här fallet att ego + makt, precis som med det slöjhatande folkpartistiska skolborgarrådet, avslöjar ännu en politiker som kanske borde ha valt en annan karriär.

Men det är just kombinationen av ego och makt som ger frestelsen att kasta sig in i politiken innan man har vuxit ur sina personliga (Väduren) preferenser! Ego skapar alltid ett distorderat perspektiv i sakfrågor. Ett moment 22 således. De som övervunnit Egot har inte längre några egna ambitioner och skulle därför bli bättre politiker än de som tillför en subjektiv komponent.

*****

Efter de inledande skandalerna med Reinfeldts illa valda ministrar verkade allt lugna sig, men det finns åter skäl att fundera över vad en politiker är. Hur liten världsbild har dessa människor egentligen? Svara inte, jag vet. De är slavar under Mammon, penningen som är grunden i samtliga system i vår del av världen. Och varuhandel tillhörde förvisso själva uppstarten för mänsklighetens bekantande sig med varandra bortom de naturliga habitaten. Men det är bra många hundratusen år sedan. Läge att gå vidare?

Tydligen inte. Mänskligheten har långt kvar till en ny världsordning som låter medmänsklighet och lek flöda. Marx socialism var ett stolpskott eftersom den byggde på en materialistisk grundsyn, men möjigen kommer världen någon gång när Einstens insikt att materia är energi, och att energi är oförstörbar ("What goes around comes around") att öppna för en reell medvetandehöjning här på jorden. Skulle tvättäkta torra byråkratsjälar av typen som Husmark Pehrssons horoskop antyder, känna sig hemma i en sådan framtida värld?

Ja. Egenmäktighetskomplexet är inte nödvändigtvis tecken på en låg och inskränkt sälle. Bloggen har talat en del om den variation som uppstår beroende på vilka planeter som aktiverar de två tecknen och "faktor X" - vilken den andesjäl är som går in i världen under horoskopets potentiella riktlinjer. Säkert kommer även framtiden att ha plats för torra formalister och systemkonstruktörer.

De minst dugliga kanske inte tillåts bygga några system som påverkar många människor, men med framtidens oändliga medkänsla kommer de att beredas en liten skyddad verkstad där de gradvist kan lära sig bygga allt mer komplexa system som tar hänsyn till alla eventualiteter, "buggfria" system, sådana som Sveriges regering inte klarar att bygga för de nationalekonomiskt belastande folksegmenten, t.ex. svårt cancersjuka.

*****

Notera för övrigt den spöklika tematiska reprisen: Dogges möte med cancern på framlidna hustruns sida (Aftonbladet igår), och nu, som medierna vinklade saken, Husmark Pehrssons "misshandel" (som yttersta ansvarig för direktiven till Försäkringskassan) av cancersjuka!

Det var när Egot ville mer än sjuksköterskerollen som Vädurs/Stenbocks-syndromet vaknade till, och som det ursprungliga, mer humanitära tonläget (Vatten), vad problem som än finns där, med bl.a. en kylig Måne, förbyttes till en rent subjektivistisk (egenmäktig) politik. Kanske moderaterna som helhet kan beskrivas via egenmäktighetssyndromet: "Bara jag och det materiella världsberg jag ämnar bestiga" - en livsfientlig grundsyn denna, som bygger på snäv egofixering och därmed tvingar fram konkurrensens realitet.

Materialdestruktionen i konkurrenssamhället uppvägs inte av "produktförbättringarna" - alla som inte är helt indoktrinerade av utvecklingsmyten ser att det är ett nollsummespel. För varje ny finess vi får i livet, förbilligas i gengäld produktens material (eller någon annan, i grunden bättre produkt slås ut). Numera går prylar sönder bara man tittar på dem, mobiler exploderar och bärbara datorer bränner ner hus och skördar människoliv. Nollsummespel var ordet.

Eld och Jord (egenmäktighet, indignerad ambition) är våldsamma fiender till Vattnet - elementet som ger förmåga att reflektera och uppleva istället för att som materialisten bara strebra från morgon till kväll.

Luften intar här en rätt neutral roll, den kan tjäna vilken herre den vill, men i kombination med Jord uppstår den välinformerade rationella människan som i grund och botten köper mainstream-argument eller själv producerar sådana. Kombinerad med Vatten uppstår oberäkneliga typer.

Med Eld får vi "hetluft" - ett inspirerat mentalt liv eller kanske en agitators mentalitet. Men Elden brukar vidga tankelivet. Jfr Shakespeares sonnett 45 om hur Eld och Luft upphöjer honom och hur depressionens materiella Jord tynger ner hans livsandar.

*****

I ett bättre samhällssystem än demokratin, ett system som avlägsnat marknadsekonomin och pengarna, ett världssamhälle, kommer, som Platon sade på sin ålders höst inte folk som Husmark Pehrssons typ ens att vara i närheten av policysättandet. Enbart filosofer som kan yoga/kontemplation har rätten att styra landet (världen) - för dessa är de enda som har uppövad förmåga att lyssna in i Formeras Värld och höra vad gudarna vill.

Det vill synas som om västerlandets främste tänkare här talar om ett ledarskikt av Eld- och Luftvarelser, som aldrig låter inskränkt materialism utgöra normen för vad folket ska aspirera mot.

Kanske kommer den här framtiden aldrig att realiseras på planeten jorden, men tur då att det finns ytterligare världar! Tibetanska dödsboken talar om 49 jordklot i olika grader av upplysthet, uppträdda som glaskulor på ett snöre. Siffran är förstås bara symbolisk, och i grannlandet Kina representerar 49 "förvandling" (se I Ching, Förvandlingarnas bok). Men bilden som frammanas är att det finns en värld som motsvarar varje evolutionsnivå hos Själen.

De som inte ser problemen i konkurrensen kommer gradvis att sjunka ner till "helvetesvärldarna" där aggressorn, den djupt själviska Mars, styr hela det jordklotet! De som väljer kooperationens väg (Venus) kommer att separeras ut och finna en värld jag besökte en natt i drömmen för kanske tjugo år sedan.

I Venus "dimension" existerar inte begreppet rät vinkel, alla kretsar sluts i medvetandet hos var och en i befolkningen. Tänk, vinkelmåttet existerar inte där, det som är själva grunden för vår materialistiska och av ingenjörsmentalitet anfrätta värld!

Mina ledsagare släppte av mig i gryningen och jag vaknade ur drömmen, nästan tårögd av att ha sett en så överlägsen värld jämfört med vår.


SvD och DN om FK:s önskan om en ursäkt från C.H.P.
DN om dagens riksdagsdebatt.


Tillägg. För frågan om ministern rent ut sagt ljuger (se diskussion här), bör noteras kommunikationsplaneten Merkurius "debila" läga i Fiskarna, därtill "infekterad" av krigaren Mars (alltid sig själv närmast), och hur denna sub-optimala bas för politikerns agerande (Solen, handlingsmänniskan) kan tänkas dra snett... Jag blir alltmer tveksam till om Jupiter (lyckostjärnan) faktiskt är till någon välsignelse i det här horoskopet.

_____

Not. Inlägget har också etiketten "sensationalism" (mediabrus!) eftersom Solen i Väduren disponeras av Mars (kombinerad med en försvagad medieplanet Merkurius) i Fiskarna. Eld och Vatten tvingas således samman på en viktig horoskoppunkt (soltecknet) med förutsägbara urladdningar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fastän "jordmänniska" själv kan jag inte annat än applådera, fr a stycket som inleds med "materialdestruktionen" är ganska på pricken!:-)
Apropå det där om Venus så drog jag mig till minnes att jag läste en gång om ett medium som fått info om att Jesus kom från Venus, men det var ingenting som skulle framhävas, för mänskligheten var inte mogen för att förstå det... lite av en aha-upplevelse att läsa slutet av dit inlägg.
S

Seaward sa...

Okej, jag är lite stygg mot den stackars "Jorden" här och var på bloggen. Den är dock avstampspunkt för "Vägen upp" i senantik kosmologi och har som sådan en viktig funktion!

Jordelementet kanske kan sägas vara den plats där man för första gången ser nyktert! Under "syndafallet" möter själen först jordens hölje, det psykiska Vattenelementet. Här "psykopatologiserar" själen och lever ut "föreställningar". Den ultimata testen är när den når det jordklot den projicerat som sitt mål och där kan prova sina föreställningar i praktiken!

Den drömmen jag nämnde är en av mitt livs mäktigaste och innehöll några ytterligare detaljer som relaterar till finliret när drömjaget övergår i vakenjag. Jag kan förstå människor som upplever att de blivit bortförda av utomjordingar, och jag utesluter inte att vi under drömmen faktiskt kan mingla med andra existenser. Vi har ju själva medvetandenivåer som bara är implicita under dagtid.

Mina ledsagare lät mig förstå att de bara tagit på sig ett människoliknande utseende för min skull! Enda sättet att alls få med sig något åter från drömmen är att "humanisera" informationen...